21-daagse reis

Rondreis hoogtepunten van Brazilië

De wereldstad Rio de Janeiro, Paraty, de ‘parel’ van de Costa Verde, de immense watervallen van Iguaçu, het rijke dierenleven van de Pantanal, de Amazone of ook wel de natuurlijke schatkamer van Brazilië en de koloniale stad Salvador de Bahia

Deze met zorg door Pure Latin America samengestelde reis heet met recht ‘hoogtepunten van Brazilië’ aangezien u gedurende drie weken louter hoogtepunten van de Braziliaanse cultuur, natuur, geschiedenis en diversiteit bezoekt.

U begint uw reis meteen op een toplocatie: Rio de Janeiro, de swingende, kleurrijke mix van strand, samba, prachtige natuur en fantastische vergezichten vanaf het Christusbeeld en de Suikerbroodberg.

Daarna reist u naar Paraty, de koloniale parel aan de ‘Costa Verde’ ten zuiden van Rio. Daar kunt u genieten van de relaxte sfeer van artiesten en kunstenaars in het nog vrijwel geheel intact gebleven koloniale stadje of de nabijgelegen idyllische eilandjes.

Uw volgende bestemming zijn de prachtige watervallen van Foz do Iguaçu, die u verspreid over twee dagen zowel van de Braziliaanse als de Argentijnse kant bezoekt.

Vervolgens trekt u verder naar het overweldigende natuurgebied de Pantanal. U kunt daar rivieren, beken en meren ontdekken, evenals meer dan 600 kleurige vogelsoorten waaronder ara’s, papegaaien en parkieten. Apen en een enkele kaaiman zullen zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Hetzelfde geldt voor uw volgende bestemming: Manaus en de Amazone, de natuurlijke schatkamer van Brazilië en het rijkste tropische regenwoud in de wereld. Het Amazonegebied is de thuishaven van de jaguar, de luiaard, kleurige ara, bonte (gif)kikkers, slangen en van de bekendste roofvis: de piranha. Een gebied vol fascinerend leven en geheimen, waar ook nog ongeveer 100 inheemse volkeren leven.

U besluit uw reis in het bruisende hart van de afro-cultuur van Brazilië: Salvador de Bahia. Daar ontdekt u veel koloniale geschiedenis uit de tijd dat Salvador nog de hoofdstad van het land was en een van de belangrijkste steden van Zuid-Amerika. De swingende volkswijk Pelourinho ligt aan uw voeten, alvorens op uw laatste dag nog even lekker te genieten van een dag aan het zwembad of een van de heerlijke stranden van de Bahiaanse kust.

Hoogtepunten

Dag 1 | Aankomst in Rio de Janeiro

Vandaag komt u aan in Rio de Janeiro. Vanuit het vliegveld wordt u met een transfer naar het hotel gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen.

Wie aan Rio denkt, ziet een zonnig strand met prachtig gebruinde lichamen, hoort het zwoele ritme van de bossa nova en krijgt beelden van een uitzinnig dansende menigte met mooie kostuums tijdens carnaval.

De beelden bedriegen niet. Rio is een stad om breeduit van te genieten. De locatie is uniek. Het tropische decor is kleurrijk met vreemd gevormde rotsen tegen een dichtbegroeid kustgebergte. De stranden van Rio zijn het gezicht van de stad, bezongen en gefotografeerd, beschreven en gefilmd. Copacabana en Ipanema zijn de ontmoetingsplaatsen bij uitstek in deze wereldstad. Hier naar het strand gaan is kijken en gezien worden. Onmiskenbaar legt de carioca, de inwoner van Rio, op het strand zijn ware aard bloot, zonaanbidder, levensgenieter, ijdeltuit en versierder.

Maar er is meer. Ondanks de moderniseringsgolven zijn historische gedeelten van de stad behouden gebleven. Het oude centrum leeft met authentieke wijken zoals Lapa en Santa Teresa weer helemaal op en voor de oude havenbuurt zijn grootse plannen. Rio biedt een ruime keus aan musea op historisch, religieus en artistiek gebied.

