17-daagse reis

Rondreis door het zuiden van Brazilië

De immense watervallen van Iguaçu, het rijke dierenleven van de Pantanal, swingend en kleurrijk Rio de Janeiro en de beschermde natuur en verleidelijke stranden van Ilha Grande

Tijdens deze met zorg door Pure Latin America samengestelde reis maakt u kennis met de gevarieerde contrasten van het zuiden van Brazilië.

Uw reis begint in São Paulo, het economisch hart van het land en het centrum van rijkdom en macht. São Paulo is een miljoenenstad waar vooral wordt gewerkt, maar tegelijkertijd heeft de stad ook ‘zachte’ kanten, gezellige immigrantenwijken en een bloeiende kunst- en cultuursector.

Vanuit São Paulo reist u naar uw volgende bestemming: de prachtige watervallen van Foz do Iguaçu, die u verspreid over twee dagen zowel van de Braziliaanse als de Argentijnse kant bezoekt.

Daarna vervolgt u uw reis naar Bonito, de parel van het Braziliaanse ecotoerisme in een schitterend natuurgebied. Per selfdrive bezoekt u de fantastische rivier Rio da Prata, om daar te snorkelen in het warme water tussen honderden vissen. In Boca da Onça kunt u een duik nemen in een van de talloze watervallen, maar ook vanaf het water abseilen of heerlijk wandelen.

Daarna gaat u naar Miranda, in het zuidelijk deel van het overweldigende natuurgebied de Pantanal. Hier kunt u deelnemen aan fotosafari’s, wandeltochten, kanotochten, jeepsafari’s en nachtsafari’s.

U verblijft in een kleinschalige lodge, die geldt als een van de beste van de Pantanal en wordt omgeven door een grote diversiteit aan flora en fauna. Omdat er jaguar-onderzoek wordt gedaan vanuit de lodge en sommige jaguars gezenderd zijn, zijn er ook redelijk goede kansen de heerser van de Pantanal te spotten.

Vervolgens reist u door naar de volgende toplocatie: Rio de Janeiro, de swingende, kleurrijke mix van strand, samba, prachtige natuur en fantastische vergezichten vanaf het Christusbeeld en de Suikerbroodberg. Vanuit Rio bezoekt u tot slot uw laatste bestemming: het mooie en rustige idyllische eiland Ilha Grande, ten zuiden van de stad. Daar kunt u heerlijk relaxen, genieten van de prachtige natuur op het eiland of een lunch/diner aan een van de stranden.

Hoogtepunten

Dag 1 | Aankomst in São Paulo

Vandaag komt u aan in São Paulo. Vanuit het vliegveld wordt u met een transfer naar het hotel gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen.

São Paulo staat voor rijkdom en macht. De paulista is synoniem voor ondernemerschap, dynamiek, vindingrijkheid en zelfstandigheid. São Paolo heeft niet de onbezonnen en mondaine sfeer van Rio. Hier wordt vooral heel hard gewerkt.

São Paulo is een verbazingwekkende stad. Het is een steenwoestenij, een betonjungle, een gigantische opeenhoping van mensen en bedrijven. De stad São Paulo, de município SP, is slechts een van de 35 gemeenten die samen het enorme stedelijke gebied vormen. Officieel telt de stad 11,2 miljoen inwoners. In de Região Metropolitana de SP, Groot-São Paulo, wonen zo’n 20 miljoen mensen. Het is dus een stad van wereldformaat. De stad is het industrieel centrum en financieel hart van Brazilië.

São Paulo doet u ook verrassen: een immigrantenbuurt met zijn typische winkeltjes en restaurants, een ruim opgezet park waar het verkeer ver weg lijkt, een rustiek pleintje midden tussen de hoogbouw, een fantastisch museum of een heerlijk terrasje.

