6-daagse reis

Trekking over het schiereiland Juatinga

Een trekking die de essentie van de Costa Verde perfect weergeeft

Een trekking die de essentie van de Costa Verde (Groene Kust) perfect weergeeft. Ongerept tropisch regenwoud, verborgen stranden, fantastische vergezichten, watervallen en pittoreske vissersdorpjes zijn hier de sleutelwoorden. Deze pittige trekking neemt u gedurende 4 dagen mee over het prachtige schiereiland Juatinga (Reserva Ecologica Estadual da Juatinga). Een absolute “must” voor de actieve reiziger.

Hoogtepunten

Dag 1 en 2 | Verblijf in Vila Mont

U wordt op het vliegveld van Rio de Janeiro of São Paulo opgehaald en naar Vila Mont gebracht waar u de eerste 2 dagen doorbrengt. Wat ooit begonnen is als een kleine villa in de subtropische Atlantische jungle van Brazilie, is nu een prachtig ontworpen lodge waar u helemaal tot rust kunt komen en van waaruit u kennis kunt maken met de Costa Verde. De lodge heeft tevens een smaakvol interieur en een prachtige tuin. ‘s Avonds kunt u zich verbazen over de kraakheldere sterrenhemel. Kortom, een heerlijke plek om uw droomreis door Brazilië te beginnen.

Dag 3 | Vila Oratorio – Ponta Negra (8.1 km, middelzwaar)

‘s Ochtends reist u met een lokale bus van Vila Mont naar Vila Oratorio. Hier begint het avontuur onder begeleiding van een professionele lokale gids. Het goed gemarkeerde pad door de jungle leidt u gedurende 1,5 uur naar Praia do Sono, een van de vele stranden die u tijdens deze trekking zult aandoen. U kunt hier een verfrissende duik nemen of genieten van een vers gevangen visje. Hierna volgt u de kustlijn tot aan Ponta Negra. Vlak voordat u hier aankomt bezoekt u de waterval Cachoeira das Galhetas. Ponta Negra zelf is een uiterst sympathiek vissersdorpje, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. U overnacht in een zeer sfeervolle pousada.

Dag 4 | Ponta Negra – Saco Bravo – Ponta Negra (7.4 km, middelzwaar)

Vandaag gaat u met een lichte bepakking op weg. Direct vanuit Ponta Negra betreedt u de jungle en bedwingt u twee heuvels tot aan Saco Bravo (ongeveer 1,5 uur). De Saco Bravo is een waterval die zich van de rotsen direct in zee stort. De perfecte plaats om een paar prachtige foto’s te maken en een duik te nemen (mits de omstandigheden dit toelaten). Hierna wandelt u via hetzelfde pad weer terug. U overnacht in dezelfde pousada in Ponta Negra.

Dag 5 | Ponta Negra – Pouso de Cajaiba (16.8 km, zwaar)

Direct vanuit Ponta Negra klimt u naar het hoogste punt van de tocht (590 m). De klim gaat door ongerept tropisch regenwoud met hier en daar prachtige vergezichten. Hierna daalt u in 2,5 uur af naar Cairucu das Piedras. Hier heeft u de tijd om even uit te rusten in een klein zwembad aan het strand. Hierna volgt u de kustlijn en doet u Saco das Anchoas en Martim de Sá aan (twee uur). Al wandelend heeft u een fantastisch uitzicht op de ruige kustlijn van het schiereiland. Na Martim de Sá volgt de laatste heuvel naar Pouso de Cajaiba, wederom een pittoresk dorpje aan een prachtig strand. U overnacht wederom in een pousada.

Dag 6 | Pouso de Cajaiba – Paraty-Mirim (8.4 km, zwaar)

Eerst volgt u de kust langs een aantal stranden met een eventueel bezoek aan de waterval Cachoeira de Praia Grande. Dan volgt de laatste klim: de bergrug van Praia Grande naar Engenho aan de Saco de Mamangua (2,5 uur). Het is een steile klim maar de vergezichten zijn fenomenaal. In Engenho ligt er een bootje voor u klaar waarmee u over de Saco de Mamangua (het enige fjord in Brazilië) naar Paraty-Mirim wordt gebracht. Vanuit Paraty-Mirim wordt u teruggebracht naar Vila Mont waar u heerlijk uit kunt rusten.

Prijs

De prijs voor deze 6 -daagse reis is op aanvraag.

Inclusief

 • Landarrangement zoals omschreven
 • Overnachtingen in pousadas op basis van logies/ontbijt
 • Dagwandelingen met professionele gids
 • Vervoer en transfers zoals omschreven in het programma
 • Bijdrage Garantie- en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht (+/- €800/1.000) en continentale vluchten
 • Lunch, diner en drankjes van dag 1 t/m 4 indien anders omschreven
 • Entreegelden nationale parken
 • Vroege check ins of late check outs
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beste reistijd

Om meer te weten te komen over de beste reistijd en het klimaat in Brazilië, raden we u aan om dit artikel te raadplegen.

