Gwendeline
info@purelatinamerica.com

Cruise met Oceanwide Expeditions naar Antarctica

Pure Latin America werkt al jaren nauw samen met Oceanwide Expeditions. Graag vertellen we u waarom Oceanwide Expeditions wereldwijd wordt gezien als een van de marktleiders op het gebied van expeditiecruises naar Antarctica.

Informeert u bij ons naar de beschikbaarheid en (de scherpe!) prijzen van een expeditiecruise naar Antarctica: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com.

Oceanwide Expeditions

Oceanwide Expeditions biedt sinds 1996 kleinschalige expeditiecruises aan naar Antarctica. Deze expedities worden uitgevoerd door de ijsversterkte motorschepen Plancius en Ortelius (beiden met een capaciteit van 116 passagiers).

Omdat de schepen in verafgelegen gebieden varen, met vaak ondiepe wateren en pakijs, staat veiligheid altijd voorop. De schepen voldoen daarom aan de hoogste internationale veiligheidsnormen voor passagiersschepen (SOLAS, Internationaal Verdrag voor de beveiliging van mensenlevens op zee).

Raak gefascineerd door Antarctica

De expeditiecruises zijn comfortabel en hebben oog voor de natuur, met flexibele programma’s en met gegarandeerd veel tijd voor natuurbeleving en avontuurlijke activiteiten. Door de tijd op zee zo kort mogelijk te houden en snelle landings-procedures te volgen geven zij hun gasten de kans om zoveel mogelijk tijd aan land door te brengen.

Ze bieden, als het weer dit toelaat, gemiddeld twee landingen per dag aan, één in de ochtend en één in de middag, en heel soms zelfs in de vroege ochtend of avond. De vaarschema’s en landprogramma’s zijn flexibel en worden zo nodig aangepast aan de lokale weers- en ijsomstandigheden maar ook aan de kansen om wildlife te zien.

De stabiele zodiacs, rubberen landingsboten, zijn snel beschikbaar voor landingen op afgelegen kusten of voor zodiac-excursies tussen de ijsschotsen, op zoek naar bijvoorbeeld walvissen en zeehonden. Raak gefascineerd door de extreme en unieke wildernis van Antarctica.

Antarctica

Expeditiecruises met oog voor natuur, dierenleven en activiteiten

Voor de expedities gebruiken zij speciaal aangepaste, ijsversterkte expeditie schepen. Antarctica is vrijwel volledig verstoken van enige infrastructuur, zoals hotels en wegen. Het expeditieschip is daarom een belangrijke schakel in de expeditie omdat het dient als hotel maar ook als vervoermiddel in de afgelegen kustgebieden.

De expeditieschepen zijn comfortabel en voorzien van moderne expeditie materialen, zoals de stabiele zodiacs die worden gebruikt voor de landingen. Ze bieden tijdens de expedities dagelijks begeleide excursies aan die een actieve en individuele natuurervaring in kleine groepen garanderen.

Antarctica

Ze hebben oog voor de natuur, met flexibele programma’s en met gegarandeerd veel tijd voor natuurbeleving en avontuurlijke activiteiten. Aan boord van het schip worden lezingen gegeven die bijdragen aan een bijzondere reiservaring en waarmee u uw kennis verrijkt over Antarctica.

Voor speciale activiteiten beschikken zij over hoogstaand materiaal van toonaangevende fabrikanten: tenten, slaapzakken, sneeuwschoenen, kajaks, duikcompressoren, persluchttanks en duiklood, geïsoleerde rubberlaarzen met profielzool, sleeën (pulkas) en materiaal voor alpinistische tochten.

Gepassioneerd door Antarctica

De mensen achter Oceanwide Expeditions zijn niet alleen gespecialiseerd in expeditiecruises naar Antarctica, ze zijn er ook door gepassioneerd. De organisatie onderscheidt zich van andere reisorganisaties door niet enkel nadruk te leggen op het geven van educatieve lezingen gedurende de reis en door het gebruiken van ervaren gidsen, maar ook vanwege het natuurvriendelijke karakter van de reizen en door het aanbieden van een actief programma aan land.

