28-daagse reis

Rondreis hoogtepunten van Argentinië

Veelzijdig Argentinië

Pure Latin America heeft een unieke individuele rondreis door het noorden en zuiden van Argentinië samengesteld.

Uw reis begint in de wereldstad Buenos Aires waar u aan de hand van een fietstour kennismaakt met deze indrukwekkende wereldstad. Ook bezoekt u hier een milonga, een plek waar de Porteños samenkomen om de tango te dansen.

Vanuit Buenos Aires reist u door naar het schiereiland Península Valdés, een van de belangrijkste hoogtepunten van dit gebied. Península Valdés is gelegen aan de kust en wordt gezien als een van de mooiste natuurreservaten van Zuid-Amerika. Hier gaat u er op uit om een verbluffende en gemakkelijk waarneembare keur aan zeefauna te bewonderen. U bezoekt Península Valdés als ook gaat u naar Punta Tombo om een van de grootste kolonie Magelhaenpinguïns van Zuid-Amerika te aanschouwen.

Uw volgende hoogtepunt is Parque Nacional Los Glaciares gelegen in het zuiden van Patagonië, een park met spitse bergtoppen, kraakheldere bergmeren, snelstromende rivieren en een rust zoals u dat waarschijnlijk zelden heeft ervaren. De voornaamste reden waarom u dit nationale park aandoet is vanwege de Perito Moreno, de meest indrukwekkende gletsjer van Argentinië.

Een selfdrive door het Merengebied van Argentinië mag natuurlijk niet ontbreken aan uw bezoek aan Patagonië. U gaat er gedurende een paar dagen met een auto op uit om een groot aantal hoogtepunten ten noorden van Bariloche te verkennen.

Vanuit Bariloche reist u door naar Salta. U neemt eerst deel aan een stadstour alvorens u er met een auto op uit gaat om een groot aantal natuurlijke en culturele hoogtepunten ten zuiden en noorden van Salta te gaan verkennen. U zult versteld staan van de grote diversiteit in landschappen die u in deze regio aantreft, van prachtig gekleurde bergen tot uitgestrekte zoutvlaktes, van groene oases tot kleine pittoreske dorpjes.

De reis zal worden afgesloten bij de immense watervallen van Iguazú waarbij zowel de Argentijnse als ook de Braziliaanse kant van de watervallen zullen worden aangedaan.

Hoogtepunten

Dag 1 | Aankomst Buenos Aires

U komt aan op Ministro Pistarini (ook wel Ezeiza), het internationale vliegveld van Buenos Aires. U wordt welkom geheten door een vertegenwoordiger van Pure Latin America en met een transfer naar het hotel gebracht.

De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 2 | Fietstour door Buenos Aires

Tijdens de fietstour die om 10:00 uur begint en ongeveer 3,5 uur duurt, maakt u kennis met een groot aantal historische, sociale en architectonische hoogtepunten. U doet onder andere het Plaza San Martín (een van de mooiste pleinen van Buenos Aires bekend om de fraaie gebouwen), Plaza de Mayo (het plein van de Dwaze Moeders), Teatro Colón (het voornaamste muziektheater van de stad gelegen aan Avenida 9 de Julio), Mercado de Abasto (het mooiste winkelcentrum van de stad gebouwd in 1895), Pasaje Carlos Gardel en Cementerio de Recoleta (beroemde begraafplaats met het graf van Evita Perón) aan.

Dag 3 | Vrije dag in Buenos Aires

Er zijn volop mogelijkheden om invulling te geven aan uw vrije dag in Buenos Aires. U kunt ervoor kiezen een bezoek te brengen aan de mooie wijken Palermo, Belgrano of Puerto Madero of de dag door te brengen in Parque 3 de Febrero. Parque 3 de Febrero, ook wel Bosques de Palermo (de bossen van Palermo) genoemd, is een groot groen gedeelte bestaande uit verschillende meertjes, vele fitness-plekken, grasvelden, bootjes en mooie lanen om te wandelen. Binnen dit park vindt u diverse tuinen en parkjes, waaronder Paseo el Rosedal. U kunt er letterlijk uren wandelen! Op een zonnige dag gaan de porteños er fietsend of joggend op uit en is het hier gezellig druk. Ook kunt u er waterfietsen.

