14-daagse reis

Autoreis door de Merengebieden van Chili en Argentinië

Per auto verkent u de mooiste hoogtepunten van de Merengebieden van Chili en Argentinië

Ongerepte parken, een geweldige autoroute, bruisende steden en diepblauwe meren maken deze autoreis tot een van de mooiste van Chili en Argentinië. U maakt in twee weken tijd aan de hand van een schitterende route kennis met het mooiste dat beide Merengebieden te bieden hebben.

Vanuit Santiago vliegt u uiteindelijk weer terug naar Nederland of België.

Hoogtepunten

Dag 1 | Aankomst in Santiago en wandeltour

U komt aan op het internationale vliegveld van Santiago van waaruit u met een transfer naar het hotel wordt gebracht.

In Chileense kindertekeningen prijken bijna altijd wel bergen met sneeuwkappen op de achtergrond. In Santiago wordt duidelijk waarom: de Andes, die achter de stad opdoemt, is een constante aanwezige in het stadsbeeld. De stad zelf is gezegend met een ideaal mediterraan klimaat. Santiago is ook een van de meest hanteerbare Latijns-Amerikaanse hoofdsteden als u er voor het eerst komt. Hoewel het een grote stad is, doet zij bijna provinciaals aan. In de smalle straten van het compacte centrum is het nauwelijks voorstelbaar dat u zich in het hart van een stedelijk gebied met 6 miljoen inwoners bevindt. In weerwil van de bergen schept de uitgestrektheid van Santiago een gevoel van ruimte. Alleen in het centrum zijn de druk en de dichte bebouwing die doorgaans bij steden van dit formaat horen, voel- en zichtbaar.

In de middag neemt u deel aan een wandeltour waarbij u onderstaande hoogtepunten bezoekt:

 • Het historische centrum van Santiago de Chile
 • De lokale markt
 • Het regeringsgebouw Palacio de la Moneda
 • Het Plaza de Armas met de kathedraal, het nationaal historisch museum en het schitterende postkantoor

Wanneer wenselijk kunnen we voor u een tafel reserveren bij restaurant Boragó, onlangs verkozen tot het 27e beste restaurant ter wereld. Hier vertellen we u meer over dit fantastische restaurant.

Dag 2 | Bezoek aan wijnhuis en Valparaíso

In de ochtend wordt u naar het wijnhuis Casa del Bosque gebracht, een ecologisch verantwoorde bodega waar je een rondleiding krijgt en na afloop een wijnproeverij van 4 wijnen. Bodega Casa del Bosque is gelegen in de Casablanca wijnvallei. De Casablanca vallei ligt op de kustvlakte, met lage heuvels en flauwe hellingen op minder dan 400 meter boven zeeniveau. Het warme, gematigde klimaat in het gebied wordt sterk beïnvloed door de lichte zeewinden, waardoor de algehele temperatuur enigszins wordt getemperd. In de Casablanca vallei was er tot in de jaren tachtig voornamelijk sprake van veeteelt. De laatste jaren ontdekken steeds meer wijnboeren de kracht van deze vallei, en er wordt veel geïnvesteerd in moderne wijnbouwtechnologie.

Vervolgens wordt u naar de Chileense kustplaats Valparaíso gebracht waar u deelneemt aan een wandeltour. Valparaíso wordt beschouwd als een van indrukwekkendste steden van Latijns-Amerika. De stad ligt op meerdere steile hellingen die uitkomen in de Grote Oceaan. In de binnenstad vindt men veel cultureel erfgoed. De historische wijk van Valparaíso staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 3 | Ochtendvlucht naar Puerto Montt en selfdrive naar Puerto Varas

U vliegt vanuit Santiago naar Puerto Montt. Na aankomst op het vliegveld haalt u om 12:00 uur uw huurauto op (SUV 4×2) en begint u aan de selfdrive naar Puerto Varas.

De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 4 | Vrije dag om Puerto Varas en omgeving te verkennen

Puerto Varas is prachtig gelegen aan het meer van Llanquihue, met de kegel van de indrukwekkende Osorno vulkaan op de achtergrond. Puerto Varas is gesticht door Duitse immigranten, hetgeen zichtbaar is in de architectuur van de stad. De Sagrado Corazónkerk, die er boven de daken uittorent, werd ooit door Duitse kolonisten gebouwd.

U kunt vandaag de omgeving van Puerto Varas verkennen. Met een kabelbaan kunt u naar een uitzichtspunt net onder de top van de Osorno vulkaan. Of u rijdt langs de oever van het meer Llanquihue naar het nationaal park Vicente Peréz Rosales en de watervallen van Petrohué.

