7-daagse reis

W-trekking door Torres del Paine

Vanuit EcoCamp Patagonia verkent u het mooiste wandelgebied van Chili

De W-trekking wordt gezien als de mooiste meerdaagse trekking van Chili waarbij u het nationale park Torres del Paine doorkruist. Torres del Paine is gelegen in het verre zuiden van Patagonië en strekt zich uit over het zuiden van Chili en Argentinië. De W-trekking is de bekendste trekking in Zuid-Amerika. Tijdens deze 7-daagse trekking maakt u korte en langere wandelingen naar o.a. de Torres en de gletsjer Grey. U geniet van heldere bergmeren, gletsjers en een grote diversiteit aan flora en fauna. De ‘guanaco’, familie van de lama, zult u zeker spotten en ook condors en flamingo’s komen hier voor.

Een aanrader voor de sportievelingen onder u die ook prijs stellen op comfort is het maken van de meerdaagse georganiseerde trekking met EcoCamp Patagonia als uitvalsbasis. U overnacht in een sfeervolle nomadentent en refugio’s (berghutten). De trekking wordt gemaakt onder begeleiding van gespecialiseerde gidsen die u kennis laten maken met het mooiste dat Torres del Paine te bieden heeft. De 7d/6n trekking vertrekt iedere maandag.

Hoogtepunten

Dag 1 | Aankomst EcoCamp Patagonia

Uw programma begint op het vliegveld van Punta Arenas, Puerto Natales of El Calafate (Argentinië). Een vertegenwoordiger van EcoCamp Patagonia haalt u op voor de transfer naar Torres del Paine. Tijdens de transfer ontvangt u een lunchpakket en maakt u diverse stops zoals bij Cueva del Milodón, gelegen op zo’n 24 kilometer ten noordwesten van Puerto Natales. Dit nationaal monument behelst diverse rotsformaties en grotten. In een van de grotten werd in 1895 een stuk huid van een dier gevonden. Dit bleek afkomstig van een Milodon, een grote herbivoor uit de IJstijd die lijkt op een rechtopstaande beer en al bijna 10.000 tot 13.000 jaar is uitgestorven.

U wordt het park binnengereden en ziet onderweg wellicht al zwarthals zwanen en guanaco’s. Ecocamp Patagonia bevindt zich in het noorden van het park, een perfecte uitvalsbasis voor de W-trekking. Bij aankomst in het EcoCamp krijgt u een uitleg over het programma van de komende dagen en maakt u tijdens het welkomstdiner kennis met de overige deelnemers.

U overnacht in EcoCamp Patagonia.

Dag 2 | Trekking naar Los Cuernos

Vanuit het EcoCamp begint vandaag de trekking over het pad Los Cuernos naar Refugio Los Cuernos. Het terrein waar u over wandelt is golvend en makkelijk te lopen. Tijdens de wandeling heeft u aan uw linkerkant mooi uitzicht op Lago Nordenskjöld, terwijl aan de andere kant van u de granieten torens (cuernos del Paine) op u neerkijken. De trekking vandaag is 12 km lang en duurt ca. 5 uur.

U overnacht in Refugio Los Cuernos.

Dag 3 | Trekking naar Valle Francés

Vandaag staat een stevige wandeling op het programma naar Valle Francés. U volgt gedurende twee uur de stroming van de Rio Francés naar de vallei Francés, gelegen diep in het hart van het Torres bergmassief. Dit gedeelte van het traject is vrij pittig. Bij Mirador del Francés heeft u een weids uitzicht over de meren, de omliggende bergtoppen en de gletsjer Francés. Na een rustpauze loopt u naar Refugio Paine Grande aan het Lago Pehoe waar u de nacht doorbrengt. De trekking vandaag is 26 km lang en duurt ongeveer 10 uur.

U overnacht in Refugio Paine Grande.

