Een onwaarschijnlijke kosmische gebeurtenis die slechts op een smalle band over de aarde gezien kan worden

Deze eclipsreis heeft reeds plaatsgevonden.

Een kosmisch wonder in een onaards poollandschap.

Het summum voor de cruise en eclips liefhebber. Het bekijken van de zonsverduistering vanaf een boot in Antarctica – een plek die de meeste mensen met geluk misschien een keer in hun leven zullen bezoeken. Wij bieden u de kans dit bijzondere fenomeen te zien op een van de meest extreme locaties op aarde. Maar er is meer om van te genieten tijdens deze epische Antarctica eclipscruise.

De Falkland eilanden, Zuid-Georgia en het Antarctisch schiereiland

Tijdens deze eclipscruise bezoekt u ook een aantal van de meest bijzondere plekken van het Zuidelijk halfrond. Het schip gaat voor anker bij de Falkland eilanden om het rijke dierenleven te aanschouwen, tevens een paradijs voor fotografen. Een ander hoogtepunt van deze cruise is het eiland Zuid-Georgia waar u enorme aantallen pinguïns, pelsrobben, albatrossen en een adembenemend landschap met zijn ruige fjorden, besneeuwde bergen en gletsjers zult bewonderen. En wanneer dit nog niet genoeg is, bezoeken we als laatste ook nog het Antarctisch schiereiland, met uitzichten en landschappen die nergens anders op de aarde te zien zijn.

Hoogtepunten

Dag 1 | Het einde van de wereld, het begin van de eclipscruise

Uw eclipscruise begint aan het einde van de wereld: Ushuaia, op Tiera del Fuego in Argentinië, geroemd als de meest zuidelijke stad van de wereld en ook wel “Fin del Mundo” genoemd. In de middag gaat u aan boord en vaart u via het schilderachtige, door ruige bergen omzoomde Beagle Kanaal, richting de Falkland eilanden.

Dag 2 | Het gevleugelde zeeleven

Hoewel op open zee, zal er zelden een saai moment zijn; vele soorten zeevogels volgen het schip op haar westelijke koers; albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en alkstormvogeltjes.

Dag 3 | De onbekende Falkland eilanden

De Falkland eilanden bieden een grote variëteit aan dieren die, wanneer voorzichtig, goed te benaderen zijn. De eilanden bieden niet alleen voor vogelliefhebbers, maar ook voor natuurliefhebbers in het algemeen een enorme natuurpracht en een breed scala aan bijzondere diersoorten. Helaas zijn de eilanden bij het grote publiek vrij onbekend, en worden ze vaak slechts geassocieerd met de oorlog tussen Argentinië en Groot-Brittannië in 1982. Er komen niet alleen veel bijzondere vogelsoorten voor op de Falkland eilanden, ook veel zeezoogdierensoorten, zoals de dolfijn van Peale en de kortsnuitdolfijn, worden vaak gezien in de kustwateren rondom de eilanden.

Het programma zou er als volgt uit kunnen zien:

Carcass Island – Hoewel de wat vreemde naam misschien anders doet vermoeden is dit eiland geheel knaagdiervrij waardoor er vele interessante vogelsoorten voorkomen. Zo zijn er broedende magelhaen- en ezelspinguïns te zien maar ook talrijke steltlopers en andere trekvogels. Er leven ook een aantal endemische soorten op Carcass Island, zoals Cobbs winterkoning en de zwarte wipstaart.

Saunders Island – Op Saunders Island vinden we wenkbrauwalbatrossen en kunnen we de onhandige landingspogingen van deze vogels observeren wanneer ze terugkomen in de kolonie. Tevens broeden op dit eiland blauwoog aalscholvers en 4 pinguïnsoorten; koningspinguïns, magelhaenpinguïns, ezelspinguïns en rotspinguïns.