Dag 4 | Vlucht naar Trelew en bezoek aan Punta Tombo

Vandaag vliegt u van Buenos Aires naar Trelew. Later die ochtend en in de middag bezoekt u de grootste Magelhaenpinguïn kolonie van Zuid-Amerika. Punta Tombo is een smal rotsachtig schiereiland dat abrupt in de Atlantische Oceaan steekt. Van september tot april gebruiken meer dan 650.000 van deze zwartwitte vogels het schiereiland om hun eieren uit te broeden en hun nageslacht voor te bereiden op migratie. Een boeiend schouwspel.

Dag 5 | Dagexcursie Península Valdés en walvissen spotten

Vandaag bezoekt u Península Valdés. Een bezoek aan Península Valdés start met een bezoek aan het bezoekerscentrum op het schiereiland, in dit centrum huist een klein museum dat u informeert over de verbluffende verscheidenheid aan flora en fauna van het reservaat. Van daaruit kunt u via Puerto Pirámides doorreizen naar Caleta Valdés, waar Magelhaenpinguïns en zeeolifanten het strand delen in deze beschutte lagune. Vanuit Caleta Valdés reist u dan door naar Punta Norte, het paargebied voor zeeolifanten en zeeleeuwen. In Puerto Pirámides gaat u aan boord van een Zodiac om de walvissen van dichtbij te bekijken. Een fantastische ervaring die u nog lang bij zult blijven!

Península Valdés dat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat, is een van de mooiste natuurreservaten ter wereld. Op zijn ruige 500 km lange kust leeft een verbluffende en gemakkelijk waarneembare keur aan zeefauna, waaronder zeeolifanten, zeeleeuwen en Magelhaenpinguïns en miljoenen zeevogels.

Het binnenland is een dorre wildernis, die in het oosten aansluit op de Patagonische steppe, waar dieren leven die tegen de droogte kunnen, zoals guanaco`s en de struisvogelachtige nandoe. Middenin liggen twee grote zoutmeren.

Dag 6 | Vlucht naar El Calafate

Vandaag vliegt u van Trelew naar El Calafate. El Calafate, op de oever van Lago Argentino, is het grootste toeristische centrum van het gebied met 17.000 inwoners. De stad dient als de perfecte basis voor het verkennen van het zuidelijk deel van het Parque Nacional Los Glaciares, waaronder de grootste attractie, de schitterende gletsjer Perito Moreno. De belangrijkste culturele attractie van El Calafate is het interessante Museo Regional Municipal El Calafate, dat de geschiedenis van de streek vertelt vanaf de komst van de eerste inheemse groepen.

Dag 7 | Dagexcursie Perito Moreno gletsjer / mini icetrekking

Vandaag brengt u een bezoek aan de Perito Moreno gletsjer. De gletsjer is met zijn lengte van 31 km en zijn breedte van 4 km zeer spectaculair. Het ijs ‘stroomt’ van de cordillera (bergketen) naar het melkachtige Lago Argentino, het grootste meer van Argentinië. U neemt u deel aan de mini icetrekking waarbij u per boot en te voet kennismaakt met de gletsjer. Eenmaal van boord bezoekt u het zuidelijke deel van de gletsjer. Na ongeveer 30 minuten gelopen te hebben, komt u aan bij het gedeelte waar stijgijzers verplicht zijn, omdat u nu de daadwerkelijke gletsjer zult betreden. Samen met een ervaren gids verkent u de gletsjer, u kunt onderweg stoppen om dit bijzondere spektakel vast te leggen op de gevoelige plaat. Op de weg terug zal er ook nog een lunch worden genoten en varen we naar de voorkant van de gletsjer waarbij u van dichtbij de immensiteit kunt ervaren.

