Het natuurreservaat Serra do Mar, de watervallen van Iguaçu, de rijke biodiversiteit van de Pantanal, de Amazone vanuit de Cristalino lodge, koloniaal Salvador de Bahia en de overweldigende natuur van Chapada Diamantina

Deze reis heeft Pure Latin America speciaal samengesteld voor echte natuurliefhebbers. U maakt tijdens deze reis kennis met een groot aantal hoogtepunten van de Braziliaanse natuur, flora en fauna.

U arriveert in Rio de Janeiro, de swingende, kleurrijke mix van strand, samba, schitterende natuur en fantastische vergezichten vanaf het Christusbeeld en de Suikerbroodberg.

Vanuit Rio gaat u naar de zeer bijzondere Pousada Picinguaba, gelegen aan een baai in het hart van het natuurreservaat Serra do Mar. Tussen de grillige landtongen en hellingen die steil afdalen tot in de Atlantische Oceaan, liggen ontelbare baaien en witte stranden verscholen. Pousada Picinguaba staat gelijk aan rust, natuur, eenvoud en authenticiteit. De enige geluiden die u hier hoort komen van de wuivende palmbomen en de zee.

Uw volgende bestemming zijn de prachtige watervallen van Foz do Iguaçu, die u zowel van de Braziliaanse als de Argentijnse kant bezoekt.

Vervolgens trekt u verder naar het overweldigende natuurgebied de Pantanal, waar u verblijft in de Araras Eco Lodge. De lodge is een begrijp voor dierenliefhebbers die de Pantanal bezoeken. U kunt hier vogels spotten, wandelingen maken door de bossen (ook ’s nachts en tijdens zonsopkomst en -ondergang), kanoën en paardrijden. Ook beschikt de lodge over 2 observatietorens met een spectaculair uitzicht.

Uw volgende bestemming is Alta Floresta, in het zuidelijke deel van de Amazone. Daar verblijft u op een absolute toplocatie, van waaruit u kennismaakt met de machtige Amazone. Vooral de vogel- en vlinderpopulatie is hier spectaculair. Ook zult u met een beetje geluk tapirs, capibara’s, agouti’s, reuzenotters, miereneters en verschillende apensoorten tegenkomen.

Na anderhalve dag in Salvador de Bahia, waar u een deel van de koloniale geschiedenis van Brazilië ontdekt, reist u verder naar Lençois. Dit leuke kleine plaatsje is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het nationale park Chapada Diamantina, een schitterend natuurgebied waar u onder meer grotten met prachtige stalagmieten, stalactieten en kristalhelder water kunt bezoeken, evenals paradijselijke plekjes met watervallen, waterbronnen en bijzondere vogels. Een perfecte afsluiting van al het moois dat de Braziliaanse natuur u tijdens deze reis te bieden heeft.

Hoogtepunten

Dag 1 | Aankomst in Rio de Janeiro

Vandaag komt u aan in Rio de Janeiro. Vanuit het vliegveld wordt u met een transfer naar het hotel gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen.

Wie aan Rio denkt, ziet een zonnig strand met prachtig gebruinde lichamen, hoort het zwoele ritme van de bossa nova en krijgt beelden van een uitzinnig dansende menigte met mooie kostuums tijdens carnaval.

De beelden bedriegen niet. Rio is een stad om breeduit van te genieten. De locatie is uniek. Het tropische decor is kleurrijk met vreemd gevormde rotsen tegen een dichtbegroeid kustgebergte. De stranden van Rio zijn het gezicht van de stad, bezongen en gefotografeerd, beschreven en gefilmd. Copacabana en Ipanema zijn de ontmoetingsplaatsen bij uitstek in deze wereldstad. Hier naar het strand gaan is kijken en gezien worden. Onmiskenbaar legt de carioca, de inwoner van Rio, op het strand zijn ware aard bloot, zonaanbidder, levensgenieter, ijdeltuit en versierder.

Maar er is meer. Ondanks de moderniseringsgolven zijn historische gedeelten van de stad behouden gebleven. Het oude centrum leeft met authentieke wijken zoals Lapa en Santa Teresa weer helemaal op en voor de oude havenbuurt zijn grootse plannen. Rio biedt een ruime keus aan musea op historisch, religieus en artistiek gebied.

