Reisspecialist Argentinië, Brazilië, Chili en Antarctica

Gwendeline Rijkeboer

Gwendeline is woonachtig in Buenos Aires en dus uitstekend op de hoogte van de lokale omstandigheden in Argentinië, Brazilië, Chili en Antarctica. Vanuit deze prachtige stad stelt ze de reisprogramma's samen, heeft ze contact met alle lokale partners en is zij het aanspreekpunt voor klanten tijdens hun rondreis.

De combinatie van kennis, ervaring en een uitgebreid en gedegen netwerk ter plaatse, betekent dat er scherp naar de kosten gekeken kan worden. “De klant krijgt altijd waar voor zijn geld”.

De reizen door Argentinië beginnen in Buenos Aires, écht een stad voor de levensgenieter, zegt Gwendeline vol overtuiging: “De stadsparken zijn geweldig. Je kunt er heerlijk relaxen onder een palmboom, wandelen door prachtige tuinen, sporten of net zoals de locals meedoen aan speciale evenementen”.

De hartelijkheid van de porteños (inwoners van Buenos Aires) zorgt dat je je meteen thuisvoelt. “De mensen zijn open en direct. Bestel een koffie in een willekeurig barretje en voor je het weet ben je met ze in gesprek”.

Na de hustle & bustle van de hoofdstad is het heerlijk om het prachtige binnenland te ontdekken. Een absolute aanrader is een selfdrive door het noordwesten van het land. Een selfdrive die zij iedereen kan aanbevelen: “Je rijdt van de zoutvlakte via de uitlopers van de Andes naar de semi-jungle. Geweldig om mee te maken!”

In zo’n divers en uitgestrekt land is het fijn om een vast Nederlands aanspreekpunt te hebben. “Mocht er tijdens de reis iets gebeuren dan wordt het altijd snel opgelost”.

Ook na terugkomst heb ik altijd nog even contact met reizigers. “We zijn benieuwd naar hun ervaringen en tips”.

“Argentinië is eigenlijk een land van zeven continenten. Van de gletsjers in Patagonië tot de semi-jungle in Iguazú”. Gwendeline is meer dan 15 jaar geleden vanwege haar studie naar Buenos Aires verhuisd, sindsdien heeft Argentinië haar nooit meer losgelaten.

Gwendeline kent het land als geen ander, maar soms komt er een aanvraag binnen die zelfs haar verrast. “Laatst wilde een stel met de auto van Bariloche naar Ushuaia rijden. Dat is 2000 kilometer dwars door Patagonië. Mijn eerste reactie is dan: “Geweldig, dat gaan we regelen!”. Hoe ziet de route eruit? Welke hoogtepunten zijn het bezoeken waard? In welke dorpjes kan er worden overnacht? “Mooie boekingen waardoor ook wij het land nog beter leren kennen”.

Ook voor de meer gangbare bestemmingen levert Gwendeline maatwerk. “Ik heb altijd even telefonisch contact met klanten waardoor we een goed beeld hebben hoe hun droomreis er precies uitziet. Dit vertaald zich in een ideale reisroute waarbij de mooiste hoogtepunten worden aangedaan en de klant vaak overnacht in schitterende kleine boutique hotels. Zo wordt iedere reis uniek!”.

Voor veel reizigers is het de eerste keer dat ze Argentinië, Brazilië of Chili bezoeken. Gwendeline zorgt daarom voor een zachte landing. “Ik wil dat onze klanten zich meteen op hun gemak voelen, zodat ze echt van hun rondreis kunnen genieten”.

Ook tijdens de reis zelf is er contact. “Mensen zijn natuurlijk ver van huis, en mocht er zich iets onverwachts voordoen dan merk ik dat mensen het fijn vinden dat ze even kunnen bellen. Dankzij ons netwerk ter plaatse wordt het altijd snel opgelost”.

Gwendeline is nog lang niet op Argentinië uitgekeken. Ze gaat dan ook regelmatig op pad. Over de volgende bestemming hoeft ze niet lang na te denken: Bahía Bustamante in Patagonië “Een unieke plek in the middle of nowhere”. Het dorpje staat bekend om de pinguïn- en zeeleeuwenkolonies. Maar ook een versteend bos en een prachtige estancia maken het volgens Gwendeline “een heerlijke plek om te verblijven”. “Je kunt het goed combineren met Península Valdés om daar nog walvissen te spotten!”, voegt ze toe.

“Eigenlijk is het land veel te groot om in één keer te zien”, zegt Gwendeline. Maar dat is misschien wel het beste excuus om nog eens terug te komen …

Voorbeeldreizen

22 dagen

Ultieme autoreis door het Zuiden van Chili en Argentinië

Dit is misschien wel de mooiste autoreis door het zuiden van Chili en Argentinië. U vliegt vanuit Santiago...

21 dagen

Rondreis hoogtepunten van Brazilië

Deze met zorg door Pure Latin America samengestelde reis heet met recht ‘hoogtepunten van Brazilië’ aangezien u gedurende...

16 dagen

Patagonië met een huurauto

Dé manier om het zuiden van Argentijns en Chileens Patagonië te verkennen is met een huurauto. U kunt...

10 dagen

Autoreis Centraal Argentinië – van koloniaal Córdoba naar culinair Mendoza

De provincie Córdoba vormt de overgang tussen de pampa en de bergketens van de Andes. De stad Córdoba...