Maak kennis met de smaak van Argentinië en Chili

Deze wijnreis start in het prachtige en veelzijdige Buenos Aires. Van daaruit reist u door naar het Mendoza wijngebied waar u er op uitgaat om het Andesgebergte te verkennen als ook meerdere uitstekende bodega’s (o.a. Bodegas Salentein) in het wijngebied Valle de Uco zult bezoeken en ter plekke kennismaakt met de smaak van Argentinië. Vanuit Mendoza reist u door naar Santiago de Chile (Chili) om daar zowel ten noorden als ten zuiden van Santiago verschillende bodega`s te bezoeken. Ook hier staan weer een aantal wijnproeverijen op het programma. De bodega`s die u bezoekt zijn met zorg uitgekozen en kenmerken zich vaak door een prachtige ligging, een rijke wijncultuur en een uitstekende variatie aan wijnen.

Het culinaire aspect komt tijdens deze reis ook uitgebreid aan bod. Het gastronomische aanbod in Buenos Aires, in de Mendoza wijnregio en in de wijngebieden in Chili is zeer gevarieerd en u heeft de keuze uit een groot aantal authentieke en kwalitatief goede restaurants. Deze wijnreis staat volledig in het teken van genieten; genieten van de prachtige bodega’s en goede wijnen, het heerlijke eten, de wereldsteden die u aandoet en de geweldige natuur zo kenmerkend aan beide landen.

Argentinië staat bekend om zijn wijnen, de voornaamste wijnstreek is Mendoza: een wijngebied aan de voet van het Andesgebergte met 228.000 hectare aan wijnvelden verdeeld over verschillende regio’s. Meer dan 70% van de totale productie van Argentinië komt uit dit gebied. De bekendste wijn en het paradepaardje van de Argentijnse wijnbouw is de Malbec; een volle ronde wijn met een complexe smaak.

Chili behoort net als Argentinië tot het land van de nieuwe wereldwijnen, de voornaamste redenen zijn de verschillende microklimaten en bodemtypen. Ook wordt het land omringd door vier natuurlijke barrières waardoor de wijnbouw bijna geen last heeft van ziektes. Het gebruik van bestrijdingsmiddelen is hierdoor tot een minimum beperkt, wat weer goed is voor het milieu. Vooral in deze tijd wordt er veel aandacht geschonken aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en biologische producten, Chili blinkt hier in uit.

Hoogtepunten

Dag 1 | Aankomst Buenos Aires

U komt aan op Ministro Pistarini (ook wel Ezeiza), het internationale vliegveld van Buenos Aires. U wordt welkom geheten door een vertegenwoordiger van Pure Latin America en met een transfer naar het hotel gebracht.

Dag 2 | Fietstour door Buenos Aires met gids en tango avond

Tijdens de fietstour die om 10:30 uur begint en ongeveer 3,5 uur duurt, maakt u kennis met een groot aantal historische, sociale en architectonische hoogtepunten. U doet onder andere het Plaza San Martín (een van de mooiste pleinen van Buenos Aires bekend om de fraaie gebouwen), Plaza de Mayo (het plein van de Dwaze Moeders), Teatro Colón (het voornaamste muziektheater van de stad gelegen aan Avenida 9 de Julio), Mercado de Abasto (het mooiste winkelcentrum van de stad gebouwd in 1895), Pasaje Carlos Gardel en Cementerio de Recoleta (beroemde begraafplaats met het graf van Evita Perón) aan.

In de avond krijgt u eerst tango les op locatie in de wijk San Telmo. Hierna bezoekt u samen met de groep en de leraren een milonga, een authentieke tangolocatie waar u de tango in zijn puurste vorm kunt aanschouwen. U maakt op een intense manier kennis met deze melancholische dans. Een avond om nooit meer te vergeten. U wordt de hele avond vergezeld door twee tango-professionals die u wegwijs maken in de intrigerende wereld van dans en muziek. Dit bezoek is inclusief het vervoer van de tango locatie in San Telmo naar de milonga, 1 uur les en een drankje.

Dag 3 | Vrije dag in Buenos Aires

Vandaag is een vrije dag in Buenos Aires welk naar eigen wens kan worden ingevuld. U kunt relaxed de dag doorbrengen in een van de vele prachtige stadsparken of een bezoek brengen aan de wijken Recoleta of San Telmo. We voorzien u graag van tips.