U overnacht in hotel PortoBay. Het hotel is in 2016 volledig gerenoveerd en het ziet er netjes uit. Het hotel heeft 20 verdiepingen en bovenop een zwembad met een prachtig uitzicht over het strand. Alle kamers hebben een zeezicht. Ook het restaurant ligt aan de voorkant van het hotel en biedt een mooi uitzicht over het strand en de baai. PortoBay is een uitstekend hotel om uw droomreis op een ontspannen manier te beginnen.

Dag 2 | Stadstour Rio de Janeiro

Vandaag gaat u er met een Engelstalige gids gedurende 4 uur op uit voor een stadstour door Rio de Janeiro. Het voornaamste hoogtepunt dat u vandaag aandoet is Rio’s icoon, Pão de Açúcar of ook wel de Suikerberg. Toen de Portugese zeevaarders de baai Guanabara binnenvoeren, waren ze diep onder de indruk van de machtige rots die voor hun opdoemde. Ze noemden hem Pão de Açúcar (Suikerbrood) naar de kegelvormige hompen geperst suikerconcentraat die naar Europa werden vervoerd.

De kabelbaan gaat in twee etappes, eerst naar de Morro de Urca en van die rotspunt naar Pão de Açúcar. Dit laatste traject werd in 1913 voltooid. De Pão de Açúcar biedt het beste uitzicht op de baai, de oude stad en de stranden.

Tevens doet u vandaag de Metropolitan Cathedral en Aterro do Flamengo aan, een rustig en uitgestrekt park met mooie uitzichten over/op Rio en de Suikerberg. Laat u verrassen door veelzijdig Rio de Janeiro …

Dag 3 | Vrije dag in Rio de Janeiro

Vandaag is een vrije dag in Rio de Janeiro welke naar eigen wens kan worden ingevuld.

We raden u aan een dagje lekker te relaxen aan het zwembad of op het strand of wellicht nog een bezoek te brengen aan de wijken Lapa of Santa Teresa.

Dag 4 | Transfer naar Paraty

Vandaag wordt u met een transfer van Rio naar Paraty gebracht. Deze transfer duurt ongeveer 4 tot 5 uur. De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Paraty, 250 kilometer ten zuiden van Rio de Janeiro, is de ‘parel’ van de Costa Verde. Paraty is helemaal in koloniale stijl gebleven. Behalve van de architectuur en de sfeer kunt u er genieten van de stranden en de eilanden in de omgeving. De laatste jaren hebben zich nogal wat kunstenaars in Paraty gevestigd. Hun werk is te koop in talrijke galeries, vaak gecombineerd met de werkplaats.

Dag 5/6 | Vrije dagen in Pousada do Sandi

De komende 2 dagen verblijft u in de sfeervolle en bijzonder comfortabele Pousada do Sandi. De pousada is gevestigd in een oud karakteristiek pand en centraal gelegen in het historische centrum. Het is een ideale uitvalsbasis om de kleurrijke straatjes en kleine idyllische baaien met paradijselijke strandjes van Paraty te gaan verkennen.

De eerste bloeitijd van Paraty was in de 17e en het begin van de 18e eeuw, dankzij de Estrada Real. De ontdekking van goud en diamanten in Minas Gerais bracht handel en voorspoed. Het stadje werd een belangrijke havenplaats en er werden nieuwe kerken gebouwd. Na 1720 was het gedaan met de voorspoed, maar in de 19e eeuw bracht de koffieproductie in het binnenland van de staat Rio weer welvaart. Met muilezels werden balen koffie uit Paraïba-vallei naar Paraty gebracht om hier ingescheept te worden. Op de terugweg nam de karavaan in ruil zout, plantaardige olie en gebruiksgoederen mee. Vervolgens raakte Paraty wederom in verval. Pas in de jaren 50 werd het koloniale stadje nieuw leven ingeblazen, toen het in zijn geheel werd aangewezen als historisch monument.

