19-daagse reis

Rondreis Zuid-Argentinië en Chili

Argentijns en Chileens Patagonië op z'n best

Pure Latin America heeft een unieke individuele rondreis door Argentinië en Chili samengesteld.

Uw reis begint in de wereldstad Buenos Aires waar u aan de hand van een fietstour kennismaakt met deze indrukwekkende wereldstad. Ook bezoekt u hier een milonga, een plek waar de Porteños samenkomen om de tango te dansen.

Vanuit Buenos Aires reist u door naar het schiereiland Península Valdés, een van de belangrijkste hoogtepunten van dit gebied. Península Valdés is gelegen aan de kust en wordt gezien als een van de mooiste natuurreservaten van Zuid-Amerika. Hier gaat u er op uit om een verbluffende en gemakkelijk waarneembare keur aan zeefauna te bewonderen. U bezoekt Península Valdés als ook gaat u naar Punta Tombo om een van de grootste kolonie Magelhaenpinguïns van Zuid-Amerika te aanschouwen.

Uw volgende hoogtepunt is Parque Nacional Los Glaciares gelegen in het zuiden van Patagonië, een park met spitse bergtoppen, kraakheldere bergmeren, snelstromende rivieren en een rust zoals u dat waarschijnlijk zelden heeft ervaren. De voornaamste reden waarom u dit nationale park aandoet is vanwege de Perito Moreno, de meest indrukwekkende gletsjer van Argentinië.

Vanuit Parque Nacional Los Glaciares reist u door naar het nationale park Torres del Paine. Dit nationale park wordt bestempeld als een van de mooiste wandelgebieden ter wereld met niet te overtreffen vergezichten.

Een selfdrive door het Merengebied van Argentinië mag natuurlijk niet ontbreken aan uw bezoek aan Patagonië. U gaat er gedurende een paar dagen met een auto op uit om een groot aantal hoogtepunten ten noorden als ook ten zuiden van Bariloche te verkennen.

Vanuit Buenos Aires vliegt u uiteindelijk terug naar Nederland of België.

Hoogtepunten

Dag 1 | Aankomst Buenos Aires

U komt aan op Ministro Pistarini (ook wel Ezeiza), het internationale vliegveld van Buenos Aires. U wordt welkom geheten door een vertegenwoordiger van Pure Latin America en met een transfer naar het hotel gebracht.

De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 2 | Fietstour door Buenos Aires

Tijdens de fietstour die om 10:00 uur begint en ongeveer 3,5 uur duurt, maakt u kennis met een groot aantal historische, sociale en architectonische hoogtepunten. U doet onder andere het Plaza San Martín (een van de mooiste pleinen van Buenos Aires bekend om de fraaie gebouwen), Plaza de Mayo (het plein van de Dwaze Moeders), Teatro Colón (het voornaamste muziektheater van de stad gelegen aan Avenida 9 de Julio), Mercado de Abasto (het mooiste winkelcentrum van de stad gebouwd in 1895), Pasaje Carlos Gardel en Cementerio de Recoleta (beroemde begraafplaats met het graf van Evita Perón) aan.

Dag 3 | Vrije dag in Buenos Aires

Er zijn volop mogelijkheden om invulling te geven aan uw vrije dag in Buenos Aires. U kunt ervoor kiezen een bezoek te brengen aan de mooie wijken Palermo, Belgrano of Puerto Madero of de dag door te brengen in Parque 3 de Febrero. Parque 3 de Febrero, ook wel Bosques de Palermo (de bossen van Palermo) genoemd, is een groot groen gedeelte bestaande uit verschillende meertjes, vele fitness-plekken, grasvelden, bootjes en mooie lanen om te wandelen. Binnen dit park vindt u diverse tuinen en parkjes, waaronder Paseo el Rosedal. U kunt er letterlijk uren wandelen! Op een zonnige dag gaan de porteños er fietsend of joggend op uit en is het hier gezellig druk. Ook kunt u er waterfietsen.

