De mooiste hoogtepunten van Noord-Argentinië

De reis begint in de wereldstad Buenos Aires. We verkennen magisch Buenos Aires per fiets als ook bezoeken we een milonga, een authentieke plek waar de Porteños (inwoners van Buenos Aires) samenkomen om de tango te dansen. Vanuit Buenos Aires reizen we door naar de immense watervallen van Iguazú, waar we de Argentijnse en Braziliaanse kant van de watervallen zullen gaan bewonderen. Vanuit de watervallen reizen we door naar koloniaal Salta, gelegen in het noordwesten van Argentinië. Hier gaan we er met een gids op uit die ons laat kennismaken met de rijke historie en bijzondere architectuur van de stad. De volgende zes dagen staan in het teken van het verkennen van de mooiste natuurlijke en culture hoogtepunten ten noorden en zuiden van Salta. U zult versteld staan van de grote diversiteit in landschappen die u in deze regio aantreft, van prachtig gekleurde bergen tot uitgestrekte zoutvlaktes, van groene oases tot kleine pittoreske dorpjes. Vanuit Salta reizen we terug naar Buenos Aires waar de rondreis op een ontspannen manier zal worden afgesloten alvorens u terugvliegt naar Nederland of België.

Hoogtepunten

Dag 1 | Aankomst Buenos Aires

U komt aan op Ministro Pistarini (ook wel Ezeiza), het internationale vliegveld van Buenos Aires. U wordt welkom geheten door een vertegenwoordiger van Pure Latin America en met een privétransfer naar het hotel gebracht. Op het einde van dag, wanneer alle reizigers uit Nederland en België in Buenos Aires zijn gearriveerd, komen we als groep onder het genot van een Argentijnse wijn bij elkaar om kennis te maken en de reis door te nemen.

Ter inspiratie, we hebben een top 10 samengesteld van de mooiste hoogtepunten van Buenos Aires en de beste (en onze favoriete) restaurants in Buenos Aires. Geniet!

Dag 2 | Fietstour door Buenos Aires en tango avond

Vandaag nemen we onder begeleiding van een Nederlandstalige gids deel aan een fietstour door Buenos Aires. Tijdens de fietstour die om 10:00 uur begint en ongeveer 3,5 uur duurt, maakt u kennis met een groot aantal historische, sociale en architectonische hoogtepunten. U doet onder andere het Plaza San Martín (een van de mooiste pleinen van Buenos Aires bekend om de fraaie gebouwen), Plaza de Mayo (het plein van de Dwaze Moeders), Teatro Colón (het voornaamste muziektheater van de stad gelegen aan Avenida 9 de Julio), Mercado de Abasto (het mooiste winkelcentrum van de stad gebouwd in 1895), Pasaje Carlos Gardel en Cementerio de Recoleta (beroemde begraafplaats met het graf van Evita Perón) aan.

In de avond krijgen we eerst tango les op locatie in de wijk San Telmo. Hierna bezoeken we samen met de leraren een milonga, een authentieke tangolocatie waar we de tango in zijn puurste vorm zullen aanschouwen. We maken op een intense manier kennis met deze melancholische dans. Een avond om nooit meer te vergeten. We worden de hele avond vergezeld door twee tango-professionals die ons wegwijs maken in de intrigerende wereld van dans en muziek. Dit bezoek is inclusief het vervoer, 1 uur les en een drankje.

Dag 3 | Vlucht naar Iguazú

Vandaag vliegen we van Buenos Aires naar Iguazú. De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Het subtropische regenwoud Parque Nacional Iguazú, is de locatie van een van de grote natuurwonderen van de wereld, de machtige Iguazú watervallen. Iguazú dankt zijn naam aan het Guaraníwoord voor ‘groot water,’ een passende omschrijving van een serie watervallen die zich over 2,7 kilometer uitstrekken en bestaan uit meer dan 275 verschillende watervallen. De Iguazú watervallen zijn 80 meter hoog (ze zijn hoger dan de Niagara watervallen en breder dan de Victoria watervallen) en behoren zonder twijfel tot de mooiste watervallen ter wereld.

