Gábor Margés
info@purelatinamerica.com

Reisspecialist Argentinië, Brazilië, Chili en Antarctica

Gábor Margés (38) kwam bij toeval in Buenos Aires terecht. Dat ene toevallige bezoek veranderde voorgoed zijn leven: Hij verhuisde naar de Argentijnse hoofdstad om zijn passie voor ondernemen en reizen te combineren.

“Ik heb toen zo genoten van de cultuur en natuur van dit land, dat ik die ervaring met anderen wilde delen”. Eenmaal terug in Nederland richtte Gábor daarom in 2010 Pure Latin America op.

Sindsdien ontvangt Gábor op het kantoor in Huizen geïnteresseerden in reizen naar Argentinië, Brazilië, Chili en Antarctica. De (wereld)reiziger wordt volgens Gábor steeds veeleisender. “Onze klanten uit Nederland en België willen iets unieks beleven”.

Op basis van persoonlijke wensen stelt Gábor daarom vrijblijvend een persoonlijk reisprogramma samen. Hij vindt het dan ook belangrijk om de reizigers goed te leren kennen. “Sommige mensen willen graag zoveel mogelijk in korte tijd zien, terwijl anderen heel specifiek een regio willen verkennen, bijvoorbeeld Patagonië, of de wijnstreek van Argentinië”.

Bij de samenstelling van het programma wordt ook collega Gwendeline in Argentinië ingeschakeld. “Zij is uitstekend op de hoogte van de lokale omstandigheden, en kan daardoor het programma verder finetunen”.

De combinatie van kennis, ervaring en een uitgebreid netwerk ter plekke, betekent dat er scherp naar de kosten gekeken kan worden. “We kunnen daarom altijd een eerlijke prijs bieden, die in verhouding staat met de wensen van de klant”.

De reizen naar Argentinië beginnen in Buenos Aires, écht een stad voor de levensgenieter, zegt Gábor vol overtuiging: “De stadsparken zijn geweldig! Je kunt er heerlijk relaxen onder een palmboom, wandelen door prachtige tuinen, sporten of net zoals de locals meedoen aan speciale evenementen”.

De hartelijkheid van de porteños (inwoners van Buenos Aires) zorgen dat je je meteen thuis voelt. “De mensen zijn open en direct. Neem een kopje koffie in een willekeurig barretje en voor je het weet ben je met ze in gesprek”.

Na de hustle & bustle van de hoofdstad is het heerlijk om het prachtige binnenland te ontdekken. Samen met zijn vader maakte Gábor een bijzondere selfdrive door het noorden van het land. Een trip die hij iedereen aan kan raden: “Met de auto reden we van de uitlopers van de Andes, via de zoutvlaktes naar de jungle. Geweldig om mee te maken”!

In zo’n divers en uitgestrekt land is het wel fijn om altijd iemand dichtbij te hebben. Daarom worden de reizigers bij aankomst door Gwendeline opgevangen. “Ze houdt mij ook op de hoogte van het reisverloop en is het aanspreekpunt voor klanten wanneer zij onderweg zijn mocht er onverhoopt iets gebeuren”.

Ook na de reis houdt Gábor graag contact met de reizigers. “We zijn altijd benieuwd naar de belevenissen van onze reizigers, die ons weer tippen over leuke plekjes die zij zélf hebben ontdekt”.

gabor-marges

“Argentinië is eigenlijk een land van zeven continenten. Van de pinguïns in Patagonië tot de zoutvlaktes in het noorden”. Gwendeline Rijkeboer (38) kwam meer dan 10 jaar geleden tijdelijk in Buenos Aires terecht vanwege haar studie, maar Argentinië heeft haar nooit meer losgelaten.

Vanuit het bruisende centrum van de Argentijnse hoofdstad werkt ze de reisplannen verder uit, is ze verantwoordelijk voor het lokale netwerk en is ze het aanspreekpunt voor reizigers vanaf het moment dat ze in Argentinië landen.

Gwendeline kent het land als geen ander, maar soms komt er een aanvraag binnen die zelfs haar verrast. “Laatst wilde een stel met de auto van Bariloche naar Ushuaia rijden. Dat zijn 2000 kilometers dwars door Patagonië. Mijn eerste reactie is dan: geweldig! Dat gaan we regelen!’. Waar liggen de tankstations langs de route? In welke plaatsjes kan overnacht worden? Het zijn mooie boekingen waardoor je het land steeds beter leert kennen”.

