Gábor Margés
info@purelatinamerica.com

Corona reisgarantie en update voor Argentinië, Brazilië en Chili

Via deze pagina houden wij u op de hoogte van de actuele stand van zaken in Argentinië, Brazilië en Chili. Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft over een bestaande en/of nieuwe reis, zodat we u van een passend advies kunnen voorzien.

Deze pagina wordt wekelijks geactualiseerd.

Actuele situatie per bestemming

Argentinië

Sinds 30 oktober zijn reguliere internationale vluchten weer welkom in Argentinië (voor nu alleen vanuit buurlanden). Het lokale toerisme is weer op gang gekomen. Op 28 februari worden de huidige maatregelen bekeken en besloten om deze aan te houden of te versoepelen.

Onlangs is aangekondigd dat Buenos Aires en haar buitenwijken overschakelen op social distancing: werken, recreëren en andere activiteiten zijn toegestaan mits twee meter afstand wordt gehouden.

Er is ook geen vergunning meer nodig om u binnen het hoofdstedelijk gebied te verplaatsen. Het openbaar vervoer blijft exclusief voor essentiële werknemers.

De protocollen om internationale reizigers op een veilige manier te kunnen ontvangen zijn bijna klaar. Wanneer Argentinië haar grens weer opent voor internationale reizigers zal een quarantaine bij aankomst niet nodig zijn, maar mogelijk wel een negatieve PCR-test (maximaal 72 uur oud). Ook moeten reizigers na aankomst een reisverzekering kunnen overleggen die gedurende de reis geldig is in Argentinië en de medische kosten vergoed. Het gebruik van mondkapjes in publieke ruimte en in winkels zal op veel plaatsen waarschijnlijk verplicht worden gesteld.

Wanneer u vanuit Buenos Aires terugvliegt naar Nederland of België, kunt u bij SanityCare, het laboratorium op het vliegveld Ezeiza, een sneltest (RT-PCR) test laten afnemen. De uitslag laat max. 2 uur op zich wachten.

Argentinië is onlangs toegetreden tot de lijst van internationale bestemmingen die de Safe Travels-stempel van de World Travel and Tourism Council (WTTC) toegewezen heeft gekregen. Deze speciaal ontworpen wereldwijde stempel staat voor veiligheid en hygiëne. De stempel stelt reizigers in staat om bestemmingen en bedrijven over de hele wereld te herkennen die gestandaardiseerde protocollen voor gezondheid en hygiëne hebben aangenomen. Deze stempel is bedoeld om bij te dragen aan een verantwoorde en veilige heropening van het toerisme.

Brazilië

Reizigers uit Nederland en België die per vliegtuig arriveren in Brazilië zijn sinds 29 juli weer welkom. Vrijwel alle bestemmingen zijn open voor bezoekers en de hotelbezetting loopt ook weer op. Wel werken de hotels op 50-80% capaciteit, om de afstandsregel te waarborgen. Het zijn momenteel voornamelijk de reislustige Brazilianen zelf die voor deze toestroom zorgen. Landsgrenzen met buurlanden zijn nog grotendeels gesloten. U moet een negatieve PCR-test kunnen overleggen die maximaal 72 uur oud is (dit is in Nederland en België makkelijk te regelen). Ook moet u een document ondertekenen waarbij u aangeeft zich te houden aan de lokale gezondheidsvoorschriften: mondkapjes en afstand houden. Ook vindt er in toeristische dorpjes en bij toeristische hoogtepunten extra handhaving plaats om te voorkomen dat er teveel toeristen op een bepaalde plek samenkomen.

Ook heeft onze lokale partner onlangs de Safe Travels-stempel van de World Travel and Tourism Council (WTTC) toegewezen gekregen. Voorwaarden voor het bemachtigen van dit certificaat, is dat zij o.a. over een “Covid-19 Incident Management Plan” beschikken, dat ze hun lokale partners voorzien van COVID-19 richtlijnen die verbonden zijn aan een checklist, en dat ze hun reizigers van tips, lokale regels en nuttige informatie voorzien om besmetting te voorkomen. Zij zijn er dus meer dan klaar voor. Tevens hebben zij het Limpo & Seguro certificaat ontvangen. Dit certificaat geeft aan dat de desbetreffende organisatie voldoet aan de hygiëne- en veiligheidsvoorschriften opgesteld door het Ministerie van Toerisme om het toerisme weer op een veilige manier te kunnen opstarten.

Chili

Chili’s landsgrenzen zijn op 23 november weer geopend voor buitenlandse reizigers. Wanneer u Chili wilt bezoeken dan komt u voor nu alleen het land binnen via het internationale vliegveld van Santiago. De landgrenzen met buurlanden blijven vooralsnog gesloten. U moet een negatieve PCR-test kunnen overleggen die maximaal 72 uur oud is. Tevens moet u een ziektekostenverzekering kunnen overleggen met een minimum dekking van $30.000 wanneer u in het ziekenhuis moet worden opgenomen vanwege corona. Ook moet u gezondheidspaspoort invullen die bij aankomst niet ouder mag zijn dan 48 uur. Dit gezondheidspaspoort vindt u hier terug. Tevens moet u dagelijks gedurende 14 dagen via mail aan de autoriteiten doorgeven waar u bent en hoe u zich voelt.

