16-daagse reis

Rondreis hoogtepunten van Chili

Santiago, Atacama woestijn, Torres del Paine en Paaseiland

Tijdens deze droomreis bezoekt u de mooiste hoogtepunten van Chili. Uw reis begint in de wereldstad Santiago, toegangspoort tot de rest van Chili. De stad wordt omgeven door de besneeuwde bergtoppen van het machtige Andesgebergte. Ook de levensgenieter komt hier aan zijn trekken.

Hierna reist u door naar het droge en kleurrijke noorden voor een bezoek aan de Atacama woestijn en omliggende hoogtepunten. Het gebied kenmerkt zich onder andere door uitgestrekte zoutvlaktes, geisers, prachtige kleuren en levendige woestijndorpjes.

Een bezoek aan het indrukwekkende Torres del Paine, of ook wel het mooiste wandelgebied van Chili, mag natuurlijk niet ontbreken aan deze droomreis. U wandelt er langs kraters, hoog oprijzende bergruggen, over gletsjers en door uitgestrekte toendra. Als massieve granieten punten steken de 2.800 meter hoge toppen van Torres del Paine uit boven de grijze steppe.

Het laatste hoogtepunt dat u aandoet is Paaseiland, een van de meest afgelegen eilanden ter wereld. De Moai beelden, de parelwitte stranden en de Rano Raraku vulkaan maken van Paaseiland de ideale plek om uw droomreis op een ontspannen manier af te sluiten.

Hoogtepunten

Dag 1 | Aankomst in Santiago en wandeltour

U komt aan op het internationale vliegveld van Santiago van waaruit u met een transfer naar het hotel wordt gebracht.

In Chileense kindertekeningen prijken bijna altijd wel bergen met sneeuwkappen op de achtergrond. In Santiago wordt duidelijk waarom: de Andes, die achter de stad opdoemt, is een constante aanwezige in het stadsbeeld. De stad zelf is gezegend met een ideaal mediterraan klimaat. Santiago is ook een van de meest hanteerbare Latijns-Amerikaanse hoofdsteden als u er voor het eerst komt. Hoewel het een grote stad is, doet zij bijna provinciaals aan. In de smalle straten van het compacte centrum is het nauwelijks voorstelbaar dat u zich in het hart van een stedelijk gebied met 6 miljoen inwoners bevindt. In weerwil van de bergen schept de uitgestrektheid van Santiago een gevoel van ruimte. Alleen in het centrum zijn de druk en de dichte bebouwing die doorgaans bij steden van dit formaat horen, voel- en zichtbaar.

In de middag neemt u deel aan een wandeltour waarbij u onderstaande hoogtepunten bezoekt:

 • Het historische centrum van Santiago de Chile
 • De lokale markt
 • Het regeringsgebouw Palacio de la Moneda
 • Het Plaza de Armas met de kathedraal, het nationaal historisch museum en het schitterende postkantoor

Wanneer wenselijk kunnen we voor u een tafel reserveren bij restaurant Boragó, onlangs verkozen tot het 27e beste restaurant ter wereld. Hier vertellen we u meer over dit fantastische restaurant.

Dag 2 | Bezoek aan wijnhuis en Valparaíso

In de ochtend wordt u naar het wijnhuis Casa del Bosque gebracht, een ecologisch verantwoorde bodega waar je een rondleiding krijgt en na afloop een wijnproeverij van 4 wijnen. Bodega Casa del Bosque is gelegen in de Casablanca wijnvallei. De Casablanca vallei ligt op de kustvlakte, met lage heuvels en flauwe hellingen op minder dan 400 meter boven zeeniveau. Het warme, gematigde klimaat in het gebied wordt sterk beïnvloed door de lichte zeewinden, waardoor de algehele temperatuur enigszins wordt getemperd. In de Casablanca vallei was er tot in de jaren tachtig voornamelijk sprake van veeteelt. De laatste jaren ontdekken steeds meer wijnboeren de kracht van deze vallei, en er wordt veel geïnvesteerd in moderne wijnbouwtechnologie.

