Van de Atacama woestijn naar Torres del Paine

Pure Latin America heeft een unieke individuele rondreis door Chili samengesteld. Uw reis begint in de wereldstad Santiago de Chile waar u aan de hand van een stadstour kennismaakt met deze indrukwekkende wereldstad. Ook doet u het kleurrijke Valparaíso aan gelegen aan de kust.

Hierna reist u door naar de Atacama woestijn en zijn omliggende hoogtepunten. Hier maakt u kennis met de overweldigende en ongerepte natuur van het noorden van Chili. Vanuit de Atacama woestijn reist u door naar Chileens Patagonië waar u een selfdrive maakt door het merengebied van Chili als ook het verre zuiden van Patagonië met het nationale park Torres del Paine als summum. Dit nationale park wordt bestempeld als een van de mooiste wandelgebieden ter wereld met niet te overtreffen vergezichten.

Hierna vliegt u terug naar Santiago alvorens u terugvliegt naar Nederland of België.

Hoogtepunten

Dag 1 | Aankomst Santiago

U komt aan op het intercontinentale vliegveld van Santiago. U wordt welkom geheten door een vertegenwoordiger van Pure Latin America en met een privétransfer naar het hotel gebracht.

De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 2 | Stadstour door Santiago

Vandaag neemt u deel aan een stadstour door Santiago. Onderstaande hoogtepunten maken zeker deel uit van deze stadstour:

 1. Het historische centrum van Santiago de Chile
 2. De berg Santa Lucia
 3. Het regeringsgebouw Palacio de la Moneda
 4. Het Plaza de Armas met de kathedraal, het nationaal historisch museum en het schitterende postkantoor

Dag 3 | Dagexcursie Valparaíso en Viña del Mar

Tijdens deze dagexcursie legt u een prachtige route af van 120 kilometer die u uiteindelijk bij de Stille Oceaan brengt. Onderweg doorkruist u een grote verscheidenheid aan landschappen zoals bijvoorbeeld de Curacaví vallei waar u tal van fruit- en groenteplantages aantreft. Ook zal de Casablanca wijnvallei worden aangedaan, vooral bekend vanwege de productie van o.a. Sauvignon Blanc. Vervolgens doorkruist u het bosreservaat Peñuelas om uiteindelijk aan te komen in de haven van Valparaíso (belangrijkste haven van het land). Valparaíso is onlangs toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van Unesco. Valparaíso is vooral bekend vanwege de kleurrijke huizen die tegen de heuvels aan zijn gebouwd. In Valparaíso bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden waaronder de Plaza de la Victoria, Plaza Sotomayor, El Monumento a las Glorias Navales, El Paseo 21 de Mayo (vanaf dit punt heeft u een prachtig uitzicht) en doet u de heuvels aan waarbij u gebruik maakt van de verschillende liften. U brengt een bezoek aan Neruda’s huis – La Sebastiana. Hierna reist u terug naar Santiago.

Dag 4 | Ochtendvlucht naar Atacama en excursie Maanvallei

In de middag (vertrek om 15:30 uur) bezoekt u het zoutgebergte en geniet van de prachtige vergezichten over de vallei. Ook doet u de Mars en Death Valley aan met zijn bijzondere rotsformaties, de natuur in optima forma. Het volgende hoogtepunt is de “Three Marias”, een interessante geologische formatie van zand, klei en zout gelegen naast een voormalige zoutmijn. Tijdens zonsondergang begeeft u zich naar de top van een van de hoogste zandduinen in de Maanvallei, om van daaruit de zon te zien verdwijnen achter het Andesgebergte.

Dag 5 | Dagexcursie naar de Atacama zoutvlakte en de Altiplano Lagunes

Deze excursie start om 6:30 uur, om 17:00 uur wordt u weer afgezet in het hotel.

Het eerste hoogtepunt dat u aandoet is de Atacama zoutvlakte, het dorp Toconao en de Chaxa Lagoon, de broedplaats van 3 soorten flamingo`s. Vanuit deze lagoon rijdt u door naar het dorp Socaire en het hoogland van Miscanti en Meñiques. Op een hoogte van ongeveer 4.500 meter heeft u vanuit deze dorpen prachtig zicht op de Atacama zoutvlakte, dit is tevens een beschermd gebied voor flamingo`s. De meren op de hoogvlakte worden omgeven door indrukwekkende vulkanen die zich miljoenen jaren geleden gevormd hebben toen het Andesgebergte uit de zee oprees.

Dag 6 | Dagexcursie naar de Tatio Geisers

Deze excursie start om 4:30 uur, om 13:00 uur wordt u weer afgezet in het hotel.

