Chileens en Argentijns Patagonië vanaf het water

Met de rederij waar wij mee samenwerken maakt u een spectaculaire cruise door de kanalen en fjorden van het uiterste zuiden van Chili. Deze luxe cruise geeft u een Antarctica beleving in het klein. Het zal een reis zijn met indrukwekkende landschappen, spectaculaire gletsjers, wandelingen door de dichte oerbossen en ontmoetingen met dieren zoals Magelhaenpinguïns en zeeolifanten.

Tijdens deze cruise worden er diverse interessante lezingen gehouden door deskundigen. Zij vertellen u veel wetenswaardigheden over het gebied waar u doorheen vaart.

De schepen hebben mooie twee-persoonshutten met een eigen douche en toilet. Daarnaast kunt u elke dag genieten van een uitgebreid buffet.

Hoogtepunten

Dag 1 | Vertrek vanuit Punta Arenas

Op de dag van vertrek van uw Australis cruise checkt u tussen 13:00 en 17:00 uur in bij 1398 Costanera del Estrecho Ave. (Arturo Prat Port) in Punta Arenas. Om 18.00 uur gaat u aan boord van het schip. Na een welkomsttoast en introductie van de kapitein en bemanning, vertrekt het schip naar een van de meest afgelegen uithoeken ter wereld. Tijdens de nacht steken we de Straat van Magellan over en varen we het labyrint van kanalen binnen die het uiterste zuiden van Patagonië bepalen. De fonkelende lichten van Punta Arenas vervagen geleidelijk in de verte als we het Whiteside kanaal tussen Darwin eiland en Isla Grande de Tierra del Fuego binnenvaren.

Dag 2 | Ainsworth Bay en Tucker Islets

Bij dageraad vaart het schip de Admiralty Sound (Seno Almirantazgo) op, een spectaculaire uitloper van de Straat van Magellan die zich tot bijna halverwege Vuurland uitstrekt. De besneeuwde toppen van het Karukinka Natuurpark strekken zich uit langs de noordkant van de Sound, terwijl de zuidkust wordt bepaald door de diepe fjorden en brede baaien van het Alberto de Agostini Nationaal Park. We gaan aan land in Ainsworth Bay, waar veel vogels te zien zijn en een kolonie zuidelijke zeeolifanten die soms vanuit de zodiacs kunnen worden gespot. U kunt deelnemen aan 2 verschillende excursies: één langs de rand van een beek, veen en bevergebied naar een met mos bedekte rotswand met waterval die diep verscholen in een ongerept subpolair woud ligt; de andere is een meer inspannende wandeling langs de kam van een gletsjermorene. Beiden bieden uitzicht op de Marinelli Glacier en de Darwin Mountains.

We laten Ainsworth Bay achter ons en varen westwaarts langs de sound naar de Tucker Islets. Na de lunch gaan we weer aan boord van de zodiacs voor een close-up van de Magellan pinguïns die op de kleine eilandjes leven. Meer dan 4.000 pinguïns gebruiken Tucker als een plek om te nestelen, te bevallen en hun kuikens op te voeden. Vele andere vogelsoorten bezoeken het gebied ook, waaronder koningsaalscholvers, scholeksters, Chileense jagers, kelpganzen, dolfijnmeeuwen, arenden en zelfs af en toe een Andes-condor. In september en april – wanneer de pinguïns elders leven – wordt deze excursie vervangen door een korte wandeling naar een gletsjer in het nabijgelegen prachtige Brookes Bay.

Dag 3 | Pia Glaciar en Glaciar Alley

s’ Nachts varen we rond de westkant van Vuurland via het zeer smalle Gabrial Channel, Magdalena Channel en Cockburn Channel. Na het omzeilen van het afgelegen Brecknock Peninsula gaat de Australis oostwaarts en varen we het Beagle-kanaal weer in. Tegen de ochtend varen we de Pia Fjord binnen en stappen we in de zodiacs voor een tocht over de Pia gletsjer. Na het ontschepen maken we een korte wandeling om een panoramisch uitzicht op de spectaculaire gletsjer te krijgen, die zich uitstrekt van de bergtoppen tot aan de zee of een langere veel moeilijkere wandeling op een laterale morene van de oude Pia gletsjer.

Niemand weet met zekerheid hoe deze kolossale massa sneeuw en ijs aan haar vrouwelijke bijnaam is gekomen, maar één theorie zegt dat ze is vernoemd naar prinses Maria Pia van Savoye (1847-1911), dochter van de Italiaanse koning.

