Indrukwekkende gletsjers en fjorden en prachtige wandelingen

Dwars door de zuidelijke ijsvelden van Chileens Patagonië vaart Luis Kochifas, de kapitein van de Skorpios III, de unieke 4-daagse Kaweskar route (608 km). De gletsjercruise begint in Puerto Natales (2.500 km ten zuiden van Santiago) en leidt u door de zuidelijke ijsvelden van Patagonië.

De familie Kochifas zijn pure natuurliefhebbers en laten u maar wat graag kennismaken met dit afgelegen en ruige deel van Patagonië. Het familiebedrijf is in 1957 opgericht door de vader van Luis, Constantino Kochifas. Constantino werkte toentertijd als visser en na jarenlange noeste arbeid had hij voldoende gespaard om een eigen boot te kopen die in het begin fungeerde als vrachtschip. 20 jaar later besloot hij de boot ook voor commerciële doeleinden te gaan gebruiken. Zijn belangrijkste doel was om de wereld kennis te laten kennismaken met het prachtige gebied waar hij jarenlang zelf doorheen was gevaren.

Het schip kenmerkt zich door een uitstekende service en comfortabele hutten. Tijdens de cruise bezoekt u tal van indrukwekkende gletsjers waaronder Amalia en El Brujo, de twee grootste van het gebied. Tevens gaat u er met regelmaat met de kleinere ijsbreker Capitán Constantino op uit om de natuur vanaf het vaste land te verkennen. Verder zult u onderweg veel dieren spotten zoals dolfijnen, zeeleeuwen, aalscholvers en condors. Ook bezoekt u de Herman gletsjer die zich kenmerkt door gekleurde ijsschotsen, een indrukwekkend fenomeen. Het hoogtepunt van deze cruise is de excursie door het fjord Calvo met zijn grote hoeveelheid en diversiteit aan gletsjers. U bezoekt 3 verschillende gletsjers van zeer dichtbij. Tijdens de cruise zult u zich verbazen over het ongerepte en desolate landschap en de grote diversiteit in flora en fauna.

Hoogtepunten

Dag 1 | Vertrek Skorpios cruise vanuit Puerto Natales

Vandaag wordt u vanuit het hotel of vliegveld naar de haven van Puerto Natales gebracht waar u om 16:00 uur aan boord gaat. Om 17:15 uur vertelt de kapitein u meer over de veiligheid aan boord en om 17:30 uur verlaat het schip de haven. De 4-daagse tocht over de Patagonische wateren gaat beginnen. Onderweg doet u gletsjers en fjorden aan die u ook van dichtbij vanuit een kleine ijsbreker zult gaan bekijken. Ook zijn er korte wandelingen in het programma opgenomen en kan er heerlijk worden gegeten en gedronken. Alle excursies en maaltijden tijdens de cruise zijn inbegrepen.

Dag 2 | De Amalia en El Brujo gletsjer en het Calvo fjord

Om 8:00 uur komt u met de boot aan bij de Amalia gletsjer en heeft u vanaf de boot een schitterend uitzicht op de gletsjer. Om 9:00 uur gaat u van boord voor een korte wandeling over voornamelijk het strand tot het moment dat u aankomt bij een uitzichtspunt van waaruit u een prachtig zicht hebt op de Amalia gletsjer. Hierna doet u de ‘El Brujo’ gletsjer aan welke u vanaf een grote rots zult aanschouwen. Het Calvo fjord is het volgende hoogtepunt dat u aandoet. Eenmaal daar aangekomen gaat u aan boord van de kleine ijsbreker en bezoekt u verschillende gletsjers: Fernando, Capitán Constantino en Alipio.

