Corona en reizen

REIZEN IN TIJDEN VAN CORONA

Alle bestemmingen van Pure Latin America hebben op dit moment een geel of een oranje reisadvies.
Wat houdt dat precies in? Kun je dan wel reizen?

Dat kan zeker. Een geel of oranje reisadvies is zeker geen negatief reisadvies, maar het geeft aan dat er nog steeds coronabesmettingen zijn. Echter is de situatie hier nu beter dan in Nederland.
Ter vergelijking er zijn op dit moment wereldwijd maar 7 landen volledig groen! Dat zijn Vaticaanstad, Hongkong SAR, Macau SAR, Malta, Saba, San Marino en Sint-Eustatius.
Je kunt meer lezen over reizen en het reisadvies op de website van het ministerie van buitenlandse zaken. Voor specifieke aanbevelingen met betrekking tot Corona van het ministerie per bestemming kun je hier verder lezen.

Waarom zou je juist nu boeken?

Aangezien de zomer op het Zuidelijk halfrond voor de deur staat komen er een aantal prachtige maanden aan. Dit komend hoogseizoen dat loopt tot april zul je naar verwachting weinig merken van Corona. De besmettingscijfers zijn laag, coronaregels zijn losgelaten en versoepeld. De sfeer is positief en de verwachtingen hooggespannen. We kennen de situatie ter plaatse en op dit moment zijn we er gerust onder dat de weinige maatregelen jouw reisgenot niet in de weg zullen staan.
We begrijpen dat je misschien over een drempel heen moet om een reis te boeken nu reizen zo lang niet kon, of ingewikkeld was. Mocht je vragen of twijfels hebben, bel ons gerust. Ook tijdens je reis kun je contact openemen met de lokale reisexpert ter plaatse via Whatsapp. Wij reizen met je mee!
Het is een mooie tijd om de donkere wintermaanden te ruilen voor bijvoorbeeld het warme bruisende Brazilië. Prachtige tochten te maken door wijds Patagonië. Je kunt de verschillende wijnregios bezoeken met hun natuurschoon en culinaire verwennerij. Zuid Amerika heeft zoveel te bieden. Bovendien kan de lokale bevolking niet wachten u hun mooie land te laten zien. Ook voor hen is het een verademing weer reizigers te kunnen ontvangen.

Toegangseisen per bestemming:

Wat zijn nu de toegangseisen voor onze bestemmingen? Met name voor Brazilië en Argentinië zijn deze op het moment soepel. Chili is nog wat voorzichtig.
We verwijzen je door naar de relevante artikelen per bestemming:
Toegangseisen Argentinië;
Toegangseisen Brazilië;
Toegangseisen Chili.

En de terugreis naar Nederland?

Ben je in het bezit van een Coronabewijs (vaccinatiebewijs, testbewijs óf een herstelbewijs) dan hoef je voor de terugreis naar Nederland geen PCR test meer te doen, en je hoeft ook niet in quarantaine bij thuiskomst.

Verzekeringen

De meeste reisrisicos kunnen goed worden verzekerd. Dit geldt voor reizen naar gele maar sinds kort ook voor reizen naar oranje gebieden.
Als je naar een gebied gaat met een GEEL reisadvies, Argentinië en Chili dan biedt je reisverzekering gewoon dekking voor de zaken waarvoor je normaal ook verzekerd bent. Op de Veelgestelde vragen pagina van je verzekering kun je dit nakijken.
Als je besmet raakt met het virus in het buitenland met een geel reisadvies, neem dan zo contact op met je alarmcentrale. Die kan je verder helpen.
Voor een ORANJE reisadvies, Brazilië, kun je een aanvullende verzekering afsluiten bij Allianz of Unigarant om goed gedekt te zijn.

Verandering reisadvies

Het kan zijn dat het reisadvies van je bestemming voor of ná vertrek van code geel naar code oranje gaat.

Verandering van reisadvies is vóór vertrek niet bekend

Je gaat op vakantie naar een land met reisadvies code groen/geel. Tijdens je reis verandert het reisadvies naar code oranje. In dit geval ben je bij de meeste verzekeringsmaatschappijen gewoon verzekerd zoals normaal tot het einde van de geplande vakantie.

Verandering van reisadvies is vóór vertrek wel bekend

Is vóór vertrek al bekend dat het reisadvies tijdens je vakantie verandert van geel naar code oranje? Dan is het belangrijk om contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij om te kijken of je je aanvullend dient te verzekeren. Kosten die te maken hebben met het coronavirus worden dan soms niet vergoed. Medische kosten door Corona worden ook in Oranje gebieden door je zorgverzekering vergoed tot het bedrag wat de behandeling in Nederland zou kosten, dit is voor onze bestemmingen over het algemeen toereikend. Maar extra reis- of verblijfkosten doordat je ziek wordt en in quarantaine moet worden wellicht niet gedekt door je standaard reis en annuleringsverzekering. Ook de repatriëringskosten worden misschien niet vergoed.

Check het even en mocht je een aanvullende verzekering nodig hebben zijn Allianz en Unigarant twee verzekeringsmaatschappijen die een complete Corona dekking bieden voor reizen, ook naar Oranje gebied.

Hoe kunnen wij helpen?

Mocht er tijdens je reis iets misgaan heb je altijd beschikking over Nederlands sprekend contactpersoon ter plaatse. Wij zijn goed bereikbaar via whatsapp. Over het algemeen geldt dat als de reis veilig kan worden uitgevoerd, maar je zelf wilt annuleren dat dat niet kosteloos zal kunnen. Maar je kunt op ons rekenen om je bij te staan en de gewenste wijzigingen door te voeren met de persoonlijke service die je van ons gewend bent. Annuleringsredenen die buiten jouw invloedssfeer liggen kunnen dmv een (aanvullende) verzekering worden gedekt.

Garantiefonds

Pure Latin America is aangesloten bij het Garantiefonds voor Gespecialiseerde  (GGTO). Hier vallen alle door ons georganiseerde maatwerkreizen onder. De Stichting GGTO staat er voor garant dat je het reeds betaalde deel van je reissom terug krijgt indien Pure Latin America in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór je vertrek maar ook tijdens je verblijf op locatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens je verblijf je terugreis indien Pure Latin America, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen.

Calamiteitenfonds

Ook staat Pure Latin America ingeschreven bij het Calamiteitenfonds. Stel, je bent zorgeloos aan het rondreizen door Argentinië, Brazilië of Chili maar tijdens je reis doet zich een natuurramp voor, of er breken onlusten uit. Grote kans dat uw reisprogramma dan moeten worden aangepast. Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. Je kunt er dus gerust op zijn dat u zonder financiële consequenties weer naar huis terug kunt keren.

VvKR

Pure Latin America is lid van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR), een belangenvereniging voor gespecialiseerde reisorganisaties. Zo kunnen wij als kleine reisorganisatie, grote service bieden.

Contact op reis

Tot slot.. mocht je tijdens je reis iets willen vragen dan hoef je niet weer onze hele pagina door te lezen maar kun je ons altijd makkelijk bereiken via Whatsapp. Pure Latin America heeft in Zuid Amerika Nederlands sprekende contactpersonen voor je klaarstaan.