Als laatste bekijkt u gletsjer vanaf de loopbruggen op het Península Magallanes in het Lago Argentino. Dit alles op 150 m afstand van de voorkant van de gletsjer. Het afdalen van de loopbrug is een bijzondere ervaring voor oog en oor, vooral wanneer een groot stuk ijs van de gletsjer afbreekt en zich in het Canal de los Témpanos (ijsbergkanaal) stort.

Dag 8 | Transfer naar El Chaltén

U reist met een gedeelde transfer van El Calafate naar El Chaltén. De route van El Calafate naar El Chaltén is prachtig. Oneindige horizon`s, spitse bergtoppen en glooiende heuvels met de meest ongekende vormen en blauwe meren waar de wind en de zon vrij spel hebben. El Chaltén is een klein dorp met ongeveer 500 inwoners dat ligt aan de voet van Mount Fitz Roy en Mount Cerro Torre. Het is in relatief korte tijd uitgegroeid tot de belangrijkste wandelbestemming van Argentinië. Dankzij zijn ligging is het een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het noordelijke deel van het park.

Dag 9 | Dagwandeling door Parque Nacional Los Glaciares

Vandaag gaat u er op eigen gelegenheid op uit voor het verkennen van het indrukwekkende Parque Nacional Los Glaciares. Het Parque Nacional Los Glaciares, dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, dankt zijn naam aan de 47 grote en talloze kleinere gletsjers op zijn grondgebied. Je hebt zowel een noordelijke als een zuidelijke sector. De noordelijke sector wordt gedomineerd door de indrukwekkende toppen Cerro Fitz Roy en Cerro Torre. De belangrijkste wandelroutes zijn Sendero Laguna Torre, Sendero Laguna de los Tres en Sendero Piedra del Fraile.

In de zuidelijke sector van Parque Nacional los Glaciares liggen schitterende gletsjers die van het Zuid-Patagonische IJsveld, het grote ijsplateau op de zuidelijke Andes, naar beneden lopen. Deze gletsjers zijn restanten uit de ijstijd, waarin ze vele malen groter waren dan nu, zelfs tot de steppe reikten en bij hun voortgang diepe U-vormige dalen uitslepen. Wij raden u aan een trekking te maken naar Laguna de Los Tres, het prachtige meer aan de voet van de Fitz Roy.

Dag 10 | Ochtendwandeling en transfer naar El Calafate

In de ochtend en vroege middag heeft u nog de tijd om een trekking te maken. Of misschien wilt u gaan paardrijden of mountainbiken. Rond 16:00 uur reist u per gedeelde transfer terug naar El Calafate.

Dag 11 | Vlucht naar Bariloche

Vandaag vliegt u van El Calafate naar Bariloche. Uw huurauto staat voor u klaar op het vliegveld. De rest van de dag is zonder verplichtingen en kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 12 | Selfdrive Bariloche en omstreken

In de middag verkent u San Carlos de Bariloche gelegen op de zuid-oostoever van Lago Nahuel Huapi. Het bezoeken waard is het Museo de la Patagonia Francisco P. Moreno, dit museum geeft een goed beeld van de flora en fauna en indianenculturen van het gebied. Ook kunt u ervoor kiezen een boottocht over het meer te maken, één van de chocoladefabrieken te bezoeken of Cerro Otto op te rijden vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft over het gebied.

Dag 13 | Selfdrive naar San Martín de los Andes

Op de route van Bariloche naar San Martín de los Andes doorkruist u het oudste nationale park van Argentinië, Parque Nacional Nahuel Huapi. Het park is in 1934 gesticht en is vooral bekend vanwege de ongerepte landschappen. Het park maar ook de omgeving leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling of u kunt een van de omliggende dorpen bezoeken. De route naar San Martín de los Andes (ongeveer 150 kilometer) draagt de naam “Ruta de las Siete Lagos”, een prachtige route, bekend vanwege de 7 kraakheldere meren die u onderweg passeert, zijn bochtige wegen en schitterende vergezichten.

