Chileens en Argentijns Patagonië vanaf het water

Met de rederij waar wij mee samenwerken maakt u een spectaculaire cruise door de kanalen en fjorden van het uiterste zuiden van Chili. Deze luxe cruise geeft u een Antarctica beleving in het klein. Het zal een reis zijn met indrukwekkende landschappen, spectaculaire gletsjers, wandelingen door de dichte oerbossen en ontmoetingen met dieren zoals Magelhaenpinguïns en zeeolifanten.

Tijdens deze cruise worden er diverse interessante lezingen gehouden door deskundigen. Zij vertellen u veel wetenswaardigheden over het gebied waar u doorheen vaart.

De schepen hebben mooie twee-persoonshutten met een eigen douche en toilet. Daarnaast kunt u elke dag genieten van een uitgebreid buffet.

Hoogtepunten

Dag 1 | Vertrek vanuit Punta Arenas

Uw cruise begint in Punta Arenas in de haven van Arturo Prat (1385 O-higgins Street) waar u tussen 13:00 en 17:00 uur bij de boot kunt inchecken. Om 18:00 uur gaat u aan boord van de Stella Australis. Na een welkomstcocktail samen met de kapitein verlaat de boot de haven voor een cruise door één van de meest ongerepte natuurgebieden ter wereld. Gedurende de nacht steekt u de Straat van Magellaan over om uiteindelijk een gebied binnen te varen dat zich kenmerkt door een labyrint aan waterwegen. Het twinkelende licht van Punta Arenas verdwijnt langzaam achter de horizon wanneer u het Whiteside Kanaal tussen het eiland Darwin en Isla Grande de Tierra del Fuego binnenvaart.

Dag 2 | De Admiralty Sound en de Baai van Ainsworth

Tijdens zonsopkomst vaart het schip door de Admiralty Sound (Seno Almirantazgo), een spectaculaire vertakking van de Straat van Magellaan die zich tot halverwege Tierra del Fuego uitstrekt. De met sneeuw bedekte bergen van het nationale park Karukinka bezetten de noordzijde van de Sound, de zuidzijde kenmerkt zich door diepe fjorden en wijde baaien van het nationale park Agostini. Bij de baai van Ainsworth bezoekt u door middel van zodiacs het vasteland waar u een verscheidenheid aan vogels zult spotten als ook een kolonie zeeolifanten, welke soms ook vanuit de zodiacs te zien zijn.

U kunt kiezen uit 2 verschillende excursies waarvan één van de excursies een moerasveen- en bevergebied aandoet, ook doet u tijdens deze excursie een met mos bedekte waterval aan welke diep verscholen ligt in een sub-polar bos. Tijdens de andere excursie neemt u deel aan een wat zwaardere wandeling door een morene (een landvorm gevormd door een gletsjer). Tijdens beide wandelingen wordt u beloond met een prachtig uitzicht op de Marinelli gletsjer en de Darwin bergen. Hierna verlaat u de baai van Ainsworth en vaart u westwaarts in de richting van de Tucket eilanden. Na de lunch gaat u wederom aan boord van de zodiacs voor een bezoek aan een kolonie Magellaanpinguïns die het kleine eiland bezetten. Ongeveer 4.000 pinguïns gebruiken dit eiland om te paren, nestelen en hun jongen groot te brengen. Los van de pinguïns wordt dit eiland ook aangedaan door vele andere vogelsoorten zoals king cormorants, oystercatchers, Chilean skuas, kelp geese, dolphin gulls, eagles en zelfs bij tijd en wijle de Andes condor.

Dag 3 | Fjord Pia, Glaciar Alley en het Beagle Kanaal

Nadat u het verlaten schiereiland Brecknock bent rondgevaren, vaart u oostwaarts richting het Beagle Kanaal. In de ochtend zal eerst het fjord Pia worden aangedaan waar u aan boord gaat van de zodiacs voor een bezoek aan de Pia gletsjer. Eenmaal aan land neemt u deel aan een korte wandeling naar een punt met een prachtig uitzicht op de gletsjer waarbij duidelijk te zien is dat de gletsjer zo’n beetje in de zee eindigt. Ook kan er worden deelgenomen aan een wat zwaardere wandeling door de morene van de Pia gletsjer. Niemand weet waarom deze gletsjer de naam van een vrouw heeft gekregen maar er wordt gezegd dat het een afgeleide is van de prinses Maria Pia van Savoy (1847-1911), de dochter van een Italiaanse koning. Eenmaal terug aan boord vaart u oostwaarts door het Beagle Kanaal door een gebied dat de naam Glaciar Alley draagt. Het gebied kenmerkt zich door de enorme gletsjerwanden welke worden gevoed door de Darwin bergen en de Darwin Ice Sheet aan de noordkust. Veel van deze gletsjers dragen de naam van een Europees land zoals bijvoorbeeld Italy, Germany, Spain en France.