Dag 7 | Transfer naar Rio de Janeiro en vlucht naar Foz do Iguaçu

U wordt vanuit Paraty met een transfer naar het vliegveld van Rio de Janeiro gebracht van waaruit u naar Foz de Iguaçu vliegt. Na aankomst wordt u naar het hotel gelegen aan de Argentijnse zijde gebracht.

De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

U overnacht in LOI Suites. LOI Suites is een van de beste hotels aan de Argentijnse kant van de watervallen. Het hotel ligt in de Selva Iryapú, een junglegebiedje zo’n 2 km buiten het centrum van Puerto Iguazú. Het hotel heeft geen direct zicht op de watervallen, maar het is wel een zeer goed hotel met mooie ruime kamers en een fantastisch zwembad gelegen in de jungle.

Dag 8 | Halve dagexcursie Braziliaanse kant van de watervallen (3 uur)

Vandaag brengt u samen met een Engelstalige gids een bezoek aan de Braziliaanse kant van de watervallen. Aan de Braziliaanse kant is het zicht op de watervallen het mooist. Vooral de Garganta del Diablo (Duivelsstrot), een complex van 15 watervallen, is aan deze kant goed te zien. Per lift of via loopbruggen wordt u naar de mooiste panorama’s geleid. Enorme witte wolken spuiten omhoog en donderend geraas markeert de plaats waar de watermassa naar beneden stort. De watervallen van Garganta del Diablo zijn met 90 meter de hoogste.

De entree tot het nationale park is uiteraard inbegrepen.

Dag 9 | Dagexcursie Argentijnse kant van de watervallen (6 uur)

De Argentijnse kant van de watervallen bezoekt u aan de hand van 2 wandelroutes. Het Circuito Superior, de bovenste wandelroute, biedt vanuit wisselend perspectief een blik op de watervallen. Bij de twee grote watervallen Ramirez en Bozetti heeft u een breed panorama van vrijwel de hele formatie, met het eiland San Martín ervoor. Circuito Inferior heeft alleen met de lagere ligging te maken en dus niets met de inferieure kwaliteit van de panorama’s. Die zijn hier namelijk niet mis. Op de lage balkons, vrijwel tegen de watervallen aan, staat u oog in oog met de watermassa die als een zondvloed op u afkomt.

Ook vandaag is de entree tot het nationale park weer inbegrepen.

Dag 10 | Reis naar Araras Eco Lodge in de Pantanal

U wordt vanuit uw hotel naar het vliegveld van Iguaçu gebracht van waaruit u naar Cuiabá vliegt. Vanuit Cuiabá wordt u in ongeveer 2 uur naar de sfeervolle Araras Eco Lodge gebracht. De lodge is een begrijp voor dierenliefhebbers die de Pantanal bezoeken. De lodge kan worden omschreven als rustiek met nette kamers welke allen zijn uitgerust met een airco en eigen badkamer. Er wordt door de lodge ook een keur aan activiteiten aangeboden: vogels spotten, wandelingen door de bossen (ook `s nachts en tijdens zonsopkomst en -ondergang), kanoën en paardrijden. Ook beschikt de lodge over 2 obersatietorens met een spectaculair uitzicht over de Pantanal.

Alle maaltijden en activiteiten zijn tijdens uw verblijf inbegrepen. Wel is het belangrijk te vermelden dat deze lodge geen betalingen met creditcard en pinpas accepteert. Het is dus noodzakelijk dat u contact geld meeneemt.

Dag 11/12 | Verblijf in Araras Eco Lodge

De komende twee dagen kunnen naar eigen wens worden ingevuld. We raden u aan om aan zoveel mogelijk activiteiten deel te nemen om op die manier een goede indruk te krijgen van de enorme diversiteit die de Pantanal herbergt.