U overnacht in het luxe hotel Santa Teresa Rio MGallery by Sofitel. Dit hotel was oorspronkelijk een koffieplantagehuis uit de 19e eeuw en is nu omgetoverd tot een prachtig boutique hotel in het hart van de culturele wijk Santa Teresa. Belangrijke hoogtepunten zoals het Christusbeeld, de Suikerberg als ook de stranden Copacabana en Ipanema zijn allemaal makkelijk te bereiken. De stijl van het hotel is geïnspireerd op de gouden tijd van de cacao en koffie in Brazilië. Het is een oase van rust in het drukke Rio maar toch nabij belangrijke bezienswaardigheden. Het hotel heeft 44 kamers die uniek en stijlvol zijn ingericht met meubels die zijn ontworpen door Braziliaanse kunstenaars. Ook heeft het hotel een buitenzwembad met uitzicht op de baai van Guanabara.

Dag 2 | Stadstour Rio de Janeiro

Vandaag gaat u er met een Engelstalige gids gedurende 4 uur op uit voor een stadstour door Rio de Janeiro. Het voornaamste hoogtepunt dat u vandaag aandoet is Rio’s icoon, Pão de Açúcar of ook wel de Suikerberg. Toen de Portugese zeevaarders de baai Guanabara binnenvoeren, waren ze diep onder de indruk van de machtige rots die voor hun opdoemde. Ze noemden hem Pão de Açúcar (Suikerbrood) naar de kegelvormige hompen geperst suikerconcentraat die naar Europa werden vervoerd.

De kabelbaan gaat in twee etappes, eerst naar de Morro de Urca en van die rotspunt naar Pão de Açúcar. Dit laatste traject werd in 1913 voltooid. De Pão de Açúcar biedt het beste uitzicht op de baai, de oude stad en de stranden.

Tevens doet u vandaag de Metropolitan Cathedral en Aterro do Flamengo aan, een rustig en uitgestrekt park met mooie uitzichten over/op Rio en de Suikerberg. Laat u verrassen door veelzijdig Rio de Janeiro …

Dag 3 | Transfer naar Pousada Picinguaba

Vanuit Rio wordt u in ongeveer 5 uur naar de zeer bijzondere Pousada Picinguaba gebracht welke is gelegen aan een baai in het hart van het natuurreservaat Serra do Mar. Tussen de grillige landtongen en hellingen die steil afdalen tot in de Atlantische Oceaan liggen ontelbare baaien en witte stranden verscholen.

De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 4 | Verblijf in Pousada Picinguaba

Pousada Picinguaba staat gelijk aan rust, natuur, eenvoud en authenticiteit. De enige geluiden die u hier hoort komen van de wuivende palmbomen en de zee. Het hotel heeft 10 kamers met zicht op de zee, het zwembad of de tuin. Ze zijn eenvoudig ingericht, tegelijkertijd charmant en comfortabel. Vanuit de hangmat op het balkon heeft u een prachtig uitzicht op zee en de tropische tuin. Tijdens uw verblijf zijn het ontbijt en het diner inbegrepen.

U mag gebruik maken van de kano’s om zo een bezoek te brengen aan het 3 kilometer lange Fazenda-strand. Vanuit de pousada loopt een paadje door het groen naar het vissersdorpje met een paar slaperige huisjes, wat restaurants, veel vissersboten en twee kleine stranden.

Dag 5 | Transfer naar Rio de Janeiro en vlucht naar Foz do Iguaçu

U wordt vanuit het hotel naar het vliegveld van Rio de Janeiro gebracht van waaruit u naar Foz de Iguaçu vliegt. Na aankomst wordt u naar het hotel gelegen aan de Argentijnse zijde gebracht.

De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

U overnacht in LOI Suites. LOI Suites is een van de beste hotels aan de Argentijnse kant van de watervallen. Het hotel ligt in de Selva Iryapú, een junglegebiedje zo’n 2 km buiten het centrum van Puerto Iguazú. Het hotel heeft geen direct zicht op de watervallen, maar het is wel een zeer goed hotel met mooie ruime kamers en een fantastisch zwembad gelegen in de jungle.

Dag 6 | Dagexcursie Braziliaanse en Argentijnse kant van de watervallen

Vandaag brengt u samen met een Engelstalige gids een bezoek aan de Braziliaanse en Argentijnse kant van de watervallen. Aan de Braziliaanse kant is het zicht op de watervallen het mooist. Vooral de Garganta del Diablo (Duivelsstrot), een complex van 15 watervallen, is aan deze kant goed te zien. Per lift of via loopbruggen wordt u naar de mooiste panorama’s geleid. Enorme witte wolken spuiten omhoog en donderend geraas markeert de plaats waar de watermassa naar beneden stort. De watervallen van Garganta del Diablo zijn met 90 meter de hoogste.

