Het mysterie van Paaseiland

Pure Latin America heeft een unieke korte reis naar Paaseiland voor u samengesteld welke uitstekend gecombineerd kan worden met een rondreis door Chili en/of Argentinië. Een binnenlandse vlucht brengt u vanuit de hoofdstad Santiago naar Paaseiland. Chili`s Polynesische bezit ligt bijna 4000 kilometer ten westen van het vasteland. Met zijn meer dan 600 reusachtige stenen beelden van nog onbekende herkomst is het een van de meest intrigerende eilanden ter wereld.

Hoogtepunten

Dag 1 | Vlucht naar Paaseiland

Vandaag vliegt u van Santiago naar Paaseiland. Vanuit het vliegveld wordt u met een privétransfer naar het hotel gebracht.

De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 2 | Excursie Paaseiland

U bezoekt het strand van Anakena, gelegen op 18 km van het centrum van Hanga Roa waar u enkele indrukwekkende Ahus tempels zult bewonderen. Daarna reist u door naar Ahu Te Pito Kura waar een enorme (10m/30m) Moai te zien is die zo`n 90 ton weegt. Op deze locatie is een heilige steen te bezichtigen waarvan wordt gezegd dat die vanuit het belangrijkste eiland Hiva door de Rapa Nui koning Hotu Matu`s naar dit eiland is gebracht. Het volgende hoogtepunt dat u aandoet is Rano Raraku, een van de meest interessante archeologische vindplaatsen ter wereld waar zo`n 396 Moai beelden te bewonderen zijn in de nabijheid van een gedoofde vulkaan waarbij de krater gevuld is met water.

In de middag bezoekt u Ahu Tongariki, een van de mooiste visuele plekken om de Moai beelden te bewonderen. Het laatste hoogtepunt dat u aandoet is Ahu Akahanga “Platform van de koning”. Er wordt gezegd dat dit het graf is van de eerste koning van het eiland Hotu Matu`s welke u aantreft in een grot in Akahanga.

Dag 3 | Halve dagexcursie naar keuze

Vandaag kunt u een dagexcursie naar keuze maken.

Dag 4 | Vrije dag Paaseiland

Vandaag is een vrije dag die volledig naar eigen wens kan worden ingevuld. De eerste inwoners van Paaseiland noemden hun land Te Pito o Te Henua, de Navel van de Wereld. Wie op de rand van een van de twee vulkaankraters op het eiland staat, begrijpt meteen waarom: het vulkanische eilandje, dat slechts 117 km² beslaat, drijft moederziel alleen in het eindeloze blauw van de Grote Oceaan. Pitcairn, het dichtstbijzijnde Polynesische eiland, ligt 2000 km naar het westen, de kust van Zuid-Amerika ongeveer 3800 km naar het oosten. Het schaars begroeide eiland is maximaal 24 km lang en 12 km breed. Het is van vulkanische oorsprong en telt verschillende uitgedoofde kraters; één bevat nu een zoetwatermeer. De boomloze hellingen zijn redelijk grazig, maar verder gaat het eiland schuil onder ruige lavavelden. Langs de kust komen honderden grotten voor, die ooit als schuilplaats (tijdens oorlogen) of geheime grafplekken werden gebruikt.

Dag 5 | Terugvlucht naar Santiago

Vandaag vliegt u vanuit Hanga Roa terug naar Santiago.

Vanaf-prijs

De vanaf-prijs voor deze 5-daagse reis bedraagt €725 per persoon en is gebaseerd op 2 samenreizende personen.

Inclusief

 • Nederlands aanspreekpunt in Buenos Aires tijdens de volledige rondreis
 • Landarrangement zoals omschreven
 • Standaard hotels op basis van logies ontbijt
 • Dagexcursies en tours zoals omschreven in het programma
 • Transfers zoals omschreven in het programma
 • Bijdrage Garantie- en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht (+/- €800/1.000) en continentale vlucht
 • Vroege check ins of late check outs
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Hotels

Wij werken met standaard en comfort hotels. De vanaf-prijs is gebaseerd op standaard hotels. Een upgrade behoort tot de mogelijkheden. In het persoonlijke reisprogramma dat we u toesturen zal het hotel worden vermeld die u dan aan de hand van een directe link kunt bekijken.

De hotels waar wij mee samenwerken zijn door ons aan de hand van onderstaande criteria met zorg geselecteerd:

 • Authentieke hotels met een gezellige en persoonlijke sfeer
 • Hotels met een bijzondere en/of gunstige ligging
 • Hotels die een duurzaam beleid nastreven ten opzichte van mens en natuur

Toelichting

Alle (pakket-)reizen die Pure Latin America aanbiedt zijn op aanvraag van beschikbaarheid. Wij gaan pas financiële verplichtingen aan op het moment dat u daadwerkelijk een reis bij ons heeft geboekt. Na ontvangst van uw aanbetaling worden de eerste noodzakelijke betalingen aan onze lokale partners direct voldaan. Voor de periode tussen uw betaling van het restantbedrag tot kort voor de datum van vertrek, wanneer wij de laatste betalingen aan onze lokale partners voldoen, houdt Pure Latin America een saldo liquide middelen aan minimaal ter hoogte van de nog uitstaande financiële verplichtingen naar onze lokale partners. U kunt er dus zeker van zijn dat uw reis bij Pure Latin America te allen tijde doorgang kan vinden.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beste reistijd

Dit afgelegen eiland kent een semi-tropisch klimaat en kan daarom het hele jaar door bezocht worden. De felle zon moet niet onderschat worden. Juli en augustus zijn de koelste maanden.