Dag 4 | Vlucht naar Trelew en bezoek aan Punta Tombo

Vandaag vliegt u van Buenos Aires naar Trelew. Later die ochtend en in de middag bezoekt u de grootste Magelhaenpinguïn kolonie van Zuid-Amerika. Punta Tombo is een smal rotsachtig schiereiland dat abrupt in de Atlantische Oceaan steekt. Van september tot april gebruiken meer dan 650.000 van deze zwartwitte vogels het schiereiland om hun eieren uit te broeden en hun nageslacht voor te bereiden op migratie. Een boeiend schouwspel.

Dag 5 | Dagexcursie Península Valdés en walvissen spotten

Vandaag bezoekt u Península Valdés. Een bezoek aan Península Valdés start met een bezoek aan het bezoekerscentrum op het schiereiland, in dit centrum huist een klein museum dat u informeert over de verbluffende verscheidenheid aan flora en fauna van het reservaat. Van daaruit kunt u via Puerto Pirámides doorreizen naar Caleta Valdés, waar Magelhaenpinguïns en zeeolifanten het strand delen in deze beschutte lagune. Vanuit Caleta Valdés reist u dan door naar Punta Norte, het paargebied voor zeeolifanten en zeeleeuwen. In Puerto Pirámides gaat u aan boord van een Zodiac om de walvissen van dichtbij te bekijken (elk jaar tussen juni en december). Een fantastische ervaring die u nog lang bij zult blijven!

Península Valdés dat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat, is een van de mooiste natuurreservaten ter wereld. Op zijn ruige 500 km lange kust leeft een verbluffende en gemakkelijk waarneembare keur aan zeefauna, waaronder zeeolifanten, zeeleeuwen en Magelhaenpinguïns en miljoenen zeevogels.

Het binnenland is een dorre wildernis, die in het oosten aansluit op de Patagonische steppe, waar dieren leven die tegen de droogte kunnen, zoals guanaco`s en de struisvogelachtige nandoe. Middenin liggen twee grote zoutmeren.

Dag 6 | Vlucht naar El Calafate

Vandaag vliegt u van Trelew naar El Calafate. El Calafate, op de oever van Lago Argentino, is het grootste toeristische centrum van het gebied met 17.000 inwoners. De stad dient als de perfecte basis voor het verkennen van het zuidelijk deel van het Parque Nacional Los Glaciares, waaronder de grootste attractie, de schitterende gletsjer Perito Moreno. De belangrijkste culturele attractie van El Calafate is het interessante Museo Regional Municipal El Calafate, dat de geschiedenis van de streek vertelt vanaf de komst van de eerste inheemse groepen.

Dag 7 | Dagexcursie Perito Moreno gletsjer / mini icetrekking

Vandaag brengt u een bezoek aan de Perito Moreno gletsjer. De gletsjer is met zijn lengte van 31 km en zijn breedte van 4 km zeer spectaculair. Het ijs ‘stroomt’ van de cordillera (bergketen) naar het melkachtige Lago Argentino, het grootste meer van Argentinië. U neemt u deel aan de mini icetrekking waarbij u per boot en te voet kennismaakt met de gletsjer. Eenmaal van boord bezoekt u het zuidelijke deel van de gletsjer. Na ongeveer 30 minuten gelopen te hebben, komt u aan bij het gedeelte waar stijgijzers verplicht zijn, omdat u nu de daadwerkelijke gletsjer zult betreden. Samen met een ervaren gids verkent u de gletsjer, u kunt onderweg stoppen om dit bijzondere spektakel vast te leggen op de gevoelige plaat. Op de weg terug zal er ook nog een lunch worden genoten en varen we naar de voorkant van de gletsjer waarbij u van dichtbij de immensiteit kunt ervaren.

Als laatste bekijkt u gletsjer vanaf de loopbruggen op het Península Magallanes in het Lago Argentino. Dit alles op 150 m afstand van de voorkant van de gletsjer. Het afdalen van de loopbrug is een bijzondere ervaring voor oog en oor, vooral wanneer een groot stuk ijs van de gletsjer afbreekt en zich in het Canal de los Témpanos (ijsbergkanaal) stort.