U wordt naar het geothermale veld van El Tatio gebracht om de enorme geisers te bewonderen. Hier zal je de zon zien opkomen boven de Tatio geisers. Dit adembenemende gebied herbergt een indrukwekkend aantal geisers die op dit vroege uur majestueuze stoompluimen creëren.
Onderweg terug zul je versteld staan van het fascinerende landschap dat aan je voorbijtrekt. Onderweg maak je ook een stop bij het kleine traditionele dorpje Muchaca, waar je kennis kunt maken met de lokale cultuur. De entree en een ontbijt zijn inbegrepen.

Dag 7 | Vlucht via Santiago naar Temuco en selfdrive naar Pucón (1,5 uur)

Vandaag vliegt u via Santiago naar Temuco. Aansluitend rijdt u van Temuco naar Pucón, een mooi dorpje gelegen aan de rand van het meer Villarica. Wij raden u aan een bezoek te brengen aan de vulkanische grotten, gelegen aan de voet van de Villarica vulkaan. Het bezoek aan de grotten is een bijzondere ervaring waarbij u de mogelijkheid heeft om zo`n 300 meter de grot in te gaan. Deze vulkanische grotten hebben zich op een natuurlijke manier gevormd en zijn het resultaat van verschillende uitbarstingen van de Villarica vulkaan. Deze excursie duurt ongeveer een uur en wordt geleid door een ervaren en professionele geologische gids. Op de weg terug naar Pucón raden wij u aan om een bezoek te brengen aan de ambachtelijke markt.

Dag 8 en 9 | Het verkennen van Pucón en omstreken

Pucón zou het Viña del Mar van het zuiden genoemd kunnen worden, zo populair is het bij de Chilenen zelf. De stad heeft de avontuurlijke toerist ook veel te bieden. Wij raden u aan de met lava gevulde krater van Volcán Villarica te bezoeken of een bezoek te brengen aan het nationale park Huerquehue, bekend vanwege de lagunes die zich op drie verschillende hoogtes bevinden. We voorzien u graag van tips.

Dag 10 | Selfdrive van Pucón naar de warmwaterbronnen van Huife (1 uur)

Wij raden u aan vandaag een bezoek te brengen aan de warmwaterbronnen van Huife, gelegen op 33 ten oosten van Pucón. Het heeft 3 grote warmwaterbronnen rijk aan mineraalwater van tussen de 38 en 42°C. Verder kan er ook een duik worden genomen in het moderne zwembad. Deze dag dient voornamelijk ter ontspanning.

Dag 11 | Selfdrive van Pucon naar het nationale park Puyehue (3,5 uur)

Vandaag rijdt u door het merengebied naar het plaatsje Puyehue ookwel Entre Lagos genaamd. Hier overnacht je in een fijne ecolodge. In de buurt van het meer ligt het relatief weinig bezochte park Puyehue waar je erg mooie wandelingen kunt maken en kunt genieten van diverse watervallen. Tevens liggen in deze streek de Termas Aguas Calientes.

Dag 12 | Vrije dag in het nationale park Puyehue

Een vrije dag in dit prachtige gebied. U kunt ervoor kiezen wederom een wandeling te gaan maken in het Nationale Park of vandaag naar een warmwaterbron te gaan.
Als u nog niet bij de watervallen van Petrohue geweest bent, doe dit dan vandaag. Het is absoluut de moeite waard.

Dag 13 | Selfdrive van Puyehue naar Puerto Varas (2,5 uur)

U vertrekt vanuit Puyehue voor de selfdrive naar Puerto Varas. Onderweg raden wij u aan de prachtige stad Frutillar te bezoeken gelegen aan de rand van het meer Llanquihue, een prima plaats om te lunchen en kennis te maken met de vele Duitse invloeden die het dorp zo typeren. Ook is een bezoek aan het nationale park Vicente Perez Rosales een absolute aanrader.

Dag 14 | Vrije dag in Puerto Varas

Vandaag is een vrije dag welke naar eigen wens kan worden ingevuld. Puerto Varas is vooral bekend om zijn kilometerslange stranden met zijn charmante boulevard. Ook heeft u vanuit Puerto Varas een adembenemend uitzicht op de Volcán Osorno (2652m) en de Volcán Puntiagudo (2190m) aan de overkant van het water. Wij raden u aan de route te volgen ten oosten van het meer vanwege de prachtige vergezichten. Een ander hoogtepunt in de omgeving van Puerto Varas is de waterval Salto de Petrohué. Deze merkwaardig kronkelende waterval perst zich door zwart vulkanisch gesteente dat zeer erosiebestendig is.