Elektriciteit

De netspanning in Chili is 220 volt. In de meeste stopcontacten passen stekkers met twee of drie (geaarde) platte polen en stekkers met twee dunne ronde polen. Nederlandse stekkers met dikke polen zijn niet direct bruikbaar. Adapters of verloopstekkers zijn in lokale elektriciteitswinkels verkrijgbaar.

Fooien

In restaurants is de bediening doorgaans niet bij de prijs inbegrepen; het is gebruikelijk om 10% fooi te geven. Taxichauffeurs verwachten geen fooi, maar het is gebruikelijk om niet om wisselgeld te vragen.

Geldzaken

De Chileense valuta is de peso. Supermarkten, de betere horecagelegenheden en de grotere winkels accepteren de belangrijkste creditcards. Voor actuele valutakoersen kunt u terecht bij www.xe.com. Wij adviseren geld te wissel bij de wisselkantoren (casas de cambio). Ook kan er in steden en grotere dorpen vaak worden gepint. Wel geldt er dan een opnamelimiet en zijn de transactiekosten vaak hoog.

Probeer als het kan altijd met creditcard of pinpas te betalen en houd de pesos op zak voor andere uitgaven. Contant geld wisselen is over het algemeen veel voordeliger dan geld uit de pinautomaat halen. Zorg – zeker buiten de grootste steden – dat u altijd contanten op zak hebt, desnoods in euro’s of dollars.

Gezondheid

Chili is op gezondheidsgebied een van de veiligste landen in Zuid-Amerika. Malaria en gele koorts komen er niet voor, in de meeste steden wordt het kraanwater met chloor ontsmet en de algemene hygiënische standaard is hoog. Het land kan zich verheugen in een groot aanbod van verse groenten en fruit uit de Centrale Vallei en ook vlees is volop verkrijgbaar. U zult op culinair vlak niets tekortkomen.

Inentingen

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel sterk aangeraden u te laten inenten tegen hepatitis A (geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Wij raden u aan voor vertrek uw gezondheidscentrum te contacteren voor een persoonlijk inentingsadvies.

Klimaat

In het noorden van Chili is het het hele jaar door prettig reizen. December tot februari kan een slechte tijd zijn voor een bezoek aan de Altiplano, in verband met plotselinge zware regenval, waardoor de wegen onbegaanbaar worden. Vermijd van juni tot september centraal en zuidelijk Chili, omdat alles dan volgesneeuwd is en veel interessante plaatsen onbereikbaar zijn. Januari en februari zijn de meest toeristische maanden, dus in maart, november en december ben je het beste af. Op Paaseiland is het in de zomer erg warm en in de winter erg regenachtig. In december t/m februari is het erg druk. Beste reistijd is dus maart en september t/m november.

Paspoort

U moet in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Chili of Argentinië nog tenminste zes maanden geldig is. EU-onderdanen hoeven voor een verblijf tot 90 dagen geen visum aan te vragen. Alle buitenlanders krijgen bij aankomst een toeristenkaart welke gratis wordt verstrekt. Op deze toeristenkaart staan uw persoonlijke gegevens vermeld.

Veiligheid

Chili is een veilig land om doorheen te reizen. U wordt geadviseerd in de grote steden de arme wijken, en vooral de Villas de miseria (krottenwijken) zoveel mogelijk te mijden. Wees, vooral in de nachtelijke uren in de centra, extra alert op zakkenrollers.

Verzekeren

Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van kunnen genieten. Daarom zijn er verzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en een reisverzekering voor dekking van schade. Pure Latin America stelt voor elke reis een reisverzekering verplicht en een annuleringsverzekering wordt nadrukkelijk aanbevolen.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Combinatie mogelijkheden

Deze korte reis kan uitstekend gecombineerd worden met een rondreis door Chili en/of Argentinië. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com.

Vluchten

Wanneer u zelf uw vlucht boekt, zorg er dan voor dat uw vluchttijden corresponderen met uw reisprogramma. De intercontinentale en continentale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Wel zijn wij als extra service in staat u een passend vluchtvoorstel voor te leggen. Voor de intercontinentale vlucht werken wij samen met de KLM en voor de continentale vluchten in Chili met LATAM Airlines en SKY Airline.

Spreekt deze reis u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

Het mysterie van Paaseiland