Ook voor de meer gangbare bestemmingen leveren Gwendeline en Gábor maatwerk. “Dankzij Gábor hebben we een goed beeld van wat de reizigers willen. Maar na onderling overleg voeg ik graag nog bijzondere plaatsen toe die we hier ter plekke hebben ontdekt. Zo wordt iedere reis uniek!” Ook aan de kwaliteit wordt gedacht: “Bij iedere bestemming geven we de keuze uit twee soorten hotels: comfortabel en luxe”.

Voor veel reizigers is het de eerste keer dat ze Argentinië bezoeken. Gwendeline zorgt daarom voor een zachte landing. “Ik wil dat onze mensen zich meteen op hun gemak voelen, zodat ze echt van hun rondreis kunnen genieten”.

Gwendeline zoekt de reizigers op in hun hotel in Buenos Aires. “Onder het genot van een kopje koffie lopen we rustig de reisplannen door, geef ik wat extra reistips mee en beantwoord ik alle vragen”.

Ook tijdens de reis zelf is er contact. “Mensen zijn natuurlijk ver van huis, en mocht er zich iets onverwachts voordoen dan merk ik dat mensen het fijn vinden dat ze even kunnen bellen. Dankzij ons netwerk ter plekke hebben we bijna altijd snel een oplossing gevonden!”

Gwendeline is nog lang niet op Argentinië uitgekeken. Ze gaat dan ook regelmatig op pad. Over de volgende bestemming hoeft ze niet lang na te denken: Bahía Bustamante in Patagonië “Een unieke plek, helemaal weg van de wereld”. Het dorpje staat bekend om de pinguïn- en zeeleeuwenkolonies. Maar ook een versteend bos en een prachtige estancia maken het volgens Gwendeline “een heerlijke plek om te verblijven. Je kunt het goed combineren met Península Valdés om daar nog walvissen te kijken!”, voegt ze toe.

“Eigenlijk is het land veel te groot om in één keer te zien”, zegt Gwendeline. Maar dat is misschien het beste excuus om nog eens terug te komen …

dsc06956

Reisplannen naar Argentinië, Brazilië of Chili?

Bezoek ons tijdens een van onze Inspiratiedagen of meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte over onze reizen, acties en andere leuke weetjes.

Meer blogs

Ecologisch overnachten in hotel UXUA in Brazilië

Het UXUA hotel in Brazilië laat goed zien dat ecologisch geen afbreuk hoeft te doen aan design en sfeer. Het hotel heeft elf unieke mooi ingerichte huizen en bungalows in het historische centrum van Trancoso. Vier van de huizen zijn...

Lees verder

Het beste wijnrestaurant ter wereld staat in Mendoza – Argentinië

De net buiten Mendoza in Argentinië gelegen Rosell Boher Lodge ontving tijdens de “Great Wine Capitals: Best of Wine Tourism 2020” awards in Bordeaux – Frankrijk, de onderscheiding als beste wijnrestaurant ter wereld. Het wijnhuis heeft eerder al andere prijzen...

Lees verder

Gezinsreis door Argentinië en Brazilië

Wat is er nou mooier dan met uw gezin op reis te gaan? Samen met uw kinderen het prachtige en veelzijdige Argentinië en Brazilië te ontdekken. Het maken van een verre reis met uw kinderen staat garant voor een herinnering...

Lees verder

Virtueel op reis door Argentinië, Brazilië en Chili

Proeven – Maak kennis met de smaak van Argentinië Bodegas Salentein is opgericht door de Nederlandse zakenman en visionair Mijndert Pon. Het project Bodegas Salentein startte in 1997, de bouw van de bodega werd in 1999 voltooid. De wijngaarden van...

Lees verder

Anavilhanas is de beste jungle lodge in de Amazone van Brazilië

Het Amazonegebied is de natuurlijke schatkamer van Brazilië en het rijkste tropische regenwoud in de wereld. Nergens anders is zoveel rijkdom aan planten en dieren te vinden. In de grond bevinden zich enorme voorraden edelmetalen en waardevolle ertsen; dit is...

Lees verder

Verken het wilde noorden van Patagonië tijdens een paardrijtocht door het nationale park Lanín

Nationaal park Lanín is gesticht in 1937. Het is een natuurreservaat met gletsjermeren, vulkanische toppen en weelderige bossen. Het is onderverdeeld in een noordelijk, een centraal en een zuidelijk deel, elk met een eigen plaats als toegangspoort en elk toegangkelijk...

Lees verder

Droom nu en reis later naar Argentinië, Brazilië en Chili

Vanwege het corona-virus is reizen op dit moment helaas niet mogelijk, maar alvast inspiratie opdoen voor een volgende droomreis kan gelukkig wel! Droom nu en reis later naar Argentinië, Brazilië of Chili. Wij laten u graag virtueel kennismaken met al...

Lees verder
Meer blogs