Naast dit cultureel erfgoed staat Puerto Varas ook bekend om de vele outdoorsporten die in de omgeving kunnen worden beoefend, van wildwatervaren en kajakken tot skiën en wandelen op de vulkaan.

Dag 5 | Selfdrive naar de haven van Pargua en ferry naar Chacao/Chiloé

U rijdt in ongeveer twee uur naar de haven van Pargua waar u de ferry naar Chacao op het eiland Chiloé neemt. Dit is het op één na grootste eiland van Chili. De hoofdstad van Chiloé is Castro en het eiland werd voor de komst van de Spanjaarden bewoond door de Mapuche indianen.

De bewoners van Chiloé staan bekend om hun folkloristische tradities die op lokale mythes zijn gebaseerd. Verder is het eiland bekend van de houten kerken die vanwege hun unieke vorm sinds 2000 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. In totaal zijn er door de jezuïeten 60 kerken gebouwd die tot deze typologie behoren.

Dag 6 | Selfdrive naar Queilen en boottocht naar Conejos Island om pinguïns te bewonderen

Vandaag rijdt u naar Queilen waar u aan boord gaat van een boot om vervolgens naar Conejos Island te varen. Bij dit eiland krijgt u de kans om een belangrijke gemeenschap van ongeveer 500 Magelhaen pinguïns te bewonderen. Tijdens de boottocht van ongeveer 2 uur kunt u een verscheidenheid aan dieren bekijken, zoals een zeeleeuwenkolonie, Chileense en Austral dolfijnen, aalscholvers, zwarte fardelen, zeemeeuwen en nog vele andere diersoorten. Met een beetje geluk laat de bruinvis zich ook nog zien.

Aan boord krijgt u een proeverij van zeevruchten aangeboden in combinatie met een glas witte wijn. Hierna wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Dag 7 | Selfdrive naar Puerto Varas

Vandaag rijdt u vanuit Chiloé terug naar Puerto Varas waar u overnacht. De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 8 | Selfdrive merenroute naar Pucón (4 uur)

De snelste weg naar Pucón is via Ruta 5, maar voor een rustige route over het Chileense platteland rijdt u via Frutillar Bajo met haar Duitse vakwerkhuizen naar Lago Llanquihue. Bij helder weer heeft u een prachtig uitzicht op de Osorno vulkaan aan de overzijde van het meer. U vervolgt uw reis via Panguipulli langs Lago Calafquén naar Pucón, het toeristisch centrum van het Chileense Merendistrict. Wandel later vandaag rond in het gezellige Pucón, bekijk de zonsondergang aan het Villarica meer en ga ’s avonds lekker eten in één van de gezellige cafeetjes.

Dag 9 | Wandelen in de nationale parken Villarica of Huerquehue

Pucón is een heerlijke plek om te verblijven met haar ligging aan het Villarica meer en het uitzicht op de gelijknamige vulkaan. In het Villarica National Park kunt u onder begeleiding van een gids de vulkaan beklimmen wat een geweldige ervaring is, maar er zijn ook korte wandelingen naar diverse watervallen of u bezoekt er de warmwaterbaden Termas Geométricas. Het Huerquehue National Park is relatief onbekender en wordt door minder toeristen bezocht, juist daarom is een bezoek aan dit park de moeite waard. De Los Lagos route is een aanrader en de echte actieve wandelaar loopt de San Sebastián trail.

Dag 10 | Selfdrive naar San Martín de Los Andes (3 uur)

Vandaag verlaat u Chili en steekt u het Andesgebergte over bij de grenspas Mamuil Malal. In Argentinië voert de route door het Lanín National Park met uitzichten op de gelijknamige vulkaan. U rijdt door bossen met de typische, inheemse apenboom en langs meren en vulkanen. U overnacht in het knusse dorpje San Martín de Los Andes aan de rand van het meer Lago Lácar. Voor een mooi uitzicht over het meer wandelt u naar het uitzichtspunt Mirador Bandurrias of verken het meer per kajak. Ook leuk is om de ferry te nemen naar het mooie strandje Quila Quina en de Chachin watervallen.

Dag 11 | Selfdrive naar Bariloche (3 uur)

Op de route van San Martín de Los Andes naar Bariloche doorkruist u het oudste nationale park van Argentinië, Parque Nacional Nahuel Huapi. Het park is in 1934 gesticht en bekend vanwege de ongerepte landschappen.