Dag 4 | Vlucht naar Mendoza

In de ochtend vliegt u van Buenos Aires naar Mendoza. In de middag kunt u er op eigen gelegenheid op uit om Mendoza te gaan verkennen.

Het aan de voet van de Andes gelegen Mendoza werd in 1861 verwoest door een aardbeving. Bij de herbouw zijn weelderige pleinen aangelegd, versierd met fraai tegelwerk, muurschilderingen, beelden en fonteinen. Mendoza, hart van de nationale wijnbouwindustrie, is een ideale basis voor het verkennen van de vele uitstekende bodega`s in de regio.

’s Avonds kunt u gaan dineren in de prachtige bodega Mallmann gelegen net buiten de stad, waar een gerenommeerde chef-kok u laat kennismaken met een aantal culinaire hoogtepunten (we kunnen voor u een tafel reserveren).

Dag 5 | Dagexcursie Alta Montaña

Tijdens de dagexcursie Alta Montaña bezoekt u een aantal hoogtepunten van het Andesgebergte: Potrerillos dijk, de Uspallata vallei, de historische brug over de Picheuta rivier, een uitkijkpunt van waaruit u de Aconcagua ziet liggen, een Inca brug en meer. U maakt kennis met de pracht en ruigheid van het Andesgebergte.

Dag 6 | Bezoek aan wijnvallei Valle de Uco

In de ochtend wordt u in het hotel opgehaald om richting het zuidelijk gelegen wijngebied ‘Valle de Uco’ te gaan. Deze wijnvallei ligt aan de voet van het Andesgebergte en is gelegen op een hoogte van tussen de 900 en 1200 meter. Het is een bijzonder vruchtbaar gebied met weinig regen en alleen lage temperaturen in de maanden juni, juli en augustus. Gemiddeld heeft het gebied zo`n 250 zon dagen per jaar en zijn er grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Al deze factoren maken dit gebied tot een van de betere wijngebieden van Argentinië. Wat ook indrukwekkend is zijn de hoge pieken van het Andesgebergte die de bodega’s een bijzondere ligging geven.

In de ochtend bezoekt u Bodega Monteviejo voor een wijnproeverij aldaar. Deze bodega behoort tot de groep ‘Clos de Los Siete’, een groep wijnmakers en vrienden (o.a. Laurent Dassault en Benjamin de Rothschild) die onder begeleiding van de bekende oenoloog en wijnadviseur Michel Rolland, in Argentinië meerdere bodega`s hebben opgezet waar absolute topwijnen worden gemaakt. U bezoekt vandaag Bodega Monteviejo, van Catherine Péré-Vergé, die ook eigenaresse is van de Franse wijnhuizen Chateaus Le Gay y Montviel.

Het gebouw van Bodega Monteviejo is op een speciale manier gebouwd om het wijnproces zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen. Het gehele wijnproces is handmatig en de verfijning bij de selectie van de druiven en in de rest van het proces is van erg hoge kwaliteit. U zult hier alles over horen tijdens het voor u speciaal gearrangeerde bezoek.

Rond het middaguur is het tijd om verder te gaan. De tweede bodega die we vandaag bezoeken is ……

Dag 7 | Bezoek aan Bodegas Salentein

Vandaag bezoekt u Bodegas Salentein. Bodegas Salentein is in 1997 opgericht door Mijndert Pon, een Nederlandse zakenman. Bodegas Salentein is gelegen op 1100 meter hoogte aan de voet van het Andesgebergte in Argentinië. De bijzondere bodega is ontworpen door de beroemde architect Mario Day Arenas. In tegenstelling tot de gebruikelijke, functionele vorm van een bodega, is bij Salentein gekozen voor de vorm van een kruis waarin de houten vaten 8 meter onder de grond liggen. Daarmee is het ontwerp geheel in lijn met de wijnen: uniek. Er zijn hier drie wijngaarden te vinden: Wijngaard San Pablo, La Pampa en El Oasis. Hier groeien verschillende soorten druiven die uiteindelijk worden verbouwd tot de topwijnen van Salentein.

U brengt een uitgebreid bezoek aan de bodega en neemt deel aan een wijnproeverij.

Wijngaard San Pablo

Finca San Pablo, een van de hoogstgelegen wijngaarden ter wereld, kijkt vanaf 1.700 meter hoog uit over de Uco wijnvallei. Het kortste, maar ook meest intensieve groeiseizoen. Hier groeien de Sauvignon Blanc en Pinot Noir druiven. Elke nacht trotseren zij de kou en leveren de meest verfijnde wijnen op met veel frisheid.

