Marjo en Henk

Argentinië en Chili

Marjo (61) en Henk (tijdens de reis 65 geworden). Bij aankomst in het hotel werden wij aangenaam verrast door een verjaardagskaart en een fles heerlijke rode wijn. Onze reis is gestart op 27 oktober en op 27 november 2019 waren wij weer terug in Limburg.

We hadden al langer het voornemen om naar Argentinië en Chili te gaan met als startplaats Santiago, om vervolgens via Bariloche en het Merengebied te eindigen in Patagonië. Echter in december 2018 zijn we naar de Vakantiebeurs Limburg geweest en hebben de presentatie van Gábor bijgewoond. We zijn meteen tot de conclusie gekomen dat we ook andere streken van Argentinië wilden zien. Na afloop zijn we met Gábor in gesprek gegaan en uiteindelijk volgde een geheel andere route.

We zijn gestart in Buenos Aires en hebben daar deelgenomen aan een interessante fietstocht en tangoavond. Vervolgens zijn we doorgereisd naar Ushuaia waar we met een gids hebben gewandeld in zeer zonnig weer en hebben genoten van de boottocht over het Beagle kanaal.

Hierna volgde El Calafate van waaruit we de immense Perito Moreno gletsjer hebben bezocht. Hierna zijn we met een huurauto naar El Chaltén gereden, onderweg hebben we samen met een gids een wandeling gemaakt door het versteende bos La Leona. Een bijzondere ervaring met windkracht 9. De volgende dag hebben we een lange maar bijzondere wandeling gemaakt naar Laguna de Los Tres bij de berg Fitz Roy. Helaas zat het weer niet mee en hebben we door langdurige sneeuwval de top net niet bereikt. Want veiligheid gaat voor alles en het was bij de klim naar boven nogal glad.

Vervolgens zijn we de Chileense grens overgestoken naar Torres del Paine waar we de Torres geheel onbewolkt en in de zon hebben zien schitteren. Een geweldige omgeving en we hebben hier een lange, intensieve wandeling gemaakt.

De bedoeling was om verder te vliegen vanuit El Calafate via Córdoba naar Salta, maar uitgerekend op deze dag was er een staking van het personeel van Aerolíneas Argentinas. Van Gwendeline ontvingen we hierover al vroeg in de ochtend bericht waarna de vlucht werd omgeboekt. Eerst terug naar Buenos Aires waar Gwendeline heeft gezorgd voor een goed hotel nabij het vliegveld. De volgende dag via Mendoza naar Salta.

Met een huurauto hebben we toen de afwisselende natuur van het noordwesten van Argentinie bezocht (Cachi, Molinos, Cafayate, Purmamarca en de Salinas Grandes).

We hebben de reis afgesloten met een waar hoogtepunt, de watervallen van Iguazú. Werkelijk schitterend. Ook hadden we een hotelkamer met terras met uitzicht op de jungle op 1 meter afstand. Ongekend en heel bijzonder.

We hebben genoten van een zeer indrukwekkende en gevarieerde reis. Grote waardering hebben we voor de zeer goede organisatie door Pure Latin America, de vaak bijzondere overnachtingsplaatsen en de begeleiding door Gwendeline (het Nederlandse aanspreekpunt). Dit was voor ons een absolute droomreis.

Spreekt dit u aan?

Pure Latin America laat u graag op een intense manier kennismaken met het prachtige Argentinië, Brazilië en/of Chili

Bekijk onze reizen

Lees wat andere klanten te vertellen hebben

Albert, Corry, Coen, Pleun, Suzanne en Marco

Argentinië

Eind 2014 ontstond tijdens een gezellige avond het idee om met z’n zessen een mooie reis te gaan maken. Met een duidelijke bestemming voor ogen: Patagonië zou het gaan worden! Nadat we vervolgens vrij snel daarna in contact waren gekomen met Pure Latin America is Gábor met groot enthousiasme voor ons aan de slag gegaan en binnen no time lag er al een geweldig voorstel op tafel dat hij ook nog eens persoonlijk thuis kwam toelichten. Wat een verschil met...

Lees verder

Gé en Mariëtte

Argentinië

Als afsluiting van onze 55-daagse reis door Zuid-Amerika hebben we drie dagen in Buenos Aires doorgebracht. Op één van deze dagen hebben we een stadstour gemaakt die we vóór ons vertrek al geboekt hadden bij Gábor van PLA. Uit de emails met Gábor konden we al opmaken dat we een goed adres hadden uitgekozen. Precies op tijd kwam onze gids Adolfo aangelopen. Afwisselend per taxi en te voet gingen we eerst op weg naar Café Tortoni. Hier hebben we in goed overleg de stadstour...

Lees verder

Berrie en Jos

Argentinië

Argentinië, hoe kom je daar nou bij? Dat hoorden we vaak als we vertelden over onze plannen om drie weken vakantie te vieren in de stad Buenos Aires en de provincies Salta en Missiones. We kunnen nu heel goed aangeven hoe bijzonder Argentinië is. De vormen en kleuren van de bergen en valleien in Salta zijn van een zeldzame schoonheid. De watervallen van Iguazú in het subtropische Missiones zijn adembenemend. En Buenos Aires heeft als miljoenenstad zoveel te bieden. Wat...

Lees verder
Meer klantervaringen