Dag 15 | Reis naar Puerto Natales

Vandaag rijdt u van Puerto Varas naar Puerto Montt waarbij u uw auto inlevert op het vliegveld en vanuit daar een vlucht neemt naar Punta Arenas. Aansluitend maakt u een busreis naar Puerto Natales. U wordt met een transfer van de busterminal in Puerto Natales naar het hotel gebracht, onderweg kunt u genieten van het schitterende landschap.

Dag 16/19 | Trekking Torres del Paine

Torres del Paine is onbewoond en telt tal van gletsjers, meren en inheemse bomen en behoort tot de mooiste wandelgebieden ter wereld. In het park wemelt het van de dieren, zoals guanaco`s, flamingo`s, nandoes en condors. Het park is vooral bekend vanwege de Torres en Cuernos del Paine (Torens en Horens van Paine) die uit de Patagonische vlakte oprijzen.

De komende dagen trekt u het park door en volgt u een vaste route waarbij u overnacht in refugio`s. Wat belangrijk is te weten is dat u deze dagen met een rugzak (een middelgrote rugzak volstaat, deze kunt u zelf meebrengen of u kunt er een huren) op loopt en goede wandelschoenen een absolute vereiste zijn.
Het programma ziet er in grote lijnen zo uit:

Dag 16 | Transfer hotel/busterminal, busreis van Puerto Natales naar Torres del Paine, toegang tot het nationale park, catamaran naar Lodge Paine Grande en trekking naar Glaciar Grey. U overnacht in Refugio Paine Grande (opgemaakt bed). Alle maaltijden inbegrepen

Dag 17 | Trekking naar Valle Francés (incl. bed + slaapzak). Overnachting in Refugio Cuernos. Alle maaltijden inbegrepen

Dag 18 | Trekking van Los Cuernos naar El Chileno. Overnachting op de Camping El Chileno. Alle maaltijden, tent en slaapzak zijn inbegrepen

Dag 19 | Trekking van El Chileno naar Base de las Torres/reguliere bus van Torres del Paine naar Puerto Natales. Transfer busterminal Puerto Natales naar het hotel. Ontbijt en lunch inbegrepen

Dag 20 | Vlucht naar Santiago

Vandaag wordt u met een privétransfer naar het vliegveld van Punta Arenas gebracht voor uw vlucht naar Santiago. De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 21 | Vrije dag in Santiago

Vandaag is een vrije dag in Santiago welke naar eigen wens kan worden ingevuld. We voorzien u graag van tips.

Dag 22 | Vlucht van Santiago naar Nederland of België

U wordt met een privétransfer naar het internationale vliegveld gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland of België.

Vanaf-prijs

De vanaf-prijs voor deze 22-daagse rondreis bedraagt €3.898 per persoon en is gebaseerd op 2 samenreizende personen.

Inclusief

 • Nederlands aanspreekpunt in Santiago tijdens de volledige rondreis
 • 24hs standby op whatsapp door lokaal contactpersoon
 • Landarrangement zoals omschreven
 • Standaard hotels op basis van logies ontbijt
 • Dagexcursies en tours zoals omschreven in het programma
 • Transfers zoals omschreven in het programma
 • Maaltijden zoals omschreven in het programma
 • Huur auto zoals omschreven in het programma
 • Bijdrage Garantie- en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht (+/- €1.200/1.500) en continentale vluchten (+/- €800)
 • Lunch, diner en drankjes van dag 1 t/m dag 22 indien anders omschreven
 • Benzine tijdens de selfdrive
 • Vroege check ins of late check outs
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Hotels

Wij werken met standaard en comfort hotels. De vanaf-prijs is gebaseerd op standaard hotels. Een upgrade behoort tot de mogelijkheden. In het persoonlijke reisprogramma dat we u toesturen zullen de hotels worden vermeld die u dan aan de hand van een directe link kunt bekijken.

De hotels waar wij mee samenwerken zijn door ons aan de hand van onderstaande criteria met zorg geselecteerd:

 • Authentieke hotels met een gezellige en persoonlijke sfeer
 • Hotels met een bijzondere en/of gunstige ligging
 • Hotels die een duurzaam beleid nastreven ten opzichte van mens en natuur

Toelichting

Alle (pakket-)reizen die Pure Latin America aanbiedt zijn op aanvraag van beschikbaarheid. Wij gaan pas financiële verplichtingen aan op het moment dat u daadwerkelijk een reis bij ons heeft geboekt. Na ontvangst van uw aanbetaling worden de eerste noodzakelijke betalingen aan onze lokale partners direct voldaan. Voor de periode tussen uw betaling van het restantbedrag tot kort voor de datum van vertrek, wanneer wij de laatste betalingen aan onze lokale partners voldoen, houdt Pure Latin America een saldo liquide middelen aan minimaal ter hoogte van de nog uitstaande financiële verplichtingen naar onze lokale partners. U kunt er dus zeker van zijn dat uw reis bij Pure Latin America te allen tijde doorgang kan vinden.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Chili is oktober t/m april.