Dag 14 | Selfdrive door het nationale park Lanín

Het idyllisch gelegen San Martín de los Andes wordt gezien als een van de mooiste dorpen van Argentinië en het dient tevens als uitvalsbasis voor een bezoek aan Parque Nacional Lanín. Parque Nacional Lanín is een prachtig natuurreservaat met schitterende gletsjermeren, vulkanische toppen en weelderige bossen. Er leven meer dan 200 diersoorten, van het ingevoerde wilde zwijn tot de inheemse pudú, `s wereld kleinste hert.

Dag 15 | Terug naar Bariloche

Vandaag eindigt de selfdrive door het Merengebied van Argentinië. We raden u aan de route te volgen die parallel loopt aan de Neuquén rivier en onderweg Junín de Los Andes te bezoeken. Deze alternatieve route is in alle opzichten spectaculair. De route kenmerkt zich door uiterwaarden, rivieren, kleurrijke bossen en vulkaanrestanten. Met een beetje geluk spot u ook nog een lama of flamingo.

Dag 16 | Vlucht naar Salta

De stad Salta in het noordwesten van Argentinië is de meest Spaanse stad van het land. De stad doet aan als Andalusië, alleen dan met een iets gematigder klimaat. Salta la Linda is de Spaanse bijnaam van de stad: het mooie Salta. Nergens in Argentinië is de koloniale invloed van Spanje nog zo sterk te zien als in Salta. Kijk bijvoorbeeld naar het centrale plein. Daar ziet u de neoklassieke, crèmeroze kathedraal.

Het museum voor hedendaagse kunst is gebouwd in Franse stijl. Het oude gemeentehuis Cabildo kenmerkt zich door de bogenstructuur die zo typisch is voor de Spaanse koloniale stijl. In het Cabildo huist vandaag de dag het historisch museum.

Veel van Salta`s goed bewaarde koloniale schatten liggen rond Plaza 9 de Julio. De belangrijkste kathedraal, de cabildo, en het culturele centrum van de stad, liggen aan het plein. We raden u aan `s avonds de straat Balcarce te bezoeken. Hier vindt u veel bars, live muziek en optredens van de lokale folklore dans Peña.

Dag 17 | Van Salta naar Cachi (3 uur)

Om 9:00 uur staat de huurauto bij het hotel voor u klaar waarna u begint aan de selfdrive door het noordwesten van Argentinië.

Tijdens de eerste rit maakt u kennis met Parque Nacional los Cardónes (het park van de zuilcactussen). Het park kent een begroeiing van cactussen en andere soorten die bestand zijn tegen het dorre klimaat van deze stoffige vallei. Het reservaat is opgericht ter bescherming van de cardónes (zuilcactussen) die vroeger alom werden gebruikt als brandhout of in de meubelmakerij. Hoewel sommige van deze gigantische cactussen hoogten van 5 m kunnen bereiken, groeien deze planten maar een paar millimeter per jaar. U vindt ze tussen de 2700 en 5500 meter boven de zeespiegel.

Eenmaal op de Ruta 33 verandert het landschap in kalere bergen met rodegesteentes en cactussen. U rijdt via een slingerweg omhoog naar het plateau Cuesta del Obispo. Het uitzicht vanaf de top is werkelijk fenomenaal. U vervolgt uw weg door het Los Cardones Nationaal Park. Het landschap verandert weer. Het groen van zojuist heeft plaatsgemaakt voor een meer steenachtige omgeving met het besneeuwde Andesgebergte op de achtergrond.

Cachi is een pittoresk dorp bekend vanwege zijn mooie met palmen en sinaasappelbomen omzoomde dorpsplein. Het ligt aan de voet van de 6380 m hoge, Nevado del Cachi. Het kleine Museo Arqueológico Pío Pablo Díaz ten oosten van het plein toont objecten die werden gebruikt door de oorspronkelijke inwoners van de Valles Calchaquíes. Eveneens zeer de moeite waard is de grondig gerestaureerde Iglesia San José, ten noorden van het dorpsplein, met een klassieke witte gevel, houten vloer en opmerkelijk altaar van cactushout.

