17-daagse reis

Rondreis Noord-Argentinië en Chili

De allermooiste hoogtepunten van het noorden van Argentinië en Chili

Uw reis begint in de wereldstad Buenos Aires. Hier neemt u deel aan een fietstour en bezoekt u een milonga, een plek waar de Porteños samenkomen om de tango te dansen.

Uw volgende hoogtepunt is Salta dat u samen met een gids verkent, alvorens u er met een auto op uit gaat om een groot aantal natuurlijke en culturele hoogtepunten ten zuiden en noorden van Salta te gaan verkennen. U zult versteld staan van de grote diversiteit in landschappen die u in deze regio aantreft, van prachtig gekleurde bergen tot uitgestrekte zoutvlaktes, van groene oases tot kleine pittoreske dorpjes.

Hierna steekt u per bus het Andesgebergte over naar de Atacama woestijn (Chili). Aan de hand van een paar dagexcursies maakt u kennis met de overweldigende en ongerepte natuur van het noorden van Chili. Vanuit de Atacama woestijn reist u door naar Santiago waar u op stadstour gaat als ook nog een bezoek brengt aan Valparaíso alvorens u terugvliegt naar Nederland of België.

Hoogtepunten

Dag 1 | Aankomst Buenos Aires

U komt aan op Ministro Pistarini (ook wel Ezeiza), het internationale vliegveld van Buenos Aires. U wordt welkom geheten door een vertegenwoordiger van Pure Latin America en met een privétransfer naar het hotel gebracht.

De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 2 | Fietstour door Buenos Aires

Tijdens de fietstour die om 10:00 uur begint en ongeveer 3,5 uur duurt, maakt u kennis met een groot aantal historische, sociale en architectonische hoogtepunten. U doet onder andere het Plaza San Martín (een van de mooiste pleinen van Buenos Aires bekend om de fraaie gebouwen), Plaza de Mayo (het plein van de Dwaze Moeders), Teatro Colón (het voornaamste muziektheater van de stad gelegen aan Avenida 9 de Julio), Mercado de Abasto (het mooiste winkelcentrum van de stad gebouwd in 1895), Pasaje Carlos Gardel en Cementerio de Recoleta (beroemde begraafplaats met het graf van Evita Perón) aan.

Dag 3 | Vrije dag in Buenos Aires

Er zijn volop mogelijkheden om invulling te geven aan uw vrije dag in Buenos Aires. U kunt ervoor kiezen een bezoek te brengen aan de mooie wijken Palermo, Belgrano of Puerto Madero of de dag door te brengen in Parque 3 de Febrero. Parque 3 de Febrero, ook wel Bosques de Palermo (de bossen van Palermo) genoemd, is een groot groen gedeelte bestaande uit verschillende meertjes, vele fitness-plekken, grasvelden, bootjes en mooie lanen om te wandelen. Binnen dit park vindt u diverse tuinen en parkjes, waaronder Paseo el Rosedal. U kunt er letterlijk uren wandelen! Op een zonnige dag gaan de porteños er fietsend of joggend op uit en is het hier gezellig druk. Ook kunt u er waterfietsen.

Dag 4 | Vlucht naar Salta en wandeltour

De stad Salta in het noordwesten van Argentinië is de meest Spaanse stad van het land. De stad doet aan als Andalusië, alleen dan met een iets gematigder klimaat. Salta la Linda is de Spaanse bijnaam van de stad: het mooie Salta. Nergens in Argentinië is de koloniale invloed van Spanje nog zo sterk te zien als in Salta. Kijk bijvoorbeeld naar het centrale plein. Daar ziet u de neoklassieke, crèmeroze kathedraal.

Het museum voor hedendaagse kunst is gebouwd in Franse stijl. Het oude gemeentehuis Cabildo kenmerkt zich door de bogenstructuur die zo typisch is voor de Spaanse koloniale stijl. In het Cabildo huist vandaag de dag het historisch museum.

Veel van Salta`s goed bewaarde koloniale schatten liggen rond Plaza 9 de Julio. De belangrijkste kathedraal, de cabildo, en het culturele centrum van de stad, liggen aan het plein. We raden u aan `s avonds de straat Balcarce te bezoeken. Hier vindt u veel bars, live muziek en optredens van de lokale folklore dans Peña.