Chili komt de laatste weken steeds vaker positief in het nieuws als het gaat om de snelheid waarmee het vaccinatieprogramma voor haar inwoners werd uitgerold. Het was – samen met Costa Rica en Mexico – het eerste land in Latijns-Amerika wat startte met vaccineren. Het staat inmiddels in de top 10 van de wereldranglijst als het gaat om de vaccinatiegraad. En dat biedt perspectief!

Sommige nationale parken zijn al geopend onder verplichte naleving van bio-veiligheidsprotocollen. SERNATUR, de nationale toeristische autoriteit, heeft een vertrouwensbadge gemaakt voor alle leveranciers van toeristische diensten die zich ertoe verbinden de gezondheidsvoorschriften van het land na te leven.

Flexibele boekingsvoorwaarden

Als dé maatwerk reisspecialist van Nederland en Vlaanderen voor reizen naar Argentinië, Brazilië en Chili, hebben we besloten om in deze tijd van onzekerheid onze boekingsvoorwaarden te versoepelen. We hebben hernieuwde afspraken gemaakt met onze lokale partners, zijn in nauw contact met de luchtvaartmaatschappijen en volgen alle ontwikkelingen op de voet. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat we u op de volgende manier tegemoet kunnen komen:

De voorwaarden*:

 • Wanneer u tussen 1 januari en 30 april 2021 bij ons een reis boekt hoeft u geen aanbetaling te doen, u betaalt uw factuur slechts 45 dagen voor vertrek;
 • De vertrekdatum van de reis ligt tussen 1 mei en 1 december 2021;
 • U kunt tot 45 dagen voor vertrek uw reis kosteloos bij ons annuleren zonder opgave van reden
 • U kunt tot 30 dagen voor vertrek kosteloos wijzigingen aanbrengen in uw reisdatum
 • Vanaf 30 dagen tot vertrek gelden onze standaard reisvoorwaarden. Deze vindt u hier terug

*Mogelijk zijn er luchtvaartmaatschappijen, cruises en exclusieve lodges die wel een aanbetaling vereisen die u niet kosteloos kunt annuleren. Zodra wij uw reisaanvraag ontvangen zullen we u hierover informeren, zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen (alternatief of aanbetaling). Bij boeking brengen we dan alleen deze bewuste aanbetaling in rekening.

Mocht u twijfelen over uw reis als onze reisorganisatie in de financiële problemen zou komen, weet dan dat uw reisgelden te allen tijde gewaarborgd zijn door ons GGTO-lidmaatschap (nr. 1268). Als u een reis bij ons onderbrengt is uw reissom veiliggesteld.

Droom nu, reis later

Het is nu juist een goed moment om uw droomreis door Argentinië, Brazilië of Chili te boeken. Omdat reizen naar deze landen nagenoeg tot stilstand is gekomen, is er momenteel voldoende beschikbaarheid voor reizen die in 2021 plaatsvinden. De verwachting is dat zodra de grenzen weer zullen opengaan, het aantal aanvragen en boekingen voor 2021 sterk aan zal trekken. U kunt dit voor zijn door nu alvast uw reis te boeken. Als bijkomend voordeel kunt u in de tussentijd uitkijken naar uw droomreis.

Maak nu gebruik van onze flexibele boekings- en annuleringsvoorwaarden en boek uw droomreis. Neem gerust contact met ons op voor het bespreken van uw reiswensen of als u vragen heeft over onze boekings- en annuleringsvoorwaarden: +31-352031669 of info@purelatinamerica.com.

Met een veilig gevoel op reis

Veiligheid van onze reizigers gaat boven alles. Altijd. We doen er dan ook alles aan om uw reis op een zo’n veilig mogelijke manier te laten plaatsvinden:

 • U reist op individuele basis waardoor massatoerisme wordt vermeden
 • U heeft een lokaal Nederlands aanspreekpunt die 24/7 voor u klaarstaat
 • U overnacht in kleinschalige boetiekhotels
 • U reist waar mogelijk met eigen vervoer
 • U maakt zo min mogelijk binnenlandse vluchten
 • We bieden advies rondom annulerings- en reisverzekeringen

Veiligheid op Schiphol

Op Schiphol gelden de richtlijnen van het WHO, het RIVM en de GGD. U moet 1,5 meter afstand houden. Via markeringen, vloerstickers en posters wordt u als reiziger gewezen op de maatregelen. Daarnaast bent u verplicht een mondkapje te dragen. Meer over de coronamaatregelen op Schiphol vindt u hier.

Veilig vliegen

Voor wat betreft de intercontinentale vlucht naar een van onze bestemmingen, kunnen we u het volgende melden:

Diverse vooraanstaande wetenschappelijke studies hebben bewezen dat de kans op besmetting in vliegtuigen vrijwel nihil is. Dit heeft te maken met de HEPA filtersystemen.