Dag 18 | Van Cachi naar Cafayate (3,5 uur)

De route van Cachi naar Cafayate is zeer bijzonder, u wordt omringd door hoge bergtoppen en passeert authentieke dorpen. Het landschap om u heen verandert continue en kenmerkt zich door zandstenen gebergtes en droogte. Het bijzondere is dat u halverwege de route een uitgestrekt groen dal doorkruist waar u veel wijngaarden vindt.

In de middag raden we u aan een bezoek te brengen aan de Quilmesruïnes. De ruïnes zijn gelegen op een uur rijden ten zuiden van Cafayate. Het is een van de belangrijkste en best geconserveerde archeologische vindplaatsen van Argentinië. Het zijn de laatste restanten van een stad die in de 9e eeuw, voor de Incatijd, werd gesticht, door de gelijknamige stam. De stad was oorspronkelijk bedoeld als bolwerk tegen de oprukkende Inca’s. Het inwoneraantal bereikte hier in de 17e eeuw een aantal van bijna 6.000 zielen. De nederzetting had toen ongeveer 150 jaar stand weten te houden tegen de beter bewapende Spaanse veroveraars. De ruïnes zijn vakkundig uitgegraven en geconserveerd: stenen muren, terrassen en zelfs hele gebouwen zijn er te zien. Erdoorheen wandelen is een spookachtige ervaring. Het uitstekende museum ter plaatse toont gereedschappen en wapens die in het gebied zijn opgegraven.

Dag 19 | Vrije dag in Cafayate

Cafayate wordt beschouwd als een van de mooiste dorpen in Argentinië. Het is een natuurlijke halteplaats voor iedereen die door de Valles Calchaquíes trekt. Cafayate is gesticht in 1840 en niet lang daarna is een aantal wijnboerderijen gebouwd op de hellingen rond de stad. In Cafayate, waar de vredige sfeer van een dorp heerst, vindt u restaurants, musea en een paar koloniale landhuizen.

In en om Cafayate vindt u vele bodega`s met een grote variëteit aan wijnen. Wij raden u aan zeker een bezoek te brengen aan Bodega Piatelli en aldaar deel te nemen aan een wijnproeverij.

Ook kunt u de auto laten staan en er per fiets op uit trekken. In het dorp rondom het centrale plein vindt u verschillende fietsverhuurbedrijven die u ter plekke kunt huren.

Dag 20 | Van Cafayate naar Purmamarca (5,5 uur)

Uw selfdrive vandaag begint in de Quebrada de Cafayate. Deze quebrada staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Voor veel reizigers is het rode ravijn even gedenkwaardig. De hoge wanden van het ravijn vormen een explosie aan kleuren. Door het dal stroomt de Río Conchas die het land voorziet van vruchtbare grond. De rotsformaties zijn indrukwekkend en dragen namen als Los Médanos (de duinen) en El Obelisco (de obelisk). Een enorm ravijn aan de oostzijde staat bekend als La Garganta del Diablo (de duivelsstrot).

Ons advies is om vanaf Salta via Ruta 9 naar Jujuy te rijden. Deze route gaat een stuk door het groene nevelwoud genaamd de ‘Yungas’. De bijzonder groene omgeving is erg indrukwekkend. Zelfs de stammen van de bomen zijn begroeid. Wel moet u goed opletten want de weg is smal en bochtig. Nadat u het stadje Jujuy bent gepasseerd, verandert het landschap. De omgeving wordt weidser.

Dag 21 | Bezoek aan de grootste zoutvlakte van Argentinië (4 uur)

In de ochtend rijdt u van Purmamarca via een indrukwekkende bergroute in ongeveer een uur naar de zoutvlakte genaamd Salinas Grandes. Ons advies is onderweg een paar keer te stoppen om te genieten van de prachtige vergezichten en het maken van foto’s. Het hoogste punt van deze route ligt op zo’n 4.200 meter. De zoutvlakte zelf ligt op zo’n 3.300 meter. Nadat u de bergpas over bent ziet u in de verte het wit van de zoutvlakte al verschijnen. Vergeet ook vooral uw zonnebril niet mee te nemen. De Salinas Grandes is onbekend voor velen maar absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Dag 22 | Purmamarca – Maimará – Tilcara – Humahuaca – Purmamarca (100 km – 8 uur)

U begint vandaag in Purmamarca, dit dorpje ligt op de bodem van het ravijn van dezelfde naam. Het dankt zijn roem aan de heuvel die erop uitkijkt, de Cerro de Los Siete Colores (Heuvel van de Zeven Kleuren). De contrasterende kleuren van de rotslagen variëren van vaal oranje tot paars en ze zijn vlak na zonsopkomst op hun allermooist.