Tijdens de wandeltour doet u onderstaande hoogtepunten aan:

1. Iglesia y Convento San Francisco – de mooiste kerk van Salta, gebouwd tussen 1750 en 1850 en het is het perfecte voorbeeld van exuberant Italiaanse stijl

2. Plaza 9 de Julio – is een ontmoetingscentrum van Salta en een goede plek om het leven gade te slaan

3. Iglesia Catedral – een neoclassicistische kathedraal uit 1882 gebouwd 300 jaar na de stichting vd stad

4. Het MAAM museum (incl. entree museum)

Dag 5 | Van Salta naar Cachi (3 uur)

Om 9:00 uur staat de huurauto bij het hotel voor u klaar waarna u begint aan de selfdrive door het noordwesten van Argentinië.

Vandaag maakt u kennis met Parque Nacional los Cardónes (het park van de zuilcactussen). Het park kent een begroeiing van cactussen en andere soorten die bestand zijn tegen het dorre klimaat van deze stoffige vallei. Het reservaat is opgericht ter bescherming van de cardónes (zuilcactussen) die vroeger alom werden gebruikt als brandhout of in de meubelmakerij. Hoewel sommige van deze gigantische cactussen hoogten van 5 m kunnen bereiken, groeien deze planten maar een paar millimeter per jaar. U vindt ze tussen de 2700 en 5500 meter boven de zeespiegel.

Eenmaal op de Ruta 33 verandert het landschap in kalere bergen met rodegesteentes en cactussen. U rijdt via een slingerweg omhoog naar het plateau Cuesta del Obispo. Het uitzicht vanaf de top is werkelijk fenomenaal. U vervolgt uw weg door het Los Cardones Nationaal Park. Het landschap verandert weer. Het groen van zojuist heeft plaatsgemaakt voor een meer steenachtige omgeving met het besneeuwde Andesgebergte op de achtergrond.

Cachi is een pittoresk dorp bekend vanwege zijn mooie met palmen en sinaasappelbomen omzoomde dorpsplein. Het ligt aan de voet van de 6380 m hoge, Nevado del Cachi. Het kleine Museo Arqueológico Pío Pablo Díaz ten oosten van het plein toont objecten die werden gebruikt door de oorspronkelijke inwoners van de Valles Calchaquíes. Eveneens zeer de moeite waard is de grondig gerestaureerde Iglesia San José, ten noorden van het dorpsplein, met een klassieke witte gevel, houten vloer en opmerkelijk altaar van cactushout.

Dag 6 | Van Cachi naar Cafayate (3,5 uur)

De route van Cachi naar Cafayate is zeer bijzonder, u wordt omringd door hoge bergtoppen en passeert authentieke dorpen. Het landschap om u heen verandert continue en kenmerkt zich door zandstenen gebergtes en droogte. Het bijzondere is dat u halverwege de route een uitgestrekt groen dal doorkruist waar u veel wijngaarden vindt.

In de middag raden we u aan een bezoek te brengen aan de Quilmesruïnes. De ruïnes zijn gelegen op een uur rijden ten zuiden van Cafayate. Het is een van de belangrijkste en best geconserveerde archeologische vindplaatsen van Argentinië. Het zijn de laatste restanten van een stad die in de 9e eeuw, voor de Incatijd, werd gesticht, door de gelijknamige stam. De stad was oorspronkelijk bedoeld als bolwerk tegen de oprukkende Inca’s. Het inwoneraantal bereikte hier in de 17e eeuw een aantal van bijna 6.000 zielen. De nederzetting had toen ongeveer 150 jaar stand weten te houden tegen de beter bewapende Spaanse veroveraars. De ruïnes zijn vakkundig uitgegraven en geconserveerd: stenen muren, terrassen en zelfs hele gebouwen zijn er te zien. Erdoorheen wandelen is een spookachtige ervaring. Het uitstekende museum ter plaatse toont gereedschappen en wapens die in het gebied zijn opgegraven.

Dag 7 | Vrije dag in Cafayate

Cafayate wordt beschouwd als een van de mooiste dorpen in Argentinië. Het is een natuurlijke halteplaats voor iedereen die door de Valles Calchaquíes trekt. Cafayate is gesticht in 1840 en niet lang daarna is een aantal wijnboerderijen gebouwd op de hellingen rond de stad. In Cafayate, waar de vredige sfeer van een dorp heerst, vindt u restaurants, musea en een paar koloniale landhuizen.

