Gwendeline
info@purelatinamerica.com

Cruise naar Antarctica

De grootste attractie van een Antarctische cruise is een bezoek aan het bevroren continent zelf. De eenvoudigste en populairste manier om dat te doen bestaat uit tochten die voeren naar het Antarctisch schiereiland, de noordpunt van Antarctica en op de Zuid-Schetlandeilanden, een archipel van meer dan twintig eilanden ten noorden daarvan. Tijdens excursies op het schiereiland en de eilanden bezoekt u een magische, blauwwitte wereld van een hypnotische schaal en schoonheid, waarin gletsjers, bergen en een rijke zeefauna met gigantische ijsbergen en spookachtige historische attracties wedijveren om de aandacht.

Van noord naar zuid kent Antarctica de volgende hoogtepunten …

Elephant Island

Elephant Island was de schuilplaats van Shackleton en zijn bemanning na het verlies van de Endurance in 1916. Tussen de stormbandpinguïns in Point Wild staat een monument.

King George Island

Dit eiland is een habitat voor Adéliepinguïn- en ezelspinguïnkolonies en de wateren zijn een jachtgebied voor potvissen.

De Antarctische Straat

Deze straat staat bekend als ‘IJsbergensteeg’ vanwege de verschillende ijsbergen in zijn wateren. Het spectaculairst zijn de enorme tafelbergen.

Livingston Island

Dit eiland is rijk aan dieren. Er leven veel zeeolifanten, Weddellzeehonden en zeeluipaarden, alsook stormband- en macaronipinguïns. In de 19e eeuw gebruikten duizenden zeehondenjagers het eiland als een belangrijk jachtgebied. Hier liggen veel historische plaatsen, waaronder een verlaten zeehondenjachtstation.

Snow Hill Island

Dit eiland ligt buiten de gebaande paden van Antarctica. Er zetelt een kolonie keizerpinguïns, die kan worden bereikt met ijsbrekercruiseschepen die door het pakijs van de Weddellzee varen.

plancius

Port Lockroy

Port Lockroy is de locatie van een historisch onderzoeksstation en het zuidelijkste postkantoor van de wereld, compleet met souvenirwinkel en museum.

Neko Harbor

Neko Harbor kijkt uit op een schitterende gletsjer die regelmatig afkalft: het luide gekraak en gedonder van het ijs is te horen op het strand.

Paradise Bay

Paradise Bay is een van de mooiste delen van het schiereiland, met ijsblauw water, met gletsjers bedekte eilanden en enorme ijsbergen. De wateren worden bezocht door potvissen en dwergvinvissen. Zeeolifanten, krabbeneters en Weddellzeehonden doezelen op het ijs.

Het Rosszee-gebied

De Rosszee is een diepe baai in de Zuidelijke Oceaan in Antarctica, tussen Victorialand en Marie Byrdland. De zee werd ontdekt door James Clark Ross in 1841. Het zuidelijke deel wordt bedekt door het Ross-ijsplateau. De Rosszee heeft een oppervlakte van 1,5 km2 of ook wel 25 keer Nederland. Het is de thuisbasis van een derde van de totale wereldpopulatie Adélie-pinguïns, een kwart van alle keizerspinguïns, een derde van alle Antarctische stormvogels en meer dan de helft van de Weddellzeehonden. Ook de grootste ongewervelde diersoort, de kolossale inktvis, komt voor in het gebied. Die kan wel 12 tot 14 meter lang worden.

Reisplannen naar Antarctica?

Vraag hier een vrijblijvend reisvoorstel aan of meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte over onze reizen, acties en andere leuke weetjes.

Meer blogs

Chili coronaregels update voor reizigers

In Zuid Amerika is de coronasituatie over het algemeen gunstig. Waar andere landen versoepelen is Chili is nog wat voorzichtig. Hoewel de grenzen open zijn, moeten reizigers voor aankomst en ook eenmaal daar zich nog aan een behoorlijk aantal regels...

Lees verder

Argentinië Reisadvies gewijzigd naar GEEL

Vandaag werden we wakker met het nieuws dat Argentinië voor Nederlanders vanaf nu een geel reisadvies heeft. Dit is natuurlijk heel goed nieuws. Aangezien de zomer voor de deur staat is dit voor de vele ondernemers in de reisbranche een...

Lees verder

Je kan weer naar Brazilië reizen – Corona update

Brazilië Corona update De grenzen van Brazilië zijn open voor toeristen. Jouw reis door dit prachtige land heeft nu meer dan ooit een positieve impact. Met welke corona regels moet je rekening houden als je je reis voorbereidt? Bij aankomst...

Lees verder

Verzekeringen bij reizen naar bestemmingen met een geel of oranje advies

Er zijn drie verzekeringen van toepassing als je naar het buitenland reist waar we je graag over informeren. De zorgverzekering, reisverzekering en annuleringsverzekering. Zorgverzekering: Met je Nederlandse basis zorgverzekering ben je ook verzekerd voor ziektekosten in het buitenland. De zorgverzekering...

Lees verder

Argentinië opent grenzen – Corona update

Vanaf 1 november zal Argentinië de grenzen voor internationale reizigers weer openen. Dit is een grote opluchting voor lokale ondernemers. In Argentinië is het virus momenteel goed onder controle. Dit maakt dat jij op een veilige manier bijdraagt aan het...

Lees verder

KLM’s route naar een duurzame toekomst

Al 100 jaar vliegt KLM mensen de wereld over. Om te zorgen dat ook onze kinderen kunnen genieten van al het moois dat onze planeet te bieden heeft, moeten we er zuinig op zijn. KLM realiseert zich dat de luchtvaart...

Lees verder

Toekomst van de reisbranche

Beste collega’s en reizigers, Alle ludieke demonstraties, rondetafelgesprekken en ingezonden brieven ten spijt. Kunnen en moeten we niet gewoon concluderen dat Rutte & Co. er totaal niet bij gebaat zijn om de Nederlandse reisbranche weer in het zadel te helpen...

Lees verder
Meer blogs