5-daagse reis

Reis door de moerassen van Esteros del Iberá

De moerassen van Esteros del Iberá

De prachtige moerassen van Iberá (13.700 km²) zijn een biologisch gevarieerde wildernis van water, moerasland en eilanden. Het reservaat dankt zijn naam aan het woord van de Guaraní voor schijnende wateren, een verwijzing naar de heldere lagunes. Het water uit deze lagunes stroomt door een netwerk van smalle waterlopen, geflankeerd door moerasland en drijvende eilanden.

Hoogtepunten

Dag 1 | Aankomst Ecoposada del Estero

U wordt vanuit de busterminal of het vliegveld naar Ecoposada del Estero gebracht. Ecoposada is zeer gunstig gelegen ten opzichte van het moerasgebied Esteros del Iberá. De lodge is op een duurzame en ecologisch vriendelijke manier gebouwd en maakt letterlijk en figuurlijk deel uit van de natuur. De lodge wordt omgeven door een riante tuin van waaruit u de prachtige en veelzijdige flora en fauna kunt bewonderen. De voornaamste reden waarom wij voor deze lodge hebben gekozen is vanwege de kennis en ervaring die zij hebben over/in het spotten van het rijke vogelleven waarmee de posada wordt omgeven.

Esteros del Iberá is een veilige haven voor meer dan 350 vogelsoorten. Tot de kleurrijksten behoren de roodkoptroepiaal, geelsnavelkardinaal en rode tiran. Tot de grote waadvogels behoren talloze soorten reigers, ooievaars en koerlans. De grootste is de jabiroe, de grootste ooievaar van Amerika. Een van de roofvogels is de op de grond levende kuifcaracara. De savannebuizerd wordt vaak zwevend boven de savanne van het reservaat gezien, waar ook nandoes voorkomen.

Dag 2/4 | Excursies georganiseerd vanuit de posada

De komende drie dagen staan volledig in het teken van genieten, genieten van de prachtige lodge maar bovenal van de overweldigende flora en fauna waarmee de lodge wordt omgeven.

De overnachtingen, de excursies met professionale Engelstalige gidsen en de maaltijden en drankjes zijn inbegrepen.

Er kan naar wens worden deelgenomen aan een van de vele excursies die er vanuit de posada georganiseerd worden:

Er worden verschillende riviertochten met een gemotoriseerde boot en gids georganiseerd. Tijdens deze tochten gaat het vooral om de veelzijdige flora en fauna op en rondom de embalsados (drijvende eilanden). Gedurende bepaalde stukken wordt de motor uitgezet om zo het dierenleven van dichtbij gade te slaan en u op die manier bijna deel uitmaakt van de natuur.

Ook worden er dag- en nacht trekkings met gids georganiseerd. U vertrekt dan te voet, per boot of met een 4WD om een bepaald gebied rondom te lodge te verkennen. Tijdens deze trekkings worden er met regelmaat capibara`s (waterzwijnen), moerasherten, rivierotters, de zwarte en breedsnuitkaaiman, de zwarte brulaap, anaconda`s en verschillende (water)vogels gespot.

Een culturele tour door het dorp Colonia Carlos Pellegrini behoort ook tot de mogelijkheden; belangrijkste highlights zijn de lokale begraafplaats waarbij de graven de kleuren hebben van de politieke voorkeur van de overledenen, het centrale plein, de kleine kerk, de oude brug en het museum.

Bent u sportief en avontuurlijk ingesteld, dan kan er ook gekanood of gekajakt worden, een ideale manier om de kleinere delta`s te betreden waar de gemotoriseerde boten niet kunnen komen. Na een korte instructie gaat u er samen met uw gids op uit.

Dag 5 | Vertrek Ecoposada del Estero

U wordt met een transfer naar de busterminal of het vliegveld in Posadas gebracht van waaruit u uw reis vervolgt.

Vanaf-prijs

De vanaf-prijs voor deze 5-daagse reis bedraagt €1.584 per persoon en is gebaseerd op 2 samenreizende personen.

Inclusief

 • Nederlands aanspreekpunt in Buenos Aires tijdens de reis
 • Landarrangement zoals omschreven
 • Verblijf in de posada op basis van volpension
 • Dagexcursies en tours zoals omschreven in het programma
 • Transfers zoals omschreven in het programma
 • Bijdrage Garantie- en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht (+/- €1.200 per persoon)
 • Continentale vlucht ( +/- €300 per persoon)
 • Vroege check ins of late check outs
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Toelichting

Alle (pakket-)reizen die Pure Latin America aanbiedt zijn op aanvraag van beschikbaarheid. Wij gaan pas financiële verplichtingen aan op het moment dat u daadwerkelijk een reis bij ons heeft geboekt. Na ontvangst van uw aanbetaling worden de eerste noodzakelijke betalingen aan onze lokale partners direct voldaan. Voor de periode tussen uw betaling van het restantbedrag tot kort voor de datum van vertrek, wanneer wij de laatste betalingen aan onze lokale partners voldoen, houdt Pure Latin America een saldo liquide middelen aan minimaal ter hoogte van de nog uitstaande financiële verplichtingen naar onze lokale partners. U kunt er dus zeker van zijn dat uw reis bij Pure Latin America te allen tijde doorgang kan vinden.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Argentinië is oktober t/m april. De beste reistijd voor een bezoek aan Esteros del Iberá is juni en juli.