Dag 3 | Het Montañas fjord en een keur aan prachtige gletsjers

Om 9:00 uur komt u aan bij het ‘Montañas’ fjord van waaruit u 4 gletsjers kunt zien die zich vanuit de Sarmiento bergen naar de zee bewegen. Hierna bezoekt u met zodiacs de Alsina gletsjer welke wordt omgeven door hoge bergen. Rond het middaguur gaat u van boord voor een boswandeling naar de Bernal gletsjer. Dit is tevens het moment dat de boot zijn watervoorraden aanvult met water dat afkomstig is van een waterval. Eenmaal terug aan boord krijgt u nog de gletsjers Herman en Zamudio te zien. Aan het einde van de dag arriveert u bij White Angostura. Hier gaat u aan boord van de zodiacs om kennis te maken met de rijke flora en fauna. Om 21:00 uur schuift u aan voor het afscheidsdiner, aansluitend wordt er een afscheidsfeestje georganiseerd.

Dag 4 | Aankomst Skorpios cruise in Puerto Natales

Afhankelijk van de weersomstandigheden, arriveert u tussen 8:00 en 9:30 uur weer in de haven van Puerto Natales. U wordt in de haven opgehaald van waaruit u uw reis vervolgt.

Vanaf-prijs

De Skorpios cruise vertrekt elke dinsdag en vrijdag. De vanaf-prijs voor deze 4-daagse Skorpios cruise bedraagt €1.669 per persoon en is gebaseerd op het laagseizoen, overnachting in de Atenas hut en 2 samenreizende personen.

Seizoenen

 • Laagseizoen – oktober, november, december (t/m 21), maart en april
 • Hoogseizoen – december (vanaf 24), januari en februari

Vertrekdata 2022

 • Januari – 4/7/11/14/18/21/25/28
 • Februari – 1/4/8/11/15/18/22/25
 • Maart – 1/4/8/11/15/18/22/25/29
 • April – 1/5/8/12/15

Inclusief

 • Nederlands aanspreekpunt in Buenos Aires tijdens de cruise
 • Alle overnachtingen aan boord van de Skorpios III
 • Tochten met de kleine ijsbreker, zodiac tochten en wandelingen zoals omschreven in het programma
 • Alle maaltijden (4 per dag) en open bar aan boord van de Skorpios III
 • Veiligheidsvesten
 • Interessante lezingen aan boord van de Skorpios III
 • Bijdrage Garantie- en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht (+/- €800/1.000) en continentale vlucht
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het schip Skorpios III

De Skorpios III is gebouwd in 1995 en in 2010 grotendeels gerenoveerd. Het schip is 70 meter lang en 10 meter breed met een zeediepte van 3,3 meter en een gewicht van 1600 ton. Het schip heeft 44 hutten, verdeeld over 5 dekken en biedt plaats aan maximaal 88 gasten. Alle hutten beschikken over 2- of 1-persoons bedden, LCD TV, eigen badkamer en minikoelkast. Het schip heeft 2 comfortabele bars en een lounge ruimte met een prachtig uitzicht. De dinerzaal is ruim opgezet en biedt plaats aan 130 mensen. U wordt op een aangename manier culinair in de watten gelegd. U kunt uitgebreid genieten van de beste Patagonische gerechten, met een mooie selectie aan vlees, groente en zeevruchten, zoals de koningskrab, een kreeft van het eiland Juan Fernández, jakobsschelpen en mosselen. Ook kunt u kiezen voor het beste vlees uit de regio, zoals rund- en lamsvlees. Dit alles in combinatie met goede Chileense wijnen.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Combinatie mogelijkheden

Deze cruise kan worden gecombineerd met een rondreis door Chili en/of Argentinië. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com.

Vluchten

Wanneer u zelf uw vlucht boekt, zorg er dan voor dat uw vluchttijden corresponderen met uw reisprogramma. De intercontinentale en continentale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Wel zijn wij als extra service in staat u een passend vluchtvoorstel voor te leggen. Voor de intercontinentale vlucht werken wij samen met de KLM en voor de continentale vluchten in Chili met LATAM Airlines en SKY Airline.

Spreekt deze reis u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

Indrukwekkende gletsjers en fjorden en prachtige wandelingen