De Argentijnse kant van de watervallen bezoekt u aan de hand van 2 wandelroutes. Het Circuito Superior, de bovenste wandelroute, biedt vanuit wisselend perspectief een blik op de watervallen. Bij de twee grote watervallen Ramirez en Bozetti heeft u een breed panorama van vrijwel de hele formatie, met het eiland San Martín ervoor. Circuito Inferior heeft alleen met de lagere ligging te maken en dus niets met de inferieure kwaliteit van de panorama’s. Die zijn hier namelijk niet mis. Op de lage balkons, vrijwel tegen de watervallen aan, staat u oog in oog met de watermassa die als een zondvloed op u afkomt.

De entree tot het nationale park is uiteraard inbegrepen.

Dag 7 | Reis naar Araras Eco Lodge in de Pantanal

U wordt vanuit uw hotel naar het vliegveld van Iguaçu gebracht van waaruit u naar Cuiabá vliegt. Vanuit Cuiabá wordt u in ongeveer 2 uur naar de sfeervolle Araras Eco Lodge gebracht. De lodge is een begrijp voor dierenliefhebbers die de Pantanal bezoeken. De lodge kan worden omschreven als rustiek met nette kamers welke allen zijn uitgerust met een airco en eigen badkamer. Er wordt door de lodge ook een keur aan activiteiten aangeboden: vogels spotten, wandelingen door de bossen (ook `s nachts en tijdens zonsopkomst en -ondergang), kanoën en paardrijden. Ook beschikt de lodge over 2 obersatietorens met een spectaculair uitzicht over de Pantanal.

Alle maaltijden en activiteiten zijn tijdens uw verblijf inbegrepen. Wel is het belangrijk te vermelden dat deze lodge geen betalingen met creditcard en pinpas accepteert. Het is dus noodzakelijk dat u contact geld meeneemt.

Dag 8/9 | Verblijf in Araras Eco Lodge

De komende twee dagen kunnen naar eigen wens worden ingevuld. We raden u aan om aan zoveel mogelijk activiteiten deel te nemen om op die manier een goede indruk te krijgen van de enorme diversiteit die de Pantanal herbergt.

De Pantanal is een 100.000 km² grote alluviale vlakte, van 100 tot 200 meter hoog, doorsneden door zijrivieren van de Rio Paraguay. Aan de noord-, oost- en zuidkant wordt het plateau begrensd door bergruggen. In de regentijd komen grote delen van de Pantanal onder water te staan door het regenwater uit hogergelegen delen in de rivieren Aquidauana, Negro, Taquari, Piquiri, São Lourenço en Cuiabá. In de droge tijd zakt het water. Op sommige plaatsen blijven poelen staan. Op andere plaatsen loopt het water via kleine beken, terug naar de rivieren.

Een indrukwekkende vogel in de Pantanal is de tuiuiu of jabiru. Deze vogel heeft een zwarte kop en vuurrode hals en kan 1 tot 1,5 meter hoog worden. Veelvoorkomend zijn ook de cardeal, ara’s, papagaaien en parkieten. Het zijn maar een paar van de 600 vogelsoorten die in de Pantanal voorkomen. Verder horen kaaimannen zo’n beetje tot de vaste oeverbewoners. Ook trekken apenfamilies in de bomen of een groep pekari’s in het groen regelmatig uw aandacht.

Dag 10 | Reis naar de Cristalino Lodge

Vandaag vliegt u vanuit Cuiabá naar Alta Floresta, gelegen in het zuidelijke deel van de Amazone. Op de luchthaven van Alta Floresta wordt u welkom geheten door een vertegenwoordiger van de Cristalino Lodge. U wordt per 4WD naar de oever van de Teles Pires rivier gebracht van waaruit u per boot in ongeveer een half uur naar de lodge vaart. Uw verblijf in de Cristalino Lodge is op basis van volpension, met inbegrip van dagelijkse excursies.

De Cristalino Lodge is door National Geographic bestempeld als een van de beste ecolodges ter wereld.