Dag 8 | Busreis naar Puerto Natales

Vandaag maakt u een lange maar comfortabele busreis van El Calafate naar Puerto Natales in Chili. U wordt met een transfer van de busterminal in Puerto Natales naar het hotel gebracht, onderweg kunt u genieten van het schitterende landschap.

Dag 9/12 | Trekking Torres del Paine

Torres del Paine is onbewoond en telt tal van gletsjers, meren en inheemse bomen en behoort tot de mooiste wandelgebieden ter wereld. In het park wemelt het van de dieren, zoals guanaco`s, flamingo`s, nandoes en condors. Het park is vooral bekend vanwege de Torres en Cuernos del Paine (Torens en Horens van Paine) die uit de Patagonische vlakte oprijzen.

De komende dagen trekt u het park door en volgt u een vaste route waarbij u overnacht in refugio`s. Wat belangrijk is te weten is dat u deze dagen met een rugzak (een middelgrote rugzak volstaat, deze kunt u zelf meebrengen of u kunt er een huren) op loopt en goede wandelschoenen een absolute vereiste zijn.

Dag 9 | Transfer hotel/busterminal, busreis van Puerto Natales naar Torres del Paine, toegang tot het nationale park, catamaran om 12:00 uur en trekking naar Glaciar Grey. U overnacht in Refugio Paine Grande (opgemaakt bed). Alle maaltijden inbegrepen

Dag 10 | Trekking naar Valle Francés (incl. bed + slaapzak). Overnachting in Refugio Cuernos. Alle maaltijden inbegrepen

Dag 11 | Trekking van Los Cuernos naar El Chileno. Overnachting in Refugio El Chileno. Alle maaltijden inbegrepen

Dag 12 | Trekking van El Chileno naar Base de las Torres/reguliere bus van Torres del Paine naar Puerto Natales. Transfer busterminal Puerto Natales naar het hotel. Ontbijt en lunch inbegrepen

Dag 13 | Busreis naar El Calafate en vlucht naar Bariloche

Vandaag neemt u in de ochtend de bus van Puerto Natales naar El Calafate van waaruit u een vlucht neemt naar Bariloche. De huurauto staat op het vliegveld voor uw klaar.

Dag 14 | Selfdrive Bariloche en omstreken

In de middag verkent u San Carlos de Bariloche gelegen op de zuid-oostoever van Lago Nahuel Huapi. Het bezoeken waard is het Museo de la Patagonia Francisco P. Moreno, dit museum geeft een goed beeld van de flora en fauna en indianenculturen van het gebied. Ook kunt u ervoor kiezen een boottocht over het meer te maken, één van de chocoladefabrieken te bezoeken of Cerro Otto op te rijden vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft over het gebied.

Dag 15 | Selfdrive naar San Martín de los Andes

Op de route van Bariloche naar San Martín de los Andes doorkruist u het oudste nationale park van Argentinië, Parque Nacional Nahuel Huapi. Het park is in 1934 gesticht en is vooral bekend vanwege de ongerepte landschappen. Het park maar ook de omgeving leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling of u kunt een van de omliggende dorpen bezoeken. De route naar San Martín de los Andes (ongeveer 150 kilometer) draagt de naam “Ruta de las Siete Lagos”, een prachtige route, bekend vanwege de 7 kraakheldere meren die u onderweg passeert, zijn bochtige wegen en schitterende vergezichten.

Dag 16 | Selfdrive door het nationale park Lanín

Het idyllisch gelegen San Martín de los Andes wordt gezien als een van de mooiste dorpen van Argentinië en het dient tevens als uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan Parque Nacional Lanín. Parque Nacional Lanín is een prachtig natuurreservaat met schitterende gletsjermeren, vulkanische toppen en weelderige bossen. Er leven meer dan 200 dierensoorten, van het ingevoerde wilde zwijn tot de inheemse pudú, `s wereld kleinste hert.