Dag 2 | Stadstour São Paulo

Tijdens de stadstour die 4 uur duurt doet u de volgende hoogtepunten aan: het historische centrum, Liberdade (de Japanse wijk), Bela Vista (de Italiaanse wijk), Avenida Paulista, de ruggengraat van de stad met veel hoofdkantoren met in de zijstraatjes cafés, restaurants en bars, Museo de Arte de São Paulo, een kunstwerk op zich met werken van Renoir, Monet, Rembrandt en Van Gogh, Jardins (hipster district), de universiteit São Paulo, Morumbi met het regeringspaleis en het park Ibirapuera, Het park is ontworpen door Oscar Neimeyer en in 1954 opengegaan om het 400-jarig bestaan van de stad te vieren. U kunt er joggen, tennissen, voetballen, varen op het meer of gewoon wat wandelen.

Dag 3 | Vlucht naar Foz do Iguaçu

U wordt vanuit het hotel naar het vliegveld van São Paulo gebracht van waaruit u naar Foz de Iguaçu vliegt. Na aankomst wordt u naar het hotel gelegen aan de Argentijnse zijde gebracht.

De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

U overnacht in LOI Suites. LOI Suites is een van de beste hotels aan de Argentijnse kant van de watervallen. Het hotel ligt in de Selva Iryapú, een junglegebiedje zo’n 2 km buiten het centrum van Puerto Iguazú. Het hotel heeft geen direct zicht op de watervallen, maar het is wel een zeer goed hotel met mooie ruime kamers en een fantastisch zwembad gelegen in de jungle.

Dag 4 | Halve dagexcursie Braziliaanse kant van de watervallen (3 uur)

Vandaag brengt u samen met een Engelstalige gids een bezoek aan de Braziliaanse kant van de watervallen. Aan de Braziliaanse kant is het zicht op de watervallen het mooist. Vooral de Garganta del Diablo (Duivelsstrot), een complex van 15 watervallen, is aan deze kant goed te zien. Per lift of via loopbruggen wordt u naar de mooiste panorama’s geleid. Enorme witte wolken spuiten omhoog en donderend geraas markeert de plaats waar de watermassa naar beneden stort. De watervallen van Garganta del Diablo zijn met 90 meter de hoogste.

De entree tot het nationale park is uiteraard inbegrepen.

Dag 5 | Dagexcursie Argentijnse kant van de watervallen (6 uur)

De Argentijnse kant van de watervallen bezoekt u aan de hand van 2 wandelroutes. Het Circuito Superior, de bovenste wandelroute, biedt vanuit wisselend perspectief een blik op de watervallen. Bij de twee grote watervallen Ramirez en Bozetti heeft u een breed panorama van vrijwel de hele formatie, met het eiland San Martín ervoor. Circuito Inferior heeft alleen met de lagere ligging te maken en dus niets met de inferieure kwaliteit van de panorama’s. Die zijn hier namelijk niet mis. Op de lage balkons, vrijwel tegen de watervallen aan, staat u oog in oog met de watermassa die als een zondvloed op u afkomt.

Ook vandaag is de entree tot het nationale park weer inbegrepen.

Dag 6 | Vlucht naar Campo Grande

Vanuit Foz de Iguaçu vliegt u naar Campo Grande. Op het vliegveld staat er een huurauto voor u klaar waarmee u in ongeveer 4 uur naar Pousada Boyrá rijdt. Boyrá staat in de inheemse taal voor waardevol en dit is precies wat Pousada Boyrá wil bieden, een unieke ervaring met Bonito als hoogtepunt. De pousada heeft in 2014 zijn deuren geopend en beschikt over 11 suites, allen gelegen op de oever van de rivier Río Formoso. De pousada biedt veel comfort en een goede keuken. Het ontbijt en diner zijn inbegrepen.

De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 7 | Selfdrive naar en snorkelen in de Río da Prata

Bonito is het Braziliaanse toonbeeld van ecotourisme. De naam van dit gebied zegt het al; Bonito betekent immers ‘mooi’ in het Portugees. Het is een passende typering voor een gebied waar diverse warmwaterbronnen, rivieren en grotten en het dierenleven samenkomen.

Een van de sprankelende rivieren bij Bonito is de Rio da Prata. Door de kalkstenen, filterende wanden van de rivier is het water zo helder als glas. Zet u snorkel op en kom oog in oog te staan met de honderden vissen die in het warme water rondzwemmen. Het is alsof u zwemt in een aquarium.