Dag 4 | Murray Kanaal, Wulaia Bay en Kaap Hoorn

In de vroege ochtend vaart u door het Murray Kanaal gelegen tussen het eiland Navarino en Hoste. Hier wordt het anker neergelaten in de historische Wulaia Bay welke heeft gediend als één van de grootste aboriginal Yámana nederzettingen. Dit is tevens een plaats die de ontdekkingsreiziger Charles Darwin in 1833 met de HMS Beagle heeft aangedaan. Ook kenmerkt het gebied zich door zijn oogverblinde schoonheid en geografische ligging. Nadat u een bezoek heeft gebracht aan het door de Australis gesponsorde museum gevestigd in een oud radiostation – het museum vertelt het verhaal van de Yámana en de Europese missionarissen – kunt u kiezen uit 3 verschillende wandelingen (van verschillende zwaarte) waarbij u de dichtbegroeide berg bezoekt gelegen achter de baai. Tijdens alle 3 de wandelingen wandelt u door een Magellaan bos met een grote verscheidenheid aan endemische bomen en planten, om uiteindelijk uit te komen bij een uitzichtspunt van waaruit u een schitterend uitzicht hebt over de baai. Voordat u de Wulaia baai verlaat raden we u aan eerst iets achter te laten in het houten vat van het museum, ter plekke leggen we u uit waarom deze traditie nog steeds door Australis in stand wordt gehouden.

In de middag steekt u de baai van Nassau over om de geïsoleerde archipel van Kaap Hoorn binnen te varen. Als het weer het toelaat gaat u aan land om een bezoek te brengen aan het legendarische eiland Kaap Hoorn. Het eiland is in 1616 ontdekt door een Nederlandse maritieme expeditie en is vernoemd naar het dorp Hoorn gelegen in West-Friesland. Het eiland is bijzonder rotsachtig en ongeveer 425 meter hoog waardoor u de Drake Passage kunt overzien. Voor vele jaren was het de enige bevaarbare route tussen de Grote en de Atlantische Oceaan en werd vaak het ‘Einde van de Wereld’ genoemd. Het nationale park heeft in 2005 de status ‘World Biosphere Reserve’ van UNESCO toegewezen gekregen. De Chileense marine heeft een permanent bezette vuurtoren op het eiland die wordt bewoont door een Chileense familie.

Dag 5 | Aankomst Ushuaia

Vandaag vaart u Argentinië binnen en meert u aan in Ushuaia, de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld. Verwachte aankomsttijd ligt tussen 8:30 en 9:30 uur.

Vanaf-prijs

De vanaf-prijs voor deze 5-daagse cruise van Punta Arenas naar Ushuaia in de goedkoopste hut (Cabin A) bedraagt:

Laagseizoen – €2.360 per persoon (gebaseerd op 2 samenreizende personen)
Hoogseizoen – €2.822 per persoon (gebaseerd op 2 samenreizende personen)

Neemt u gerust contact met ons op voor de prijzen van de verschillende hutten en de beschikbaarheid.

Vertrekdata 2019/2020

 • December – 2/6/10/14/18/22/26/30
 • Januari – 3/7/11/15/19/23/27/31
 • Februari – 4/8/12/16/20/28
 • Maart – 3/7/11/15/23/31
 • April – 4
 • September – 21/29
 • Oktober – 7/15/19/23/27/31
 • November – 4/8/12/16/20/24/28
 • December – 2/6/10/14/18/22/26/30

Inclusief

 • Cruise programma zoals omschreven
 • Vervoer per luxe cruiseschip en zodiacs
 • Overnachtingen in Cabin A hut
 • Alle maaltijden en drankjes aan boord van het schip
 • Excursies zoals omschreven
 • Entertainment aan boord van het schip
 • Bijdrage Garantie- en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht (+/- €800/1.000) en continentale vlucht
 • Optionele tours
 • Vervoer naar/van de haven in Punta Arenas en Ushuaia
 • Havenbelasting
 • Entree nationaal park
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Contactpersoon

Gábor Margés

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Cruise seizoen

Deze cruise kan gemaakt worden in de periode september t/m april.

