Geniet van de prachtige vergezichten, de wilde natuur en vele vogels en zoogdieren die dit gebied rijk is

Het is niet overdreven te stellen dat de tocht van Puerto Montt naar Puerto Natales een van de mooiste boottochten ter wereld is. Gedurende 4d/3n dagen vaart u ongeveer 1.500 kilometer door een prachtig fjordengebied met op de achtergrond de imposante besneeuwde toppen van de Andes.

Onderweg kunt u genieten van de indrukwekkende vergezichten, de wilde natuur en vele vogels en zoogdieren die dit gebied rijk is. Uw verblijf aan boord is volledig verzorgd en u overnacht in een comfortabele hut. Al uw maaltijden, drankjes en de aangeboden excursies zijn inbegrepen tijdens de Navimag Cruise.

Hoogtepunten

Dag 1 | Puerto Montt – inscheping

U kunt vandaag tussen 09:00 en 13:00 uur inchecken bij het kantoor van Navimag cruises in Puerto Montt. Om 17:00 uur gaat u aan boord van de Navimag en wordt u welkom geheten. Er zal uitleg worden gegeven over de veiligheid aan boord en het programma voor de komende dagen.

Om 20:00 uur verlaat de boot de haven van Puerto Montt en zet koers richting Reloncaví Sound, de Golf van Ancud en het Apiao kanaal, alvorens de Golf van Corcovado binnen te varen. Deze spectaculaire boottocht door het schitterende fjordengebied van Zuid-Chili gaat dan eindelijk van start.

Dag 2 | Moraleda kanaal – open zee – Golf van Penas

Afhankelijk van de weersomstandigheden en het getijde, zal de kapitein bepalen welke route er wordt gevaren vandaag. Zo kan hij ervoor kiezen door het Pulluche kanaal, het Ninualac kanaal of Boca de Guafo te varen. De kans dat u vandaag walvissen en de tonina, de Chileense dolfijn zult spotten is zeer groot.

Dag 3 | Cotopaxi – Puerto Edén

Vandaag vaart de Navimag verder door het Messier kanaal met een diepte van ca. 1.270 meter. In dit kanaal bevindt zich het vrachtschip Capitán Leonidas wat in 1970 is vergaan. Het wrak van het Griekse vrachtschip staat boven op de Cotopaxi, een ander wrak dat 100 jaar eerder op exact dezelfde plek verging. De Chileense marine gebruikte het mooi op het water staande wrak een paar keer als schietschijf, hetgeen goed zichtbare sporen heeft achtergelaten.

Hierna passeert u de ‘English Narrows’, een zeer smalle doorgang met slechts ruimte voor 1 schip. U bereikt het plaatsje Puerto Edén, gelegen op Wellington Island, één van de grootste eilanden van Chili, gelegen in het Bernardo O’Higgins National Park. Na een kort verblijf in dit havenplaatsje vaart de Navimag ook nog door het Patagonië, Unión en Sarmiento kanaal.

Dag 4 | Angostura White – Puerto Natales

In de vroege ochtend vaart u door het Santa María kanaal en komt u vervolgens uit bij het smalste gedeelte van deze tocht: Angostura White, een ‘slechts’ 80 meter breed kanaal. Via de Unión Sound bereikt u uiteindelijk de haven van Puerto Natales waar deze boottocht tot een einde komt. Na een vroeg ontbijt gaat u van boord.

Prijs

De vanaf-prijs voor deze 4-daagse Navimag cruise bedraagt €780 per persoon en is gebaseerd op het laagseizoen en 2 samenreizende personen.

De boot vaart uit in de periode oktober t/m april. De route kan in 2 richtingen worden gemaakt: van Puerto Montt naar Puerto Natales met vertrek op zaterdag en van Puerto Natales naar Puerto Montt met vertrek op woensdag.

Belangrijk: de Navimag cruise ligt tot nader bericht stil.

Inclusief

 • Nederlands aanspreekpunt in Buenos Aires tijdens de cruise
 • Alle overnachtingen aan boord van de Navimag
 • Alle maaltijden (3 per dag)
 • Veiligheidsvesten
 • Bijdrage Garantie- en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht (+/- €800/1.000) en continentale vlucht
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Navimag is eenvoudig. Het is geen cruiseschip, maar een veerboot. Er zijn hutten; de boot is geschikt voor toeristen, maar is er vooral op gericht om locals met hun auto of vrachtauto van A naar B te brengen. Groot voordeel is dat u uw huurauto mee kunt nemen aan boord. Er kunnen maximaal 118 mensen mee aan boord.

U verblijft aan boord op basis van ontbijt, lunch en diner. U mag geen drank meenemen aan boord en er wordt ook geen drank verkocht.

Huttypes:

 • Er zijn grote slaapzalen met 22 bedden en kleinere slaapzalen met vier bedden. Wij raden de slaapzalen niet aan. Het is tenslotte voor drie of vier nachten
 • BB Hut met vier bedden (twee stapelbedden). Er is een patrijspoort, zodat u naar buiten kunt kijken. De badkamer deelt u met reizigers van andere hutten
 • A Hut. Hier zijn ook vier bedden (twee stapelbedden). Nadeel is dat de A hut geen raam heeft. Er is een eigen badkamer, maar deze is buiten de hut
 • AA Hut met twee stapelbedden (vier slaapplaatsen). Deze hut heeft een raam en er is een eigen badkamer, in de hut
 • AAA Hut met een stapelbed (twee bedden boven elkaar). Er is een patrijspoort. U heeft de beschikking over een eigen badkamer in de hut

De bedden zijn opgemaakt; er is bedlinnen aanwezig. Ook zijn er handdoeken aanwezig. Er is elektriciteit (220 Volt).

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Combinatie mogelijkheden

Deze cruise kan worden gecombineerd met een rondreis door Chili en/of Argentinië. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com.

Vluchten

Wanneer u zelf uw vlucht boekt, zorg er dan voor dat uw vluchttijden corresponderen met uw reisprogramma. De intercontinentale en continentale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Wel zijn wij als extra service in staat u een passend vluchtvoorstel voor te leggen. Voor de intercontinentale vlucht werken wij samen met de KLM en voor de continentale vluchten in Chili met LATAM Airlines en SKY Airline.

Spreekt deze reis u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

Geniet van de prachtige vergezichten, de wilde natuur en vele vogels en zoogdieren die dit gebied rijk is