Ook kent Parque Nacional Iguazú, met zo’n 430 vogel- en 70 zoogdiersoorten, een buitengewone biodiversiteit. Hoewel een groot deel van zijn fauna, waaronder de reuzenmiereneter, de varkensachtige tapir, en de jaguar, schuw is, is er een grote variëteit aan fauna langs de paden te zien. Het meest zichtbaar zijn de witsnuitneusberen. In de boomtoppen leven kwetterende kapucijnapen, die naar de grond afdalen om eten te zoeken. Ook de heliconius vlinder met zijn pikzwarte vleugels voorzien van gele en rode strepen zullen we vaak zien. Er komen ook reptielen voor zoals kaaimannen en de vaak geziene leguaan.

Dag 4 | De Braziliaanse kant van de watervallen en bezoek aan vogelpark

In de middag bezoeken we de Braziliaanse kant van de watervallen. Voor het verkennen van het Parque Nacional Iguazú moeten we door dicht regenwoud trekken, maar dit wordt gemakkelijker gemaakt door een netwerk van paden zowel langs de top als langs de voet van de watervallen. Vanuit de Braziliaanse kant zien we in de verte vrijwel alle watervallen mooi op een rijtje liggen en hebben we schitterend zicht op de ‘Garganta del Diablo’, de grootste en indrukwekkendste waterval. Om bij ‘Garganta del Diablo’ te geraken nemen we eerst de ecotrein naar Estacíon Garganta del Diablo. Van het station voert een 2,2 kilometer lang pad over de Boven-Río Iguazú en oerwoudriviereilanden alvorens we aankomen bij de rand van de 80 meter hoge waterval. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en het is aan te raden waterdichte kleding te dragen en plastic tassen mee te nemen om uw camera te beschermen tegen het opspattende water.

Een geweldig extraatje aan de Braziliaanse kant is het aangrenzende ‘Parque Das Aves’. Het park is opgericht in 1993, 16 hectare groot en gelegen in subtropische bossen dichtbij de rivier van Iguaçu naast het Iguaçu National Parque. Een van de hoogtepunten van het park is zeker de kwekerij van de blauwe ara’s. Een wandeling door het park is niet alleen bijzonder vanwege de vele vogels die u er kunt spotten, maar ook vanwege de weelderige plantengroei van het tropisch regenwoud die u hier kunt bewonderen.

Dag 5 | De Argentijnse kant van de watervallen

De Argentijnse kant van de watervallen bezoekt u aan de hand van 2 wandelroutes. Het Circuito Superior, de bovenste wandelroute, biedt vanuit wisselend perspectief een blik op de watervallen. Bij de twee grote watervallen Ramirez en Bozetti heeft u een breed panorama van vrijwel de hele formatie, met het eiland San Martín ervoor. Circuito Inferior heeft alleen met de lagere ligging te maken en dus niets met de inferieure kwaliteit van de panorama’s. Die zijn hier namelijk niet mis. Op de lage balkons, vrijwel tegen de watervallen aan, staat u oog in oog met de watermassa die als een zondvloed op u afkomt.

Het is een waar spektakel, betoverend en opwindend tegelijkertijd.

Dag 6 | Vlucht naar en het verkennen van de koloniale stad Salta

In de ochtend vliegen we van Iguazú naar Salta.

In de middag gaan we er samen met een Engelstalige gids op uit om kennis te maken met de meest bijzondere hoogtepunten van koloniaal Salta.

De stad Salta in het noordwesten van Argentinië is de meest Spaanse stad van het land. De stad doet aan als Andalusië, alleen dan met een iets gematigder klimaat. Salta la Linda is de Spaanse bijnaam van de stad: het mooie Salta. Nergens in Argentinië is de koloniale invloed van Spanje nog zo sterk te zien als in Salta. Kijk bijvoorbeeld naar het centrale plein. Daar ziet u de neoklassieke, crèmeroze kathedraal.

Het museum voor hedendaagse kunst is gebouwd in Franse stijl. Het oude gemeentehuis Cabildo kenmerkt zich door de bogenstructuur die zo typisch is voor de Spaanse koloniale stijl. In het Cabildo huist vandaag de dag het historisch museum.

Veel van Salta`s goed bewaarde koloniale schatten liggen rond Plaza 9 de Julio. De belangrijkste kathedraal, de cabildo, en het culturele centrum van de stad, liggen aan het plein. We raden u aan `s avonds de straat Balcarce te bezoeken. Hier vindt u veel bars, live muziek en optredens van de lokale folklore dans Peña.