Dag 11/12 | Verblijf in de Cristalino Lodge

Gedurende deze dagen maakt u aan de hand van het spectaculaire excursieprogramma van de Cristalino Lodge kennis met de machtige Amazone. Er zijn in de directe omgeving van de lodge meer dan 20 kilometer goed onderhouden wandelroutes. Tevens beschikt de logde over een circa 50 meter hoge uitkijktoren met verschillende platforms die u ’s ochtends beklimt. Bovenin de toren heeft u een prachtig uitzicht op het Amazone regenwoud. U trekt er in de ochtend en in de middag op uit, soms ook `s avonds, na het diner. De meeste excursies zijn te voet of per boot; ze zijn voor ieder fit persoon en voor praktisch alle leeftijden geschikt, de wandelingen gaan in een zeer rustig tempo omdat er onderweg veel te zien is.

Vooral de vogel- en vlinderpopulatie is hier ongekend groot en divers; ornithologen en vlinderkundigen van over heel de wereld komen naar de Cristalino Lodge omdat dit een van de meest interessante gebieden is om vogels en vlinders te spotten. Ook zult u met een beetje geluk tapirs, capibara’s, agouti’s, reuzenotters, miereneters en verschillende apensoorten tegenkomen.

Alle maaltijden en activiteiten zijn tijdens uw verblijf inbegrepen.

Dag 13 | Vlucht naar Salvador da Bahia

Vanuit de lodge wordt u naar het vliegveld van Alta Floresta gebracht voor uw vlucht naar Salvador da Bahia. Salvador da Bahia, de volledige naam van de hoofdstad, is een oude koloniale stad, die dag en nacht bruist van de activiteit. Er zijn veel oude bouwwerken te bezichtigen en er is veel te beleven door de rijke Bahiaanse cultuur. De stad bevindt zich op een schiereiland, dat de Baía de Todos os Santos insluit. De naam van de baai is afgeleid van de dag dat Amerigo Vespucci hem ontdekte, op 1 november 1501 ofwel op Allerheiligen (Todos os Santos). De strategische functie is nu nog af te lezen aan het aantal forten en verdedigingswerken langs de kust.

De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 14 | Wandeltour Pelourinho

Vandaag gaat u er samen met een gids op uit om de oude stadskern en dan met name Pelourinho te verkennen. In de schilderachtige volkswijk Pelourinho, op de met kasseien geplaveide straatjes en pleinen en tussen de pastelkleurige gevels, lijkt de tijd te hebben stilgestaan. De talrijke grootse kerkelijke bouwwerken en de monumentale façades van sommige huizen verwijzen naar de tijd dat Salvador een van de belangrijkste steden in Zuid-Amerika was.

Ook doet u tijdens de wandeltour Elevador Lacerda aan. Vanuit hier heeft u een schitterend uitzicht over de benedenstad, de Mercado Modelo en de baai met het eiland Itaparica. Elevador Lacerda is een icoon van de stad. De lift is in 1930 in gebruik genomen. De Lacerdalift was voor die tijd een geweldige moderniteit, die de bereikbaarheid van de boven- en de benedenstad enorm verbeterde.

Dag 15 | Transfer naar Lençois

Vandaag wordt u aan de hand van een privétransfer in ongeveer 5,5 uur van Salvador naar Lençois gebracht.

Lençois is een leuk klein plaatsje en een typische voorbeeld van een mijnnederzetting dat te maken kreeg met een snelle groei, korte bloei en harde neergang. Verscheidene bouwwerken uit de roemruchte diamantentijd zijn behouden gebleven, zoals de Mercado Público en het Praça Horácio de Matos. I januari staat get plaatsje in het teken van religieuze festiviteiten, onder andere voor de beschermheilige Senhor dos Passos.

U verblijft in hotel Canto das Águas, een sfeervol hotel gelegen in Lençóis; de uitvalsbasis voor een bezoek aan het nationale park Chapada Diamantina. Het hotel ligt zeer centraal langs de Rio Lençóis die door het stadje stroomt. Het hotel heeft ruime kamers, een mooie tuin en een prachtige zwembad.

De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 16 | Dagexcursie Lapa Doce, Pratinha, Gruta Azul en Pai Inácio

Vandaag gaat u er met een Engelstalige gids op uit om de volgende hoogtepunten te bezoeken: Lapa Doce (een grot met prachtige stalagmieten en stalactieten), Pratinha (een grot met kristalhelder water), Gruta Azul (een grot met een mooie lichtinval) en Pai Inácio (een berg van waaruit u een prachtig uitzicht hebt over het nationale park Chapada Diamantina).

De entree tot het nationale park is niet inbegrepen. We raden u aan uw zwemkleding mee te nemen.