Vervolgens wordt u naar de Chileense kustplaats Valparaíso gebracht waar u deelneemt aan een wandeltour. Valparaíso wordt beschouwd als een van indrukwekkendste steden van Latijns-Amerika. De stad ligt op meerdere steile hellingen die uitkomen in de Grote Oceaan. In de binnenstad vindt men veel cultureel erfgoed. De historische wijk van Valparaíso staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 3 | Vlucht naar Calama

U wordt vanuit het hotel naar het vliegveld gebracht en vliegt naar Calama gelegen in het noorden van Chili. Vanuit het vliegveld wordt u naar uw hotel in San Pedro de Atacama gebracht.

De oaseplaats San Pedro de Atacama is een populaire uitvalsbasis voor wie de spectaculaire plekken van het noorden wil verkennen. Achter San Pedro strekt het Salar de Atacama, een droog zoutmeer, zich uit tot aan de met sneeuw bedekte vulkanen in de verte. De Licancábur is met 5916 meter een van de hoogste uitgedoofde vulkanen in het Andesgebergte.

San Pedro de Atacama is een authentiek dorp. Aan het centrale plein staat een huis van Adobe dat voor de residentie van Pedro de Valdivia doorgaat, maar waarvan men nu denkt dat het precolumbiaans is. Ertegenover staat een van de oudste kerken van Chili, uit de 16e eeuw. Het Museo Arqueológico Gustavo Le Paige geldt als een van de beste in Zuid-Amerika. Het is gesticht door de dorpspriester naar wie het is genoemd en bezit een buitengewoon brede collectie precolumbiaanse artefacten, die schitterend zijn tentoongesteld.

Dag 4 | Middagexcursie naar de Maanvallei

De ochtend kan naar eigen wens worden ingevuld.

In de middag (vertrek om 15:30 uur) bezoekt u het zoutgebergte en geniet u van de prachtige vergezichten over de vallei. Ook doet u de Mars en Death Valley aan met zijn bijzondere rotsformaties, de natuur in optima forma. Het volgende hoogtepunt is de “Three Marias”, een interessante geologische formatie van zand, klei en zout gelegen naast een voormalige zoutmijn. Tijdens zonsondergang begeeft u zich naar de top van een van de hoogste zandduinen in de Maanvallei, om van daaruit de zon te zien verdwijnen achter het Andesgebergte.

Dag 5 | Dagexcursie naar de Atacama zoutvlakte en de Altiplano Lagunes

Deze excursie start om 6:30 uur, om 17:00 uur wordt u weer afgezet in het hotel.

Het eerste hoogtepunt dat u aandoet is de Atacama zoutvlakte, het dorp Toconao en de Chaxa Lagoon, de broedplaats van 3 soorten flamingo`s. Vanuit deze lagoon rijdt u door naar het dorp Socaire en het hoogland van Miscanti en Meñiques. Op een hoogte van ongeveer 4.500 meter heeft u vanuit deze dorpen prachtig zicht op de Atacama zoutvlakte, dit is tevens een beschermd gebied voor flamingo`s. De meren op de hoogvlakte worden omgeven door indrukwekkende vulkanen die zich miljoenen jaren geleden gevormd hebben toen het Andesgebergte uit de zee oprees.

Dag 6 | Dagexcursie naar de Tatio Geisers en de cactusvallei van Guatín

Deze excursie start om 4:30 uur, om 13:00 uur wordt u weer afgezet in het hotel.

U wordt naar het geothermale veld van El Tatio gebracht om de enorme geisers te bewonderen. Met een gids gaat u er op uit om het gebied te verkennen. Onderweg terug naar uw hotel bezoekt u nog de cactusvallei van Guatín. Het is een van de eerste plekken waar de vroege Atacameño’s zich gevestigd hebben. Lang voordat hier mensen kwamen, groeiden hier gigantische cactussen. Vandaag de dag gluren ze met hun stekelige koppen boven een greppel uit die vol staat met kleine, struikachtige cactussen die schalks bekend staan als “schoonmoederkussens”. De grootste van de cactusreuzen zijn wel 15 meter hoog en al 1000 jaar oud.

