Gábor Margés
info@purelatinamerica.com

Anavilhanas is de beste jungle lodge in de Amazone van Brazilië

Het Amazonegebied is de natuurlijke schatkamer van Brazilië en het rijkste tropische regenwoud in de wereld. Nergens anders is zoveel rijkdom aan planten en dieren te vinden. In de grond bevinden zich enorme voorraden edelmetalen en waardevolle ertsen; dit is een gebied vol fascinerend leven en geheimen. Fascinerend zijn ook de oorspronkelijke bewoners: ongeveer 100 inheemse volkeren die vaak traditionele jagers en verzamelaars zijn als ook 60 stammen die helemaal geïsoleerd leven.

Het Amazonegebied is de thuishaven van de jaguar en de luiaard. Maar ook van de kleurige ara, van talloze bonte (gif)kikkers, slangen, en van de bekendste roofvis: de piranha. 1 op de 10 van alle plant- en diersoorten op aarde leeft hier en er worden nog wekelijks nieuwe soorten ontdekt.

Echter, de dieren in de Amazone leven zeer verspreid en zijn vooral overdag moeilijk te zien. Het indrukwekkende van de jungle zit vooral in de uitgestrektheid, de grote verscheidenheid aan flora en in het besef van de macht van de natuur.

De lodge

De Anavilhanas Lodge is gelegen op 180 kilometer ten westen van Manaus bij de beroemde Anavilhanas-archipel, de grootste rivierarchipel ter wereld met maar liefst 400 eilanden. Op weinig plekken in de wereld is sprake van zo’n grote biodiversiteit.

Anavilhanas Lodge is de meest exclusieve en comfortabele lodge in het Braziliaanse Amazonegebied. De lodge heeft 22 verblijven, van normale kamers tot bungalows. Vanuit alle kamers heeft u een prachtig uitzicht op het omringende regenwoud. Dankzij de grote ramen bent u bijna een met de natuur. Uw privéterras beschikt over een hangmat, zodat u even heerlijk kunt relaxen.

Vanaf het zwembadterras, de open bar en de lounge geniet u van het uitzicht op de Rio Negro. Het restaurant biedt een heerlijk buffet met lokale en internationale gerechten. Ook heeft de Anavilhanas Jungle Lodge een 13 meter hoog observatieplatform met een droomuitzicht over de Anavilhanas-archipel.

Activiteiten lodge

Vanuit de lodge worden allerlei activiteiten georganiseerd, onder andere naar een centrum voor roze rivierdolfijnen, maar ook over wandelpaden door de jungle en – uiteraard – per boot naar de Anavilhanas archipel. Een typische dag begint vaak voor zonsondergang. Samen met een gids gaat u per boot het water op om het ontwaken van de jungle op een intense manier van dichtbij mee te maken. Hoog in de bomen laten de eerste dieren – zoals ara’s, toekans en apen – zich horen en zien.

Na het ontbijt en een rustmomentje kunt u deelnemen aan een volgende activiteit. De hoogte van het water en dus de natuur, bepaalt of dat u er per boot of te voet op uitgaat. Het Amazonewoud (varzea) staat namelijk het grootste deel van het jaar onder water.

Ook de avond en nacht laat u niet onbenut. Dit is namelijk het moment om onder andere kaaimannen te spotten welke gemakkelijk te zien zijn doordat hun ogen het licht weerkaatsen.

Alle activiteiten zijn tijdens uw verblijf inclusief en samen met uw gids bekijkt u wat de mogelijkheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

Duurzaamheid

In de Anavilhanas Jungle Lodge staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo bestaat het team van medewerkers voornamelijk uit lokale mensen. Alle medewerkers zijn getraind om het dierenleven en de flora en fauna op de juiste wijze te respecteren. Daarnaast hebben ze een eigen afvalwaterzuiveringsinstallatie en wordt er geen afval in de wateren weggegooid. De Anavilhanas Jungle lodge ondersteund sociale projecten en educatieve programma’s in samenwerking met Fundação Almerinda Malaquias NGO, Public School São José en ICMBIO – het milieuagentschap van de Braziliaanse overheid.

Reisplannen naar Brazilië?

Bezoek ons tijdens een van onze Inspiratiedagen of meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte over onze reizen, acties en andere leuke weetjes.

Meer blogs

Ecologisch overnachten in hotel UXUA in Brazilië

Het UXUA hotel in Brazilië laat goed zien dat ecologisch geen afbreuk hoeft te doen aan design en sfeer. Het hotel heeft elf unieke mooi ingerichte huizen en bungalows in het historische centrum van Trancoso. Vier van de huizen zijn...

Lees verder

Het beste wijnrestaurant ter wereld staat in Mendoza – Argentinië

De net buiten Mendoza in Argentinië gelegen Rosell Boher Lodge ontving tijdens de “Great Wine Capitals: Best of Wine Tourism 2020” awards in Bordeaux – Frankrijk, de onderscheiding als beste wijnrestaurant ter wereld. Het wijnhuis heeft eerder al andere prijzen...

Lees verder

Gezinsreis door Argentinië en Brazilië

Wat is er nou mooier dan met uw gezin op reis te gaan? Samen met uw kinderen het prachtige en veelzijdige Argentinië en Brazilië te ontdekken. Het maken van een verre reis met uw kinderen staat garant voor een herinnering...

Lees verder

Virtueel op reis door Argentinië, Brazilië en Chili

Proeven – Maak kennis met de smaak van Argentinië Bodegas Salentein is opgericht door de Nederlandse zakenman en visionair Mijndert Pon. Het project Bodegas Salentein startte in 1997, de bouw van de bodega werd in 1999 voltooid. De wijngaarden van...

Lees verder

Anavilhanas is de beste jungle lodge in de Amazone van Brazilië

Het Amazonegebied is de natuurlijke schatkamer van Brazilië en het rijkste tropische regenwoud in de wereld. Nergens anders is zoveel rijkdom aan planten en dieren te vinden. In de grond bevinden zich enorme voorraden edelmetalen en waardevolle ertsen; dit is...

Lees verder

Verken het wilde noorden van Patagonië tijdens een paardrijtocht door het nationale park Lanín

Nationaal park Lanín is gesticht in 1937. Het is een natuurreservaat met gletsjermeren, vulkanische toppen en weelderige bossen. Het is onderverdeeld in een noordelijk, een centraal en een zuidelijk deel, elk met een eigen plaats als toegangspoort en elk toegangkelijk...

Lees verder

Droom nu en reis later naar Argentinië, Brazilië en Chili

Vanwege het corona-virus is reizen op dit moment helaas niet mogelijk, maar alvast inspiratie opdoen voor een volgende droomreis kan gelukkig wel! Droom nu en reis later naar Argentinië, Brazilië of Chili. Wij laten u graag virtueel kennismaken met al...

Lees verder
Meer blogs