De cruises naar Antarctica zijn bedoeld voor reizigers die Antarctica op een andere manier willen leren kennen – reizigers die geen platgetreden paden willen bewandelen, maar die contact zoeken met, en iets willen leren over de lokale culturen en oog hebben voor de natuur. Reizigers die meer dan simpelweg toeristische plekken af willen vinken en de bijzondere natuur willen ervaren in ‘s werelds meest extreme en afgelegen gebied.

Waarin zij het verschil maken …

Oceanwide Expeditions is eigenaar én exploitant van een moderne vloot van kleine, ijsversterkte expeditieschepen die voldoen aan de hoogste internationale veiligheidsstandaarden. Hierdoor heeft hun professionele bemanning de mogelijkheid om veilig door de vaak ondiepe en met pakijs bedekte zeeën te varen. De expedities met deze schepen, die een beperkte grootte hebben en een kleine passagiers capaciteit, hebben zich reeds vele jaren bewezen en zijn een succesformule gebleken voor veilig en avontuurlijk toerisme in de afgelegen poolgebieden.

De expeditieschepen zijn comfortabel en bieden een gezellige, informele sfeer. De hutten aan boord zijn vergelijkbaar met kamers in een eenvoudig maar goed hotel. De schepen van Oceanwide Expeditions staan vooral bekend vanwege de uitzonderlijk hoge kwaliteit van de dienstverlening aan boord. De chefs bereiden uitstekende internationale gerechten waarbij aan de meeste dieetvoorkeuren kan worden voldaan. De vriendelijke internationale bemanning en het expeditie- en hotelpersoneel bestaan grotendeels uit ervaren mensen die al jarenlang bij Oceanwide in dienst zijn en graag hun enthousiasme met u delen.

Walvissen Antarctica

Reisplannen naar Antarctica?

Vraag hier een vrijblijvend reisvoorstel aan of meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte over onze reizen, acties en andere leuke weetjes.

Meer blogs

KLM’s route naar een duurzame toekomst

Al 100 jaar vliegt KLM mensen de wereld over. Om te zorgen dat ook onze kinderen kunnen genieten van al het moois dat onze planeet te bieden heeft, moeten we er zuinig op zijn. KLM realiseert zich dat de luchtvaart...

Lees verder

Toekomst van de reisbranche

Beste collega’s en reizigers, Alle ludieke demonstraties, rondetafelgesprekken en ingezonden brieven ten spijt. Kunnen en moeten we niet gewoon concluderen dat Rutte & Co. er totaal niet bij gebaat zijn om de Nederlandse reisbranche weer in het zadel te helpen...

Lees verder

Ecologisch overnachten in hotel UXUA in Brazilië

Het UXUA hotel in Brazilië laat goed zien dat ecologisch geen afbreuk hoeft te doen aan design en sfeer. Het hotel heeft elf unieke mooi ingerichte huizen en bungalows in het historische centrum van Trancoso. Vier van de huizen zijn...

Lees verder

Het beste wijnrestaurant ter wereld staat in Mendoza – Argentinië

De net buiten Mendoza in Argentinië gelegen Rosell Boher Lodge ontving tijdens de “Great Wine Capitals: Best of Wine Tourism 2020” awards in Bordeaux – Frankrijk, de onderscheiding als beste wijnrestaurant ter wereld. Het wijnhuis heeft eerder al andere prijzen...

Lees verder

Gezinsreis door Argentinië en Brazilië

Wat is er nou mooier dan met uw gezin op reis te gaan? Samen met uw kinderen het prachtige en veelzijdige Argentinië en Brazilië te ontdekken. Het maken van een verre reis met uw kinderen staat garant voor een herinnering...

Lees verder

Virtueel op reis door Argentinië, Brazilië en Chili

Proeven – Maak kennis met de smaak van Argentinië Bodegas Salentein is opgericht door de Nederlandse zakenman en visionair Mijndert Pon. Het project Bodegas Salentein startte in 1997, de bouw van de bodega werd in 1999 voltooid. De wijngaarden van...

Lees verder

Anavilhanas is de beste jungle lodge in de Amazone van Brazilië

Het Amazonegebied is de natuurlijke schatkamer van Brazilië en het rijkste tropische regenwoud in de wereld. Nergens anders is zoveel rijkdom aan planten en dieren te vinden. In de grond bevinden zich enorme voorraden edelmetalen en waardevolle ertsen; dit is...

Lees verder
Meer blogs