Het aantal soorten vissen dat u ziet is niet bijzonder, maar de hoeveelheid wel. Tientallen en soms wel honderden vissen tegelijk zijn geen uitzondering. Het vele water zorgt tevens voor een grote planten- en bomenrijkdom aan de rivieroevers. Al met al een ongekende ervaring.

Ook doet u vandaag Buraco das Araras aan, een 124 meter diepe ingestorte krater met een omtrek van 500 meter. In het verleden werden hier doodgeschoten leden van rivaliserende bendes gedumpt. Later is de krater opgeruimd en in ere hersteld. Het speciale ecosysteem gevormd door struiken, bomen en een meertje compleet met micro-algen en vissen is een pleisterplaats voor de prachtig gekleurde groenvleugelara’s, die al roepend, vliegend en krijsend duidelijk aanwezig zijn.

De lunch vandaag is inbegrepen.

Dag 8 | Selfdrive Boca da Onça

Het Bonito gebied staat bekend om zijn vele watervallen en natuurlijke meertjes die veel mineralen bevatten. Onderweg naar Boca da Onça passeert u een groot aantal watervallen waar u tevens een duik kunt nemen. De hoogste waterval – Boca da Onça – stort 156 meter loodrecht naar beneden. U kunt er tevens voor kiezen om vanaf de top van de waterbal 90 meter naar beneden te abseilen. De totale wandeling duurt zo’n 5 uur en is geclassificeerd als medium tot zwaar.

Houdt u rekening met het feit dat u op het einde nog 866 trappen moet klimmen om bij het eindpunt uit te komen van waaruit u naar terugrijdt naar het hotel. Ook goede wandelschoenen zijn een vereiste.

Ook vandaag is de lunch weer inbegrepen.

Dag 9 | Selfdrive naar Refúgio Ecológico Caiman

Vandaag rijdt u vanuit Pousada Boyrá in ongeveer 3 uur naar Refúgio Ecológico Caiman.

Refúgio Ecológico Caiman ligt in het zuidelijk deel van de Pantanal in de buurt van het stadje Miranda. Deze kleinschalige lodge is bestempeld als een van de beste lodges van de Pantanal en wordt omgeven door een grote diversiteit aan flora en fauna. Refúgio Ecológico Caiman bestaat uit twee afzonderlijke lodges: Cordilheira en Baiazinha lodge, die volledig onafhankelijk van elkaar opereren en op 22 km uit elkaar liggen. Beide lodges hebben mooie en ruime kamers, een sfeervolle lounge en een zwembad. U verblijft hier op basis van volpension.

De fee ter bescherming van de natuur is inbegrepen.

Dag 10/11 | Verblijf Refúgio Ecológico Caiman

De komende twee dagen verblijft u in Refúgio Ecológico Caiman. U kunt elke dag, in overleg met de gidsen, deelnemen aan verschillende activiteiten, twee overdag en één in de avond: fotosafari’s, wandeltochten, kanotochten, jeepsafari’s en nachtsafari’s. De activiteiten worden allen begeleid door universitair geschoolde tweetalige gidsen.

Omdat er jaguar onderzoek wordt gedaan vanuit de lodge en sommige jaguars gezenderd zijn, zijn er ook redelijk goede kansen de heerser van de Pantanal te spotten. Bij de Baiazinha Lodge staat een ‘night-roost’ voor koereiger, ibissen en andere watervogels. Deze vliegen bij zonsopkomst weer weg. Een bijzonder spektakel en het is zeer de moeite waard om hier vroeg voor op te staan.

Dag 12 | Vlucht naar Rio de Janeiro

Vandaag vliegt u van Campo Grande naar Rio de Janeiro. Vanuit het vliegveld wordt u met een transfer naar het hotel gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen.

Wie aan Rio denkt, ziet een zonnig strand met prachtig gebruinde lichamen, hoort het zwoele ritme van de bossa nova en krijgt beelden van een uitzinnig dansende menigte met mooie kostuums tijdens carnaval.

De beelden bedriegen niet. Rio is een stad om breeduit van te genieten. De locatie is uniek. Het tropische decor is kleurrijk met vreemd gevormde rotsen tegen een dichtbegroeid kustgebergte. De stranden van Rio zijn het gezicht van de stad, bezongen en gefotografeerd, beschreven en gefilmd. Copacabana en Ipanema zijn de ontmoetingsplaatsen bij uitstek in deze wereldstad. Hier naar het strand gaan is kijken en gezien worden. Onmiskenbaar legt de carioca, de inwoner van Rio, op het strand zijn ware aard bloot, zonaanbidder, levensgenieter, ijdeltuit en versierder.

