20-daagse reis

Rondreis Argentinië en Brazilië

Twee indrukwekkende wereldsteden, prachtige natuur en cultuur en het bekendste strand ter wereld

Pure Latin America heeft een unieke individuele rondreis door Argentinië en Brazilië voor u samengesteld.
Uw reis begint in Buenos Aires waar u alle tijd heeft om kennis te maken met deze indrukwekkende wereldstad. U neemt deel aan een fietstour waarbij u de mooiste hoogtepunten van de stad bezoekt als ook maakt u op een intense manier kennis met de tango cultuur van Argentinië.

Hierna doet u Salta en omgeving aan. U bezoekt een groot aantal natuurlijke en culturele hoogtepunten ten noorden en zuiden van Salta. U zult versteld staan van de grote diversiteit in landschappen die u in deze regio aantreft, van prachtig gekleurde bergen tot uitgestrekte zoutvlaktes, van groene oases tot kleine pittoreske dorpjes.

Vanuit Salta vliegt u door naar Iguazú waar u de Argentijnse en Braziliaanse kant van de watervallen bezoekt.

Het laatste hoogtepunt dat u aandoet is bruisend Rio de Janeiro. U heeft voldoende tijd om de stad uitgebreid te verkennen en kennis te maken met zijn velen hoogtepunten. Vanuit Rio de Janeiro vliegt u terug naar Nederland.

Hoogtepunten

Dag 1 | Aankomst Buenos Aires

U komt aan op Ministro Pistarini (ook wel Ezeiza), het internationale vliegveld van Buenos Aires. U wordt welkom geheten door een vertegenwoordiger van Pure Latin America en met een transfer naar het hotel gebracht.

Dag 2 | Fietstour door Buenos Aires met gids en tango avond

Tijdens de fietstour die om 10:30 uur begint en ongeveer 3,5 uur duurt, maakt u kennis met een groot aantal historische, sociale en architectonische hoogtepunten. U doet onder andere het Plaza San Martín (een van de mooiste pleinen van Buenos Aires bekend om de fraaie gebouwen), Plaza de Mayo (het plein van de Dwaze Moeders), Teatro Colón (het voornaamste muziektheater van de stad gelegen aan Avenida 9 de Julio), Mercado de Abasto (het mooiste winkelcentrum van de stad gebouwd in 1895), Pasaje Carlos Gardel en Cementerio de Recoleta (beroemde begraafplaats met het graf van Evita Perón) aan.

In de avond krijgt u eerst tango les op locatie in de wijk San Telmo. Hierna bezoekt u samen met de groep en de leraren een milonga, een authentieke tangolocatie waar u de tango in zijn puurste vorm kunt aanschouwen. U maakt op een intense manier kennis met deze melancholische dans. Een avond om nooit meer te vergeten. U wordt de hele avond vergezeld door twee tango-professionals die u wegwijs maken in de intrigerende wereld van dans en muziek. Dit bezoek is inclusief het vervoer van de tango locatie in San Telmo naar de milonga, 1 uur les en een drankje.

Dag 3 | Vrije dag in Buenos Aires

Vandaag is een vrije dag in Buenos Aires welk naar eigen wens kan worden ingevuld. U kunt relaxed de dag doorbrengen in een van de vele prachtige stadsparken of een bezoek brengen aan de wijken Recoleta of San Telmo. Wij voorzien u graag van tips.

Dag 4 | Vlucht naar Salta

Vandaag vliegt u van Buenos Aires naar Salta. De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

De stad Salta in het noordwesten van Argentinië is de meest Spaanse stad van het land. De stad doet aan als Andalusië, alleen dan met een iets gematigder klimaat. Salta la Linda is de Spaanse bijnaam van de stad: het mooie Salta. Nergens in Argentinië is de koloniale invloed van Spanje nog zo sterk te zien als in Salta. Kijk bijvoorbeeld naar het centrale plein. Daar ziet u de neoklassieke, crèmeroze kathedraal. Het museum voor hedendaagse kunst is gebouwd in Franse stijl. Het oude gemeentehuis Cabildo kenmerkt zich door de bogenstructuur die zo typisch is voor de Spaanse koloniale stijl. In het Cabildo huist vandaag de dag het historisch museum.