De Pantanal is een 100.000 km² grote alluviale vlakte, van 100 tot 200 meter hoog, doorsneden door zijrivieren van de Rio Paraguay. Aan de noord-, oost- en zuidkant wordt het plateau begrensd door bergruggen. In de regentijd komen grote delen van de Pantanal onder water te staan door het regenwater uit hogergelegen delen in de rivieren Aquidauana, Negro, Taquari, Piquiri, São Lourenço en Cuiabá. In de droge tijd zakt het water. Op sommige plaatsen blijven poelen staan. Op andere plaatsen loopt het water via kleine beken, terug naar de rivieren.

Een indrukwekkende vogel in de Pantanal is de tuiuiu of jabiru. Deze vogel heeft een zwarte kop en vuurrode hals en kan 1 tot 1,5 meter hoog worden. Veelvoorkomend zijn ook de cardeal, ara’s, papagaaien en parkieten. Het zijn maar een paar van de 600 vogelsoorten die in de Pantanal voorkomen. Verder horen kaaimannen zo’n beetje tot de vaste oeverbewoners. Ook trekken apenfamilies in de bomen of een groep pekari’s in het groen regelmatig uw aandacht.

Dag 13 | Vlucht naar Manaus

U wordt vanuit het hotel naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht naar Manuas. Vanuit het vliegveld wordt u naar het hotel gebracht.

Manaus is gelegen op de noordoever van de Rio Negro, niet ver van de plaats waar deze rivier samenkomt met de Rio Solimões en verder gaat als Rio Amazonas. De hoofdstad van de staat Amazonas is nog vrij jong, ontstaan dankzij de ontdekking van rubber in het Amazonegebied. Rond 1900 groeide de stad in nog geen 25 jaar uit tot een economisch centrum van wereldformaat. De rubberbaronnen lieten grote villa’s bouwen en probeerden de stad met namaak-Europese bouwwerken een wereldse uitstraling te geven. Het verhaal gaat dat ze zelfs hun wasgoed naar Lissabon stuurden en dat hun vrouwen de salons van Parijs bezochten.

De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 14/16 | Verblijf Anavilhanas Lodge

Het Amazonegebied is de natuurlijke schatkamer van Brazilië en het rijkste tropische regenwoud in de wereld. Nergens anders is zoveel rijkdom aan planten en dieren te vinden. In de grond bevinden zich enorme voorraden edelmetalen en waardevolle ertsen; dit is een gebied vol fascinerend leven en geheimen. Fascinerend zijn ook de oorspronkelijke bewoners: ongeveer 100 inheemse volkeren die vaak traditionele jagers en verzamelaars zijn als ook 60 stammen die helemaal geïsoleerd leven.

Het Amazonegebied is de thuishaven van de jaguar en de luiaard. Maar ook van de kleurige ara, van talloze bonte (gif)kikkers, slangen, en van de bekendste roofvis: de piranha. 1 op de 10 van alle plant- en diersoorten op aarde leeft hier en er worden nog wekelijks nieuwe soorten ontdekt. Echter, de dieren in de Amazone leven zeer verspreid en zijn vooral overdag moeilijk te zien. Het indrukwekkende van de jungle zit vooral in de uitgestrektheid, de grote verscheidenheid aan flora en in het besef van de macht van de natuur.

U verblijft deze dagen in de Anavilhanas Lodge welke is gelegen op 180 kilometer ten westen van Manaus bij de beroemde Anavilhanas archipel, de grootste rivierarchipel ter wereld met maar liefst 400 eilanden. Op weinig plekken in de wereld is sprake van zo’n grote biodiversiteit.