Terug aan boord van het schip varen we verder oostwaarts langs het Beagle-kanaal door een gebied dat Glacier Alley wordt genoemd. Deze doorgang, die zijn naam eer aandoet, wordt gekenmerkt door een aantal indrukwekkende zijwatergletsjers die van het Darwingebergte en de Darwinijskap aan de noordkust naar beneden stromen. De meeste zijn genoemd naar Europese landen – Nederland, Italië, Duitsland, Spanje en Frankrijk.

Dag 4 | Kaap Hoorn en Wulaia Bay

In de loop van de ochtend varen we over Nassau Bay naar de afgelegen archipel die Cape Horn National Park omvat. Als het weer en de zee het toelaten, zullen we aan land gaan op het winderige eiland dat de legendarische Kaap Hoorn (Cabo de Hornos) herbergt. Kaap Hoorn werd in 1616 ontdekt door een Nederlandse maritieme expeditie en is genoemd naar de stad Hoorn in West-Friesland. Kaap Hoorn is een steile rotsachtige kaap van 425 meter hoog die uitkijkt over de woelige wateren van de Drake Passage. Jarenlang was dit de enige vaarroute tussen de Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan, en werd vaak het “Einde van de Wereld” genoemd. Het park werd in 2005 door UNESCO uitgeroepen tot een Wereld Biosfeer Reservaat. De Chileense marine onderhoudt een permanente vuurtoren op het eiland, bemand door een lichtwachter en zijn familie, evenals de kleine Stella Maris kapel en het moderne Kaap Hoorn Monument.

In de namiddag varen we door het smalle Murray Channel tussen Navarino en Hoste eilanden en laten het anker vallen in de historische Wulaia Bay, een van de weinige plaatsen in de archipel waar de menselijke geschiedenis net zo boeiend is als de natuurlijke omgeving. Oorspronkelijk was dit de plaats van een van de grootste Yámana aboriginal nederzettingen in de regio, de baai werd beschreven door Charles Darwin en geschetst door Captain FitzRoy in de jaren 1830 tijdens hun reizen met de HMS Beagle. Dit gebied staat ook bekend om zijn betoverende schoonheid en dramatische geografie. Na een bezoek aan het door Australis gesponsorde museum in het oude radiostation – dat vooral aandacht besteedt aan het Yámana volk en de Europese missionarissen in het gebied – hebben de passagiers de keuze uit drie wandelingen (van toenemende moeilijkheidsgraad) die de zwaar beboste berg achter de baai beklimmen. Op elk van deze wandelingen wandelt u door een betoverd Magellan bos van lengas, coigües, canelos, varens, en andere endemische fauna om een panoramisch uitzichtpunt te bereiken met uitzicht op de baai. Voordat u Wulaia Bay verlaat, kunt u iets in het houten postvat in het museum deponeren – brieven of ansichtkaarten die door toekomstige reizigers met de hand moeten worden bezorgd – een oude zeevaarderstraditie die door Australis nieuw leven is ingeblazen.

Dag 5 | Aankomst Ushuaia

Vandaag vaart u Argentinië binnen en meert u aan in Ushuaia, de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld. Verwachte aankomsttijd is rond 8:30 uur.

Vanaf-prijs

De vanaf-prijs voor deze 5-daagse cruise van Punta Arenas naar Ushuaia in de goedkoopste hut (Cabin A) bedraagt:

Laagseizoen – €1.865 per persoon (gebaseerd op 2 samenreizende personen)
Hoogseizoen – €3.335 per persoon (gebaseerd op 2 samenreizende personen)

Neemt u gerust contact met ons op voor de prijzen van de verschillende hutten en de beschikbaarheid.

Vertrekdata 2022

 • September – 25
 • Oktober – 3/11/19/23/27/31
 • November – 4/8/12/16/20/24/28
 • December – 2/6/10/14/18/22/26/30

Inclusief

 • Cruise programma zoals omschreven
 • Vervoer per luxe cruiseschip en zodiacs
 • Overnachtingen in Cabin A hut
 • Alle maaltijden en drankjes aan boord van het schip
 • Excursies zoals omschreven
 • Entertainment aan boord van het schip
 • Bijdrage Garantie- en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht (+/- €800/1.000) en continentale vlucht
 • Optionele tours
 • Vervoer naar/van de haven in Punta Arenas en Ushuaia
 • Havenbelasting
 • Entree nationaal park
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Cruise seizoen

Deze cruise kan gemaakt worden in de periode september t/m april.

