Marjo en Henk

Argentinië en Chili

Marjo (61) en Henk (tijdens de reis 65 geworden). Bij aankomst in het hotel werden wij aangenaam verrast door een verjaardagskaart en een fles heerlijke rode wijn. Onze reis is gestart op 27 oktober en op 27 november 2019 waren wij weer terug in Limburg.

We hadden al langer het voornemen om naar Argentinië en Chili te gaan met als startplaats Santiago, om vervolgens via Bariloche en het Merengebied te eindigen in Patagonië. Echter in december 2018 zijn we naar de Vakantiebeurs Limburg geweest en hebben de presentatie van Gábor bijgewoond. We zijn meteen tot de conclusie gekomen dat we ook andere streken van Argentinië wilden zien. Na afloop zijn we met Gábor in gesprek gegaan en uiteindelijk volgde een geheel andere route.

We zijn gestart in Buenos Aires en hebben daar deelgenomen aan een interessante fietstocht en tangoavond. Vervolgens zijn we doorgereisd naar Ushuaia waar we met een gids hebben gewandeld in zeer zonnig weer en hebben genoten van de boottocht over het Beagle kanaal.

Hierna volgde El Calafate van waaruit we de immense Perito Moreno gletsjer hebben bezocht. Hierna zijn we met een huurauto naar El Chaltén gereden, onderweg hebben we samen met een gids een wandeling gemaakt door het versteende bos La Leona. Een bijzondere ervaring met windkracht 9. De volgende dag hebben we een lange maar bijzondere wandeling gemaakt naar Laguna de Los Tres bij de berg Fitz Roy. Helaas zat het weer niet mee en hebben we door langdurige sneeuwval de top net niet bereikt. Want veiligheid gaat voor alles en het was bij de klim naar boven nogal glad.

Vervolgens zijn we de Chileense grens overgestoken naar Torres del Paine waar we de Torres geheel onbewolkt en in de zon hebben zien schitteren. Een geweldige omgeving en we hebben hier een lange, intensieve wandeling gemaakt.

De bedoeling was om verder te vliegen vanuit El Calafate via Córdoba naar Salta, maar uitgerekend op deze dag was er een staking van het personeel van Aerolíneas Argentinas. Van Gwendeline ontvingen we hierover al vroeg in de ochtend bericht waarna de vlucht werd omgeboekt. Eerst terug naar Buenos Aires waar Gwendeline heeft gezorgd voor een goed hotel nabij het vliegveld. De volgende dag via Mendoza naar Salta.

Met een huurauto hebben we toen de afwisselende natuur van het noordwesten van Argentinie bezocht (Cachi, Molinos, Cafayate, Purmamarca en de Salinas Grandes).

We hebben de reis afgesloten met een waar hoogtepunt, de watervallen van Iguazú. Werkelijk schitterend. Ook hadden we een hotelkamer met terras met uitzicht op de jungle op 1 meter afstand. Ongekend en heel bijzonder.

We hebben genoten van een zeer indrukwekkende en gevarieerde reis. Grote waardering hebben we voor de zeer goede organisatie door Pure Latin America, de vaak bijzondere overnachtingsplaatsen en de begeleiding door Gwendeline (het Nederlandse aanspreekpunt). Dit was voor ons een absolute droomreis.

Spreekt dit u aan?

Pure Latin America laat u graag op een intense manier kennismaken met het prachtige Argentinië, Brazilië en/of Chili

Bekijk onze reizen

Lees wat andere klanten te vertellen hebben

Marc en Marieke

Argentinië en Chili

Pure Latin America heeft onze huwelijksreis naar Argentinië en Chili onvergetelijk gemaakt. De vele indrukken die wij hebben opgedaan tijdens onze rondreis zijn overweldigend geweest. Samen met Gábor hebben we een reis kunnen samenstellen waarbij al onze reiswensen aan bod zijn gekomen: mini-icetrekking, wandelen in Torres del Paine, een four-wheel drive door de Andes, een bezoek aan de wijngebieden en aan de watervallen in Iguazú. Ook de transfers, excursies en hotels waren perfect geregeld. Finca Valentina was een ongelofelijke plek die...

Lees verder

Jasper en Bregje

Argentinië

In oktober 2015 hebben wij een fantastische reis gemaakt door Argentinië en Brazilië. Gábor is een avond op gesprek geweest en heeft aan de hand van onze wensen een zeer mooie route uitgestippeld waarbij wij de hoogtepunten van beide landen hebben aangedaan. We hebben overnacht op unieke locaties die we zelf nooit hadden gevonden. Argentinië is een land wat zeer veel te bieden heeft en ons meer dan enthousiast heeft gemaakt. We willen graag nog eens terug en zullen dan...

Lees verder

Joost en Thea

Argentinië

In maart 2017 hebben wij een fantastische reis van 1 maand gemaakt door Argentinië.  Onze wensen werden meer dan vervuld en de trip met huurauto was geweldig. Het was elke keer weer een verrassing welk pittoresk gelegen hotel op ons wachtte. In Buenos Aires werden we opgewacht door Gwendeline die ons voorzag van alle nodige informatie en wegenkaarten. De route die voor ons was uitgestippeld was vol verrassingen en had niet beter en mooier gekund. Vanuit Buenos Aires zijn we...

Lees verder
Meer klantervaringen