Elektriciteit

Afhankelijk van de regio is het voltage 127 of 220 volt. Het officiële type stopcontacten in Brazilië is type N, dat vrijwel alleen in Brazilië wordt gebruikt. Deze stopcontacten hebben drie ronde gaten en zijn geaard. Ze zijn vaak ook geschikt voor de bij ons bekende platte stekker van het type C. Let echter wel altijd op het voltage.

Fooien

Het geven van fooi is in Brazilië niet verplicht en wordt niet verwacht. Dit neemt niet weg dat het altijd welkom is. In restaurants wordt vaak 10% servicekosten aan de rekening toegevoegd. Het is niet verplicht om dit bedrag te betalen. Tenzij er een goede reden is om dit niet te doen, wordt dit bedrag in principe wel gewoon betaald. Of u fooi geeft, kunt u zelf beslissen. Bij taxiritjes is het gebruikelijk om het eindbedrag af te ronden, om te voorkomen dat taxichauffeurs met veel muntgeld rondrijden.

Geldzaken

Om meer te weten te komen over geldzaken in Brazilië, raden we u aan om dit artikel te raadplegen.

Gezondheid

De gezondheidszorg in de grote steden is over het algemeen van goede kwaliteit. In São Paolo en Rio de Janeiro beheersen de dokters veelal de Engelse taal. In afgelegen gebieden is de medische zorg echter zeer beperkt en soms geheel afwezig.

Wij adviseren u een goede reisverzekering af te sluiten. Houdt u er rekening mee dat mogelijk contant moet worden betaald voor medische zorg.

In geval van een ziekenhuisopname of wanneer medisch-specialistische zorg nodig is, kunt u het beste direct contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij.

Er zijn overal apotheken (drogerias of farmacias). Let wel goed op de houdbaarheidsdatum van geneesmiddelen. Verder raden we u aan enkel flessenwater te gebruiken.

Inentingen

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel sterk aangeraden u te laten inenten tegen Gele Koorts, DTP (difterie, tetanus en polio) en Hepatitis A (geelzucht). We raden u aan voor vertrek uw gezondheidscentrum te contacteren voor een persoonlijk inentingsadvies.

Klimaat

Brazilië kent verschillende klimaten, die voor een groot deel onder de hoofdcategorieën tropisch en subtropisch geschaard kunnen worden. Door de ligging van dit enorme land zijn het allemaal warme klimaten. De uiteindelijke klimaatzone en de bijbehorende kenmerken worden vooral bepaald door de ligging ten opzichte van de Atlantische Oceaan, het Hoogland van Brazilië, het Andesgebergte ten westen van Brazilië en het Amazonegebied.

Het hele Amazonegebied en noordelijke deel van het Hoogland van Brazilië kent tropische klimaten. Ten zuidoosten van de monding van de Amazonerivier en het gehele westelijke deel van het Amazonegebied heeft een tropisch regenwoudklimaat. De rest van het Amazonegebied heeft voornamelijk een tropisch moessonklimaat, wat het vooral te danken heeft een duidelijk aanwezige nattere periode, de zogenaamde moesson ofwel regentijd.

Vrijwel het gehele gebied tussen het Amazonegebied en de denkbeeldige lijn tussen Pantanal en Rio de Janeiro heeft een tropisch savanneklimaat. Uitzonderingen vormen de hoger gelegen gebieden in centraal Brazilië waar een warm en deels gematigd savanneklimaat heerst, het binnenland in het oosten waar voor een groot deel een warm steppeklimaat heerst en de kuststrook tussen Salvador en Rio de Janeiro waar tropische moesson en tropische regenwoudklimaten de toon zetten.

Het zuiden van Brazilië heeft een warm zeeklimaat met warme zomers en milde winters. Het gaat hierbij vooral om de regio’s Paraná, Santa Catarina, Rio Grande do Sul en Sao Paulo. Omdat in de lokale wintermaanden de temperaturen ’s nachts kunnen dalen tot onder de tien graden is er hier overduidelijk geen sprake meer van een tropisch klimaat.

Paspoort

U moet in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Brazilië nog tenminste zes maanden geldig is. EU-onderdanen hoeven voor een verblijf tot 90 dagen geen visum aan te vragen.

Veiligheid

Brazilië is een veilig land om doorheen te reizen. U wordt geadviseerd in de grote steden de arme wijken, en vooral de favelas (krottenwijken) zoveel mogelijk te mijden. Wees, vooral in de nachtelijke uren in de centra, extra alert op zakkenrollers.

Verzekeren

Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van kunnen genieten. Daarom zijn er verzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en een reisverzekering voor dekking van schade. Pure Latin America stelt voor elke reis een reisverzekering verplicht en een annuleringsverzekering wordt nadrukkelijk aanbevolen.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deze trekking kan naar wens worden aangepast (meer of juist minder dagen, bepaalde trajecten met een boot, kamperen in plaats van overnachtingen in pousadas etc.). Informeert u bij ons naar de mogelijkheden: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com.

Spreekt deze reis u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

Een trekking die de essentie van de Costa Verde perfect weergeeft