Elektriciteit

Het voltage dat men in Argentinië hanteert is 220. De stopcontacten zijn geschikt voor stekkers met twee of drie pinnen met een platte vorm. Adapters voor buitenlandse apparaten zijn te koop bij ferreterías (ijzerwinkels) en grote supermarkten.

Fooien

Het geven van fooi is gebruikelijk in Argentinië. In restaurants en hotels is 10% van de rekening een goede richtlijn, soms is dit echter wel al in de rekening opgenomen onder “servicekosten“. Ook in kleine restaurantjes, eetstalletjes, parkeergarages e.d. wordt een kleine fooi erg gewaardeerd. Mede door de inflatie van de afgelopen jaren ligt het loon van veel mensen onder het bestaansminimum en kunnen ze elke fooi ook echt gebruiken. Taxichauffeurs verwachten meestal geen fooi.

Geldzaken

De Argentijnse valuta is de peso. Supermarkten, de betere horecagelegenheden en de grotere winkels accepteren de belangrijkste creditcards. Voor actuele valutakoersen kunt u terecht bij www.xe.com. Wij adviseren geld te wissel bij de wisselkantoren (casas de cambio). Ook kan er in steden en grotere dorpen vaak worden gepint. Wel geldt er dan een opnamelimiet en zijn de transactiekosten vaak hoog.

Probeer als het kan altijd met creditcard of pinpas te betalen en houd de pesos op zak voor andere uitgaven. Contant geld wisselen is over het algemeen veel voordeliger dan geld uit de pinautomaat halen. Zorg – zeker buiten de grootste steden – dat u altijd contanten op zak hebt, desnoods in euro’s of dollars.

Gezondheid

Argentinië is een land zonder hygiënische problemen. Over het algemeen is het drinkwater safe. Het kan zijn, zoals in Buenos Aires, dat het water hard en wat naar chloor smaakt. In het noorden is het beter om mineraalwater te drinken i.v.m. de hygiëne. Overal, zelfs in de kleinste supermarkten in het land, is volop mineraalwater te krijgen.

Inentingen

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel sterk aangeraden u te laten inenten tegen hepatitis A (geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Wij raden u aan voor vertrek uw gezondheidscentrum te contacteren voor een persoonlijk inentingsadvies.

Klimaat

Het klimaat van Argentinië kan worden ingedeeld in vier types: droog, gematigd, koud en warm. Het Andesgebergte, Antarctica, de Atlantische Oceaan en de omvang van het land zijn in belangrijke mate bepalend voor het klimaat. In Buenos Aires kan de Sudestada (zuidoostelijke wind) stortbuien veroorzaken en het pampeano-weersyteem, dat beïnvloed wordt door de oceaan, kan onweer aanvoeren vanuit de pampa`s. Op de hoogvlakten van de noordwestelijke Andes is het overdag warm, terwijl Patagonië wordt geteisterd door harde wind die uit het zuidwesten komt en onbelemmerd over de vlakte raast. Door het Antarctische zeeklimaat van Tierra del Fuego (Vuurland) is het daar het hele jaar door nat en winderig.

Paspoort

U moet in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Argentinië nog tenminste zes maanden geldig is. EU-onderdanen hoeven voor een verblijf tot 90 dagen geen visum aan te vragen.

Veiligheid

Argentinië is een veilig land om doorheen te reizen. U wordt geadviseerd in de grote steden de arme wijken, en vooral de Villas de miseria (krottenwijken) zoveel mogelijk te mijden. Wees, vooral in de nachtelijke uren in de centra, extra alert op zakkenrollers.

Verzekeren

Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van kunnen genieten. Daarom zijn er verzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en een reisverzekering voor dekking van schade. Pure Latin America stelt voor elke reis een reisverzekering verplicht en een annuleringsverzekering wordt nadrukkelijk aanbevolen.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Combinatie mogelijkheden

Deze reis kan uitstekend gecombineerd worden met een rondreis door Argentinië en/of Chili. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com.

Vluchten

Wanneer u zelf uw vlucht boekt, zorg er dan voor dat uw vluchttijden corresponderen met uw reisprogramma. De intercontinentale en continentale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Wel zijn wij als extra service in staat u een passend vluchtvoorstel voor te leggen. Voor de intercontinentale vlucht werken wij samen met de KLM en voor de continentale vluchten in Argentinië met Aerolíneas Argentinas.

Spreekt deze reis u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

De moerassen van Esteros del Iberá