Gwendeline
info@purelatinamerica.com

Verzekeringen bij reizen naar bestemmingen met een geel of oranje advies

Er zijn drie verzekeringen van toepassing als je naar het buitenland reist waar we je graag over informeren. De zorgverzekering, reisverzekering en annuleringsverzekering.

Zorgverzekering:

Met je Nederlandse basis zorgverzekering ben je ook verzekerd voor ziektekosten in het buitenland. De zorgverzekering vergoedt dan de kosten tot het Nederlandse tarief. Wanneer de zorgkosten op bestemming hóger zijn dan in Nederland kan je een aanvullende verzekering afsluiten. De gezondheidszorg is op onze bestemmingen over het algemeen goedkoper dan in Nederland.
Ook wanneer je naar een land met een oranje reisadvies reist, ben je dus wél verzekerd voor ziektekosten. Niet via je reisverzekering, maar via je zorgverzekering.
Mocht je voor toelating tot je bestemming een verzekeringsbewijs moeten laten zien, dan kun je de zorgverzekering om een verklaring vragen in het Engels waarin zij aangeven dat de medische kosten, ook de medische kosten in geval van een Coronabesmetting, gedekt zijn.
Maar pas op! de zorgverzekering dekt enkel medische kosten, niet eventueel bijkomende kosten omdat je in quarantaine moet. Hiervoor heb je een reis- of annuleringsverzekering nodig.

Reisverzekering en annuleringverzekering:

Check van tevoren goed of je reisverzekering en je annuleringsverzekering ook dekking geven bij reizen naar oranje gebieden. Dat doen niet alle verzekeraars.
Mocht jouw reisverzekering geen dekking bieden, dan kan je een verzekering afsluiten bij een andere verzekeraar, bijvoorbeeld via de ANWB of Allianz. Je kunt met verschillen de kosten te maken krijgen tijdens je reis: medische kosten, extra verblijfskosten, en kosten van niet genoten reisdagen. Daarom is het belangrijk om de dekking hiervan goed na te gaan.
Let erop dat een annuleringsverzekering ongeveer een week binnen boeken moet worden afgesloten voor optimale dekking. Een reisverzekering kan vlak voor vertrek nog worden afgesloten.

Een paar mogelijke scenario’s op een rijtje

Als je ziek wordt voordat je vertrekt, kun je met een positieve coronatest de reis annuleren en declareren bij je annuleringsverzekering. Is iemand uit je familie of een zeer goede vriend(in) ernstig ziek vanwege het coronavirus? Ook dan kun je bij de meeste annuleringsverzekeringen ook de reis annuleren en declareren.

Als je tijdens je reis ziek wordt dien je contact op te nemen met de alarmcentrale van je reisverzekering. Met de alarmcentrale kun je overleggen wat je het beste kunt doen en wat er vergoed wordt. Bij meerdere reisverzekeringen worden extra reis- of verblijfkosten vergoedt. De medische kosten zijn vaak al verzekerd door je zorgverzekering. Bij een aantal annuleringsverzekeringen krijg je een vergoeding voor de misgelopen vakantiedagen als je tijdens de reis ziek wordt.

Informeer dus goed bij verschillende verzekeringsmaatschappijen zodat je zo goed en volledig mogelijk verzekerd op reis kan gaan.

Wij zijn er voor je

Jij zorgt ervoor dat je goed gedekt op reis gaat en wij staan 24/7 voor je klaar. Wij zijn tijdens de gehele rondreis onder andere altijd op de whatsapp te bereiken; we reizen met je mee! Mocht er wat gebeuren dan kan je op onze steun, kennis en contacten rekenen.

Meer blogs

Chili coronaregels update voor reizigers

In Zuid Amerika is de coronasituatie over het algemeen gunstig. Waar andere landen versoepelen is Chili is nog wat voorzichtig. Hoewel de grenzen open zijn, moeten reizigers voor aankomst en ook eenmaal daar zich nog aan een behoorlijk aantal regels...

Lees verder

Argentinië Reisadvies gewijzigd naar GEEL

Vandaag werden we wakker met het nieuws dat Argentinië voor Nederlanders vanaf nu een geel reisadvies heeft. Dit is natuurlijk heel goed nieuws. Aangezien de zomer voor de deur staat is dit voor de vele ondernemers in de reisbranche een...

Lees verder

Je kan weer naar Brazilië reizen – Corona update

Brazilië Corona update De grenzen van Brazilië zijn open voor toeristen. Jouw reis door dit prachtige land heeft nu meer dan ooit een positieve impact. Met welke corona regels moet je rekening houden als je je reis voorbereidt? Bij aankomst...

Lees verder

Verzekeringen bij reizen naar bestemmingen met een geel of oranje advies

Er zijn drie verzekeringen van toepassing als je naar het buitenland reist waar we je graag over informeren. De zorgverzekering, reisverzekering en annuleringsverzekering. Zorgverzekering: Met je Nederlandse basis zorgverzekering ben je ook verzekerd voor ziektekosten in het buitenland. De zorgverzekering...

Lees verder

Argentinië opent grenzen – Corona update

Vanaf 1 november zal Argentinië de grenzen voor internationale reizigers weer openen. Dit is een grote opluchting voor lokale ondernemers. In Argentinië is het virus momenteel goed onder controle. Dit maakt dat jij op een veilige manier bijdraagt aan het...

Lees verder

KLM’s route naar een duurzame toekomst

Al 100 jaar vliegt KLM mensen de wereld over. Om te zorgen dat ook onze kinderen kunnen genieten van al het moois dat onze planeet te bieden heeft, moeten we er zuinig op zijn. KLM realiseert zich dat de luchtvaart...

Lees verder

Toekomst van de reisbranche

Beste collega’s en reizigers, Alle ludieke demonstraties, rondetafelgesprekken en ingezonden brieven ten spijt. Kunnen en moeten we niet gewoon concluderen dat Rutte & Co. er totaal niet bij gebaat zijn om de Nederlandse reisbranche weer in het zadel te helpen...

Lees verder
Meer blogs