Dag 7 | Vlucht naar Punta Arenas en transfer naar Puerto Natales

U wordt vanuit het hotel naar het vliegveld gebracht en vliegt via Santiago naar Punta Arenas dat is gelegen in het zuiden van Chili. Vanaf het vliegveld neemt u de bus naar Puerto Natales.

De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 8 | Dagexcursie Torres del Paine

Vandaag gaat u er samen met een Engelstalige op uit voor het verkennen van het ruige nationale park Torres del Paine. Het park is onbewoond en telt tal van gletsjers, meren en inheemse bomen en behoort tot de mooiste wandelgebieden ter wereld. In het park wemelt het van de dieren, zoals guanaco`s, flamingo`s, nandoes en condors. Het park is vooral bekend vanwege de Torres en Cuernos del Paine (Torens en Horens van Paine) die uit de Patagonische vlakte oprijzen.

Ook doet u vandaag Cueva de Milodón aan, gelegen op zo’n 24 kilometer ten noordwesten van Puerto Natales. Dit nationaal monument behelst diverse rotsformaties en grotten. In een van de grotten werd in 1895 een stuk huid van een dier gevonden. Dit bleek afkomstig van een Milodon, een grote herbivoor uit de IJstijd die lijkt op een rechtopstaande beer en al bijna 10.000 tot 13.000 jaar is uitgestorven.

De entree tot het nationale park is inbegrepen.

Dag 9 | Boottocht Balmaceda en Serrano gletsjer

Vandaag staat er een prachtige boottocht door de Patagonische fjorden op het programma. Gedurende deze tocht kunt u zeeleeuwen, condors en vele watervogels spotten. Geniet van de rust en het landschap. Na 3 uur varen komt u aan bij de Balmaceda gletsjer die vanaf de bergtop Monte Balmaceda doorloopt tot in zee. U heeft een fantastisch uitzicht vanaf de boot.

Gedurende de rest van de dag vaart u langs watervallen, bergen, gletsjers en maakt u een wandeling langs een meer, op weg naar de gletsjer genaamd ‘Serrano’. Bij deze gletsjer gaat u aan boord van een zodiac waar u een reddingsvest aankrijgt en de rivier ‘Serrano’ opvaart richting Torres del Paine. Gedurende deze tocht heeft u een prachtig uitzicht op de Mazico Paine.

De entree tot het nationale park is inbegrepen.

Dag 10 | Vlucht naar Santiago

U wordt vanuit het hotel naar het vliegveld gebracht en vliegt naar Santiago.

De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 11 | Vlucht naar Paaseiland

Vanuit Santiago vliegt u naar Hanga Roa, de hoofdstad van Paaseiland. Vanuit het vliegveld wordt u naar uw hotel gebracht.

Paaseiland ligt op 3762 km uit de Chileense kust en draagt ook wel de naam ‘navel der aarde’ oftewel Rapa Nui. Het vulkanische eiland ontstond drie miljoen jaar geleden, maar werd ontdekt op Eerste Paasdag 1722. Sindsdien draagt het eiland de naam Paaseiland. Met een oppervlakte van 166 km2 is het eiland slechts anderhalf keer zo groot als het Nederlandse Waddeneiland Terschelling.

De circa 4000 inwoners, van voornamelijk Polynesische afkomst, wonen bijna allemaal in Hanga Roa, de hoofdstad. Paaseiland maakt deel uit van de provincie Valparaíso. Paaseiland is het eiland van de stenen Moais, monumentale standbeelden gehouwen uit de vulkanische steensoorten en vormen de grootste trekpleister van het eiland. De grootste Moais zijn meer dan 20 meter hoog en wegen 200 ton. Niemand weet door wie ze zijn gemaakt en waarom. De geschiedenis van het eiland blijft een mysterie voor de moderne buitenwereld. Er hebben vele verhalen de ronde gedaan, maar feit blijft dat de beelden een grote aantrekkingkracht uitoefenen op veel mensen.