In en om Cafayate vindt u vele bodega`s met een grote variëteit aan wijnen. Wij raden u aan zeker een bezoek te brengen aan Bodega Piatelli en aldaar deel te nemen aan een wijnproeverij.

Ook kunt u de auto laten staan en er per fiets op uit trekken. In het dorp rondom het centrale plein vindt u verschillende fietsverhuurbedrijven die u ter plekke kunt huren.

Dag 8 | Van Cafayate naar Purmamarca (5,5 uur)

Uw selfdrive vandaag begint in de Quebrada de Cafayate. Deze quebrada staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Voor veel reizigers is het rode ravijn even gedenkwaardig. De hoge wanden van het ravijn vormen een explosie aan kleuren. Door het dal stroomt de Río Conchas die het land voorziet van vruchtbare grond. De rotsformaties zijn indrukwekkend en dragen namen als Los Médanos (de duinen) en El Obelisco (de obelisk). Een enorm ravijn aan de oostzijde staat bekend als La Garganta del Diablo (de duivelsstrot).

Ons advies is om vanaf Salta via Ruta 9 naar Jujuy te rijden. Deze route gaat een stuk door het groene nevelwoud genaamd de ‘Yungas’. De bijzonder groene omgeving is erg indrukwekkend. Zelfs de stammen van de bomen zijn begroeid. Wel moet u goed opletten want de weg is smal en bochtig. Nadat u het stadje Jujuy bent gepasseerd, verandert het landschap. De omgeving wordt weidser.

Dag 9 | Bezoek aan de grootste zoutvlakte van Argentinië (4 uur)

In de ochtend rijdt u van Purmamarca via een indrukwekkende bergroute in ongeveer een uur naar de zoutvlakte genaamd Salinas Grandes. Ons advies is onderweg een paar keer te stoppen om te genieten van de prachtige vergezichten en het maken van foto’s. Het hoogste punt van deze route ligt op zo’n 4.200 meter. De zoutvlakte zelf ligt op zo’n 3.300 meter. Nadat u de bergpas over bent ziet u in de verte het wit van de zoutvlakte al verschijnen. Vergeet ook vooral uw zonnebril niet mee te nemen. De Salinas Grandes is onbekend voor velen maar absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Dag 10 | Purmamarca – Maimará – Tilcara – Humahuaca – Purmamarca (100 km – 8 uur)

U begint vandaag in Purmamarca, dit dorpje ligt op de bodem van het ravijn van dezelfde naam. Het dankt zijn roem aan de heuvel die erop uitkijkt, de Cerro de Los Siete Colores (Heuvel van de Zeven Kleuren). De contrasterende kleuren van de rotslagen variëren van vaal oranje tot paars en ze zijn vlak na zonsopkomst op hun allermooist.

U verkent vanuit Purmamarca de Quebrada de Humahuaca. De Quebrada de Humahuaca wordt gezien als een geologisch wonder, het is een langgerekt ravijn beladen met Argentijnse geschiedenis. Als de weg voorbij Purmamarca omhoog loopt, krijgt u de kleurige gesteentelagen van de wanden van het Río Granedal te zien. Deze wanden lichten tijdens zonsopkomst en -ondergang prachtig op en u krijgt dan ook de meest fantastische kleuren te zien. Het landschap is niet het enige wat dit gebied zo bijzonder maakt, het gebied wordt namelijk verrijkt door de lokale bevolking die met zijn grote mate van gastvrijheid en warmte de Quebrada extra kleur geeft.

De eerste plaats die u aandoet is Maimará, een leuk klein dorp gelegen tegen de achtergrond van de adembenemende Quebrada. Een van de hoogtepunten in Maimará is de imposante begraafplaats gebouwd tegen de berghelling, de begraafplaats kent een grote verscheidenheid aan graven en kruizen.

Het volgende hoogtepunt is Tilcara, een van de levendigste quebrada-dorpen. Het dorp wordt voornamelijk gedomineerd door de indrukwekkende bergen eromheen en het belangrijkste hoogtepunt is het Incaopenluchtmuseum, de Pucará de Tilcara. Dit fort op de heuveltop, op 1 km van het dorp, stond hier al vijf eeuwen voor de komst van de Inca`s. Vanuit het fort heeft u een mooi uitzicht op de quebrada.