Anavilhanas Lodge is de meest exclusieve en comfortabele lodge in het Braziliaanse Amazonegebied. De lodge heeft 22 verblijven, van normale kamers tot bungalows. Vanuit alle kamers heeft u een prachtig uitzicht op het omringende regenwoud. Dankzij de grote ramen bent u bijna een met de natuur. Uw privéterras beschikt over een hangmat, zodat u even heerlijk kunt relaxen.

Vanuit de lodge worden allerlei activiteiten georganiseerd, onder andere naar een centrum voor roze rivierdolfijnen, maar ook over wandelpaden door de jungle en – uiteraard – per boot naar de Anavilhanas archipel. Een typische dag begint vaak voor zonsondergang. Samen met een gids gaat u per boot het water op om het ontwaken van de jungle op een intense manier an dichtbij mee te maken. Hoog in de bomen laten de eerste dieren – zoals ara’s, toekans en apen – zich horen en zien.

Na het ontbijt en een rustmomentje kunt u deelnemen aan een volgende activiteit. De hoogte van het water en dus de natuur, bepaalt of dat u er per boot of te voet op uitgaat. Het Amazonewoud (varzea) staat namelijk het grootste deel van het jaar onder water. Ook de avond en nacht laat u niet onbenut. Dit is namelijk het moment om onder andere kaaimannen te spotten welke gemakkelijk te zien zijn doordat hun ogen het licht weerkaatsen.

Dag 17 | Vlucht naar Salvador da Bahia

Vanuit de lodge wordt u naar het vliegveld van Manuas gebracht voor uw vlucht naar Salvador da Bahia. Salvador da Bahia, de volledige naam van de hoofdstad, is een oude koloniale stad, die dag en nacht bruist van de activiteit. Er zijn veel oude bouwwerken te bezichtigen en er is veel te beleven door de rijke Bahiaanse cultuur. De stad bevindt zich op een schiereiland, dat de Baía de Todos os Santos insluit. De naam van de baai is afgeleid van de dag dat Amerigo Vespucci hem ontdekte, op 1 november 1501 ofwel op Allerheiligen (Todos os Santos). De strategische functie is nu nog af te lezen aan het aantal forten en verdedigingswerken langs de kust.

De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 18 | Wandeltour Pelourinho

Vandaag gaat u er samen met een gids op uit om de oude stadskern en dan met name Pelourinho te verkennen. In de schilderachtige volkswijk Pelourinho, op de met kasseien geplaveide straatjes en pleinen en tussen de pastelkleurige gevels, lijkt de tijd te hebben stilgestaan. De talrijke grootse kerkelijke bouwwerken en de monumentale façades van sommige huizen verwijzen naar de tijd dat Salvador een van de belangrijkste steden in Zuid-Amerika was.

Ook doet u tijdens de wandeltour Elevador Lacerda aan. Vanuit hier heeft u een schitterend uitzicht over de benedenstad, de Mercado Modelo en de baai met het eiland Itaparica. Elevador Lacerda is een icoon van de stad. De lift is in 1930 in gebruik genomen. De Lacerdalift was voor die tijd een geweldige moderniteit, die de bereikbaarheid van de boven- en de benedenstad enorm verbeterde.

Dag 19 | Transfer naar Praia do Forte

Vanuit Salvador wordt u in ongeveer 1,5 uur naar Praia do Forte gebracht.

De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 20 | Vrije dag

Vandaag is een vrije dag welke naar eigen wens kan worden ingevuld. We raden u aan een dag heerlijk te ontspannen aan het zwembad of op het 12 km lange strand dat wordt begrensd door kokospalmen. Daarachter liggen zoetwaterlagunes, gevormd door rivieren die een uitweg naar zee zoeken. Ook kunt u er op uit om het dorp te verkennen of een bezoek te brengen aan Projeto Tamar, een plek waar zeeschildpadden kunnen broeden en worden bestudeerd.

Dag 21 | Terugvlucht naar Nederland of België

U wordt vanuit het hotel naar het vliegveld van Salvador de Bahia gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland of België.