Dag 5 | Stadstour door Salta

Veel van Salta`s goed bewaarde koloniale schatten liggen rond Plaza 9 de Julio. De belangrijkste kathedraal, de cabildo, en het culturele centrum van de stad, liggen aan het plein. Tijdens de stadstour doet u de volgende hoogtepunten aan:

Iglesia y Convento San Francisco – de mooiste kerk van Salta, gebouwd tussen 1750 en 1850 en het is het perfecte voorbeeld van exuberant Italiaanse stijl

Plaza 9 de Julio – is een ontmoetingscentrum van salsa en een goede plek om het leven gade te slaan

Iglesia Catedral – een neoclassicistische kathedraal uit 1882 gebouwd 300 jaar na de stichting vd stad

Het MAAM museum

Dag 6 | Van Salta naar Cachi

Om 9:00 uur haalt u uw huurauto op bij het autoverhuurbedrijf waarna u begint aan de selfdrive door het noordwesten van Argentinië.

Tijdens de eerste rit maakt u kennis met Parque Nacional los Cardónes (het park van de zuilcactussen). Het park kent een begroeiing van cactussen en andere soorten die bestand zijn tegen het dorre klimaat van deze stoffige vallei. Het reservaat is opgericht ter bescherming van de cardónes (zuilcactussen) die vroeger alom werden gebruikt als brandhout of in de meubelmakerij. Hoewel sommige van deze gigantische cactussen hoogten van 5 m kunnen bereiken, groeien deze planten maar een paar millimeter per jaar. U vindt ze tussen de 2700 en 5500 meter boven de zeespiegel.

Eenmaal op de Ruta 33 verandert het landschap in kalere bergen met rodegesteentes en cactussen. U rijdt via een slingerweg omhoog naar het plateau Cuesta del Obispo. Het uitzicht vanaf de top is werkelijk fenomenaal. U vervolgt uw weg door het Los Cardones Nationaal Park. Het landschap verandert weer. Het groen van zojuist heeft plaatsgemaakt voor een meer steenachtige omgeving met het besneeuwde Andesgebergte op de achtergrond.

Cachi is een pittoresk dorp bekend vanwege zijn mooie met palmen en sinaasappelbomen omzoomde dorpsplein. Het ligt aan de voet van de 6380 m hoge, Nevado del Cachi. Het kleine Museo Arqueológico Pío Pablo Díaz ten oosten van het plein toont objecten die werden gebruikt door de oorspronkelijke inwoners van de Valles Calchaquíes. Eveneens zeer de moeite waard is de grondig gerestaureerde Iglesia San José, ten noorden van het dorpsplein, met een klassieke witte gevel, houten vloer en opmerkelijk altaar van cactushout.

Totale rijafstand en duur (incl. lunch en stops): 158 km – 4 tot 6 uur

Dag 7 | Van Cachi naar Cafayate

De route van Cachi naar Cafayate is zeer bijzonder, u wordt omringd door hoge bergtoppen en passeert authentieke dorpen. Het landschap om u heen verandert continue en kenmerkt zich door zandstenen gebergtes en droogte. Het bijzondere is dat u halverwege de route een uitgestrekt groen dal doorkruist waar u veel wijngaarden vindt.

De weg van Cachi naar Cafayate is bijna volledig onverhard. Pas uw snelheid hier dan ook op aan.

Vandaag staat alles in het teken van genieten, genieten van de lokale bevolking, het prachtige weer en de niet te overtreffen vergezichten.