Vanuit Tilcara rijdt u naar Humahuaca, een plaatsje met adobe(klei) huizen en witgekalkte muren, is tevens de nederzetting met de meeste inwoners in de vallei. De Iglesia de la Candelaria y San Antonio, de cabildo en de uitstekende kunstnijverheidswinkels zijn een bezoek waard. Humahuaca heeft een pittoresk centrum; zijn smalle, ruw geplaveide straten en rustieke adobehuizen zijn karakteristiek voor de Andes. Uw dag eindigt in Purmamarca waar u uw huurauto weer inlevert.

Dag 11 | Busreis naar San Pedro de Atacama

Vandaag reist u om 9:00 uur per bus naar San Pedro de Atacama waar u aan het begin van de avond aankomt.

De oaseplaats San Pedro de Atacama is een populaire uitvalsbasis voor wie de spectaculaire plekken van het noorden wil verkennen. Achter San Pedro strekt het Salar de Atacama, een droog zoutmeer, zich uit tot aan de met sneeuw bedekte vulkanen in de verte. De Licancábur is met 5916 meter een van de hoogste uitgedoofde vulkanen in het Andesgebergte.

San Pedro de Atacama is een authentiek dorp. Aan het centrale plein staat een huis van Adobe dat voor de residentie van Pedro de Valdivia doorgaat, maar waarvan men nu denkt dat het precolumbiaans is. Ertegenover staat een van de oudste kerken van Chili, uit de 16e eeuw. Het Museo Arqueológico Gustavo Le Paige geldt als een van de beste in Zuid-Amerika. Het is gesticht door de dorpspriester naar wie het is genoemd en bezit een buitengewoon brede collectie precolumbiaanse artefacten, die schitterend zijn tentoongesteld.

Dag 12 | Middagexcursie naar de Maanvallei

In de middag (vertrek om 15:30 uur) bezoekt u het zoutgebergte en geniet van de prachtige vergezichten over de vallei. Ook doet u de Mars en Death Valley aan met zijn bijzondere rotsformaties, de natuur in optima forma. Het volgende hoogtepunt is de “Three Marias”, een interessante geologische formatie van zand, klei en zout gelegen naast een voormalige zoutmijn. Tijdens zonsondergang begeeft u zich naar de top van een van de hoogste zandduinen in de Maanvallei, om van daaruit de zon te zien verdwijnen achter het Andesgebergte.

Dag 13 | Dagexcursie naar de Atacama zoutvlakte en de Altiplano Lagunes

Deze excursie start om 6:30 uur, om 17:00 uur wordt u weer afgezet in het hotel.

Het eerste hoogtepunt dat u aandoet is de Atacama zoutvlakte, het dorp Toconao en de Chaxa Lagoon, de broedplaats van 3 soorten flamingo`s. Vanuit deze lagoon rijdt u door naar het dorp Socaire en het hoogland van Miscanti en Meñiques. Op een hoogte van ongeveer 4.500 meter heeft u vanuit deze dorpen prachtig zicht op de Atacama zoutvlakte, dit is tevens een beschermd gebied voor flamingo`s. De meren op de hoogvlakte worden omgeven door indrukwekkende vulkanen die zich miljoenen jaren geleden gevormd hebben toen het Andesgebergte uit de zee oprees.

Dag 14 | Dagexcursie naar de Tatio Geisers en de cactusvallei van Guatín

Deze excursie start om 4:30 uur, om 13:00 uur wordt u weer afgezet in het hotel.

U wordt naar het geothermale veld van El Tatio gebracht om de enorme geisers te bewonderen. Met een gids gaat u er op uit om het gebied te verkennen. Onderweg terug naar uw hotel bezoekt u nog de cactusvallei van Guatín. Het is een van de eerste plekken waar de vroege Atacameño’s zich gevestigd hebben. Lang voordat hier mensen kwamen, groeiden hier gigantische cactussen. Vandaag de dag gluren ze met hun stekelige koppen boven een greppel uit die vol staat met kleine, struikachtige cactussen die schalks bekend staan als “schoonmoederkussens”. De grootste van de cactusreuzen zijn wel 15 meter hoog en al 1000 jaar oud.