U verkent vanuit Purmamarca de Quebrada de Humahuaca. De Quebrada de Humahuaca wordt gezien als een geologisch wonder, het is een langgerekt ravijn beladen met Argentijnse geschiedenis. Als de weg voorbij Purmamarca omhoog loopt, krijgt u de kleurige gesteentelagen van de wanden van het Río Granedal te zien. Deze wanden lichten tijdens zonsopkomst en -ondergang prachtig op en u krijgt dan ook de meest fantastische kleuren te zien. Het landschap is niet het enige wat dit gebied zo bijzonder maakt, het gebied wordt namelijk verrijkt door de lokale bevolking die met zijn grote mate van gastvrijheid en warmte de Quebrada extra kleur geeft.

De eerste plaats die u aandoet is Maimará, een leuk klein dorp gelegen tegen de achtergrond van de adembenemende Quebrada. Een van de hoogtepunten in Maimará is de imposante begraafplaats gebouwd tegen de berghelling, de begraafplaats kent een grote verscheidenheid aan graven en kruizen.

Het volgende hoogtepunt is Tilcara, een van de levendigste quebrada-dorpen. Het dorp wordt voornamelijk gedomineerd door de indrukwekkende bergen eromheen en het belangrijkste hoogtepunt is het Incaopenluchtmuseum, de Pucará de Tilcara. Dit fort op de heuveltop, op 1 km van het dorp, stond hier al vijf eeuwen voor de komst van de Inca`s. Vanuit het fort heeft u een mooi uitzicht op de quebrada.

Vanuit Tilcara rijdt u naar Humahuaca, een plaatsje met adobe(klei) huizen en witgekalkte muren, is tevens de nederzetting met de meeste inwoners in de vallei. De Iglesia de la Candelaria y San Antonio, de cabildo en de uitstekende kunstnijverheidswinkels zijn een bezoek waard. Humahuaca heeft een pittoresk centrum; zijn smalle, ruw geplaveide straten en rustieke adobehuizen zijn karakteristiek voor de Andes. Uw dag eindigt in Purmamarca.

Dag 23 | Selfdrive naar Salta (2,5 uur) en vlucht naar Iguazú

Vandaag rijdt u terug naar Salta waar u uw huurauto op het vliegveld inlevert en van waaruit u doorvliegt naar Iguazú.

Dag 24 | Bezoek Braziliaanse kant van de watervallen

In het uiterste westen van Paraná ligt een van de wereldwonderen van Brazilië: de Cataratas do Iguaçu, de watervallen van de Iguaçurivier. Iguaçu is Guaraní voor ‘grote rivier’. Een toepasselijker naam kan niet bedacht worden voor de 275 watervallen die samen voor een ongeëvenaard natuurspektakel zorgen. De gemiddelde hoogte van de watervallen bedraagt 65 meter. Ze zijn weliswaar niet de hoogste maar wel de breedste ter wereld.

Aan de Braziliaanse kant is het zicht op de watervallen het mooist. Vooral de Garganta del Diablo (Duivelsstrot), een complex van 15 watervallen, is aan deze kant goed te zien. Per lift of via loopbruggen wordt u naar de mooiste panorama’s geleid. Enorme witte wolken spuiten omhoog en donderend geraas markeert de plaats waar de watermassa naar beneden stort. De watervallen van Garganta del Diablo zijn met 90 meter de hoogste.

