Reisspecialist Argentinië, Brazilië, Chili en Antarctica

Gábor Margés kwam bij toeval in Buenos Aires terecht. Dat ene bezoek veranderde voorgoed zijn leven: Hij verhuisde naar de Argentijnse hoofdstad om er gedurende 2 jaar zijn passie voor ondernemen en reizen te combineren.

“Ik heb toen zo genoten van de cultuur en natuur van dit land, dat ik die ervaring met anderen wilde delen”. Eenmaal terug in Nederland richtte Gábor daarom in 2010 Pure Latin America op.

Sindsdien ontvangt Gábor op het kantoor in Huizen klanten die een prachtige rondreis door Argentinië, Brazilië, Chili of Antarctica willen maken. De (wereld)reiziger wordt volgens Gábor steeds veeleisender. “Onze klanten uit Nederland en België willen iets unieks beleven”.

Op basis van persoonlijke wensen stelt Gábor daarom vrijblijvend een persoonlijk reisprogramma samen. Hij vindt het dan ook belangrijk om de reizigers goed te leren kennen. “Sommige mensen willen graag zoveel mogelijk in korte tijd zien, terwijl anderen heel specifiek een bepaald gebied willen verkennen, bijvoorbeeld Patagonië, het noordwesten van Argentinië of de Amazone in Brazilië”.

Gábor Margés

Gwendeline Rijkeboer

Bij de samenstelling van het programma wordt ook collega Gwendeline in Argentinië ingeschakeld. “Zij is uitstekend op de hoogte van de lokale omstandigheden, en kan daardoor het programma verder finetunen”.

De combinatie van kennis, ervaring en een uitgebreid netwerk ter plekke, betekent dat er scherp naar de kosten gekeken kan worden. “We kunnen daarom altijd een eerlijke prijs bieden, die in verhouding staat met de wensen van de klant”.

De reizen naar Argentinië beginnen in Buenos Aires, écht een stad voor de levensgenieter, zegt Gábor vol overtuiging: “De stadsparken zijn geweldig! Je kunt er heerlijk relaxen onder een palmboom, wandelen door prachtige tuinen, sporten of net zoals de locals meedoen aan speciale evenementen”.

De hartelijkheid van de porteños (inwoners van Buenos Aires) zorgt dat je je meteen thuis voelt. “De mensen zijn open en direct. Neem een kopje koffie in een willekeurig barretje en voor je het weet ben je met ze in gesprek”.

Na de hustle & bustle van de hoofdstad is het heerlijk om het prachtige binnenland te ontdekken. Samen met zijn vader maakte Gábor een bijzondere selfdrive door het noorden van het land. Een trip die hij iedereen aan kan raden: “Met de auto reden we van de uitlopers van de Andes, via de zoutvlaktes naar de semi-jungle. Geweldig om mee te maken!”

In zo’n divers en uitgestrekt land is het wel fijn om altijd iemand dichtbij te hebben. “Gwendeline houdt mij ook op de hoogte van het reisverloop en is het aanspreekpunt voor klanten wanneer zij onderweg zijn mocht er onverhoopt iets gebeuren”.

Ook na de reis houdt Gábor graag contact met de reizigers. “We zijn altijd benieuwd naar de belevenissen van onze reizigers, die ons weer tippen over leuke plekjes die zij zélf hebben ontdekt”.

“Argentinië is eigenlijk een land van zeven continenten. Van de pinguïns in Patagonië tot de zoutvlaktes in het noorden”. Gwendeline kwam meer dan 10 jaar geleden tijdelijk in Buenos Aires terecht vanwege haar studie, maar Argentinië heeft haar nooit meer losgelaten.

Vanuit het bruisende centrum van de Argentijnse hoofdstad werkt ze de reisplannen verder uit, is ze verantwoordelijk voor het lokale netwerk en is ze het aanspreekpunt voor reizigers vanaf het moment dat ze in Argentinië landen.

Gwendeline kent het land als geen ander, maar soms komt er een aanvraag binnen die zelfs haar verrast. “Laatst wilde een stel met de auto van Bariloche naar Ushuaia rijden. Dat zijn 2000 kilometers dwars door Patagonië. Mijn eerste reactie is dan: geweldig! Dat gaan we regelen!’. Waar liggen de tankstations langs de route? In welke dorpjes kan overnacht worden? Het zijn mooie boekingen waardoor je het land steeds beter leert kennen”.

Ook voor de meer gangbare bestemmingen leveren Gábor en Gwendeline maatwerk. “Dankzij Gábor hebben we een goed beeld van wat de reizigers willen. Maar na onderling overleg voeg ik graag nog bijzondere plaatsen toe die we hier ter plekke hebben ontdekt. Zo wordt iedere reis uniek!” Ook aan de kwaliteit wordt gedacht: “Bij iedere bestemming geven we de keuze uit twee soorten hotels: standaard en comfort”.

Voor veel reizigers is het de eerste keer dat ze Argentinië bezoeken. Gwendeline zorgt daarom voor een zachte landing. “Ik wil dat onze klanten zich meteen op hun gemak voelen, zodat ze echt van hun rondreis kunnen genieten”.

Ook tijdens de reis zelf is er contact. “Mensen zijn natuurlijk ver van huis, en mocht er zich iets onverwachts voordoen dan merk ik dat mensen het fijn vinden dat ze even kunnen bellen. Dankzij ons netwerk ter plekke hebben we bijna altijd snel een oplossing gevonden!”

Gwendeline is nog lang niet op Argentinië uitgekeken. Ze gaat dan ook regelmatig op pad. Over de volgende bestemming hoeft ze niet lang na te denken: Bahía Bustamante in Patagonië “Een unieke plek, helemaal weg van de wereld”. Het dorpje staat bekend om de pinguïn- en zeeleeuwenkolonies. Maar ook een versteend bos en een prachtige estancia maken het volgens Gwendeline “een heerlijke plek om te verblijven. Je kunt het goed combineren met Península Valdés om daar nog walvissen te kijken!”, voegt ze toe.

“Eigenlijk is het land veel te groot om in één keer te zien”, zegt Gwendeline. Maar dat is misschien het beste excuus om nog eens terug te komen …

Voorbeeldreizen

22 dagen

Ultieme autoreis door het Zuiden van Chili en Argentinië

Dit is misschien wel de mooiste autoreis door het zuiden van Chili en Argentinië. U vliegt vanuit Santiago...

21 dagen

Rondreis hoogtepunten van Brazilië

Deze met zorg door Pure Latin America samengestelde reis heet met recht ‘hoogtepunten van Brazilië’ aangezien u gedurende...

18 dagen

Luxe eclipsreis Chili en Argentinië 2020

Na een ringvormige eclips in 2017 en een totale eclips in 2019, is Zuid-Amerika in 2020 opnieuw het...

12 dagen

Patagonië met een huurauto

Dé manier om het zuiden van Argentijns en Chileens Patagonië te verkennen is met een huurauto. U kunt...