Totale rijafstand en duur (incl. lunch en stops): 161 km – 4 uur

Dag 8 | Vrije dag in Cafayate

Cafayate wordt beschouwd als een van de mooiste dorpen in Argentinië. Het is een natuurlijke halteplaats voor iedereen die door de Valles Calchaquíes trekt. Cafayate is gesticht in 1840 en niet lang daarna is een aantal wijnboerderijen gebouwd op de hellingen rond de stad. In Cafayate, waar de vredige sfeer van een dorp heerst, vindt u restaurants, musea en een paar koloniale landhuizen. Vandaag kunt u naar eigen wens invullen, we voorzien u graag van tips.

Dag 9 | Van Cafayate naar Purmamarca

Uw selfdrive vandaag begint in de Quebrada de Cafayate. Deze quebrada staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Voor veel reizigers is het rode ravijn even gedenkwaardig. De hoge wanden van het ravijn vormen een explosie aan kleuren. Door het dal stroomt de Río Conchas die het land voorziet van vruchtbare grond. De rotsformaties zijn indrukwekkend en dragen namen als Los Médanos (de duinen) en El Obelisco (de obelisk). Een enorm ravijn aan de oostzijde staat bekend als La Garganta del Diablo (de duivelsstrot).

Ons advies is om vanaf Salta via Ruta 9 naar Jujuy te rijden. Deze route gaat een stuk door het groene nevelwoud genaamd de ‘Yungas’. De bijzonder groene omgeving is erg indrukwekkend. Zelfs de stammen van de bomen zijn begroeid. Wel moet u goed opletten want de weg is smal en bochtig. Nadat u het stadje Jujuy bent gepasseerd, verandert het landschap. De omgeving wordt weidser.

Totale rijafstand en duur (incl. lunch en stops): 372 km – 6/8 uur

Dag 10 | Purmamarca – Maimará – Tilcara – Humahuaca – Purmamarca

U begint vandaag in Purmamarca, dit dorpje ligt op de bodem van het ravijn van dezelfde naam. Het dankt zijn roem aan de heuvel die erop uitkijkt, de Cerro de Los Siete Colores (Heuvel van de Zeven Kleuren). De contrasterende kleuren van de rotslagen variëren van vaal oranje tot paars en ze zijn vlak na zonsopkomst op hun allermooist.

U verkent vanuit Purmamarca de Quebrada de Humahuaca. De Quebrada de Humahuaca wordt gezien als een geologisch wonder, het is een langgerekt ravijn beladen met Argentijnse geschiedenis. Als de weg voorbij Purmamarca omhoog loopt, krijgt u de kleurige gesteentelagen van de wanden van het Río Granedal te zien. Deze wanden lichten tijdens zonsopkomst en -ondergang prachtig op en u krijgt dan ook de meest fantastische kleuren te zien.
Het landschap is niet het enige wat dit gebied zo bijzonder maakt, het gebied wordt namelijk verrijkt door de lokale bevolking die met zijn grote mate van gastvrijheid en warmte de Quebrada extra kleur geeft.

De eerste plaats die u aandoet is Maimará, een leuk klein dorp gelegen tegen de achtergrond van de adembenemende Quebrada. Een van de hoogtepunten in Maimará is de imposante begraafplaats gebouwd tegen de berghelling, de begraafplaats kent een grote verscheidenheid aan graven en kruizen.

Het volgende hoogtepunt is Tilcara, een van de levendigste quebrada-dorpen. Het dorp wordt voornamelijk gedomineerd door de indrukwekkende bergen eromheen en het belangrijkste hoogtepunt is het Incaopenluchtmuseum, de Pucará de Tilcara. Dit fort op de heuveltop, op 1 km van het dorp, stond hier al vijf eeuwen voor de komst van de Inca`s. Vanuit het fort heeft u een mooi uitzicht op de quebrada.

