6-daagse reis

Poema fotografiereis Torres del Paine

Spot de bergleeuw van het Andesgebergte

In het verre zuiden van Chileens Patagonië gelegen midden in het Andesgebergte vindt u Torres del Paine, een van de mooiste en meest indrukwekkende parken van Chili. Dit park is tevens het leefgebied van de poema, een roofdier dat hier maar zelden in het wild wordt gespot.

Bent u een échte dieren- en natuurliefhebber en heeft u altijd al eens een poema in het wild willen zien? Dan kunnen wij u dit unieke 6-daagse programma van harte aanbevelen. Onder begeleiding van ervaren en professionele natuurgidsen én fotografen, gaat u op zoek naar de mysterieuze poema. Te voet verkent u het schitterende en ruige Torres del Paine. U krijgt voor vertrek en tijdens de reis veel tips, zodat u wanneer u een poema spot, deze meteen vast kunt leggen op de gevoelige plaat.

Hoogtepunten

Dag 1 | Naar Torres del Paine

Vandaag start de unieke 6-daagse ‘Poema fotografiereis door Torres del Paine’.

U wordt rond 09:00 uur vanuit het vliegveld/hotel in Punta Arenas of Puerto Natales opgehaald en 5/6 uur later bij EcoCamp Patagonia (gelegen in het nationale park Torres del Paine) afgezet. Een verblijf in EcoCamp Patagonia is absoluut uniek te noemen. Het EcoCamp ligt midden in het nationale Park Torres del Paine. Torres del Paine is al in 1959 opgericht, maar bereikte zijn huidige grootte pas in de vroege jaren zeventig, waarna het in 1978 door de Unesco tot biosfeerreservaat werd uitgeroepen. Het onbewoonde park telt tal van gletsjers, meren en knoestige inheemse bomen en behoort tot de mooiste wandelgebieden ter wereld. Wie de spectaculaire rotsformaties ziet zal ze niet licht vergeten, en in het park wemelt het van de dieren, zoals guanaco`s, flamingo`s, nandoes en condors.

Na aankomst schuift u meteen aan voor een heerlijke lunch in de gemeenschappelijke restaurant dome. Dit is de plek waar de komende dagen al uw maaltijden zullen worden geserveerd. Alle maaltijden gedurende deze reis zijn inbegrepen.

In de middag trekt u er direct op uit onder begeleiding van een gids. U maakt te voet kennis met de prachtige omgeving met haar met sneeuw bedekte Andestoppen.

Dag 2 t/m 5 | Het spotten van de poema en ander dierenleven

De dagen beginnen met een verrukelijk ontbijt dat zal worden genoten op een mooie plek in de buurt van het EcoCamp van waaruit u de zonsopkomst kunt aanschouwen en fotograferen. Ondertussen is er een speciaal team bezig met het spotten van poema’s, cougars, herten en andere bijzondere dieren. U wordt via een radioverbinding op de hoogte gehouden. Zodra deze mooie dieren gespot worden, neemt het team contact op met uw gids en wordt u naar de desbetreffende plek gebracht. U bewondert de dieren en kunt met de handige tips van uw gids de mooiste foto’s maken. Voor de lunch keert u terug naar het EcoCamp, waarna u wat tijd heeft om te ontspannen.

Puma weetjes: de puma wordt ook wel bergleeuw genoemd, hij komt voor in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, hij eet knaagdieren, konijnen, hazen, herten, schapen en jongvee, wordt 1,1 tot 2 meter lang en weegt tussen de 67 en 105 kg.

In de middagen, na het warmste moment van de dag wanneer de dieren niet actief zijn, gaat u wederom het park in. U bezoekt ditmaal het westelijke deel van het park waar prachtige landschappen zoals gletsjers (Grey), watervallen en andere flora en fauna te zien zijn. De gids brengt u langs verschillende ecosystemen in het gebied, waar u kennis kunt maken met het unieke en kleurrijke leven in Torres del Paine. Ook geeft hij uitleg over de methodolgie van het verantwoord spotten van het dierenleven. Nadat u de kans heeft gekregen om prachtige zonsondergangen te fotografereren in dit bijzondere deel van Patagonië, keert u terug naar het EcoCamp.

Mocht het slecht weer zijn, dan zullen er alternatieve activiteiten gepland worden naar onder andere de Paine watervale of Laguna Azul.

Dag 6 | Van Torres del Paine naar Punta Arenas of Puerto Natales

Vandaag is alweer uw laatste dag aangebroken. In de ochtend staat er nog een activiteit op het programma waarna u na de lunch wordt teruggebracht naar Punta Arenas of Puerto Natales waar u aan het begin van de avond zult arriveren.

Vanaf-prijs

De vanaf-prijs voor deze 6-daagse puma fotografiereis bedraagt €4.445 per persoon en is gebaseerd op een totale groepsgrootte van 5 personen. Wanneer de groep kleiner is dan 5 personen, dan komt de prijs hoger uit.