Dag 17 | Dagwandeling door het Chapada Diamantina

Behalve stranden, historische steden, en een interessante cultuur heeft de staat Bahia ook nog Parque Nacional da Chapada Diamantina. Deze hooggelegen regio, gelegen centraal in de staat, was ooit de rijkste van Brazilië. Dat was in de tijd dat er goud en diamanten gedolven werden. De rijkdom is voorbij maar de natuur is nog altijd even overweldigend. Het is een savannelandschap onderbroken door rotsen met watervallen, grotten en paradijselijke plekjes bij de waterbronnen met wilde bloemen en bijzondere vogels.

Vandaag gaat u er samen met een gids op uit om het nationale park te voet te verkennen. U wordt om 8:00 uur opgehaald in het hotel en naar Vale do Capão, het vertrekpunt van de wandeling. Het begin van de wandeling is inspannend, maar u wordt beloond met prachtige vergezichten over Vale do Capão. Hierna doet u de twee belangrijkste en mooiste watervallen van het nationale park aan: de waterval Fumaça met een hoogte van 422 meter en de waterval Riachinho waar u even heerlijk kunt ontspannen. Een lunchbox is vandaag inbegrepen.

Dag 18 | Terugvlucht naar Nederland of België

U wordt vanuit Lençois in ongeveer 5 uur naar het vliegveld van Salvador gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland of België.

Prijs

De prijs voor deze 18-daagse rondreis bedraagt €5.445 per persoon en is gebaseerd op 2 samenreizende personen.

Inclusief

 • Landarrangement zoals omschreven
 • Overnachtingen in uitstekende hotels (up- of downgrade is mogelijk)
 • Dagexcursies en tours zoals omschreven in het programma
 • Entreegelden nationale parken zoals omschreven in het programma
 • Vervoer en transfers zoals omschreven in het programma
 • Maaltijden zoals omschreven in het programma
 • Bijdrage Garantie- en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht (+/- €800/1.000) en continentale vluchten (+/- €550)
 • Lunch, diner en drankjes van dag 1 t/m dag 18 indien anders omschreven
 • Vroege check ins of late check outs
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Hotels

Wij werken met standaard en comfort hotels. De prijs is gebaseerd op uitstekende comfort hotels. Een up- of downgrade behoort tot de mogelijkheden.

De hotels waar wij mee samenwerken zijn door ons aan de hand van onderstaande criteria met zorg geselecteerd:

 • Authentieke hotels met een gezellige en persoonlijke sfeer
 • Hotels met een bijzondere en/of gunstige ligging
 • Hotels die een duurzaam beleid nastreven ten opzichte van mens en natuur

Toelichting

Alle (pakket-)reizen die Pure Latin America aanbiedt zijn op aanvraag van beschikbaarheid. Wij gaan pas financiële verplichtingen aan op het moment dat u daadwerkelijk een reis bij ons heeft geboekt. Na ontvangst van uw aanbetaling worden de eerste noodzakelijke betalingen aan onze lokale partners direct voldaan. Voor de periode tussen uw betaling van het restantbedrag tot kort voor de datum van vertrek, wanneer wij de laatste betalingen aan onze lokale partners voldoen, houdt Pure Latin America een saldo liquide middelen aan minimaal ter hoogte van de nog uitstaande financiële verplichtingen naar onze lokale partners. U kunt er dus zeker van zijn dat uw reis bij Pure Latin America te allen tijde doorgang kan vinden.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beste reistijd

Om meer te weten te komen over de beste reistijd en het klimaat in Brazilië, raden we u aan om dit artikel te raadplegen.

Elektriciteit

Afhankelijk van de regio is het voltage 127 of 220 volt. Het officiële type stopcontacten in Brazilië is type N, dat vrijwel alleen in Brazilië wordt gebruikt. Deze stopcontacten hebben drie ronde gaten en zijn geaard. Ze zijn vaak ook geschikt voor de bij ons bekende platte stekker van het type C. Let echter wel altijd op het voltage.

Fooien

Het geven van fooi is in Brazilië niet verplicht en wordt niet verwacht. Dit neemt niet weg dat het altijd welkom is. In restaurants wordt vaak 10% servicekosten aan de rekening toegevoegd. Het is niet verplicht om dit bedrag te betalen. Tenzij er een goede reden is om dit niet te doen, wordt dit bedrag in principe wel gewoon betaald. Of u fooi geeft, kunt u zelf beslissen. Bij taxiritjes is het gebruikelijk om het eindbedrag af te ronden, om te voorkomen dat taxichauffeurs met veel muntgeld rondrijden.

Geldzaken

Om meer te weten te komen over geldzaken in Brazilië, raden we u aan om dit artikel te raadplegen.