Vanuit Tilcara rijdt u naar Humahuaca, een plaatsje met adobe(klei) huizen en witgekalkte muren, is tevens de nederzetting met de meeste inwoners in de vallei. De Iglesia de la Candelaria y San Antonio, de cabildo en de uitstekende kunstnijverheidswinkels zijn een bezoek waard. Humahuaca heeft een pittoresk centrum; zijn smalle, ruw geplaveide straten en rustieke adobehuizen zijn karakteristiek voor de Andes. Uw dag eindigt in Purmamarca.

Totale rijafstand en duur (incl. lunch en stops): 100 km – ongeveer 8 uur

Dag 11 | Bezoek aan de grootste zoutvlakte van Argentinië

In de ochtend rijdt u van Purmamarca via een indrukwekkende bergroute in ongeveer een uur naar de zoutvlakte genaamd Salinas Grandes. Ons advies is onderweg een paar keer te stoppen om te genieten van de prachtige vergezichten en het maken van foto’s. Het hoogste punt van deze route ligt op zo’n 4.200 meter. De zoutvlakte zelf ligt op zo’n 3.300 meter. Nadat u de bergpas over bent ziet u in de verte het wit van de zoutvlakte al verschijnen. Vergeet ook vooral uw zonnebril niet mee te nemen. De Salinas Grandes is onbekend voor velen maar absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Na uw bezoek aan de zoutvlakte rijdt u terug naar Salta waar u uw huurauto om uiterlijk 18:00 uur weer inlevert bij het autoverhuurbedrijf.

Totale rijafstand en duur (incl. lunch en stops): 320 km – 6/8 uur

Dag 12 | Vlucht naar Iguazú

Vandaag vliegt u van Salta naar Iguazú.

De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 13 | Bezoek Argentijnse kant van de watervallen

Vandaag bezoekt u de Argentijnse kant van de watervallen. Het subtropische regenwoud Parque Nacional Iguazú, is de locatie van een van de grote natuurwonderen van de wereld, de machtige Iguazú watervallen. Iguazú dankt zijn naam aan het Guaraníwoord voor ‘groot water,’ een passende omschrijving van een serie watervallen die zich over 2,7 kilometer uitstrekken en bestaan uit meer dan 275 verschillende watervallen. De Iguazú watervallen zijn 80 meter hoog (ze zijn hoger dan de Niagara watervallen en wijder dan de Victoria watervallen) en behoren zonder twijfel tot de mooiste watervallen ter wereld. Het is een waar spektakel, betoverend en opwindend tegelijkertijd.

Dag 14 | Bezoek Braziliaanse kant van de watervallen

Vandaag bezoekt u de Braziliaanse kant van de watervallen. Deze kant biedt u een panoramisch zicht op de watervallen en u krijgt u een mooie en goede indruk van de immensiteit van deze watervallen. De rest van de dag kan naar eigen wens kan worden ingevuld.

Dag 15 | Vrije dag in Iguazú

Vandaag is een vrije dag welke naar eigen wens kan worden ingevuld.

Dag 16 | Vlucht naar Rio de Janeiro

Vandaag vliegt u van Iguaçú naar Rio de Janeiro.

De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 17 | Stadstour door Rio de Janeiro

Vandaag gaat u er met een Engelstalige gids op uit voor het verkennen van Rio de Janeiro. Rio de Janeiro is absoluut een wereldstad, die voor ieder wat wils heeft. Tot 1960 was het de hoofdstad van Brazilië, waarna het deze titel af moest staan aan de, totaal nieuw gebouwde, stad Brasilia. Toch is Rio bekender vanwege de bekende stranden, de folklore, de muzikale cultuur en natuurlijk vanwege carnaval, maar er is meer!

Ondanks de vele moderniseringsgolven zijn er toch enkele historische gedeelten van de stad bespaard gebleven. Rio biedt daarom een ruime keus aan musea, op zowel historisch, religieus als artistiek gebied. Zo moet u zeker een bezoekje brengen aan het museum Nacional de Belas Artes, het museum Histórico Nacional, het museum da República en het museum de Arte Moderna.