Dag 4 | Port Stanley, Falklands cultuur

De hoofdstad van de Falklands heeft zo’n 2100 inwoners. We kunnen deze charmante stad op eigen initiatief verkennen en er de cultuur van de Falkland eilanden ervaren. Het is een mengeling van Zuid-Amerikaanse gebruiken en Victoriaanse charme, met kleurrijke huizen, goed onderhouden tuinen en Engelse pubs. In de omgeving van Stanley zijn meerdere gestrande zeilschepen uit het begin van de vorige eeuw te zien.

Het zijn stille getuigen van de ontberingen van de 19e-eeuwse zeilers die Kaap Hoorn probeerden te ronden. Het kleine maar erg interessante museum is zeker een bezoek waard, het biedt een tentoonstelling over de geschiedenis van het stadje, vanaf de eerste dagen van de kolonisatie tot aan de Falkland-oorlog van 1982. De toegangsprijzen voor de lokale attracties zijn niet inbegrepen.

Dag 5/6 | Weer op zee

Op weg naar Zuid-Georgia steken we de Antarctische Convergentie over. Zodra we deze oceanografische overgangszone bereiken, kan de watertemperatuur in slechts enkele uren tijd sterk dalen. Koud, voedselrijk water wordt aan het oppervlak gebracht door de botsende zeestromingen en dit trekt veel zeevogels aan: grote aantallen albatrossen, pijlstormvogels, prions en jagers.

Dag 7 /10 | Een Antarctische oase

Zuid-Georgia komt in zicht. Denk eraan: de weersomstandigheden in deze omgeving kunnen extreem en uitdagend zijn en bepalen daardoor voor een groot deel het programma.

Gebieden die we mogelijk aandoen zijn:

Fortuna Bay – hier bevolken koningspinguïns en pelsrobben de stranden. Vanaf hier kunnen wandelliefhebbers het laatste stuk van de historische Shackleton route volgen. De wandelroute leidt over een bergpas en de ‘Shackleton waterval’ naar Stromness, een verlaten walvisvaarders nederzetting. Alle wandeltochten worden begeleid door gidsen en zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en de beschikbaarheid van landingsplaatsen.

Salisbury Plain, St Andrews Bay en Gold Harbour – Hier bevinden zich niet alleen de grootste koningspinguïn kolonies vanZuid-Georgia, ook herbergen de stranden hier de grootste aantallen Zuidelijke zeeolifanten ter wereld. Het is een ongelooflijk spektakel zo’n 4 ton zware zeeolifant stier te zien vechten om zijn harem te bewaken, terwijl tientallen vrouwtjes net bevallen zijn of op het punt staan dit te doen. De stranden liggen in de paartijd afgeladen vol met zeeolifanten!

Grytviken – In dit verlaten Noorse walvisvaarders station, waar nu koningspinguïns door de straten lopen en waar zeeolifanten hun intrek hebben genomen, kunnen we een bezoek brengen we aan het walvisvaart- en natuurmuseum en het nabijgelegen graf van Shackleton.

Cooper Bay – Tijdens een zodiaccruise in Cooper bay heeft u de kans om Macaroni pinguïns te zien onderaan een grote kolonie. Op het strand zijn hier ook vele zeeolifanten en pelsrobben te zien terwijl daarboven majestueuze Roetkopalbatrossen gracieus overvliegen.

Dag 11 | Naar het zuiden

Mogelijk komen we onderweg zeeijs tegen. Bij de rand van het ijs hebben we kans om enkele hoog-Antarctische vogelsoorten te zien, zoals zuidpooljagers en sneeuwstormvogels.

Dag 12 | Het pakijs van de Weddell Zee en de zonsverduistering (4 december, vroeg in de ochtend)

Het schip zal zich vandaag zo ver mogelijk in het pakijs van de Scotia Zee positioneren en daarmee in de schaduw van de maan. De pakijsgrens wordt ergens rond de 60°Z, 41°W verwacht.