Het park maar ook de omgeving leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling of u kunt een van de omliggende dorpen bezoeken. De route naar San Martín de los Andes (ongeveer 150 kilometer) draagt de naam “Ruta de las Siete Lagos”, een prachtige route, bekend vanwege de 7 kraakheldere meren die u onderweg passeert, zijn bochtige wegen en schitterende vergezichten.

Dag 12 | Vrije dag in Bariloche

San Carlos de Bariloche, kortweg Bariloche, is gelegen aan de flanken van het Andesgebergte aan de zuidelijke oever van het meer Nahuel Huapi. De hoge bergpieken van Cerros Catedral, López, Nireco en Shaihuenque omringen de stad. Bariloche doet Europees aan en niet voor niets wordt de stad ook wel het Beieren van de Andes genoemd. Aangezien de stad midden in het nationale park Nahuel Huapi ligt, is Bariloche een uitstekende basis om de prachtige omgeving te gaan verkennen. Ook is Bariloche de chocoladehoofdstad van Argentinië.

Dag 13 | Selfdrive naar Puerto Montt en vlucht naar Santiago (5 uur)

Vandaag laat u Argentinië achter u en rijdt u via de meren rondom Villa La Angostura terug naar Puerto Montt in Chili. Het is ongeveer 5 uur rijden over de meest directe, maar ook mooie route door het Puyehue National Park. Bezoek de warmwaterbronnen in het park of plan een stop voor een wandeling in het Anticura deel van het park. De korte wandelroute door de groene bossen naar de waterval Salto del Indio is hier een aanrader.

U levert uw huurauto om uiterlijk 18:00 uur in op het vliegveld van Puerto Montt. Aansluitend vliegt u naar Santiago.

Dag 14 | Terugvlucht naar Nederland of België

U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland of België welke de volgende dag aankomt.

Vanaf-prijs

De vanaf-prijs voor deze 14-daagse autoreis bedraagt €2.142 per persoon en is gebaseerd op 2 samenreizende personen.

Inclusief

 • Nederlands aanspreekpunt in Buenos Aires tijdens de volledige reis
 • 24hs lokaal Nederlands aanspreekpunt op de whatsapp
 • Landarrangement zoals omschreven
 • Standaard hotels op basis van logies ontbijt
 • Dagexcursies en tours zoals omschreven in het programma
 • Transfers zoals omschreven in het programma
 • Maaltijden zoals omschreven in het programma
 • Huur auto (SUV 4×2) incl. All risk-verzekering, vrije km’s, 2e chauffeur en grensbewijs
 • Bijdrage Garantie- en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht (+/- €1.200/1.500) en continentale vluchten (+/- €276)
 • Lunch, diner en drankjes van dag 1 t/m dag 14 indien anders omschreven
 • Benzine tijdens de selfdrive
 • Ferry van een naar Chiloe (kan niet vooraf gereserveerd worden)
 • Vroege check ins of late check outs
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Hotels

Wij werken met standaard en comfort hotels. De vanaf-prijs is gebaseerd op standaard hotels. Een upgrade behoort tot de mogelijkheden. In het persoonlijke reisprogramma dat we u toesturen zullen de hotels worden vermeld.

De hotels waar wij mee samenwerken zijn door ons aan de hand van onderstaande criteria met zorg geselecteerd:

 • Authentieke hotels met een gezellige en persoonlijke sfeer
 • Hotels met een bijzondere en/of gunstige ligging
 • Hotels die een duurzaam beleid nastreven ten opzichte van mens en natuur

Toelichting

Alle (pakket-)reizen die Pure Latin America aanbiedt zijn op aanvraag van beschikbaarheid. Wij gaan pas financiële verplichtingen aan op het moment dat u daadwerkelijk een reis bij ons heeft geboekt. Na ontvangst van uw aanbetaling worden de eerste noodzakelijke betalingen aan onze lokale partners direct voldaan. Voor de periode tussen uw betaling van het restantbedrag tot kort voor de datum van vertrek, wanneer wij de laatste betalingen aan onze lokale partners voldoen, houdt Pure Latin America een saldo liquide middelen aan minimaal ter hoogte van de nog uitstaande financiële verplichtingen naar onze lokale partners. U kunt er dus zeker van zijn dat uw reis bij Pure Latin America te allen tijde doorgang kan vinden.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Chili en Argentinië is oktober t/m april.

Elektriciteit

Het voltage dat men in Argentinië en Chili hanteert is 220. De stopcontacten zijn geschikt voor stekkers met twee of drie pinnen met een platte vorm. Adapters voor buitenlandse apparaten zijn te koop bij ferreterías (ijzerwinkels) en grote supermarkten.