Actuele vertrekdata:

 • 17 december
 • 2 maart 2020
 • 8 april
 • 15 april

Inclusief

 • Nederlands aanspreekpunt in Buenos Aires tijdens de volledige reis
 • Landarrangement zoals omschreven
 • Alle overnachtingen in EcoCamp Patagonia op basis van volpension
 • Ervaren en professionele natuurgidsen en fotografen
 • Alle activiteiten zoals omschreven
 • Entree nationaal park Torres del Paine
 • Transfers Punta Arenas/Puerto Natales – Torres del Paine en vice versa
 • Max. groepsgrootte bedraagt 5 personen
 • Bijdrage Garantie- en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht (+/- €800/1.000) en continentale vlucht
 • Vroege check ins of late check outs
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Toelichting

Alle (pakket-)reizen die Pure Latin America aanbiedt zijn op aanvraag van beschikbaarheid. Wij gaan pas financiële verplichtingen aan op het moment dat u daadwerkelijk een reis bij ons heeft geboekt. Na ontvangst van uw aanbetaling worden de eerste noodzakelijke betalingen aan onze lokale partners direct voldaan. Voor de periode tussen uw betaling van het restantbedrag tot kort voor de datum van vertrek, wanneer wij de laatste betalingen aan onze lokale partners voldoen, houdt Pure Latin America een saldo liquide middelen aan minimaal ter hoogte van de nog uitstaande financiële verplichtingen naar onze lokale partners. U kunt er dus zeker van zijn dat uw reis bij Pure Latin America te allen tijde doorgang kan vinden.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vertrekdata

De puma fotografiereis wordt georganiseerd van november t/m april. Onderstaand de actuele vertrekdata:

 • 17 november 2019
 • 17 december
 • 2 maart 2020
 • 8 april
 • 15 april

Elektriciteit

Het voltage dat men in Chili hanteert is 220. De stopcontacten zijn geschikt voor stekkers met twee of drie pinnen met een platte vorm. Adapters voor buitenlandse apparaten zijn te koop bij ferreterías (ijzerwinkels) en grote supermarkten.

Fooien

Het geven van fooi is gebruikelijk in Chili. In restaurants en hotels is 10% van de rekening een goede richtlijn, soms is dit echter wel al in de rekening opgenomen onder “servicekosten“. Ook in kleine restaurantjes, eetstalletjes, parkeergarages e.d. wordt een kleine fooi erg gewaardeerd. Taxichauffeurs verwachten meestal geen fooi.

Geldzaken

De Chileense valuta is de peso. Supermarkten, de betere horecagelegenheden en de grotere winkels accepteren de belangrijkste creditcards. Voor actuele valutakoersen kunt u terecht bij www.xe.com. Wij adviseren geld te wissel bij de wisselkantoren (casas de cambio). Ook kan er in steden en grotere dorpen vaak worden gepint. Wel geldt er dan een opnamelimiet en zijn de transactiekosten vaak hoog.

Probeer als het kan altijd met creditcard of pinpas te betalen en houd de pesos op zak voor andere uitgaven. Contant geld wisselen is over het algemeen veel voordeliger dan geld uit de pinautomaat halen. Zorg – zeker buiten de grootste steden – dat u altijd contanten op zak hebt, desnoods in euro’s of dollars.

Gezondheid

Chili is een land zonder hygiënische problemen. Over het algemeen is het drinkwater safe. Het kan zijn dat het water hard en wat naar chloor smaakt. In dorpen is het beter om mineraalwater te drinken i.v.m. de hygiëne. Overal, zelfs in de kleinste supermarkten is volop mineraalwater te krijgen.

Hoogte

Alle activiteiten vinden plaats onder de 1.000 meter dus u heeft geen last van hoogteziekte.

Inentingen

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel sterk aangeraden u te laten inenten tegen hepatitis A (geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Wij raden u aan voor vertrek uw gezondheidscentrum te contacteren voor een persoonlijk inentingsadvies.

Klimaat

In het noorden van Chili is het het hele jaar door prettig reizen. December tot februari kan een slechte tijd zijn voor een bezoek aan de Altiplano, in verband met plotselinge zware regenval, waardoor de wegen onbegaanbaar worden. Vermijd van juni tot september centraal en zuidelijk Chili, omdat alles dan volgesneeuwd is en veel interessante plaatsen onbereikbaar zijn. Januari en februari zijn de meest toeristische maanden, dus in maart, november en december ben je het beste af. Op Paaseiland is het in de zomer erg warm en in de winter erg regenachtig.

Paspoort

U moet in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Chili nog tenminste zes maanden geldig is. EU-onderdanen hoeven voor een verblijf tot 90 dagen geen visum aan te vragen.

Veiligheid

Chili is een veilig land om doorheen te reizen. U wordt geadviseerd in de grote steden de arme wijken, en vooral de Villas de miseria (krottenwijken) zoveel mogelijk te mijden. Wees, vooral in de nachtelijke uren in de centra, extra alert op zakkenrollers.

Verzekeren

Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van kunnen genieten. Daarom zijn er verzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en een reisverzekering voor dekking van schade. Pure Latin America stelt voor elke reis een reisverzekering verplicht en een annuleringsverzekering wordt nadrukkelijk aanbevolen.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Combinatie mogelijkheden

Deze puma fotografiereis kan worden gecombineerd met een rondreis door Chili of Argentinië. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com.

Vluchten

Wanneer u zelf uw vlucht boekt, zorg er dan voor dat uw vluchttijden corresponderen met uw reisprogramma. De intercontinentale en continentale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Wel zijn wij als extra service in staat u een passend vluchtvoorstel voor te leggen. Voor de intercontinentale vlucht werken wij samen met de KLM en voor de continentale vluchten in Chili met LATAM Airlines en SKY Airline.

Spreekt deze reis u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

Spot de bergleeuw van het Andesgebergte