De entree tot het nationale park is inbegrepen.

Dag 12/13 | Excursies Paaseiland

De komende twee dagen heeft u de beschikking over een gids die u laat kennismaken met de meest bijzondere hoogtepunten van Paaseiland, de Polynesische cultuur en de geschiedenis van dit bijzondere eiland. U bezoekt onder andere Ranu Raraku, een van de meest interessante archeologische vindplaatsen ter wereld waar zo`n 396 Moai beelden te bewonderen zijn in de nabijheid van een gedoofde vulkaan waarbij de krater gevuld is met water. Ook bezoekt u Ahu Tongariki, een van de mooiste visuele plekken om de Moai beelden te bewonderen. Tevens doet u Tahai aan, de bekende plaats met de staande Moai, schitterend tijdens zonsondergang.

Dag 14 | Vrije dag Paaseiland

Vandaag is een vrije dag op Paaseiland welke volledig naar eigen wens kan worden ingevuld.

Dag 15 | Vlucht naar Santiago

U wordt vanuit het hotel naar het vliegveld gebracht en vliegt terug naar Santiago. De vlucht duurt ongeveer 5 uur. Vanuit het vliegveld wordt u naar uw hotel gebracht.

De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

Dag 16 | Vlucht naar Nederland of België

Vandaag vliegt u vanuit Santiago terug naar Nederland of België.

Vanaf-prijs

De vanaf-prijs voor deze 16-daagse rondreis bedraagt €2.928 per persoon en is gebaseerd op 2 samenreizende personen.

Inclusief

 • Nederlands aanspreekpunt in Santiago de Chile tijdens de volledige reis
 • 24hs aanspreekpunt op de whatsapp tijdens de reis
 • Landarrangement zoals omschreven
 • Standaard hotels op basis van logies ontbijt
 • Dagexcursies en tours zoals omschreven in het programma
 • Transfers zoals omschreven in het programma
 • Entree nationale parken zoals omschreven in het programma
 • Maaltijden zoals omschreven in het programma
 • Bijdrage Garantie- en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht (+/- €1.200/1.500) en continentale vluchten (+/- €1.180)
 • Lunch, diner en drankjes van dag 1 t/m dag 16 indien anders omschreven
 • Vroege check ins of late check outs
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Hotels

Wij werken met standaard en comfort hotels. De vanaf-prijs is gebaseerd op standaard hotels. Een upgrade behoort tot de mogelijkheden. In het persoonlijke reisprogramma dat we u toesturen zullen de hotels worden vermeld die u dan aan de hand van een directe link kunt bekijken.

De hotels waar wij mee samenwerken zijn door ons aan de hand van onderstaande criteria met zorg geselecteerd:

 • Authentieke hotels met een gezellige en persoonlijke sfeer
 • Hotels met een bijzondere en/of gunstige ligging
 • Hotels die een duurzaam beleid nastreven ten opzichte van mens en natuur

Toelichting

Alle (pakket-)reizen die Pure Latin America aanbiedt zijn op aanvraag van beschikbaarheid. Wij gaan pas financiële verplichtingen aan op het moment dat u daadwerkelijk een reis bij ons heeft geboekt. Na ontvangst van uw aanbetaling worden de eerste noodzakelijke betalingen aan onze lokale partners direct voldaan. Voor de periode tussen uw betaling van het restantbedrag tot kort voor de datum van vertrek, wanneer wij de laatste betalingen aan onze lokale partners voldoen, houdt Pure Latin America een saldo liquide middelen aan minimaal ter hoogte van de nog uitstaande financiële verplichtingen naar onze lokale partners. U kunt er dus zeker van zijn dat uw reis bij Pure Latin America te allen tijde doorgang kan vinden.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Chili is oktober t/m april.