In deze video van de KLM vertellen ze u meer over de door hun genomen maatregelen, de luchtkwaliteit aan boord van hun vliegtuigen als ook dat de kans op besmetting veel kleiner is dan in andere gesloten ruimten. 

 • De lucht aan boord van de vliegtuigen wordt constant ververst. Iedere drie minuten wordt de lucht in de cabine volledig ververst met nieuwe lucht van buiten het vliegtuig. 
 • Tijdens uw vlucht wordt minimaal 50% van de lucht in de cabine doorlopend ververst. 
 • De andere 50% wordt gefilterd door zeer efficiënte HEPA filters die regelmatig worden schoongemaakt. Deze filters worden bijvoorbeeld ook gebruikt in operatiekamers en bij de productie van nanochips. HEPA filters vangen 99,99% op van eventuele virussen en bacteriën. 
 • De lucht in de cabine van vliegtuigen stroomt van boven naar beneden en niet van voor naar achter. Dit zorgt voor de meest effectieve schone luchtstroom.

Zo gaan we om met een lokale uitbraak op reis

 • We houden bij al onze reizen rekening met mogelijke lokale corona-uitbraken
 • We monitoren continu of er lokale uitbraken zijn die invloed hebben op uw reis. Dit doen we zowel voor als tijdens uw reis
 • We passen indien nodig uw reisroute flexibel en kosteloos aan, zodat u de gebieden vermijdt
 • De PLA-kwaliteit blijft bij flexibele aanpassing gegarandeerd: kleinschalig en weg van de massa
 • We voelen ons persoonlijk zeer betrokken bij alle reizigers. Zeker nu. Al ons contact verloopt dan ook persoonlijk en direct. Dan weet u waar u aan toe bent
 • We nemen u al het regelwerk uit handen en zijn 24/7 telefonisch bereikbaar tijdens uw reis

Dit gebeurt er als u de reis moet afbreken

 • Indien de veiligheid van u als reiziger in het geding komt, dan zorgen wij ervoor dat u gerepatrieerd wordt
 • Repatriëring komt voor bij een natuurramp of oorlogssituatie, maar ook als grenzen sluiten in verband met de corona-pandemie
 • Onze repatriëring is geheel kosteloos
 • Als u gerepatrieerd moet worden is dat heel vervelend. We voelen ons zeer betrokken en communiceren tijdens het gehele proces persoonlijk met u. U wordt continu op de hoogte gehouden over de situatie, totdat u veilig thuis bent
 • We nemen u al het regelwerk uit handen en zijn 24/7 telefonisch bereikbaar tijdens uw reis

Het Pure Latin America team

Meer blogs

KLM’s route naar een duurzame toekomst

Al 100 jaar vliegt KLM mensen de wereld over. Om te zorgen dat ook onze kinderen kunnen genieten van al het moois dat onze planeet te bieden heeft, moeten we er zuinig op zijn. KLM realiseert zich dat de luchtvaart...

Lees verder

Toekomst van de reisbranche

Beste collega’s en reizigers, Alle ludieke demonstraties, rondetafelgesprekken en ingezonden brieven ten spijt. Kunnen en moeten we niet gewoon concluderen dat Rutte & Co. er totaal niet bij gebaat zijn om de Nederlandse reisbranche weer in het zadel te helpen...

Lees verder

Ecologisch overnachten in hotel UXUA in Brazilië

Het UXUA hotel in Brazilië laat goed zien dat ecologisch geen afbreuk hoeft te doen aan design en sfeer. Het hotel heeft elf unieke mooi ingerichte huizen en bungalows in het historische centrum van Trancoso. Vier van de huizen zijn...

Lees verder

Het beste wijnrestaurant ter wereld staat in Mendoza – Argentinië

De net buiten Mendoza in Argentinië gelegen Rosell Boher Lodge ontving tijdens de “Great Wine Capitals: Best of Wine Tourism 2020” awards in Bordeaux – Frankrijk, de onderscheiding als beste wijnrestaurant ter wereld. Het wijnhuis heeft eerder al andere prijzen...

Lees verder

Gezinsreis door Argentinië en Brazilië

Wat is er nou mooier dan met uw gezin op reis te gaan? Samen met uw kinderen het prachtige en veelzijdige Argentinië en Brazilië te ontdekken. Het maken van een verre reis met uw kinderen staat garant voor een herinnering...

Lees verder

Virtueel op reis door Argentinië, Brazilië en Chili

Proeven – Maak kennis met de smaak van Argentinië Bodegas Salentein is opgericht door de Nederlandse zakenman en visionair Mijndert Pon. Het project Bodegas Salentein startte in 1997, de bouw van de bodega werd in 1999 voltooid. De wijngaarden van...

Lees verder

Anavilhanas is de beste jungle lodge in de Amazone van Brazilië

Het Amazonegebied is de natuurlijke schatkamer van Brazilië en het rijkste tropische regenwoud in de wereld. Nergens anders is zoveel rijkdom aan planten en dieren te vinden. In de grond bevinden zich enorme voorraden edelmetalen en waardevolle ertsen; dit is...

Lees verder
Meer blogs