Elektriciteit

Het voltage dat men in Chili hanteert is 220. De stopcontacten zijn geschikt voor stekkers met twee of drie pinnen met een platte vorm. Adapters voor buitenlandse apparaten zijn te koop bij ferreterías (ijzerwinkels) en grote supermarkten.

Fooien

Het geven van fooi is gebruikelijk in Chili. In restaurants en hotels is 10% van de rekening een goede richtlijn, soms is dit echter wel al in de rekening opgenomen onder “servicekosten“. Ook in kleine restaurantjes, eetstalletjes, parkeergarages e.d. wordt een kleine fooi erg gewaardeerd. Taxichauffeurs verwachten meestal geen fooi.

Geldzaken

De Chileense valuta is de peso. Supermarkten, de betere horecagelegenheden en de grotere winkels accepteren de belangrijkste creditcards. Voor actuele valutakoersen kunt u terecht bij www.xe.com. Wij adviseren geld te wissel bij de wisselkantoren (casas de cambio). Ook kan er in steden en grotere dorpen vaak worden gepint. Wel geldt er dan een opnamelimiet en zijn de transactiekosten vaak hoog.

Probeer als het kan altijd met creditcard of pinpas te betalen en houd de pesos op zak voor andere uitgaven. Contant geld wisselen is over het algemeen veel voordeliger dan geld uit de pinautomaat halen. Zorg – zeker buiten de grootste steden – dat u altijd contanten op zak hebt, desnoods in euro’s of dollars.

Gezondheid

Chili is een land zonder hygiënische problemen. Over het algemeen is het drinkwater safe. Het kan zijn dat het water hard en wat naar chloor smaakt. In dorpen is het beter om mineraalwater te drinken i.v.m. de hygiëne. Overal, zelfs in de kleinste supermarkten is volop mineraalwater te krijgen.

Inentingen

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel sterk aangeraden u te laten inenten tegen hepatitis A (geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Wij raden u aan voor vertrek uw gezondheidscentrum te contacteren voor een persoonlijk inentingsadvies.

Klimaat

In het noorden van Chili is het het hele jaar door prettig reizen. December tot februari kan een slechte tijd zijn voor een bezoek aan de Altiplano, in verband met plotselinge zware regenval, waardoor de wegen onbegaanbaar worden. Vermijd van juni tot september centraal en zuidelijk Chili, omdat alles dan volgesneeuwd is en veel interessante plaatsen onbereikbaar zijn. Januari en februari zijn de meest toeristische maanden, dus in maart, november en december ben je het beste af. Op Paaseiland is het in de zomer erg warm en in de winter erg regenachtig.

Paspoort

U moet in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Chili nog tenminste zes maanden geldig is. EU-onderdanen hoeven voor een verblijf tot 90 dagen geen visum aan te vragen.

Veiligheid

Chili is een veilig land om doorheen te reizen. U wordt geadviseerd in de grote steden de arme wijken, en vooral de Villas de miseria (krottenwijken) zoveel mogelijk te mijden. Wees, vooral in de nachtelijke uren in de centra, extra alert op zakkenrollers.

Verzekeren

Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van kunnen genieten. Daarom zijn er verzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en een reisverzekering voor dekking van schade. Pure Latin America stelt voor elke reis een reisverzekering verplicht en een annuleringsverzekering wordt nadrukkelijk aanbevolen.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Combinatie mogelijkheden

Deze rondreis kan qua duur en de te bezoeken hoogtepunten volledig naar wens worden aangepast. Ook kan deze reis gecombineerd worden met een rondreis door Argentinië. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com.

Vluchten

Wanneer u zelf uw vlucht boekt, zorg er dan voor dat uw vluchttijden corresponderen met uw reisprogramma. De intercontinentale en continentale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Wel zijn wij als extra service in staat u een passend vluchtvoorstel voor te leggen. Voor de intercontinentale vlucht werken wij samen met de KLM en voor de continentale vluchten in Chili met LATAM Airlines en SKY Airline.

Spreekt deze reis u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

Van de Atacama woestijn naar Torres del Paine