Elektriciteit

Het voltage dat men in Chili hanteert is 220. De stopcontacten zijn geschikt voor stekkers met twee of drie pinnen met een platte vorm. Adapters voor buitenlandse apparaten zijn te koop bij ferreterías (ijzerwinkels) en grote supermarkten.

Fooien

Het geven van fooi is gebruikelijk in Chili. In restaurants en hotels is 10% van de rekening een goede richtlijn, soms is dit echter wel al in de rekening opgenomen onder “servicekosten“. Ook in kleine restaurantjes, eetstalletjes, parkeergarages e.d. wordt een kleine fooi erg gewaardeerd. Taxichauffeurs verwachten meestal geen fooi.

Geldzaken

De Chileense valuta is de peso. Supermarkten, de betere horecagelegenheden en de grotere winkels accepteren de belangrijkste creditcards. Voor actuele valutakoersen kunt u terecht bij www.xe.com. Wij adviseren geld te wissel bij de wisselkantoren (casas de cambio). Ook kan er in steden en grotere dorpen vaak worden gepint. Wel geldt er dan een opnamelimiet en zijn de transactiekosten vaak hoog.

Probeer als het kan altijd met creditcard of pinpas te betalen en houd de pesos op zak voor andere uitgaven. Contant geld wisselen is over het algemeen veel voordeliger dan geld uit de pinautomaat halen. Zorg – zeker buiten de grootste steden – dat u altijd contanten op zak hebt, desnoods in euro’s of dollars.

Gezondheid

Chili is een land zonder hygiënische problemen. Over het algemeen is het drinkwater safe. Het kan zijn dat het water hard en wat naar chloor smaakt. In dorpen is het beter om mineraalwater te drinken i.v.m. de hygiëne. Overal, zelfs in de kleinste supermarkten is volop mineraalwater te krijgen.

Inentingen

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel sterk aangeraden u te laten inenten tegen hepatitis A (geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Wij raden u aan voor vertrek uw gezondheidscentrum te contacteren voor een persoonlijk inentingsadvies.

Klimaat

In het noorden van Chili is het het hele jaar door prettig reizen. December tot februari kan een slechte tijd zijn voor een bezoek aan de Altiplano, in verband met plotselinge zware regenval, waardoor de wegen onbegaanbaar worden. Vermijd van juni tot september centraal en zuidelijk Chili, omdat alles dan volgesneeuwd is en veel interessante plaatsen onbereikbaar zijn. Januari en februari zijn de meest toeristische maanden, dus in maart, november en december ben je het beste af. Op Paaseiland is het in de zomer erg warm en in de winter erg regenachtig.

Paspoort

U moet in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Chili nog tenminste zes maanden geldig is. EU-onderdanen hoeven voor een verblijf tot 90 dagen geen visum aan te vragen.

Veiligheid

Chili is een veilig land om doorheen te reizen. U wordt geadviseerd in de grote steden de arme wijken, en vooral de Villas de miseria (krottenwijken) zoveel mogelijk te mijden. Wees, vooral in de nachtelijke uren in de centra, extra alert op zakkenrollers.

Verzekeren

Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van kunnen genieten. Daarom zijn er verzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en een reisverzekering voor dekking van schade. Pure Latin America stelt voor elke reis een reisverzekering verplicht en een annuleringsverzekering wordt nadrukkelijk aanbevolen.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Combinatie mogelijkheden

Deze rondreis kan qua duur en de te bezoeken hoogtepunten volledig naar wens worden aangepast. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com.

Vluchten

Wanneer u zelf uw vlucht boekt, zorg er dan voor dat uw vluchttijden corresponderen met uw reisprogramma. De intercontinentale en continentale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Wel zijn wij als extra service in staat u een passend vluchtvoorstel voor te leggen. Voor de intercontinentale vlucht werken wij samen met de KLM en voor de continentale vluchten in Chili met LATAM Airlines en SKY Airline.

Spreekt deze reis u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

Santiago, Atacama woestijn, Torres del Paine en Paaseiland