Gezondheid

De gezondheidszorg in de grote steden is over het algemeen van goede kwaliteit. In São Paolo en Rio de Janeiro beheersen de dokters veelal de Engelse taal. In afgelegen gebieden is de medische zorg echter zeer beperkt en soms geheel afwezig.

Wij adviseren u een goede reisverzekering af te sluiten. Houdt u er rekening mee dat mogelijk contant moet worden betaald voor medische zorg.

In geval van een ziekenhuisopname of wanneer medisch-specialistische zorg nodig is, kunt u het beste direct contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij.

Er zijn overal apotheken (drogerias of farmacias). Let wel goed op de houdbaarheidsdatum van geneesmiddelen. Verder raden we u aan enkel flessenwater te gebruiken.

Inentingen

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel sterk aangeraden u te laten inenten tegen Gele Koorts, DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A (geelzucht). We raden u aan voor vertrek uw gezondheidscentrum te contacteren voor een persoonlijk inentingsadvies.

Klimaat

Brazilië kent verschillende klimaten, die voor een groot deel onder de hoofdcategorieën tropisch en subtropisch geschaard kunnen worden. Door de ligging van dit enorme land zijn het allemaal warme klimaten. De uiteindelijke klimaatzone en de bijbehorende kenmerken worden vooral bepaald door de ligging ten opzichte van de Atlantische Oceaan, het Hoogland van Brazilië, het Andesgebergte ten westen van Brazilië en het Amazonegebied.

Het hele Amazonegebied en noordelijke deel van het Hoogland van Brazilië kent tropische klimaten. Ten zuidoosten van de monding van de Amazonerivier en het gehele westelijke deel van het Amazonegebied heeft een tropisch regenwoudklimaat. De rest van het Amazonegebied heeft voornamelijk een tropisch moessonklimaat, wat het vooral te danken heeft een duidelijk aanwezige nattere periode, de zogenaamde moesson ofwel regentijd.

Vrijwel het gehele gebied tussen het Amazonegebied en de denkbeeldige lijn tussen Pantanal en Rio de Janeiro heeft een tropisch savanneklimaat. Uitzonderingen vormen de hoger gelegen gebieden in centraal Brazilië waar een warm en deels gematigd savanneklimaat heerst, het binnenland in het oosten waar voor een groot deel een warm steppeklimaat heerst en de kuststrook tussen Salvador en Rio de Janeiro waar tropische moesson en tropische regenwoudklimaten de toon zetten.

Het zuiden van Brazilië heeft een warm zeeklimaat met warme zomers en milde winters. Het gaat hierbij vooral om de regio’s Paraná, Santa Catarina, Rio Grande do Sul en Sao Paulo. Omdat in de lokale wintermaanden de temperaturen ’s nachts kunnen dalen tot onder de tien graden is er hier overduidelijk geen sprake meer van een tropisch klimaat.

Paspoort

U moet in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Brazilië nog tenminste zes maanden geldig is. EU-onderdanen hoeven voor een verblijf tot 90 dagen geen visum aan te vragen.

Veiligheid

Brazilië is een veilig land om doorheen te reizen. U wordt geadviseerd in de grote steden de arme wijken, en vooral de favelas (krottenwijken) zoveel mogelijk te mijden. Wees, vooral in de nachtelijke uren in de centra, extra alert op zakkenrollers.

Verzekeren

Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van kunnen genieten. Daarom zijn er verzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en een reisverzekering voor dekking van schade. Pure Latin America stelt voor elke reis een reisverzekering verplicht en een annuleringsverzekering wordt nadrukkelijk aanbevolen.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Combinatie mogelijkheden

Deze rondreis kan qua duur en de te bezoeken hoogtepunten volledig naar wens worden aangepast. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com.

Vluchten

Wanneer u zelf uw vlucht boekt, zorg er dan voor dat uw vluchttijden corresponderen met uw reisprogramma. De intercontinentale en continentale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Wel zijn wij als extra service in staat u een passend vluchtvoorstel voor te leggen. Voor de intercontinentale vlucht werken wij samen met de KLM en voor de continentale vluchten in Brazilië met LATAM Airlines en GOL.

Spreekt deze reis u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

Het natuurreservaat Serra do Mar, de watervallen van Iguaçu, de rijke biodiversiteit van de Pantanal, de Amazone vanuit de Cristalino lodge, koloniaal Salvador de Bahia en de overweldigende natuur van Chapada Diamantina