Fooien

Het geven van fooi is gebruikelijk in Argentinië en Chili. In restaurants en hotels is 10% van de rekening een goede richtlijn, soms is dit echter wel al in de rekening opgenomen onder “servicekosten“. Ook in kleine restaurantjes, eetstalletjes, parkeergarages e.d. wordt een kleine fooi erg gewaardeerd. Taxichauffeurs verwachten meestal geen fooi.

Geldzaken

De Argentijnse en Chileense valuta is de peso. Supermarkten, de betere horecagelegenheden en de grotere winkels accepteren de belangrijkste creditcards. Voor actuele valutakoersen kunt u terecht bij www.xe.com. Wij adviseren geld te wissel bij de wisselkantoren (casas de cambio). Ook kan er in steden en grotere dorpen vaak worden gepint. Wel geldt er dan een opnamelimiet en zijn de transactiekosten vaak hoog.

Probeer als het kan altijd met creditcard of pinpas te betalen en houd de pesos op zak voor andere uitgaven. Contant geld wisselen is over het algemeen veel voordeliger dan geld uit de pinautomaat halen. Zorg – zeker buiten de grootste steden – dat u altijd contanten op zak hebt, desnoods in euro’s of dollars.

Gezondheid

Argentinië en Chili zijn landen zonder hygiënische problemen. Over het algemeen is het drinkwater safe. Het kan zijn dat het water hard en wat naar chloor smaakt. In dorpen is het beter om mineraalwater te drinken i.v.m. de hygiëne. Overal, zelfs in de kleinste supermarkten is volop mineraalwater te krijgen.

Inentingen

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel sterk aangeraden u te laten inenten tegen hepatitis A (geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Wij raden u aan voor vertrek uw gezondheidscentrum te contacteren voor een persoonlijk inentingsadvies.

Klimaat

Het klimaat van Argentinië kan worden ingedeeld in vier types: droog, gematigd, koud en warm. Het Andesgebergte, Antarctica, de Atlantische Oceaan en de omvang van het land zijn in belangrijke mate bepalend voor het klimaat. In Buenos Aires kan de Sudestada (zuidoostelijke wind) stortbuien veroorzaken en het pampeano-weersyteem, dat beïnvloed wordt door de oceaan, kan onweer aanvoeren vanuit de pampa`s. Op de hoogvlakten van de noordwestelijke Andes is het overdag warm, terwijl Patagonië wordt geteisterd door harde wind die uit het zuidwesten komt en onbelemmerd over de vlakte raast. Door het Antarctische zeeklimaat van Tierra del Fuego (Vuurland) is het daar het hele jaar door nat en winderig.

In het noorden van Chili is het het hele jaar door prettig reizen. December tot februari kan een slechte tijd zijn voor een bezoek aan de Altiplano, in verband met plotselinge zware regenval, waardoor de wegen onbegaanbaar worden. Vermijd van juni tot september centraal en zuidelijk Chili, omdat alles dan volgesneeuwd is en veel interessante plaatsen onbereikbaar zijn. Januari en februari zijn de meest toeristische maanden, dus in maart, november en december ben je het beste af. Op Paaseiland is het in de zomer erg warm en in de winter erg regenachtig.

Paspoort

U moet in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Argentinië of Chili nog tenminste zes maanden geldig is. EU-onderdanen hoeven voor een verblijf tot 90 dagen geen visum aan te vragen.

Veiligheid

Argentinië en Chili zijn veilige landen om doorheen te reizen. U wordt geadviseerd in de grote steden de arme wijken, en vooral de Villas de miseria (krottenwijken) zoveel mogelijk te mijden. Wees, vooral in de nachtelijke uren in de centra, extra alert op zakkenrollers.

Verzekeren

Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van kunnen genieten. Daarom zijn er verzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en een reisverzekering voor dekking van schade. Pure Latin America stelt voor elke reis een reisverzekering verplicht en een annuleringsverzekering wordt nadrukkelijk aanbevolen.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Combinatie mogelijkheden

Deze rondreis kan qua duur en de te bezoeken hoogtepunten volledig naar wens worden aangepast. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com.

Vluchten

Wanneer u zelf uw vlucht boekt, zorg er dan voor dat uw vluchttijden corresponderen met uw reisprogramma. De intercontinentale en continentale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Wel zijn wij als extra service in staat u een passend vluchtvoorstel voor te leggen. Voor de intercontinentale vlucht werken wij samen met de KLM en voor de continentale vluchten in Chili met LATAM Airlines en SKY Airline en in Argentinië met Aerolíneas Argentinas.

Spreekt deze reis u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

Per auto verkent u de mooiste hoogtepunten van de Merengebieden van Chili en Argentinië