Wie van uitgaan houdt, zit in Rio de Janeiro ook zeker goed. De bekendste stranden Copacabana en Ipanema zijn uitgegroeid tot complete stadswijken waarin het uitgaansleven centraal staat. Er bevinden zich honderden bars, clubs en discotheken en degene die wat meer tijd te besteden heeft kan het beste de weekendbijlage van Jornal do Brasil kopen. Hierin staat een uitgebreid overzicht van aanbevolen bars, restaurants, muziekoptredens, films, shows en nachtclubs.

Dag 18/19 | Vrije dagen in Rio de Janeiro

De komende dagen kunnen naar eigen wens worden ingevuld. We voorzien u graag van tips.

Dag 20 | Vlucht naar Nederland of België

U wordt met een privétransfer naar het internationale vliegveld gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland of België.

Vanaf-prijs

De vanaf-prijs voor deze 20-daagse rondreis bedraagt €2.274 per persoon en is gebaseerd op 2 samenreizende personen.

Inclusief

 • Nederlands aanspreekpunt in Buenos Aires tijdens de volledige rondreis
 • Landarrangement zoals omschreven
 • Standaard hotels op basis van logies ontbijt
 • Dagexcursies en tours zoals omschreven in het programma
 • Maaltijden zoals omschreven in het programma
 • Huur auto en GPS zoals omschreven in het programma

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht (+/- €1.000) en continentale vluchten (+/- €600)
 • Lunch, diner en drankjes van dag 1 t/m dag 20 indien anders omschreven
 • Benzine tijdens de selfdrives
 • Vroege check ins of late check outs
 • Vaccinaties
 • Reisverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Hotels

Wij werken met standaard en comfort hotels. De vanaf-prijs is gebaseerd op standaard hotels. In het reisprogramma dat we u voorleggen worden altijd standaard en comfort hotels opgenomen, de keuze is uiteindelijk aan u.

De hotels waar wij mee samenwerken zijn door ons aan de hand van onderstaande criteria met zorg geselecteerd:

Authentieke hotels met een gezellige en persoonlijke sfeer

Hotels met een bijzondere en/of gunstige ligging

Hotels die een duurzaam beleid nastreven ten opzichte van mens en natuur

Toelichting

Alle (pakket-)reizen die Pure Latin America aanbiedt zijn op aanvraag van beschikbaarheid. Wij gaan pas financiële verplichtingen aan op het moment dat u daadwerkelijk een reis bij ons heeft geboekt. Na ontvangst van uw aanbetaling worden de eerste noodzakelijke betalingen aan onze lokale partners direct voldaan. Voor de periode tussen uw betaling van het restantbedrag tot kort voor de datum van vertrek, wanneer wij de laatste betalingen aan onze lokale partners voldoen, houdt Pure Latin America een saldo liquide middelen aan minimaal ter hoogte van de nog uitstaande financiële verplichtingen naar onze lokale partners. U kunt er dus zeker van zijn dat uw reis bij Pure Latin America te allen tijde doorgang kan vinden.

Contactpersoon

Gábor Margés

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Veiligheidscontrole: Voer de letters en/of cijfers in.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Argentinië en Brazilië is van oktober t/m april.

Elektriciteit

Het voltage dat men in Argentinië hanteert is 220. De stopcontacten zijn geschikt voor stekkers met twee of drie pinnen met een platte vorm. Adapters voor buitenlandse apparaten zijn te koop bij ferreterías (ijzerwinkels) en grote supermarkten.

Fooien

Het geven van fooi is gebruikelijk in Argentinië. In restaurants en hotels is 10% van de rekening een goede richtlijn, soms is dit echter wel al in de rekening opgenomen onder “servicekosten“. Ook in kleine restaurantjes, eetstalletjes, parkeergarages e.d. wordt een kleine fooi erg gewaardeerd. Mede door de inflatie van de afgelopen jaren ligt het loon van veel mensen onder het bestaansminimum en kunnen ze elke fooi ook echt gebruiken. Taxichauffeurs verwachten meestal geen fooi.