Prijs

De prijs voor deze 21-daagse rondreis bedraagt €4.640 per persoon en is gebaseerd op 2 samenreizende personen.

Inclusief

 • Landarrangement zoals omschreven
 • Overnachtingen in uitstekende hotels (up- of downgrade is mogelijk)
 • Dagexcursies en tours zoals omschreven in het programma
 • Entreegelden nationale parken zoals omschreven in het programma
 • Vervoer en transfers zoals omschreven in het programma
 • Maaltijden zoals omschreven in het programma
 • Bijdrage Garantie- en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht (+/- €800/1.000) en continentale vluchten (+/- €480)
 • Lunch, diner en drankjes van dag 1 t/m dag 17 indien anders omschreven
 • Vroege check ins of late check outs
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Hotels

Wij werken met standaard en comfort hotels. De prijs is gebaseerd op uitstekende comfort hotels. Een up- of downgrade behoort tot de mogelijkheden.

De hotels waar wij mee samenwerken zijn door ons aan de hand van onderstaande criteria met zorg geselecteerd:

 • Authentieke hotels met een gezellige en persoonlijke sfeer
 • Hotels met een bijzondere en/of gunstige ligging
 • Hotels die een duurzaam beleid nastreven ten opzichte van mens en natuur

Toelichting

Alle (pakket-)reizen die Pure Latin America aanbiedt zijn op aanvraag van beschikbaarheid. Wij gaan pas financiële verplichtingen aan op het moment dat u daadwerkelijk een reis bij ons heeft geboekt. Na ontvangst van uw aanbetaling worden de eerste noodzakelijke betalingen aan onze lokale partners direct voldaan. Voor de periode tussen uw betaling van het restantbedrag tot kort voor de datum van vertrek, wanneer wij de laatste betalingen aan onze lokale partners voldoen, houdt Pure Latin America een saldo liquide middelen aan minimaal ter hoogte van de nog uitstaande financiële verplichtingen naar onze lokale partners. U kunt er dus zeker van zijn dat uw reis bij Pure Latin America te allen tijde doorgang kan vinden.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beste reistijd

Om meer te weten te komen over de beste reistijd en het klimaat in Brazilië, raden we u aan om dit artikel te raadplegen.

Elektriciteit

Afhankelijk van de regio is het voltage 127 of 220 volt. Het officiële type stopcontacten in Brazilië is type N, dat vrijwel alleen in Brazilië wordt gebruikt. Deze stopcontacten hebben drie ronde gaten en zijn geaard. Ze zijn vaak ook geschikt voor de bij ons bekende platte stekker van het type C. Let echter wel altijd op het voltage.

Fooien

Het geven van fooi is in Brazilië niet verplicht en wordt niet verwacht. Dit neemt niet weg dat het altijd welkom is. In restaurants wordt vaak 10% servicekosten aan de rekening toegevoegd. Het is niet verplicht om dit bedrag te betalen. Tenzij er een goede reden is om dit niet te doen, wordt dit bedrag in principe wel gewoon betaald. Of u fooi geeft, kunt u zelf beslissen. Bij taxiritjes is het gebruikelijk om het eindbedrag af te ronden, om te voorkomen dat taxichauffeurs met veel muntgeld rondrijden.

Geldzaken

Om meer te weten te komen over geldzaken in Brazilië, raden we u aan om dit artikel te raadplegen.

Gezondheid

De gezondheidszorg in de grote steden is over het algemeen van goede kwaliteit. In São Paolo en Rio de Janeiro beheersen de dokters veelal de Engelse taal. In afgelegen gebieden is de medische zorg echter zeer beperkt en soms geheel afwezig.

Wij adviseren u een goede reisverzekering af te sluiten. Houdt u er rekening mee dat mogelijk contant moet worden betaald voor medische zorg.

In geval van een ziekenhuisopname of wanneer medisch-specialistische zorg nodig is, kunt u het beste direct contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij.