Tijdens de wandeltour doet u onderstaande hoogtepunten aan:

1. Iglesia y Convento San Francisco – de mooiste kerk van Salta, gebouwd tussen 1750 en 1850 en het is het perfecte voorbeeld van exuberant Italiaanse stijl

2. Plaza 9 de Julio – is een ontmoetingscentrum van salsa en een goede plek om het leven gade te slaan

3. Iglesia Catedral – een neoclassicistische kathedraal uit 1882 gebouwd 300 jaar na de stichting vd stad

4. Het MAAM museum (incl. entree museum)

Dag 7 | Van Salta naar Cachi

De route die we vandaag afleggen begint in Salta en eindigt in Cachi.

Vandaag maakt u kennis met Parque Nacional los Cardónes (het park van de zuilcactussen). Het park kent een begroeiing van cactussen en andere soorten die bestand zijn tegen het dorre klimaat van deze stoffige vallei. Het reservaat is opgericht ter bescherming van de cardónes (zuilcactussen) die vroeger alom werden gebruikt als brandhout of in de meubelmakerij. Hoewel sommige van deze gigantische cactussen hoogten van 5 m kunnen bereiken, groeien deze planten maar een paar millimeter per jaar. U vindt ze tussen de 2700 en 5500 meter boven de zeespiegel.

Eenmaal op de Ruta 33 verandert het landschap in kalere bergen met rodegesteentes en cactussen. We rijden via een slingerweg omhoog naar het plateau Cuesta del Obispo. Het uitzicht vanaf de top is werkelijk fenomenaal. We vervolgen onze route door het Los Cardones Nationaal Park. Het landschap verandert weer. Het groen van zojuist heeft plaatsgemaakt voor een meer steenachtige omgeving met het besneeuwde Andesgebergte op de achtergrond.

Cachi is een pittoresk dorp bekend vanwege zijn mooie met palmen en sinaasappelbomen omzoomde dorpsplein. Het ligt aan de voet van de 6380 m hoge, Nevado del Cachi. Het kleine Museo Arqueológico Pío Pablo Díaz ten oosten van het plein toont objecten die werden gebruikt door de oorspronkelijke inwoners van de Valles Calchaquíes. Eveneens zeer de moeite waard is de grondig gerestaureerde Iglesia San José, ten noorden van het dorpsplein, met een klassieke witte gevel, houten vloer en opmerkelijk altaar van cactushout.

Dag 8 | Van Cachi naar Cafayate

De route van Cachi naar Cafayate is zeer bijzonder, u wordt omringd door hoge bergtoppen en passeert authentieke dorpen. Het landschap om u heen verandert continue en kenmerkt zich door zandstenen gebergtes en droogte. Het bijzondere is dat u halverwege de route een uitgestrekt groen dal doorkruist waar u veel wijngaarden vindt.

In de middag raden we u aan een bezoek te brengen aan de Quilmesruïnes. De ruïnes zijn gelegen op een uur rijden ten zuiden van Cafayate. Het is een van de belangrijkste en best geconserveerde archeologische vindplaatsen van Argentinië. Het zijn de laatste restanten van een stad die in de 9e eeuw, voor de Incatijd, werd gesticht, door de gelijknamige stam. De stad was oorspronkelijk bedoeld als bolwerk tegen de oprukkende Inca’s. Het inwoneraantal bereikte hier in de 17e eeuw een aantal van bijna 6.000 zielen. De nederzetting had toen ongeveer 150 jaar stand weten te houden tegen de beter bewapende Spaanse veroveraars. De ruïnes zijn vakkundig uitgegraven en geconserveerd: stenen muren, terrassen en zelfs hele gebouwen zijn er te zien. Erdoorheen wandelen is een spookachtige ervaring. Het uitstekende museum ter plaatse toont gereedschappen en wapens die in het gebied zijn opgegraven.

Dag 9 | Wijnproeverij en lunch op bodega

Cafayate wordt beschouwd als een van de mooiste dorpen in Argentinië. Het is een natuurlijke halteplaats voor iedereen die door de Valles Calchaquíes trekt. Cafayate is gesticht in 1840 en niet lang daarna is een aantal wijnboerderijen gebouwd op de hellingen rond de stad. In Cafayate, waar de vredige sfeer van een dorp heerst, vinden we restaurants, musea en een paar koloniale landhuizen.