Wijngaard La Pampa

Tussen 1.200/1.300 meter hoogte is het Finca La Pampa die de druivenranken diep in de alluviale bodem laat wortelen op zoek naar voedsel en water. De meest tere bodemeigenschappen komen tot uiting in het sap van de Merlot en Cabernet Sauvignon druiven.

Wijngaard El Oasis

Finca El Oasis ligt op 1.050/1.200 meter hoogte en biedt de druiven de langste groeiperiode door een gematigde temperatuur. Ideaal voor druiven die langer de tijd nodig hebben om te rijpen, zoals Chardonnay en Malbec.

Dag 8 | Busreis van Mendoza naar Santiago

In de ochtend neemt u de bus naar Santiago de Chile. Langzaam maar zeker verlaat u de wijngaarden om het Andesgebergte binnen te rijden, de majestueuze 6000 meter hoge bergen laten zich hier en daar al zien. Tijdens deze busreis zult u genieten van de prachtige vergezichten en de microklimaten waar u onderweg doorheen rijdt.

Dag 9 | Stadstour Santiago

Vandaag gaat u er samen met een professionele Engelstalige gids op uit om de belangrijkste hoogtepunten van de stad te bezoeken. De sierlijke koloniale architectuur, drukke terrassen en kleurrijke straatartiesten geven de hoofdstad van Chili een kosmopolitische allure. Tijdens de stadstour zullen onderstaande hoogtepunten worden aangedaan:

– Het historische centrum van Santiago de Chile
– De berg Santa Lucia
– Het regeringsgebouw Palacio de la Moneda
– Het Plaza de Armas met de kathedraal, het nationaal historisch museum en het schitterende postkantoor

Dag 10 | Bezoek aan de Colchagua wijnvallei

In de ochtend brengt u een bezoek aan de Colchagua Vallei waarbij er uitleg zal worden gegeven over deze vallei en zijn terroirs. De Colchagua Vallei ligt in het hart van Chili’s langgerekte wijnbouwzone. Het gebied bevindt zich 130 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago en maakt deel uit van de grotere Rapel Vallei. De Colchagua Vallei loopt van oost naar west over een breedte van dertig kilometer. Aan de noord- en zuidkant wordt de regio omsloten door het kustgebergte, in het oosten door de Andes. Ten westen bevindt zich een kleine opening naar de Stille Oceaan waardoor zeelucht de vallei kan binnenstromen. Vooral ‘s nachts zorgt dit voor een sterke afkoeling. Het verschil tussen dag- en nachttemperatuur bedraagt zo soms meer dan twintig graden! De frisse nachten zijn bijzonder gunstig voor een evenwichtige rijping van de druiven die hierdoor hun essentiële aroma’s en zuren behouden.

U brengt een bezoek aan 2 van de volgende bodega`s: Casa Silva, Estampa, Laura Hartwig, Montes, Mont Gras, Viu Manent of Viña Bisquertt. Welke u precies bezoekt hangt af van de dag van de week. Na de bezoeken en de wijnproeverijen aldaar, gaat u lunchen in Hotel Santa Cruza Plaza of een lokaal restaurant. Na de lunch zal er afhankelijk van de dag nog een derde bodega worden aangedaan of bezoekt u het museum van Colchagua. De avond kan naar eigen wens worden ingevuld en is zonder verplichtingen.

Dag 11 | Wijnproeverij bij Emiliana en bezoek aan Viña del Mar en Valparaíso

In de ochtend wordt u naar bodega Emiliana gebracht, één van de meest ecologisch verantwoorde bodega`s van Zuid-Amerika voor een wijnproeverij en rondleiding over de bodega.

Na het bezoek en de wijnproeverij op de bodega wordt u naar de stad Viña del Mar gebracht, een stad met elegante hotels, goede restaurants, alle gesitueerd in brede, met palmen omzoomde avenues. Viña ontwikkelde zich halverwege de 19e eeuw als badplaats toen tussen de 2 steden een treinverbinding tot stand kwam.