Dag 4 | Trekking naar Lago Grey

Vanaf Lago Pehoe loopt u in de ochtend naar de indrukwekkende Grey gletsjer aan de noordkant van het gelijknamige meer. Na aankomst wordt er geluncht. Hierna stapt u op de boot en vaart u naar de gletsjer. Regelmatig brokkelen grote stukken ijs af die met donderend geraas in Lago Grey vallen. Onderweg ziet u mooie ijsschotsen voorbij drijven. Eenmaal aan land volgt een transfer door het park (per auto). Onderweg is er een goede kans diverse vogels en kuddes guanaco’s te spotten. De trekking vandaag is 14 km lang en duurt ongeveer 4 uur.

U overnacht in EcoCamp Patagonia.

Dag 5 | Trekking naar de Torens van Paine

Na een goed ontbijt maakt u zich klaar voor de zwaarste dag. Vandaag brengt u namelijk een bezoek aan het El Paine massief, de gigantische granieten bergtoppen Las Torres waaraan dit park zijn naam te danken heeft. Tijdens de mooie wandeling naar de Ascenicio vallei loopt u door bossen en langs kleine riviertjes. De echte uitdaging is de klim naar het uitzichtspunt die u zicht biedt op de drie beroemde bergtoppen. Dit laatste traject is vrij pittig vanwege de flinke stijging van het pad. Als beloning bereikt u het schitterende uitzichtspunt met onder aan de granieten bergtoppen het gletsjermeer. Een schitterende plek om te lunchen. Na de luncht daalt u af en loopt u terug naar het EcoCamp. De trekking vandaag is 22 km lang en duurt ongeveer 9 uur.

U overnacht in EcoCamp Patagonia.

Dag 6 | Laguna Azul, Lago Sarmiento en Laguna Amarga

Vandaag is een ontspannen dag en wordt u per auto naar Laguna Azul gebracht. Onderweg worden enkele mooie stops gemaakt. Vanaf Laguna Azul loopt u naar het uitzichtspunt. Dit is een goede plek om de guanaco’s te observeren. Na de lunch wordt u naar de noordelijke kant van Lago Sarmiento gereden waar de Fauna trail begint. De wandeling voert langs Lago Goic en na ca. 5 km wandelen bereikt u het Laguna Amarga ranger station. Hier staat de auto te wachten die u terug zal brengen naar EcoCamp Patagonia. De trekking vandaag is 6 km lang en duurt ongeveer 3 uur.

U overnacht in EcoCamp Patagonia.

Dag 7 | Vertrek EcoCamp Patagonia

Vanuit EcoCamp Patagonia wordt u naar Puerto Natales, Punta Arenas of El Calafate (Argentinië) gebracht van waaruit u uw reis vervolgt.

Vanaf-prijs

De W-trekking vanuit Ecocamp Patagonia vertrekt elke maandag. De vanaf-prijs voor deze 7-daagse W-trekking bedraagt €1.540 per persoon en is gebaseerd op het laagseizoen, een standaard dome en 2 samenreizende personen.

Seizoenen

 • Laagseizoen – 30 september t/m 15 oktober
 • Tussenseizoen – 16 t/m 31 oktober en 1 t/m 17 april
 • Hoogseizoen – 1 november t/m 14 december en 21 januari t/m 31 maart
 • Ultra hoogseizoen – 15 december t/m 20 januari

Inclusief

 • Nederlands aanspreekpunt in Buenos Aires tijdens de reis
 • Landarrangement zoals omschreven in het programma
 • Overnachtingen in standaard dome en refugio’s op basis van volpension
 • Ervaren en professionele gidsen
 • Vervoer en transfers zoals omschreven in het programma
 • Entree nationaal park Torres del Paine
 • Slaapzak voor overnachting in refugio’s
 • Max. groepsgrootte bedraagt 12 personen
 • Bijdrage Garantie- en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht (+/- €800/1.000) en continentale vlucht
 • Vroege check ins of late check out
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beste reistijd

De beste reistijd voor de W-trekking is van oktober t/m april. De W-trekking vanuit Ecocamp Patagonia vertrekt elke maandag.

