Gwendeline
info@purelatinamerica.com

Anavilhanas is de beste jungle lodge in de Amazone van Brazilië

Het Amazonegebied is de natuurlijke schatkamer van Brazilië en het rijkste tropische regenwoud in de wereld. Nergens anders is zoveel rijkdom aan planten en dieren te vinden. In de grond bevinden zich enorme voorraden edelmetalen en waardevolle ertsen; dit is een gebied vol fascinerend leven en geheimen. Fascinerend zijn ook de oorspronkelijke bewoners: ongeveer 100 inheemse volkeren die vaak traditionele jagers en verzamelaars zijn als ook 60 stammen die helemaal geïsoleerd leven.

Het Amazonegebied is de thuishaven van de jaguar en de luiaard. Maar ook van de kleurige ara, van talloze bonte (gif)kikkers, slangen, en van de bekendste roofvis: de piranha. 1 op de 10 van alle plant- en diersoorten op aarde leeft hier en er worden nog wekelijks nieuwe soorten ontdekt.

Echter, de dieren in de Amazone leven zeer verspreid en zijn vooral overdag moeilijk te zien. Het indrukwekkende van de jungle zit vooral in de uitgestrektheid, de grote verscheidenheid aan flora en in het besef van de macht van de natuur.

De lodge

De Anavilhanas Lodge is gelegen op 180 kilometer ten westen van Manaus bij de beroemde Anavilhanas-archipel, de grootste rivierarchipel ter wereld met maar liefst 400 eilanden. Op weinig plekken in de wereld is sprake van zo’n grote biodiversiteit.

Anavilhanas Lodge is de meest exclusieve en comfortabele lodge in het Braziliaanse Amazonegebied. De lodge heeft 22 verblijven, van normale kamers tot bungalows. Vanuit alle kamers heeft u een prachtig uitzicht op het omringende regenwoud. Dankzij de grote ramen bent u bijna een met de natuur. Uw privéterras beschikt over een hangmat, zodat u even heerlijk kunt relaxen.

Vanaf het zwembadterras, de open bar en de lounge geniet u van het uitzicht op de Rio Negro. Het restaurant biedt een heerlijk buffet met lokale en internationale gerechten. Ook heeft de Anavilhanas Jungle Lodge een 13 meter hoog observatieplatform met een droomuitzicht over de Anavilhanas-archipel.

Activiteiten lodge

Vanuit de lodge worden allerlei activiteiten georganiseerd, onder andere naar een centrum voor roze rivierdolfijnen, maar ook over wandelpaden door de jungle en – uiteraard – per boot naar de Anavilhanas archipel. Een typische dag begint vaak voor zonsondergang. Samen met een gids gaat u per boot het water op om het ontwaken van de jungle op een intense manier van dichtbij mee te maken. Hoog in de bomen laten de eerste dieren – zoals ara’s, toekans en apen – zich horen en zien.

Na het ontbijt en een rustmomentje kunt u deelnemen aan een volgende activiteit. De hoogte van het water en dus de natuur, bepaalt of dat u er per boot of te voet op uitgaat. Het Amazonewoud (varzea) staat namelijk het grootste deel van het jaar onder water.

Ook de avond en nacht laat u niet onbenut. Dit is namelijk het moment om onder andere kaaimannen te spotten welke gemakkelijk te zien zijn doordat hun ogen het licht weerkaatsen.

Alle activiteiten zijn tijdens uw verblijf inclusief en samen met uw gids bekijkt u wat de mogelijkheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

Duurzaamheid

In de Anavilhanas Jungle Lodge staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo bestaat het team van medewerkers voornamelijk uit lokale mensen. Alle medewerkers zijn getraind om het dierenleven en de flora en fauna op de juiste wijze te respecteren. Daarnaast hebben ze een eigen afvalwaterzuiveringsinstallatie en wordt er geen afval in de wateren weggegooid. De Anavilhanas Jungle lodge ondersteund sociale projecten en educatieve programma’s in samenwerking met Fundação Almerinda Malaquias NGO, Public School São José en ICMBIO – het milieuagentschap van de Braziliaanse overheid.

Reisplannen naar Brazilië?

Vraag hier een vrijblijvend reisvoorstel aan of meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte over onze reizen, acties en andere leuke weetjes.

Meer blogs

Chili coronaregels update voor reizigers

In Zuid Amerika is de coronasituatie over het algemeen gunstig. Waar andere landen versoepelen is Chili is nog wat voorzichtig. Hoewel de grenzen open zijn, moeten reizigers voor aankomst en ook eenmaal daar zich nog aan een behoorlijk aantal regels...

Lees verder

Argentinië Reisadvies gewijzigd naar GEEL

Vandaag werden we wakker met het nieuws dat Argentinië voor Nederlanders vanaf nu een geel reisadvies heeft. Dit is natuurlijk heel goed nieuws. Aangezien de zomer voor de deur staat is dit voor de vele ondernemers in de reisbranche een...

Lees verder

Je kan weer naar Brazilië reizen – Corona update

Brazilië Corona update De grenzen van Brazilië zijn open voor toeristen. Jouw reis door dit prachtige land heeft nu meer dan ooit een positieve impact. Met welke corona regels moet je rekening houden als je je reis voorbereidt? Bij aankomst...

Lees verder

Verzekeringen bij reizen naar bestemmingen met een geel of oranje advies

Er zijn drie verzekeringen van toepassing als je naar het buitenland reist waar we je graag over informeren. De zorgverzekering, reisverzekering en annuleringsverzekering. Zorgverzekering: Met je Nederlandse basis zorgverzekering ben je ook verzekerd voor ziektekosten in het buitenland. De zorgverzekering...

Lees verder

Argentinië opent grenzen – Corona update

Vanaf 1 november zal Argentinië de grenzen voor internationale reizigers weer openen. Dit is een grote opluchting voor lokale ondernemers. In Argentinië is het virus momenteel goed onder controle. Dit maakt dat jij op een veilige manier bijdraagt aan het...

Lees verder

KLM’s route naar een duurzame toekomst

Al 100 jaar vliegt KLM mensen de wereld over. Om te zorgen dat ook onze kinderen kunnen genieten van al het moois dat onze planeet te bieden heeft, moeten we er zuinig op zijn. KLM realiseert zich dat de luchtvaart...

Lees verder

Toekomst van de reisbranche

Beste collega’s en reizigers, Alle ludieke demonstraties, rondetafelgesprekken en ingezonden brieven ten spijt. Kunnen en moeten we niet gewoon concluderen dat Rutte & Co. er totaal niet bij gebaat zijn om de Nederlandse reisbranche weer in het zadel te helpen...

Lees verder
Meer blogs