Het laatste hoogtepunt dat u vandaag aandoet is de Chileense kustplaats Valparaíso. Valparaíso wordt beschouwd als een van indrukwekkendste steden van Latijns-Amerika. De stad ligt op meerdere steile hellingen die uitkomen in de Grote Oceaan. In de binnenstad vindt men veel cultureel erfgoed. De historische wijk van Valparaíso staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Er zal worden geluncht in Valparaíso in een restaurant met prachtig uitzicht op zee. Eenmaal terug in Santiago de Chile is de avond vrij van verdere verplichtingen.

Dag 12 | Vrije dag in Santiago

Vandaag is een een vrije dag in Santiago welke naar eigen wens kan worden ingevuld. We voorzien u graag van tips.

Dag 13 | Terugvlucht naar Nederland of België

U wordt met een transfer naar het vliegveld gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland of België.

Vanaf-prijs

De vanaf-prijs voor deze 13-daagse rondreis bedraagt € per persoon en is gebaseerd op 2 samenreizende personen.

Inclusief

 • Nederlands aanspreekpunt in Buenos Aires tijdens de volledige rondreis
 • Landarrangement zoals omschreven
 • Standaard hotels op basis van logies ontbijt
 • Dagexcursies en tours zoals omschreven in het programma
 • Wijnproeverijen zoals omschreven
 • Maaltijden zoals omschreven in het programma

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht (+/- €750) en continentale vlucht (+/-€200 )
 • Lunch, diner en drankjes van dag 1 t/m dag 13 indien anders omschreven
 • Vroege check ins of late check outs
 • Vaccinaties
 • Reisverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Hotels

Wij werken met standaard en comfort hotels. De vanaf-prijs is gebaseerd op standaard hotels. In het reisprogramma dat we u voorleggen worden altijd standaard en comfort hotels opgenomen, de keuze is uiteindelijk aan u.

De hotels waar wij mee samenwerken zijn door ons aan de hand van onderstaande criteria met zorg geselecteerd:

Authentieke hotels met een gezellige en persoonlijke sfeer

Hotels met een bijzondere en/of gunstige ligging

Hotels die een duurzaam beleid nastreven ten opzichte van mens en natuur

Toelichting

Alle (pakket-)reizen die Pure Latin America aanbiedt zijn op aanvraag van beschikbaarheid. Wij gaan pas financiële verplichtingen aan op het moment dat u daadwerkelijk een reis bij ons heeft geboekt. Na ontvangst van uw aanbetaling worden de eerste noodzakelijke betalingen aan onze lokale partners direct voldaan. Voor de periode tussen uw betaling van het restantbedrag tot kort voor de datum van vertrek, wanneer wij de laatste betalingen aan onze lokale partners voldoen, houdt Pure Latin America een saldo liquide middelen aan minimaal ter hoogte van de nog uitstaande financiële verplichtingen naar onze lokale partners. U kunt er dus zeker van zijn dat uw reis bij Pure Latin America te allen tijde doorgang kan vinden.

Contactpersoon

Gábor Margés

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Veiligheidscontrole: Voer de letters en/of cijfers in.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Argentinië en Chili is oktober t/m april.

Elektriciteit

Het voltage dat men in Argentinië en Chili hanteert is 220. De stopcontacten zijn geschikt voor stekkers met twee of drie pinnen met een platte vorm. Adapters voor buitenlandse apparaten zijn te koop bij ferreterías (ijzerwinkels) en grote supermarkten.

Fooien

Het geven van fooi is gebruikelijk in Argentinië en Chili. In restaurants en hotels is 10% van de rekening een goede richtlijn, soms is dit echter wel al in de rekening opgenomen onder “servicekosten“. Ook in kleine restaurantjes, eetstalletjes, parkeergarages e.d. wordt een kleine fooi erg gewaardeerd. Taxichauffeurs verwachten meestal geen fooi.

Geldzaken

De Argentijnse valuta is de peso, maar Amerikaanse dollars worden op veel plaatsen in toeristengebieden en bij de meeste supermarktketens geaccepteerd. De meeste van toeristen afhankelijke hotels, winkels en restaurants accepteren de belangrijkste creditcards. De waarde van 100 peso’s is ongeveer €5.90. Voor actuele valutakoersen kunt u terecht bij www.xe.com. U kunt geld wisselen in hotels, wisselkantoren (casas de cambio) en banken. Ook kan er in steden en grotere dorpen worden gepint.