Een aantal coördinaten voor het pad van de maanschaduw zijn:

7.06 UTC: 58.47.7 S – 42.45.2 W, 1.39 minutes, 8 graden boven de horizon
7.08 UTC: 60.42.4 S – 40.59.8 W, 1.42 minutes, 9 graden boven de horizon
7.10 UTC: 62.22.3 S – 39.48.0 W, 1.44 minutes, 11 graden boven de horizon

Dag 13/14 | Het laatste stukje naar Antarctica

We passeren reusachtige ijsbergen en mogelijk ook vinvissen, terwijl we richting het zuiden varen. Er is ook een zeer goede kans op het zien van Antarctische stormvogels.

Dagen 15/17 | Fantastisch Antarctica

Wanneer de ijssituatie het toelaat varen we via de met ijsbergen bezaaide Antarctic Sound de Weddell Zee op. Hier is het verschijnen van enorme plateau ijsbergen het teken dat we de oostelijke zijde van het Antarctisch schiereiland bereikt hebben. Paulet Island, een vulkanisch eiland met een grote Adéliepinguïn kolonie, is een mogelijke landingsplaats maar ook Brown Bluff, waar we voet kunnen zetten op het Antarctisch continent.

Wanneer de weersomstandigheden ongunstig zijn om de Weddell Zee vanuit het oosten aan te varen, dan varen we richting Elephant Island en vandaar via de Bransfield Strait, tussen de South Shetlands en het Antarctisch schiereiland door, de Antarctic Sound binnen.

De vulkanische South Shetland Islands zijn erg winderig en vaak gehuld in nevel en mist, maar ze bieden een aantal subtiele genoegens. Zo is er een grote variëteit aan flora (mossen, korstmossen en bloeiende grassen) en fauna, zoals ezelspinguïns, kinbandpinguïns en Zuidelijke reuzenstormvogels.

Op Deception Island waagt het schip zich via de spectaculaire Neptune’s Bellow in de volgestroomde krater. Hier vinden we in een vulkanisch maanlandschap een verlaten walvisvaarders station, warmwaterbronnen, duizenden kaapse duiven, veel kelpmeeuwen, grote jagers en Zuidpoolsternen. Wilson stormvogeltjes en zwartbuikstormvogeltjes hebben nesten in de ruïnes van het verlaten walvisvaarders station in Whalers Bay.

Voor we de Drake Passage opvaren bezoeken we nog het noordelijke gebied van de Gerlache Strait.
Een mogelijke te bezoeken plek is hier Cierva Cove, een met ijs bezaaide baai in een ruig, vergletsjerd berglandschap. Ook brengen we mogelijk een bezoek aan Mikkelsen Harbour, aan de zuidkant van Trinity Island. Hier kunt u een ezelspinguïn kolonie bezoeken en kan er een mooie zodiaccruise gemaakt worden

NB: De weersverwachting en de zee condities op de Drake Passage bepalen het exacte moment van vertrek uit Antarctica.

Dagen 18/19 | De daverende Drake

We varen noordwaarts, over de Drake Passage. Hier worden we begroet door vele zeevogels die we eerder tijdens de reis al eens ontmoet hebben, maar die nu op ons overkomen als oude bekenden.

Dag 20 | Het einde: Ushuaia

Aan ieder avontuur, hoe mooi ook, komt uiteindelijk een einde. U monstert af in Ushuaia, met als bagage de diepe indrukken die deze bijzondere eclipscruise en de ruige natuur op u gemaakt hebben.

Prijs Eclipscruise

De vanaf-prijs voor deze 20-daagse eclipscruise bedraagt €13.300 per persoon*

* De vanafprijs is op basis van een 4-persoonshut met patrijspoort. Neemt u gerust contact met ons op voor de prijzen van de verschillende hutten en de beschikbaarheid.