Elektriciteit

De netspanning in Chili is 220 volt. In de meeste stopcontacten passen stekkers met twee of drie (geaarde) platte polen en stekkers met twee dunne ronde polen. Nederlandse stekkers met dikke polen zijn niet direct bruikbaar. Adapters of verloopstekkers zijn in lokale elektriciteitswinkels verkrijgbaar.

Fooien

In restaurants is de bediening doorgaans niet bij de prijs inbegrepen; het is gebruikelijk om 10% fooi te geven. Taxichauffeurs verwachten geen fooi, maar het is gebruikelijk om niet om wisselgeld te vragen.

Geldzaken

De munteenheid van Chili is de peso. De waarde van 1000 peso’s is ongeveer €1.30. Voor actuele valutakoersen kunt u terecht bij www.xe.com. U kunt geld wisselen in hotels, wisselkantoren (casas de cambio) en banken. Ook kunt op veel plekken met u creditcard betalen en kan er in de steden en dorpen worden gepint.

Gezondheid

Chili is op gezondheidsgebied een van de veiligste landen in Zuid-Amerika. Malaria en gele koorts komen er niet voor, in de meeste steden wordt het kraanwater met chloor ontsmet en de algemene hygiënische standaard is hoog. Het land kan zich verheugen in een groot aanbod van verse groenten en fruit uit de Centrale Vallei en ook vlees is volop verkrijgbaar. U zult op culinair vlak niets tekortkomen.

Inentingen

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel sterk aangeraden u te laten inenten tegen hepatitis A (geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Wij raden u aan voor vertrek uw gezondheidscentrum te contacteren voor een persoonlijk inentingsadvies.

Klimaat

In het noorden van Chili is het het hele jaar door prettig reizen. December tot februari kan een slechte tijd zijn voor een bezoek aan de Altiplano, in verband met plotselinge zware regenval, waardoor de wegen onbegaanbaar worden. Vermijd van juni tot september centraal en zuidelijk Chili, omdat alles dan volgesneeuwd is en veel interessante plaatsen onbereikbaar zijn. Januari en februari zijn de meest toeristische maanden, dus in maart, november en december ben je het beste af. Op Paaseiland is het in de zomer erg warm en in de winter erg regenachtig. In december t/m februari is het erg druk. Beste reistijd is dus maart en september t/m november.

Paspoort

U moet in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Chili of Argentinië nog tenminste zes maanden geldig is. EU-onderdanen hoeven voor een verblijf tot 90 dagen geen visum aan te vragen. Alle buitenlanders krijgen bij aankomst een toeristenkaart welke gratis wordt verstrekt. Op deze toeristenkaart staan uw persoonlijke gegevens vermeld.

Veiligheid

Chili is een veilig land om doorheen te reizen. U wordt geadviseerd in de grote steden de arme wijken, en vooral de Villas de miseria (krottenwijken) zoveel mogelijk te mijden. Wees, vooral in de nachtelijke uren in de centra, extra alert op zakkenrollers.

Verzekeren

Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van kunnen genieten. Daarom zijn er verzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en een reisverzekering voor dekking van schade. Pure Latin America stelt voor elke reis een reisverzekering verplicht en een annuleringsverzekering wordt nadrukkelijk aanbevolen.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Route cruise

Deze cruise kan ook in tegenovergestelde richting (Ushuaia/Punta Arenas) worden gemaakt. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com.

Combinatie mogelijkheden

Deze cruise kan uitstekend gecombineerd worden met een rondreis door Chili en/of Argentinië. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com..

Vluchten

Wanneer u zelf uw vlucht boekt, zorg er dan voor dat uw vluchttijden corresponderen met uw reisprogramma. De intercontinentale en continentale vluchten zijn niet inbegrepen in de vanaf-prijs. Wel zijn wij als extra service in staat u een passend vluchtvoorstel voor te leggen. Voor de intercontinentale vlucht werken wij samen met de KLM en voor de continentale vluchten in Argentinië met Aerolíneas Argentinas en in Chili met LATAM Airlines en SKY Airline.

Spreekt deze reis u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

Chileens en Argentijns Patagonië vanaf het water