De munteenheid van Chili is de peso. De waarde van 1000 peso’s is ongeveer €1.30. Voor actuele valutakoersen kunt u terecht bij www.xe.com. U kunt geld wisselen in hotels, wisselkantoren (casas de cambio) en banken. Ook kunt op veel plekken met u creditcard betalen en kan er in de steden en dorpen worden gepint.

Gezondheid

Argentinië en Chili zijn landen zonder hygiënische problemen. Over het algemeen is het drinkwater safe. Het kan zijn dat het water hard en wat naar chloor smaakt. In dorpen is het beter om mineraalwater te drinken i.v.m. de hygiëne. Overal, zelfs in de kleinste supermarkten is volop mineraalwater te krijgen.

Inentingen

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel sterk aangeraden u te laten inenten tegen hepatitis A (geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Wij raden u aan voor vetrek uw gezondheidscentrum te contacteren voor een persoonlijk inentingsadvies.

Klimaat

Het klimaat van Argentinië kan worden ingedeeld in vier types: droog, gematigd, koud en warm. Het Andesgebergte, Antarctica, de Atlantische Oceaan en de omvang van het land zijn in belangrijke mate bepalend voor het klimaat. In Buenos Aires kan de Sudestada (zuidoostelijke wind) stortbuien veroorzaken en het pampeano-weersyteem, dat beïnvloed wordt door de oceaan, kan onweer aanvoeren vanuit de pampa`s. Op de hoogvlakten van de noordwestelijke Andes is het overdag warm, terwijl Patagonië wordt geteisterd door harde wind die uit het zuidwesten komt en onbelemmerd over de vlakte raast. Door het Antarctische zeeklimaat van Tierra del Fuego (Vuurland) is het daar het hele jaar door nat en winderig.

In het noorden van Chili is het het hele jaar door prettig reizen. December tot februari kan een slechte tijd zijn voor een bezoek aan de Altiplano, in verband met plotselinge zware regenval, waardoor de wegen onbegaanbaar worden. Vermijd van juni tot september centraal en zuidelijk Chili, omdat alles dan volgesneeuwd is en veel interessante plaatsen onbereikbaar zijn. Januari en februari zijn de meest toeristische maanden, dus in maart, november en december ben je het beste af. Op Paaseiland is het in de zomer erg warm en in de winter erg regenachtig.

Paspoort

U moet in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Argentinië of Chili nog tenminste zes maanden geldig is. EU-onderdanen hoeven voor een verblijf tot 90 dagen geen visum aan te vragen.

Veiligheid

Argentinië en Chili zijn veilige landen om doorheen te reizen. U wordt geadviseerd in de grote steden de arme wijken, en vooral de Villas de miseria (krottenwijken) zoveel mogelijk te mijden. Wees, vooral in de nachtelijke uren in de centra, extra alert op zakkenrollers.

Verzekeren

Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van kunnen genieten. Daarom zijn er verzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en een reisverzekering voor dekking van schade. Pure Latin America stelt voor elke reis een reisverzekering verplicht en een annuleringsverzekering wordt nadrukkelijk aanbevolen.

Contactpersoon

Gábor Margés

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Veiligheidscontrole: Voer de letters en/of cijfers in.

Combinatie mogelijkheden

Deze rondreis kan qua duur en de te bezoeken hoogtepunten volledig naar wens worden aangepast.

Ter ere van het begin van de druivenoogst wordt in de meest prestigieuze wijnregio van Argentinië jaarlijks een groot wijnfestival gehouden genaamd Vendimia. Het wijnfestival is het belangrijkste evenement van Mendoza. Er zijn dan 50.000 toeristen in de stad. Het festival vindt plaats in het eerste volledige weekend van maart. Het begint met de Zegening van het Fruit-ceremonie en eindigt met vuurwerk in het Teatro Griego.

Informeert u bij ons naar de mogelijkheden voor het aanpassen van het reisschema en/of het bijwonen van Vendimia.

Vluchten

Wanneer u zelf uw vlucht boekt, zorg er dan voor dat uw vluchttijden corresponderen met uw reisprogramma en u dus minimaal één dag voor de start van uw rondreis aankomt. De intercontinentale en continentale vluchten zijn niet inbegrepen in de vanaf-prijs. Wel zijn wij als extra service in staat u een passend vluchtvoorstel voor te leggen. Voor de continentale vluchten in Argentinië werken wij samen met Aerolíneas Argentinas en in Chili met LAN.

Spreekt deze reis u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

Maak kennis met de smaak van Argentinië en Chili