Dag 15 | Vlucht naar Santiago en stadstour

In de ochtend vliegt u van Calama naar Santiago. In de middag neemt u deel aan een stadstour door Santiago. Onderstaande hoogtepunten maken zeker deel uit van deze stadstour:

1. Het historische centrum van Santiago de Chile
2. De berg Santa Lucia
3. Het regeringsgebouw Palacio de la Moneda
4. Het Plaza de Armas met de kathedraal, het nationaal historisch museum en het schitterende postkantoor

Dag 16 | Dagexcursie Valparaíso

Tijdens deze dagexcursie legt u een prachtige route af van 120 kilometer die u uiteindelijk bij de Stille Oceaan brengt. Onderweg doorkruist u een grote verscheidenheid aan landschappen zoals bijvoorbeeld de Curacaví vallei waar u tal van fruit- en groenteplantages aantreft. Ook zal de Casablanca wijnvallei worden aangedaan, vooral bekend vanwege de productie van o.a. Sauvignon Blanc. Vervolgens doorkruist u het bosreservaat Peñuelas om uiteindelijk aan te komen in de haven van Valparaíso (belangrijkste haven van het land). Valparaíso is onlangs toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van Unesco. Valparaíso is vooral bekend vanwege de kleurrijke huizen die tegen de heuvels aan zijn gebouwd. In Valparaíso bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden waaronder de Plaza de la Victoria, Plaza Sotomayor, El Monumento a las Glorias Navales, El Paseo 21 de Mayo (vanaf dit punt heeft u een prachtig uitzicht) en doet u de heuvels aan waarbij u gebruik maakt van de verschillende liften. U brengt een bezoek aan Neruda’s huis – La Sebastiana. Hierna reist u terug naar Santiago.

Dag 17 | Vlucht naar Nederland of België

U wordt met een privétransfer naar het internationale vliegveld gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland of België.

Vanaf-prijs

De vanaf-prijs voor deze 17-daagse rondreis bedraagt €2.945 per persoon en is gebaseerd op 2 samenreizende personen.

Inclusief

 • Nederlands aanspreekpunt in Buenos Aires tijdens de volledige rondreis
 • Landarrangement zoals omschreven
 • Standaard hotels op basis van logies ontbijt
 • Dagexcursies en tours zoals omschreven in het programma
 • Transfers zoals omschreven in het programma
 • Maaltijden zoals omschreven in het programma
 • Huur auto zoals omschreven in het programma
 • Bijdrage Garantie- en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht (+/- €1.200)
 • Continentale vluchten (+/- €300)
 • Lunch, diner en drankjes van dag 1 t/m dag 17 indien anders omschreven
 • Benzine tijdens de selfdrive
 • Vroege check ins of late check outs
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Hotels

Wij werken met standaard, comfort en luxe hotels. De vanaf-prijs is gebaseerd op standaard hotels. Een upgrade behoort tot de mogelijkheden. In het persoonlijke reisprogramma dat we u toesturen zullen de hotels worden vermeld die u dan aan de hand van een directe link kunt bekijken.

De hotels waar wij mee samenwerken zijn door ons aan de hand van onderstaande criteria met zorg geselecteerd:

 • Authentieke hotels met een gezellige en persoonlijke sfeer
 • Hotels met een bijzondere en/of gunstige ligging
 • Hotels die een duurzaam beleid nastreven ten opzichte van mens en natuur

Toelichting

Alle (pakket-)reizen die Pure Latin America aanbiedt zijn op aanvraag van beschikbaarheid. Wij gaan pas financiële verplichtingen aan op het moment dat u daadwerkelijk een reis bij ons heeft geboekt. Na ontvangst van uw aanbetaling worden de eerste noodzakelijke betalingen aan onze lokale partners direct voldaan. Voor de periode tussen uw betaling van het restantbedrag tot kort voor de datum van vertrek, wanneer wij de laatste betalingen aan onze lokale partners voldoen, houdt Pure Latin America een saldo liquide middelen aan minimaal ter hoogte van de nog uitstaande financiële verplichtingen naar onze lokale partners. U kunt er dus zeker van zijn dat uw reis bij Pure Latin America te allen tijde doorgang kan vinden.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Argentinië en Chili is oktober t/m april.

Elektriciteit

Het voltage dat men in Argentinië en Chili hanteert is 220. De stopcontacten zijn geschikt voor stekkers met twee of drie pinnen met een platte vorm. Adapters voor buitenlandse apparaten zijn te koop bij ferreterías (ijzerwinkels) en grote supermarkten.

Fooien

Het geven van fooi is gebruikelijk in Argentinië en Chili. In restaurants en hotels is 10% van de rekening een goede richtlijn, soms is dit echter wel al in de rekening opgenomen onder “servicekosten“. Ook in kleine restaurantjes, eetstalletjes, parkeergarages e.d. wordt een kleine fooi erg gewaardeerd. Taxichauffeurs verwachten meestal geen fooi.