Geldzaken

De Argentijnse valuta is de peso, maar Amerikaanse dollars worden op veel plaatsen in toeristengebieden en bij de meeste supermarktketens geaccepteerd. De meeste van toeristen afhankelijke hotels, winkels en restaurants accepteren de belangrijkste creditcards. De waarde van 100 peso’s is ongeveer €5.90. Voor actuele valutakoersen kunt u terecht bij www.xe.com. U kunt geld wisselen in hotels, wisselkantoren (casas de cambio) en banken. Ook kan er in steden en grotere dorpen worden gepint.

Gezondheid

Argentinië is een land zonder hygiënische problemen. Over het algemeen is het drinkwater safe. Het kan zijn, zoals in Buenos Aires, dat het water hard en wat naar chloor smaakt. In het noorden is het beter om mineraalwater te drinken i.v.m. de hygiëne. Overal, zelfs in de kleinste supermarkten in het land, is volop mineraalwater te krijgen.

Inentingen

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel sterk aangeraden u te laten inenten tegen hepatitis A (geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Wij raden u aan voor vertrek uw gezondheidscentrum te contacteren voor een persoonlijk inentingsadvies.

Klimaat

Het klimaat van Argentinië kan worden ingedeeld in vier types: droog, gematigd, koud en warm. Het Andesgebergte, Antarctica, de Atlantische Oceaan en de omvang van het land zijn in belangrijke mate bepalend voor het klimaat. In Buenos Aires kan de Sudestada (zuidoostelijke wind) stortbuien veroorzaken en het pampeano-weersyteem, dat beïnvloed wordt door de oceaan, kan onweer aanvoeren vanuit de pampa`s. Op de hoogvlakten van de noordwestelijke Andes is het overdag warm, terwijl Patagonië wordt geteisterd door harde wind die uit het zuidwesten komt en onbelemmerd over de vlakte raast. Door het Antarctische zeeklimaat van Tierra del Fuego (Vuurland) is het daar het hele jaar door nat en winderig.

Paspoort

U moet in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Argentinië nog tenminste zes maanden geldig is. EU-onderdanen hoeven voor een verblijf tot 90 dagen geen visum aan te vragen.

Veiligheid

Argentinië is een veilig land om doorheen te reizen. U wordt geadviseerd in de grote steden de arme wijken, en vooral de Villas de miseria (krottenwijken) zoveel mogelijk te mijden. Wees, vooral in de nachtelijke uren in de centra, extra alert op zakkenrollers.

Verzekeren

Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van kunnen genieten. Daarom zijn er verzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en een reisverzekering voor dekking van schade. Pure Latin America stelt voor elke reis een reisverzekering verplicht en een annuleringsverzekering wordt nadrukkelijk aanbevolen.

Contactpersoon

Gábor Margés

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Veiligheidscontrole: Voer de letters en/of cijfers in.

Combinatie mogelijkheden

Deze rondreis kan qua duur en de te bezoeken hoogtepunten volledig naar wens worden aangepast. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden.

Vluchten

Wanneer u zelf uw vlucht boekt, zorg er dan voor dat uw vluchttijden corresponderen met uw reisprogramma en u dus minimaal één dag voor de start van uw rondreis aankomt. De intercontinentale en continentale vluchten zijn niet inbegrepen in de vanaf-prijs. Wel zijn wij als extra service in staat u een passend vluchtvoorstel voor te leggen. Voor de continentale vluchten in Argentinië werken wij samen met Aerolíneas Argentinas en in Brazilië met LATAM of GOL.

Spreekt deze reis u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

Twee indrukwekkende wereldsteden, prachtige natuur en cultuur en het bekendste strand ter wereld