Er zijn overal apotheken (drogerias of farmacias). Let wel goed op de houdbaarheidsdatum van geneesmiddelen. Verder raden we u aan enkel flessenwater te gebruiken.

Inentingen

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel sterk aangeraden u te laten inenten tegen Gele Koorts, DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A (geelzucht). We raden u aan voor vertrek uw gezondheidscentrum te contacteren voor een persoonlijk inentingsadvies.

Klimaat

Brazilië kent verschillende klimaten, die voor een groot deel onder de hoofdcategorieën tropisch en subtropisch geschaard kunnen worden. Door de ligging van dit enorme land zijn het allemaal warme klimaten. De uiteindelijke klimaatzone en de bijbehorende kenmerken worden vooral bepaald door de ligging ten opzichte van de Atlantische Oceaan, het Hoogland van Brazilië, het Andesgebergte ten westen van Brazilië en het Amazonegebied.

Het hele Amazonegebied en noordelijke deel van het Hoogland van Brazilië kent tropische klimaten. Ten zuidoosten van de monding van de Amazonerivier en het gehele westelijke deel van het Amazonegebied heeft een tropisch regenwoudklimaat. De rest van het Amazonegebied heeft voornamelijk een tropisch moessonklimaat, wat het vooral te danken heeft een duidelijk aanwezige nattere periode, de zogenaamde moesson ofwel regentijd.

Vrijwel het gehele gebied tussen het Amazonegebied en de denkbeeldige lijn tussen Pantanal en Rio de Janeiro heeft een tropisch savanneklimaat. Uitzonderingen vormen de hoger gelegen gebieden in centraal Brazilië waar een warm en deels gematigd savanneklimaat heerst, het binnenland in het oosten waar voor een groot deel een warm steppeklimaat heerst en de kuststrook tussen Salvador en Rio de Janeiro waar tropische moesson en tropische regenwoudklimaten de toon zetten.

Het zuiden van Brazilië heeft een warm zeeklimaat met warme zomers en milde winters. Het gaat hierbij vooral om de regio’s Paraná, Santa Catarina, Rio Grande do Sul en Sao Paulo. Omdat in de lokale wintermaanden de temperaturen ’s nachts kunnen dalen tot onder de tien graden is er hier overduidelijk geen sprake meer van een tropisch klimaat.

Paspoort

U moet in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Brazilië nog tenminste zes maanden geldig is. EU-onderdanen hoeven voor een verblijf tot 90 dagen geen visum aan te vragen.

Veiligheid

Brazilië is een veilig land om doorheen te reizen. U wordt geadviseerd in de grote steden de arme wijken, en vooral de favelas (krottenwijken) zoveel mogelijk te mijden. Wees, vooral in de nachtelijke uren in de centra, extra alert op zakkenrollers.

Verzekeren

Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van kunnen genieten. Daarom zijn er verzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en een reisverzekering voor dekking van schade. Pure Latin America stelt voor elke reis een reisverzekering verplicht en een annuleringsverzekering wordt nadrukkelijk aanbevolen.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Combinatie mogelijkheden

Deze rondreis kan qua duur en de te bezoeken hoogtepunten volledig naar wens worden aangepast. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com.

Vluchten

Wanneer u zelf uw vlucht boekt, zorg er dan voor dat uw vluchttijden corresponderen met uw reisprogramma. De intercontinentale en continentale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Wel zijn wij als extra service in staat u een passend vluchtvoorstel voor te leggen. Voor de intercontinentale vlucht werken wij samen met de KLM en voor de continentale vluchten in Brazilië met LATAM Airlines en GOL.

Spreekt deze reis u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

De wereldstad Rio de Janeiro, Paraty, de ‘parel’ van de Costa Verde, de immense watervallen van Iguaçu, het rijke dierenleven van de Pantanal, de Amazone of ook wel de natuurlijke schatkamer van Brazilië en de koloniale stad Salvador de Bahia