Geldzaken

De Argentijnse en Chileense valuta is de peso. Supermarkten, de betere horecagelegenheden en de grotere winkels accepteren de belangrijkste creditcards. Voor actuele valutakoersen kunt u terecht bij www.xe.com. Wij adviseren geld te wissel bij de wisselkantoren (casas de cambio). Ook kan er in steden en grotere dorpen vaak worden gepint. Wel geldt er dan een opnamelimiet en zijn de transactiekosten vaak hoog.

Probeer als het kan altijd met creditcard of pinpas te betalen en houd de pesos op zak voor andere uitgaven. Contant geld wisselen is over het algemeen veel voordeliger dan geld uit de pinautomaat halen. Zorg – zeker buiten de grootste steden – dat u altijd contanten op zak hebt, desnoods in euro’s of dollars.

Gezondheid

Argentinië en Chili zijn landen zonder hygiënische problemen. Over het algemeen is het drinkwater safe. Het kan zijn dat het water hard en wat naar chloor smaakt. In dorpen is het beter om mineraalwater te drinken i.v.m. de hygiëne. Overal, zelfs in de kleinste supermarkten is volop mineraalwater te krijgen.

Inentingen

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel sterk aangeraden u te laten inenten tegen hepatitis A (geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Wij raden u aan voor vertrek uw gezondheidscentrum te contacteren voor een persoonlijk inentingsadvies.

Klimaat

Het klimaat van Argentinië kan worden ingedeeld in vier types: droog, gematigd, koud en warm. Het Andesgebergte, Antarctica, de Atlantische Oceaan en de omvang van het land zijn in belangrijke mate bepalend voor het klimaat. In Buenos Aires kan de Sudestada (zuidoostelijke wind) stortbuien veroorzaken en het pampeano-weersyteem, dat beïnvloed wordt door de oceaan, kan onweer aanvoeren vanuit de pampa`s. Op de hoogvlakten van de noordwestelijke Andes is het overdag warm, terwijl Patagonië wordt geteisterd door harde wind die uit het zuidwesten komt en onbelemmerd over de vlakte raast. Door het Antarctische zeeklimaat van Tierra del Fuego (Vuurland) is het daar het hele jaar door nat en winderig.

In het noorden van Chili is het het hele jaar door prettig reizen. December tot februari kan een slechte tijd zijn voor een bezoek aan de Altiplano, in verband met plotselinge zware regenval, waardoor de wegen onbegaanbaar worden. Vermijd van juni tot september centraal en zuidelijk Chili, omdat alles dan volgesneeuwd is en veel interessante plaatsen onbereikbaar zijn. Januari en februari zijn de meest toeristische maanden, dus in maart, november en december ben je het beste af. Op Paaseiland is het in de zomer erg warm en in de winter erg regenachtig.

Paspoort

U moet in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Argentinië of Chili nog tenminste zes maanden geldig is. EU-onderdanen hoeven voor een verblijf tot 90 dagen geen visum aan te vragen.

Veiligheid

Argentinië en Chili zijn veilige landen om doorheen te reizen. U wordt geadviseerd in de grote steden de arme wijken, en vooral de Villas de miseria (krottenwijken) zoveel mogelijk te mijden. Wees, vooral in de nachtelijke uren in de centra, extra alert op zakkenrollers.

Verzekeren

Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van kunnen genieten. Daarom zijn er verzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en een reisverzekering voor dekking van schade. Pure Latin America stelt voor elke reis een reisverzekering verplicht en een annuleringsverzekering wordt nadrukkelijk aanbevolen.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Combinatie mogelijkheden

Deze rondreis kan qua duur en de te bezoeken hoogtepunten volledig naar wens worden aangepast. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com.

Vluchten

Wanneer u zelf uw vlucht boekt, zorg er dan voor dat uw vluchttijden corresponderen met uw reisprogramma. De intercontinentale en continentale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Wel zijn wij als extra service in staat u een passend vluchtvoorstel voor te leggen. Voor de intercontinentale vlucht werken wij samen met de KLM en voor de continentale vluchten in Argentinië met Aerolíneas Argentinas en in Chili met LATAM Airlines en SKY Airline.

Spreekt deze reis u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

De allermooiste hoogtepunten van het noorden van Argentinië en Chili