Cafayate kenmerkt zich door de vele bodega`s met een grote variëteit aan wijnen. De lunch vindt plaats op de Bodega El Porvenir. Aan het einde van de middag wordt u hartelijk ontvangen op Bodega Piatelli om bij zonsondergang van een wijnproeverij met een klein hapje te genieten.

Dag 10 | Van Cafayate naar Purmamarca

Het eerste hoogtepunt dat vandaag zal worden aangedaan is de Quebrada de Cafayate. Deze quebrada staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Voor veel reizigers is het rode ravijn even gedenkwaardig. De hoge wanden van het ravijn vormen een explosie aan kleuren. Door het dal stroomt de Río Conchas die het land voorziet van vruchtbare grond. De rotsformaties zijn indrukwekkend en dragen namen als Los Médanos (de duinen) en El Obelisco (de obelisk). Een enorm ravijn aan de oostzijde staat bekend als La Garganta del Diablo (de duivelsstrot).

Vanaf Salta rijden we via Ruta 9 naar Jujuy. Deze route gaat een stuk door het groene nevelwoud genaamd de ‘Yungas’. De bijzonder groene omgeving is erg indrukwekkend. Zelfs de stammen van de bomen zijn begroeid. Nadat u het stadje Jujuy bent gepasseerd, verandert het landschap. De omgeving wordt weidser.

We eindigen onze dag in Purmamarca, dit dorpje ligt op de bodem van het ravijn van dezelfde naam. Het dankt zijn roem aan de heuvel die erop uitkijkt, de Cerro de Los Siete Colores (Heuvel van de Zeven Kleuren). De contrasterende kleuren van de rotslagen variëren van vaal oranje tot paars en ze zijn vlak na zonsopkomst op hun allermooist.

Dag 11 | De Quebrada de Humahuaca

Vandaag verkennen we de Quebrada de Humahuaca. De Quebrada de Humahuaca wordt gezien als een geologisch wonder, het is een langgerekt ravijn beladen met Argentijnse geschiedenis. Als de weg voorbij Purmamarca omhoog loopt, krijgen we de kleurige gesteentelagen van de wanden van het Río Granedal te zien. Deze wanden lichten tijdens zonsopkomst en -ondergang prachtig op en hebben de meest fantastische kleuren.

Het landschap is niet het enige wat dit gebied zo bijzonder maakt, het gebied wordt namelijk verrijkt door de lokale bevolking die met zijn grote mate van gastvrijheid en warmte de Quebrada extra kleur geeft.

Vanuit Purmamarca doen we eerst Maimará aan, een leuk klein dorp gelegen tegen de achtergrond van de adembenemende Quebrada. Een van de hoogtepunten in Maimará is de imposante begraafplaats gebouwd tegen de berghelling, de begraafplaats kent een grote verscheidenheid aan graven en kruizen.

Het volgende hoogtepunt is Tilcara, een van de levendigste quebrada-dorpen. Het dorp wordt voornamelijk gedomineerd door de indrukwekkende bergen eromheen en het belangrijkste hoogtepunt is het Incaopenluchtmuseum, de Pucará de Tilcara. Dit fort op de heuveltop, op 1 km van het dorp, stond hier al vijf eeuwen voor de komst van de Inca`s. Vanuit het fort hebben we een mooi uitzicht op de quebrada.

Vanuit Tilcara rijden we naar Humahuaca, een plaatsje met adobe(klei) huizen en witgekalkte muren, is tevens de nederzetting met de meeste inwoners in de vallei. De Iglesia de la Candelaria y San Antonio, de cabildo en de uitstekende kunstnijverheidswinkels zijn een bezoek waard. Humahuaca heeft een pittoresk centrum; zijn smalle, ruw geplaveide straten en rustieke adobehuizen zijn karakteristiek voor de Andes.

We overnachten in Purmamarca.