Dag 25 | Argentijnse kant van de watervallen

De Argentijnse kant van de watervallen bezoekt u aan de hand van 2 wandelroutes. Het Circuito Superior, de bovenste wandelroute, biedt vanuit wisselend perspectief een blik op de watervallen. Bij de twee grote watervallen Ramirez en Bozetti heeft u een breed panorama van vrijwel de hele formatie, met het eiland San Martín ervoor. Circuito Inferior heeft alleen met de lagere ligging te maken en dus niets met de inferieure kwaliteit van de panorama’s. Die zijn hier namelijk niet mis. Op de lage balkons, vrijwel tegen de watervallen aan, staat u oog in oog met de watermassa die als een zondvloed op u afkomt.

Het is een waar spektakel, betoverend en opwindend tegelijkertijd.

Dag 26 | Vrije dag ter ontspanning, naar eigen wens

Vandaag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 27 | Vlucht naar Buenos Aires

Vandaag vliegt u van Iguazú naar Buenos Aires.

De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 28 | Vlucht naar Nederland of België

U wordt met een privétransfer naar het internationale vliegveld gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland of België.

Vanaf-prijs

De vanaf-prijs voor deze 28-daagse rondreis bedraagt €5.375 per persoon en is gebaseerd op 2 samenreizende personen.

Inclusief

 • Nederlands aanspreekpunt in Buenos Aires tijdens de volledige rondreis
 • Landarrangement zoals omschreven
 • Standaard hotels op basis van logies ontbijt
 • Dagexcursies en tours zoals omschreven in het programma
 • Transfers zoals omschreven in het programma
 • Maaltijden zoals omschreven in het programma
 • Huur auto zoals omschreven in het programma
 • Bijdrage Garantie- en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht (+/- €1.200 per persoon)
 • Continentale vluchten (+/- €1.000 per persoon)
 • Lunch, diner en drankjes van dag 1 t/m dag 28 indien anders omschreven
 • Benzine tijdens de selfdrives
 • Vroege check ins of late check outs
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Hotels

Wij werken met standaard, comfort en luxe hotels. De vanaf-prijs is gebaseerd op standaard hotels. Een upgrade behoort tot de mogelijkheden. In het persoonlijke reisprogramma dat we u toesturen zullen de hotels worden vermeld die u dan aan de hand van een directe link kunt bekijken.

De hotels waar wij mee samenwerken zijn door ons aan de hand van onderstaande criteria met zorg geselecteerd:

 • Authentieke hotels met een gezellige en persoonlijke sfeer
 • Hotels met een bijzondere en/of gunstige ligging
 • Hotels die een duurzaam beleid nastreven ten opzichte van mens en natuur

Toelichting

Alle (pakket-)reizen die Pure Latin America aanbiedt zijn op aanvraag van beschikbaarheid. Wij gaan pas financiële verplichtingen aan op het moment dat u daadwerkelijk een reis bij ons heeft geboekt. Na ontvangst van uw aanbetaling worden de eerste noodzakelijke betalingen aan onze lokale partners direct voldaan. Voor de periode tussen uw betaling van het restantbedrag tot kort voor de datum van vertrek, wanneer wij de laatste betalingen aan onze lokale partners voldoen, houdt Pure Latin America een saldo liquide middelen aan minimaal ter hoogte van de nog uitstaande financiële verplichtingen naar onze lokale partners. U kunt er dus zeker van zijn dat uw reis bij Pure Latin America te allen tijde doorgang kan vinden.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Argentinië is half september t/m half april. De walvissen bezoeken de Golfo Nuevo elk jaar tussen juni en december. Van januari t/m mei zal dag 4 en 5 dus geen deel uitmaken van het programma waardoor de reis met 2 dagen wordt ingekort of Ushuaia kan worden toegevoegd aan het programma.

Elektriciteit

Het voltage dat men in Argentinië hanteert is 220. De stopcontacten zijn geschikt voor stekkers met twee of drie pinnen met een platte vorm. Adapters voor buitenlandse apparaten zijn te koop bij ferreterías (ijzerwinkels) en grote supermarkten.