Dag 17 | Terug naar Bariloche

Vandaag eindigt de selfdrive door het Merengebied van Argentinië. We raden u aan de route te volgen die parallel loopt aan de Neuquén rivier en onderweg Junín de Los Andes te bezoeken. Deze alternatieve route is in alle opzichten spectaculair. De route kenmerkt zich door uiterwaarden, rivieren, kleurrijke bossen en vulkaanrestanten. Met een beetje geluk spot u ook nog een lama of flamingo.

Dag 18 | Vlucht naar Buenos Aires

Vandaag vliegt u van Bariloche naar Buenos Aires. De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld, wij voorzien u graag van tips.

Dag 19 | Vlucht naar Nederland of België

Vandaag vliegt u van Buenos Aires terug naar Nederland of België.

Vanaf-prijs

De vanaf-prijs voor deze 19-daagse rondreis bedraagt €3.632 per persoon en is gebaseerd op 2 samenreizende personen.

Inclusief

 • Nederlands aanspreekpunt in Buenos Aires tijdens de volledige rondreis
 • Landarrangement zoals omschreven
 • Standaard hotels op basis van logies ontbijt
 • Dagexcursies en tours zoals omschreven in het programma
 • Transfers zoals omschreven in het programma
 • Maaltijden zoals omschreven in het programma
 • Huur auto zoals omschreven in het programma
 • Bijdrage Garantie- en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht (+/- € 1.200 per persoon)
 • Continentale vluchten (+/-€ 450 per persoon )
 • Lunch, diner en drankjes van dag 1 t/m dag 19 indien anders omschreven
 • Benzine tijdens de selfdrives
 • Vroege check ins of late check outs
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Hotels

Wij werken met standaard, comfort en luxe hotels. De vanaf-prijs is gebaseerd op standaard hotels. Een upgrade behoort tot de mogelijkheden. In het persoonlijke reisprogramma dat we u toesturen zullen de hotels worden vermeld die u dan aan de hand van een directe link kunt bekijken.

De hotels waar wij mee samenwerken zijn door ons aan de hand van onderstaande criteria met zorg geselecteerd:

 • Authentieke hotels met een gezellige en persoonlijke sfeer
 • Hotels met een bijzondere en/of gunstige ligging
 • Hotels die een duurzaam beleid nastreven ten opzichte van mens en natuur

Toelichting

Alle (pakket-)reizen die Pure Latin America aanbiedt zijn op aanvraag van beschikbaarheid. Wij gaan pas financiële verplichtingen aan op het moment dat u daadwerkelijk een reis bij ons heeft geboekt. Na ontvangst van uw aanbetaling worden de eerste noodzakelijke betalingen aan onze lokale partners direct voldaan. Voor de periode tussen uw betaling van het restantbedrag tot kort voor de datum van vertrek, wanneer wij de laatste betalingen aan onze lokale partners voldoen, houdt Pure Latin America een saldo liquide middelen aan minimaal ter hoogte van de nog uitstaande financiële verplichtingen naar onze lokale partners. U kunt er dus zeker van zijn dat uw reis bij Pure Latin America te allen tijde doorgang kan vinden.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Argentinië is oktober t/m april. De walvissen bezoeken de Golfo Nuevo elk jaar tussen juni en december. Van januari t/m mei zal dag 4 t/m 6 dus geen deel uitmaken van het programma waardoor de reis met 3 dagen wordt ingekort of Ushuaia kan worden toegevoegd aan het programma.

Elektriciteit

Het voltage dat men in Argentinië hanteert is 220. De stopcontacten zijn geschikt voor stekkers met twee of drie pinnen met een platte vorm. Adapters voor buitenlandse apparaten zijn te koop bij ferreterías (ijzerwinkels) en grote supermarkten.