Dag 12 | Bezoek aan de grootste zoutvlakte van Argentinië

In de ochtend rijden we van Purmamarca via een indrukwekkende bergroute in ongeveer een uur naar de zoutvlakte genaamd Salinas Grandes. Onderweg zal er worden gestopt om te genieten van de prachtige vergezichten en het maken van foto’s. Het hoogste punt van deze route ligt op zo’n 4.200 meter. De zoutvlakte zelf ligt op zo’n 3.300 meter. Nadat u de bergpas over bent ziet u in de verte het wit van de zoutvlakte al verschijnen. Vergeet ook vooral uw zonnebril niet mee te nemen. De Salinas Grandes is onbekend voor velen maar absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Dag 13 | Vlucht naar Buenos Aires

In de ochtend vliegen we terug naar Buenos Aires. De rest van dag kan naar eigen wens worden ingevuld. U kunt relaxed de dag doorbrengen in een van de vele prachtige stadsparken of nog een bezoek brengen aan de populaire wijken Palermo en Belgrano, Recoleta of Puerto Madero. De keuze is aan u.

In de avond staat er een afscheidsdiner op het programma.

Dag 14 | Terugvlucht naar Nederland of België

U wordt vanuit het hotel met een privétransfer naar het vliegveld gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland of België.

Totaalprijs reis

De totaalprijs voor deze 14-daagse groepsreis bedraagt bij:

 • 12 personen – €1.904 per persoon
 • 13 personen – €2.062 per persoon
 • 14 personen – €1.995 per persoon
 • 15 personen – €1.984 per persoon
 • 16 personen – €1.925 per persoon
 • 17 personen – €1.874 per persoon
 • 18 personen – €1.838 per persoon
 • 19 personen – €1.808 per persoon
 • 20 personen – €1.772 per persoon
 • 21 personen – €1.578 per persoon
 • 22 personen – €1.550 per persoon

Groepsgrootte

Het minimum/maximum aantal deelnemers is 12/22.

Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt behaald, behoudt Pure Latin America zich het recht voor om tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek de reis te annuleren. Echter, wij zullen altijd proberen de reis alsnog uit te voeren om teleurstellingen te voorkomen. Wij overleggen ten eerste met u en kunnen dan meestal één van de volgende mogelijkheden aanbieden: – de reis wordt toch uitgevoerd, maar met een prijsverhoging – er wordt een alternatieve vertrekdatum aangeboden – er wordt een alternatieve reis aangeboden – de reis wordt uitgevoerd in een kleinere bus – een combinatie van bovenstaande mogelijkheden.

Inclusief

 • Nederlands ondersteuning vanuit Buenos Aires tijden de volledige rondreis
 • Engelstalige professionele reisbegeleiding tijdens de volledige rondreis
 • Landarrangement zoals omschreven in het programma
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt
 • Dagexcursies en tours zoals omschreven in het programma
 • Transfers zoals omschreven in het programma
 • Vervoer zoals omschreven in het programma
 • Afscheidsdiner op dag 13
 • Entreegelden
 • Bijdrage Garantie- en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht (+/- €800/1.000) en continentale vluchten (+/- €500)
 • Lunch en diners indien anders omschreven
 • Vroege check ins of late check outs
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Opmerking intercontinentale vlucht

We hebben op basis van onze ervaring ervoor gekozen de intercontinentale vlucht niet op te nemen in de totaalprijs/het reisprogramma. De reden hiervan is dat veel reizigers een voorkeur hebben voor een bepaalde luchtvaartmaatschappij (bijvoorbeeld KLM) en/of een vlucht met of zonder tussenstop. De intercontinentale vlucht kan echter wel door ons worden geboekt. We werken hiervoor samen met één van de meest gerenommeerde ticketbedrijven ter wereld. Mocht u besluiten uw vlucht zelf te boeken dan adviseren wij u Skyscanner te raadplegen. Ook is het belangrijk dat u aankomst- en vertrekdata in/vanuit Buenos Aires corresponderen met het reisprogramma/de aangegeven reisdata.

Hotels

De hotels waar wij mee samenwerken zijn door ons aan de hand van onderstaande criteria met zorg geselecteerd:

 • Authentieke hotels met een gezellige en persoonlijke sfeer
 • Hotels met een bijzondere en/of gunstige ligging
 • Hotels die een duurzaam beleid nastreven ten opzichte van mens en natuur

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deze reis zal in februari en maart 2022 worden georganiseerd.

 • Vertrekdata 4 februari
 • Vertrekdata 4 maart

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Combinatie mogelijkheden

U kunt ervoor kiezen al eerder aan te komen in Argentinië of na deze groepsreis nog bijvoorbeeld het zuiden van Argentinië of Chili aan te doen. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden, wij zijn u graag van dienst: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com.

Spreekt deze reis u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

De mooiste hoogtepunten van Noord-Argentinië