Fooien

Het geven van fooi is gebruikelijk in Argentinië. In restaurants en hotels is 10% van de rekening een goede richtlijn, soms is dit echter wel al in de rekening opgenomen onder “servicekosten“. Ook in kleine restaurantjes, eetstalletjes, parkeergarages e.d. wordt een kleine fooi erg gewaardeerd. Mede door de inflatie van de afgelopen jaren ligt het loon van veel mensen onder het bestaansminimum en kunnen ze elke fooi ook echt gebruiken. Taxichauffeurs verwachten meestal geen fooi.

Geldzaken

De Argentijnse valuta is de peso. Supermarkten, de betere horecagelegenheden en de grotere winkels accepteren de belangrijkste creditcards. Voor actuele valutakoersen kunt u terecht bij www.xe.com. Wij adviseren geld te wissel bij de wisselkantoren (casas de cambio). Ook kan er in steden en grotere dorpen vaak worden gepint. Wel geldt er dan een opnamelimiet en zijn de transactiekosten vaak hoog.

Probeer als het kan altijd met creditcard of pinpas te betalen en houd de pesos op zak voor andere uitgaven. Contant geld wisselen is over het algemeen veel voordeliger dan geld uit de pinautomaat halen. Zorg – zeker buiten de grootste steden – dat u altijd contanten op zak hebt, desnoods in euro’s of dollars.

Gezondheid

Argentinië is een land zonder hygiënische problemen. Over het algemeen is het drinkwater safe. Het kan zijn, zoals in Buenos Aires, dat het water hard en wat naar chloor smaakt. In het noorden is het beter om mineraalwater te drinken i.v.m. de hygiëne. Overal, zelfs in de kleinste supermarkten in het land, is volop mineraalwater te krijgen.

Inentingen

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel sterk aangeraden u te laten inenten tegen hepatitis A (geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Wij raden u aan voor vertrek uw gezondheidscentrum te contacteren voor een persoonlijk inentingsadvies.

Klimaat

Het klimaat van Argentinië kan worden ingedeeld in vier types: droog, gematigd, koud en warm. Het Andesgebergte, Antarctica, de Atlantische Oceaan en de omvang van het land zijn in belangrijke mate bepalend voor het klimaat. In Buenos Aires kan de Sudestada (zuidoostelijke wind) stortbuien veroorzaken en het pampeano-weersyteem, dat beïnvloed wordt door de oceaan, kan onweer aanvoeren vanuit de pampa`s. Op de hoogvlakten van de noordwestelijke Andes is het overdag warm, terwijl Patagonië wordt geteisterd door harde wind die uit het zuidwesten komt en onbelemmerd over de vlakte raast. Door het Antarctische zeeklimaat van Tierra del Fuego (Vuurland) is het daar het hele jaar door nat en winderig.

Paspoort

U moet in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Argentinië nog tenminste zes maanden geldig is. EU-onderdanen hoeven voor een verblijf tot 90 dagen geen visum aan te vragen.

Veiligheid

Argentinië is een veilig land om doorheen te reizen. U wordt geadviseerd in de grote steden de arme wijken, en vooral de Villas de miseria (krottenwijken) zoveel mogelijk te mijden. Wees, vooral in de nachtelijke uren in de centra, extra alert op zakkenrollers.

Verzekeren

Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van kunnen genieten. Daarom zijn er verzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en een reisverzekering voor dekking van schade. Pure Latin America stelt voor elke reis een reisverzekering verplicht en een annuleringsverzekering wordt nadrukkelijk aanbevolen.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Combinatie mogelijkheden

Deze rondreis kan qua duur en de te bezoeken hoogtepunten volledig naar wens worden aangepast. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com.

Vluchten

Wanneer u zelf uw vlucht boekt, zorg er dan voor dat uw vluchttijden corresponderen met uw reisprogramma. De intercontinentale en continentale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Wel zijn wij als extra service in staat u een passend vluchtvoorstel voor te leggen. Voor de intercontinentale vlucht werken wij samen met de KLM en voor de continentale vluchten in Argentinië met Aerolíneas Argentinas.

Spreekt deze reis u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

Veelzijdig Argentinië