Fooien

Het geven van fooi is gebruikelijk in Argentinië. In restaurants en hotels is 10% van de rekening een goede richtlijn, soms is dit echter wel al in de rekening opgenomen onder “servicekosten“. Ook in kleine restaurantjes, eetstalletjes, parkeergarages e.d. wordt een kleine fooi erg gewaardeerd. Mede door de inflatie van de afgelopen jaren ligt het loon van veel mensen onder het bestaansminimum en kunnen ze elke fooi ook echt gebruiken. Taxichauffeurs verwachten meestal geen fooi.

Geldzaken

De Argentijnse en Chileense valuta is de peso. Supermarkten, de betere horecagelegenheden en de grotere winkels accepteren de belangrijkste creditcards. Voor actuele valutakoersen kunt u terecht bij www.xe.com. Wij adviseren geld te wissel bij de wisselkantoren (casas de cambio). Ook kan er in steden en grotere dorpen vaak worden gepint. Wel geldt er dan een opnamelimiet en zijn de transactiekosten vaak hoog.

Probeer als het kan altijd met creditcard of pinpas te betalen en houd de pesos op zak voor andere uitgaven. Contant geld wisselen is over het algemeen veel voordeliger dan geld uit de pinautomaat halen. Zorg – zeker buiten de grootste steden – dat u altijd contanten op zak hebt, desnoods in euro’s of dollars.

Gezondheid

Argentinië is een land zonder hygiënische problemen. Over het algemeen is het drinkwater safe. Het kan zijn, zoals in Buenos Aires, dat het water hard en wat naar chloor smaakt. In het noorden is het beter om mineraalwater te drinken i.v.m. de hygiëne. Overal, zelfs in de kleinste supermarkten in het land, is volop mineraalwater te krijgen.

Inentingen

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel sterk aangeraden u te laten inenten tegen hepatitis A (geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Wij raden u aan voor vertrek uw gezondheidscentrum te contacteren voor een persoonlijk inentingsadvies.

Klimaat

Het klimaat van Argentinië kan worden ingedeeld in vier types: droog, gematigd, koud en warm. Het Andesgebergte, Antarctica, de Atlantische Oceaan en de omvang van het land zijn in belangrijke mate bepalend voor het klimaat. In Buenos Aires kan de Sudestada (zuidoostelijke wind) stortbuien veroorzaken en het pampeano-weersyteem, dat beïnvloed wordt door de oceaan, kan onweer aanvoeren vanuit de pampa`s. Op de hoogvlakten van de noordwestelijke Andes is het overdag warm, terwijl Patagonië wordt geteisterd door harde wind die uit het zuidwesten komt en onbelemmerd over de vlakte raast. Door het Antarctische zeeklimaat van Tierra del Fuego (Vuurland) is het daar het hele jaar door nat en winderig.

Paspoort

U moet in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Argentinië nog tenminste zes maanden geldig is. EU-onderdanen hoeven voor een verblijf tot 90 dagen geen visum aan te vragen.

Veiligheid

Argentinië is een veilig land om doorheen te reizen. U wordt geadviseerd in de grote steden de arme wijken, en vooral de Villas de miseria (krottenwijken) zoveel mogelijk te mijden. Wees, vooral in de nachtelijke uren in de centra, extra alert op zakkenrollers.

Verzekeren

Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van kunnen genieten. Daarom zijn er verzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en een reisverzekering voor dekking van schade. Pure Latin America stelt voor elke reis een reisverzekering verplicht en een annuleringsverzekering wordt nadrukkelijk aanbevolen.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Combinatie mogelijkheden

Deze rondreis kan qua duur en de te bezoeken hoogtepunten volledig naar wens worden aangepast. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com.

Vluchten

Wanneer u zelf uw vlucht boekt, zorg er dan voor dat uw vluchttijden corresponderen met uw reisprogramma. De intercontinentale en continentale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Wel zijn wij als extra service in staat u een passend vluchtvoorstel voor te leggen. Voor de intercontinentale vlucht werken wij samen met de KLM en voor de continentale vluchten in Argentinië met Aerolíneas Argentinas en in Chili met LATAM Airlines en SKY Airline.

Spreekt deze reis u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

Argentijns en Chileens Patagonië op z'n best