Elektriciteit

De netspanning in Chili is 220 volt. In de meeste stopcontacten passen stekkers met twee of drie (geaarde) platte polen en stekkers met twee dunne ronde polen. Nederlandse stekkers met dikke polen zijn niet direct bruikbaar. Adapters of verloopstekkers zijn in lokale elektriciteitswinkels verkrijgbaar.

Fooien

In restaurants is de bediening doorgaans niet bij de prijs inbegrepen; het is gebruikelijk om 10% fooi te geven. Taxichauffeurs verwachten geen fooi, maar het is gebruikelijk om niet om wisselgeld te vragen.

Geldzaken

De munteenheid van Chili is de peso. De waarde van 1000 peso’s is ongeveer €1.30. Voor actuele valutakoersen kunt u terecht bij www.xe.com. U kunt geld wisselen in hotels, wisselkantoren (casas de cambio) en banken. Ook kunt op veel plekken met u creditcard betalen en kan er in de steden en dorpen worden gepint.

Gezondheid

Chili is op gezondheidsgebied een van de veiligste landen in Zuid-Amerika. Malaria en gele koorts komen er niet voor, in de meeste steden wordt het kraanwater met chloor ontsmet en de algemene hygiënische standaard is hoog. Het land kan zich verheugen in een groot aanbod van verse groenten en fruit uit de Centrale Vallei en ook vlees is volop verkrijgbaar. U zult op culinair vlak niets tekortkomen.

Inentingen

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel sterk aangeraden u te laten inenten tegen hepatitis A (geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Wij raden u aan voor vertrek uw gezondheidscentrum te contacteren voor een persoonlijk inentingsadvies.

Klimaat

In het noorden van Chili is het het hele jaar door prettig reizen. December tot februari kan een slechte tijd zijn voor een bezoek aan de Altiplano, in verband met plotselinge zware regenval, waardoor de wegen onbegaanbaar worden. Vermijd van juni tot september centraal en zuidelijk Chili, omdat alles dan volgesneeuwd is en veel interessante plaatsen onbereikbaar zijn. Januari en februari zijn de meest toeristische maanden, dus in maart, november en december ben je het beste af. Op Paaseiland is het in de zomer erg warm en in de winter erg regenachtig. In december t/m februari is het erg druk. Beste reistijd is dus maart en september t/m november.

Paspoort

U moet in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Chili of Argentinië nog tenminste zes maanden geldig is. EU-onderdanen hoeven voor een verblijf tot 90 dagen geen visum aan te vragen. Alle buitenlanders krijgen bij aankomst een toeristenkaart welke gratis wordt verstrekt. Op deze toeristenkaart staan uw persoonlijke gegevens vermeld.

Veiligheid

Chili is een veilig land om doorheen te reizen. U wordt geadviseerd in de grote steden de arme wijken, en vooral de Villas de miseria (krottenwijken) zoveel mogelijk te mijden. Wees, vooral in de nachtelijke uren in de centra, extra alert op zakkenrollers.

Verzekeren

Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van kunnen genieten. Daarom zijn er verzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en een reisverzekering voor dekking van schade. Pure Latin America stelt voor elke reis een reisverzekering verplicht en een annuleringsverzekering wordt nadrukkelijk aanbevolen.

Contactpersoon

Gábor Margés

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Route cruise

Deze cruise kan ook in tegenovergestelde richting (Ushuaia/Punta Arenas) worden gemaakt. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com.

Combinatie mogelijkheden

Deze cruise kan uitstekend gecombineerd worden met een rondreis door Chili en/of Argentinië. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com..

Vluchten

Wanneer u zelf uw vlucht boekt, zorg er dan voor dat uw vluchttijden corresponderen met uw reisprogramma. De intercontinentale en continentale vluchten zijn niet inbegrepen in de vanaf-prijs. Wel zijn wij als extra service in staat u een passend vluchtvoorstel voor te leggen. Voor de intercontinentale vlucht werken wij samen met de KLM en voor de continentale vluchten in Argentinië met Aerolíneas Argentinas en in Chili met LATAM Airlines en SKY Airline.

Spreekt deze reis u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

Chileens en Argentijns Patagonië vanaf het water