Maar er is meer. Ondanks de moderniseringsgolven zijn historische gedeelten van de stad behouden gebleven. Het oude centrum leeft met authentieke wijken zoals Lapa en Santa Teresa weer helemaal op en voor de oude havenbuurt zijn grootse plannen. Rio biedt een ruime keus aan musea op historisch, religieus en artistiek gebied.

U overnacht in hotel PortoBay. Het hotel is in 2016 volledig gerenoveerd en het ziet er netjes uit. Het hotel heeft 20 verdiepingen en bovenop een zwembad met een prachtig uitzicht over het strand. Alle kamers hebben een zeezicht. Ook het restaurant ligt aan de voorkant van het hotel en biedt een mooi uitzicht over het strand en de baai. PortoBay is een uitstekend hotel om uw droomreis op een ontspannen manier te beginnen.

Dag 13 | Stadstour Rio de Janeiro

Vandaag gaat u er met een Engelstalige gids gedurende 4 uur op uit voor een stadstour door Rio de Janeiro. Het voornaamste hoogtepunt dat u vandaag aandoet is Rio’s icoon, Pão de Açúcar of ook wel de Suikerberg. Toen de Portugese zeevaarders de baai Guanabara binnenvoeren, waren ze diep onder de indruk van de machtige rots die voor hun opdoemde. Ze noemden hem Pão de Açúcar (Suikerbrood) naar de kegelvormige hompen geperst suikerconcentraat die naar Europa werden vervoerd.

De kabelbaan gaat in twee etappes, eerst naar de Morro de Urca en van die rotspunt naar Pão de Açúcar. Dit laatste traject werd in 1913 voltooid. De Pão de Açúcar biedt het beste uitzicht op de baai, de oude stad en de stranden.

Tevens doet u vandaag de Metropolitan Cathedral en Aterro do Flamengo aan, een rustig en uitgestrekt park met mooie uitzichten over/op Rio en de Suikerberg. Laat u verrassen door veelzijdig Rio de Janeiro …

Dag 14 | Vrije dag in Rio de Janeiro

Vandaag is een vrije dag in Rio de Janeiro welke naar eigen wens kan worden ingevuld.

We raden u aan een dagje lekker te relaxen aan het zwembad of op het strand of wellicht nog een bezoek te brengen aan de wijken Lapa of Santa Teresa.

Dag 15 | Transfer en boottocht naar Ilha Grande

Ilha Grande is gezegend met een beschermde natuur en verleidelijke stranden. Ilha Grande is sinds de 19e eeuw vooral bekend geweest vanwege de gevangenissen, de beruchtste was Cândido Mendes, gebruikt voor politieke gevangenen tijdens de militaire dictatuur. In 1994 ging de laatste dicht en kreeg het toerisme als bestaansbron de overhand. Maar wel een streng gereguleerd toerisme. Een derde deel van het eiland is tot nationaal park gemaakt en auto’s zijn verboden.

Via paden vanuit het dorp Vila Abraão bereikt u de mooiste plekjes op het eiland: Pico de Papagaio (3 à 4 uur klimmen, gids verplicht), Praia Dois Rios en de overblijfselen van de Cândido Mendes-gevangenis (2 uur wandelen), Praia Cachadaço, een van de mooiste stranden van het eiland (2 uur, deels over een door slaven aangelegd pad) en de ruïnes van Lazareto met waterval (15 minuten).

U overnacht in Sagu, een charmante kleine posada. De posada is gelegen in een bosrijke omgeving en gebouwd tegen een heuvelrug. U heeft vanuit de posada een prachtig uitzicht op de baai en toegang tot een privéstrand. De posada heeft een uitstekend restaurant. In 15 minuten loopt u naar het dichtsbijzijnde dorp.