Seizoenen

 • Laagseizoen – 30 september t/m 15 oktober
 • Tussenseizoen – 16 t/m 31 oktober en 1 t/m 17 april
 • Hoogseizoen – 1 november t/m 14 december en 21 januari t/m 31 maart
 • Ultra hoogseizoen – 15 december t/m 20 januari

Elektriciteit

Het voltage dat men in Chili hanteert is 220. De stopcontacten zijn geschikt voor stekkers met twee of drie pinnen met een platte vorm. Adapters voor buitenlandse apparaten zijn te koop bij ferreterías (ijzerwinkels) en grote supermarkten.

Fooien

Het geven van fooi is gebruikelijk in Chili. In restaurants en hotels is 10% van de rekening een goede richtlijn, soms is dit echter wel al in de rekening opgenomen onder “servicekosten“. Ook in kleine restaurantjes, eetstalletjes, parkeergarages e.d. wordt een kleine fooi erg gewaardeerd. Taxichauffeurs verwachten meestal geen fooi.

Geldzaken

De Chileense valuta is de peso. Supermarkten, de betere horecagelegenheden en de grotere winkels accepteren de belangrijkste creditcards. Voor actuele valutakoersen kunt u terecht bij www.xe.com. Wij adviseren geld te wissel bij de wisselkantoren (casas de cambio). Ook kan er in steden en grotere dorpen vaak worden gepint. Wel geldt er dan een opnamelimiet en zijn de transactiekosten vaak hoog.

Probeer als het kan altijd met creditcard of pinpas te betalen en houd de pesos op zak voor andere uitgaven. Contant geld wisselen is over het algemeen veel voordeliger dan geld uit de pinautomaat halen. Zorg – zeker buiten de grootste steden – dat u altijd contanten op zak hebt, desnoods in euro’s of dollars.

Gezondheid

Chili is een land zonder hygiënische problemen. Over het algemeen is het drinkwater safe. Het kan zijn dat het water hard en wat naar chloor smaakt. In dorpen is het beter om mineraalwater te drinken i.v.m. de hygiëne. Overal, zelfs in de kleinste supermarkten is volop mineraalwater te krijgen.

Inentingen

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel sterk aangeraden u te laten inenten tegen hepatitis A (geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Wij raden u aan voor vertrek uw gezondheidscentrum te contacteren voor een persoonlijk inentingsadvies.

Klimaat

In het noorden van Chili is het het hele jaar door prettig reizen. December tot februari kan een slechte tijd zijn voor een bezoek aan de Altiplano, in verband met plotselinge zware regenval, waardoor de wegen onbegaanbaar worden. Vermijd van juni tot september centraal en zuidelijk Chili, omdat alles dan volgesneeuwd is en veel interessante plaatsen onbereikbaar zijn. Januari en februari zijn de meest toeristische maanden, dus in maart, november en december ben je het beste af. Op Paaseiland is het in de zomer erg warm en in de winter erg regenachtig.

Paspoort

U moet in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Chili nog tenminste zes maanden geldig is. EU-onderdanen hoeven voor een verblijf tot 90 dagen geen visum aan te vragen.

Veiligheid

Chili is een veilig land om doorheen te reizen. U wordt geadviseerd in de grote steden de arme wijken, en vooral de Villas de miseria (krottenwijken) zoveel mogelijk te mijden. Wees, vooral in de nachtelijke uren in de centra, extra alert op zakkenrollers.

Verzekeren

Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van kunnen genieten. Daarom zijn er verzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en een reisverzekering voor dekking van schade. Pure Latin America stelt voor elke reis een reisverzekering verplicht en een annuleringsverzekering wordt nadrukkelijk aanbevolen.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Combinatie mogelijkheden

Deze W-trekking kan gecombineerd worden met andere hoogtepunten in Chili en Argentinië. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com.

Vluchten

Wanneer u zelf uw vlucht boekt, zorg er dan voor dat uw vluchttijden corresponderen met uw reisprogramma. De intercontinentale en continentale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Wel zijn wij als extra service in staat u een passend vluchtvoorstel voor te leggen. Voor de intercontinentale vlucht werken wij samen met de KLM en voor de continentale vluchten in Chili met LATAM Airlines en SKY Airline.

Spreekt deze reis u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

Vanuit EcoCamp Patagonia verkent u het mooiste wandelgebied van Chili