Marjo en Henk

Argentinië en Chili

Marjo (61) en Henk (tijdens de reis 65 geworden). Bij aankomst in het hotel werden wij aangenaam verrast door een verjaardagskaart en een fles heerlijke rode wijn. Onze reis is gestart op 27 oktober en op 27 november 2019 waren wij weer terug in Limburg.

We hadden al langer het voornemen om naar Argentinië en Chili te gaan met als startplaats Santiago, om vervolgens via Bariloche en het Merengebied te eindigen in Patagonië. Echter in december 2018 zijn we naar de Vakantiebeurs Limburg geweest en hebben de presentatie van Gábor bijgewoond. We zijn meteen tot de conclusie gekomen dat we ook andere streken van Argentinië wilden zien. Na afloop zijn we met Gábor in gesprek gegaan en uiteindelijk volgde een geheel andere route.

We zijn gestart in Buenos Aires en hebben daar deelgenomen aan een interessante fietstocht en tangoavond. Vervolgens zijn we doorgereisd naar Ushuaia waar we met een gids hebben gewandeld in zeer zonnig weer en hebben genoten van de boottocht over het Beagle kanaal.

Hierna volgde El Calafate van waaruit we de immense Perito Moreno gletsjer hebben bezocht. Hierna zijn we met een huurauto naar El Chaltén gereden, onderweg hebben we samen met een gids een wandeling gemaakt door het versteende bos La Leona. Een bijzondere ervaring met windkracht 9. De volgende dag hebben we een lange maar bijzondere wandeling gemaakt naar Laguna de Los Tres bij de berg Fitz Roy. Helaas zat het weer niet mee en hebben we door langdurige sneeuwval de top net niet bereikt. Want veiligheid gaat voor alles en het was bij de klim naar boven nogal glad.

Vervolgens zijn we de Chileense grens overgestoken naar Torres del Paine waar we de Torres geheel onbewolkt en in de zon hebben zien schitteren. Een geweldige omgeving en we hebben hier een lange, intensieve wandeling gemaakt.

De bedoeling was om verder te vliegen vanuit El Calafate via Córdoba naar Salta, maar uitgerekend op deze dag was er een staking van het personeel van Aerolíneas Argentinas. Van Gwendeline ontvingen we hierover al vroeg in de ochtend bericht waarna de vlucht werd omgeboekt. Eerst terug naar Buenos Aires waar Gwendeline heeft gezorgd voor een goed hotel nabij het vliegveld. De volgende dag via Mendoza naar Salta.

Met een huurauto hebben we toen de afwisselende natuur van het noordwesten van Argentinie bezocht (Cachi, Molinos, Cafayate, Purmamarca en de Salinas Grandes).

We hebben de reis afgesloten met een waar hoogtepunt, de watervallen van Iguazú. Werkelijk schitterend. Ook hadden we een hotelkamer met terras met uitzicht op de jungle op 1 meter afstand. Ongekend en heel bijzonder.

We hebben genoten van een zeer indrukwekkende en gevarieerde reis. Grote waardering hebben we voor de zeer goede organisatie door Pure Latin America, de vaak bijzondere overnachtingsplaatsen en de begeleiding door Gwendeline (het Nederlandse aanspreekpunt). Dit was voor ons een absolute droomreis.

Spreekt dit u aan?

Pure Latin America laat u graag op een intense manier kennismaken met het prachtige Argentinië, Brazilië en/of Chili

Bekijk onze reizen

Lees wat andere klanten te vertellen hebben

Eimert

Argentinië en Chili

Een lang bij mij levende wens om ooit eens de Andes te zien is in vervulling gegaan. De enorme ruimtes, de verre vlakten, de veelkleurige bergen en vulkanen en de ijle hoogten hebben een overweldigende indruk gemaakt. Mijn reis, die begon in Buenos Aires, mij vervolgens bracht naar Salta en omgeving in het noordwesten van Argentinië en tenslotte Chili was voortreffelijk georganiseerd, gevarieerd en in balans. Mijn complimenten derhalve voor Pure Latin America en in het bijzonder Gwendeline, de charmante...

Lees verder

Els en Nick (uit België)

Argentinië en Chili

De reis op zich, het land en de Argentijnen zijn ons GE-WEL-DIG meegevallen. De Argentijnen zijn zowat het meest behulpzame volk dat we al ontmoet hebben. Het viel ons heel zwaar om terug op het vliegtuig richting Amsterdam te stappen. Dankzij de op maat gemaakte reis hebben we de gebieden kunnen bezoeken die we zelf hebben aangegeven. De plaatsen waar we gelogeerd hebben, kwamen zeker tegemoet aan onze verwachtingen. Het programma was mooi uitgewerkt en goed gebalanceerd. En dankzij de...

Lees verder

Jolande en Jaap

Argentinië en Chili

We hebben werkelijk een geweldige reis gemaakt van 4 weken door Argentinië en Chili. Perfect georganiseerd en met zorg uitgezocht. Zowel de hotels als de plaatsen, die ons waren aanbevolen om te bezoeken waren stuk voor stuk prachtig en ook heel gevarieerd. Het zelf rondrijden door dit enorme uitgestrekte en vooral lege land geeft een extra dimensie. De omgeving verandert continue. Ook heel veel wild gezien, wat wij totaal niet verwacht hadden. Wat ons vooral aanspreekt in Argentinië is dat...

Lees verder
Meer klantervaringen