Dag 16 | Bezoek aan het strand Praia Lopes Mendes

Vandaag brengt u een bezoek aan het mooiste strand van Ilha Grande, Praia Lopes Mendes. Voor de groene jungle ligt een strook wit zand. Het heldere zeewater rolt tussen heuvels en rotsen het strand op.

Om op het strand uit te komen moet u op het einde nog 20 minuten wandelen.

Dag 17 | Terugvlucht naar Nederland of België

U wordt vanuit Ilha Grande per boot en transfer naar het vliegveld van Rio de Janeiro gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland of België.

Prijs

De prijs voor deze 17-daagse rondreis bedraagt €3.785 per persoon en is gebaseerd op 2 samenreizende personen.

Inclusief

 • Landarrangement zoals omschreven
 • Overnachtingen in uitstekende hotels (up- of downgrade is mogelijk)
 • Huur auto zoals omschreven in het programma
 • Routeboek compleet met kaarten, rijinstructies naar hotels en tips voor bezienswaardigheden en restaurants
 • Dagexcursies en tours zoals omschreven in het programma
 • Entreegelden nationale parken zoals omschreven in het programma
 • Vervoer en transfers zoals omschreven in het programma
 • Maaltijden zoals omschreven in het programma
 • Bijdrage Garantie- en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht (+/- €800/1.000) en continentale vluchten (+/- €430)
 • Lunch, diner en drankjes van dag 1 t/m dag 17 indien anders omschreven
 • Benzine tijdens de selfdrive
 • Vroege check ins of late check outs
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Hotels

Wij werken met standaard en comfort hotels. De prijs is gebaseerd op uitstekende comfort hotels. Een up- of downgrade behoort tot de mogelijkheden.

De hotels waar wij mee samenwerken zijn door ons aan de hand van onderstaande criteria met zorg geselecteerd:

 • Authentieke hotels met een gezellige en persoonlijke sfeer
 • Hotels met een bijzondere en/of gunstige ligging
 • Hotels die een duurzaam beleid nastreven ten opzichte van mens en natuur

Toelichting

Alle (pakket-)reizen die Pure Latin America aanbiedt zijn op aanvraag van beschikbaarheid. Wij gaan pas financiële verplichtingen aan op het moment dat u daadwerkelijk een reis bij ons heeft geboekt. Na ontvangst van uw aanbetaling worden de eerste noodzakelijke betalingen aan onze lokale partners direct voldaan. Voor de periode tussen uw betaling van het restantbedrag tot kort voor de datum van vertrek, wanneer wij de laatste betalingen aan onze lokale partners voldoen, houdt Pure Latin America een saldo liquide middelen aan minimaal ter hoogte van de nog uitstaande financiële verplichtingen naar onze lokale partners. U kunt er dus zeker van zijn dat uw reis bij Pure Latin America te allen tijde doorgang kan vinden.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beste reistijd

Om meer te weten te komen over de beste reistijd en het klimaat in Brazilië, raden we u aan om dit artikel te raadplegen.

Elektriciteit

Afhankelijk van de regio is het voltage 127 of 220 volt. Het officiële type stopcontacten in Brazilië is type N, dat vrijwel alleen in Brazilië wordt gebruikt. Deze stopcontacten hebben drie ronde gaten en zijn geaard. Ze zijn vaak ook geschikt voor de bij ons bekende platte stekker van het type C. Let echter wel altijd op het voltage.

Fooien

Het geven van fooi is in Brazilië niet verplicht en wordt niet verwacht. Dit neemt niet weg dat het altijd welkom is. In restaurants wordt vaak 10% servicekosten aan de rekening toegevoegd. Het is niet verplicht om dit bedrag te betalen. Tenzij er een goede reden is om dit niet te doen, wordt dit bedrag in principe wel gewoon betaald. Of u fooi geeft, kunt u zelf beslissen. Bij taxiritjes is het gebruikelijk om het eindbedrag af te ronden, om te voorkomen dat taxichauffeurs met veel muntgeld rondrijden.

Geldzaken

Om meer te weten te komen over geldzaken in Brazilië, raden we u aan om dit artikel te raadplegen.

Gezondheid

De gezondheidszorg in de grote steden is over het algemeen van goede kwaliteit. In São Paolo en Rio de Janeiro beheersen de dokters veelal de Engelse taal. In afgelegen gebieden is de medische zorg echter zeer beperkt en soms geheel afwezig.

Wij adviseren u een goede reisverzekering af te sluiten. Houdt u er rekening mee dat mogelijk contant moet worden betaald voor medische zorg.

In geval van een ziekenhuisopname of wanneer medisch-specialistische zorg nodig is, kunt u het beste direct contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij.

Er zijn overal apotheken (drogerias of farmacias). Let wel goed op de houdbaarheidsdatum van geneesmiddelen. Verder raden we u aan enkel flessenwater te gebruiken.

Inentingen

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel sterk aangeraden u te laten inenten tegen Gele Koorts, DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A (geelzucht). We raden u aan voor vertrek uw gezondheidscentrum te contacteren voor een persoonlijk inentingsadvies.

Klimaat

Brazilië kent verschillende klimaten, die voor een groot deel onder de hoofdcategorieën tropisch en subtropisch geschaard kunnen worden. Door de ligging van dit enorme land zijn het allemaal warme klimaten. De uiteindelijke klimaatzone en de bijbehorende kenmerken worden vooral bepaald door de ligging ten opzichte van de Atlantische Oceaan, het Hoogland van Brazilië, het Andesgebergte ten westen van Brazilië en het Amazonegebied.

Het hele Amazonegebied en noordelijke deel van het Hoogland van Brazilië kent tropische klimaten. Ten zuidoosten van de monding van de Amazonerivier en het gehele westelijke deel van het Amazonegebied heeft een tropisch regenwoudklimaat. De rest van het Amazonegebied heeft voornamelijk een tropisch moessonklimaat, wat het vooral te danken heeft een duidelijk aanwezige nattere periode, de zogenaamde moesson ofwel regentijd.

Vrijwel het gehele gebied tussen het Amazonegebied en de denkbeeldige lijn tussen Pantanal en Rio de Janeiro heeft een tropisch savanneklimaat. Uitzonderingen vormen de hoger gelegen gebieden in centraal Brazilië waar een warm en deels gematigd savanneklimaat heerst, het binnenland in het oosten waar voor een groot deel een warm steppeklimaat heerst en de kuststrook tussen Salvador en Rio de Janeiro waar tropische moesson en tropische regenwoudklimaten de toon zetten.

Het zuiden van Brazilië heeft een warm zeeklimaat met warme zomers en milde winters. Het gaat hierbij vooral om de regio’s Paraná, Santa Catarina, Rio Grande do Sul en Sao Paulo. Omdat in de lokale wintermaanden de temperaturen ’s nachts kunnen dalen tot onder de tien graden is er hier overduidelijk geen sprake meer van een tropisch klimaat.

Paspoort

U moet in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Brazilië nog tenminste zes maanden geldig is. EU-onderdanen hoeven voor een verblijf tot 90 dagen geen visum aan te vragen.

Veiligheid

Brazilië is een veilig land om doorheen te reizen. U wordt geadviseerd in de grote steden de arme wijken, en vooral de favelas (krottenwijken) zoveel mogelijk te mijden. Wees, vooral in de nachtelijke uren in de centra, extra alert op zakkenrollers.

Verzekeren

Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van kunnen genieten. Daarom zijn er verzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en een reisverzekering voor dekking van schade. Pure Latin America stelt voor elke reis een reisverzekering verplicht en een annuleringsverzekering wordt nadrukkelijk aanbevolen.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Combinatie mogelijkheden

Deze rondreis kan qua duur en de te bezoeken hoogtepunten volledig naar wens worden aangepast. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com.

Vluchten

Wanneer u zelf uw vlucht boekt, zorg er dan voor dat uw vluchttijden corresponderen met uw reisprogramma. De intercontinentale en continentale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Wel zijn wij als extra service in staat u een passend vluchtvoorstel voor te leggen. Voor de intercontinentale vlucht werken wij samen met de KLM en voor de continentale vluchten in Brazilië met LATAM Airlines en GOL.

Spreekt deze reis u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

De immense watervallen van Iguaçu, het rijke dierenleven van de Pantanal, swingend en kleurrijk Rio de Janeiro en de beschermde natuur en verleidelijke stranden van Ilha Grande