Vertrekdata 2021

 • 23 november (schip Plancius)
 • 26 november (schip Hondius)

Inclusief

 • Nederlands aanspreekpunt in Buenos Aires tijdens de volledige eclipscruise
 • Alle maaltijden aan boord gedurende de cruise, inclusief snacks, koffie en thee
 • Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis
 • Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team
 • Gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen
 • Groepstransfer van het schip naar het vliegveld in Ushuaia (direct na ontscheping)
 • Bagage transfer naar het schip op de dag van vertrek, in Ushuaia
 • Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord
 • Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek
 • Bijdrage Garantie- en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht (+/- €800/1.000) en continentale vlucht
 • Landarrangement voor en na de eclipscruise
 • Maaltijden aan wal
 • Extra baggage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij
 • De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Toelichting

Alle (pakket-)reizen die Pure Latin America aanbiedt zijn op aanvraag van beschikbaarheid. Wij gaan pas financiële verplichtingen aan op het moment dat u daadwerkelijk een reis bij ons heeft geboekt. Na ontvangst van uw aanbetaling worden de eerste noodzakelijke betalingen aan onze lokale partners direct voldaan. Voor de periode tussen uw betaling van het restantbedrag tot kort voor de datum van vertrek, wanneer wij de laatste betalingen aan onze lokale partners voldoen, houdt Pure Latin America een saldo liquide middelen aan minimaal ter hoogte van de nog uitstaande financiële verplichtingen naar onze lokale partners. U kunt er dus zeker van zijn dat uw reis bij Pure Latin America te allen tijde doorgang kan vinden.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De schepen Plancius en Hondius

De eclipscruise wordt gemaakt met de Plancius of Hondius.

De plancius

De m/v “Plancius” is uitermate comfortabel en gezellig ingericht, maar het is geen cruiseschip. Onze reizen in het Noord- en Zuidpoolgebied zijn en blijven in de eerste plaats gericht op een actief en educatief expeditie-reisprogramma, waarbij zoveel mogelijk tijd aan land wordt doorgebracht. De Plancius is hier zeer geschikt voor: het schip heeft ruime, open dekken op meerdere niveaus, met wandelruimte rondom het dek 4, en heeft ook banken aan dek waardoor u ook buiten van het landschap en de natuur kunt genieten. Het schip is uitgerust met een diesel-elektrisch aandrijfsysteem dat het lawaai en de trillingen van de motor aanzienlijk vermindert. De 3 dieselmotoren genereren 1230 pk elk, zodat het schip een snelheid van 10 – 12 knopen kan halen. Het schip is versterkt tegen ijs en werd speciaal gebouwd voor oceanografische reizen. De m/v “Plancius” wordt bemand door 18 bemanningsleden, 19 hotelmedewerkers (6 chefs, 1 hotelmanager, 1 steward-barman en 11 stewards / schoonmakers), 7 expeditiestaf in Antarctica (1 expeditieleider en 6 gidsen/sprekers), voor het Noordpoolgebied 8 expeditiestaf (1 expeditieleider en 7 gidsen/sprekers) en 1 dokter. De Plancius is uitgerust met 10 Mark V zodiacs inclusief 40 pk 4-takt buitenboordmotoren en 2 gangways aan stuurboordzijde voor snelle zodiac-operaties.

De Hondius 

De Hondius wordt het eerste schip dat is gebouwd volgens de ‘LR PC6’ klasse en voldoet hiermee aan de laatste en strengste regels van het ‘Lloyd’s Register’ voor ‘Polar Class 6’ schepen. De hoogste Pool klasse notering voor ijsversterkte schepen. Het schip zal ook volledig voldoen aan de verplichte eisen van de ‘Polar code’, opgesteld door de ‘International Maritime Organization’ (IMO) voor het veilig navigeren in en het beschermen van het Pool milieu.

Tijdens een expeditie staan er 72 bemanning en stafleden (expeditie en hotelstaf inbegrepen) tot de beschikking van de passagiers. De Hondius is uitgerust met 2 hoofdmotoren en kan een maximale snelheid behalen van 15 knopen.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Combinatie mogelijkheden

Deze eclipscruise kan worden gecombineerd met een rondreis door Argentinië en/of Chili. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com.

Vluchten

Wanneer u zelf uw vlucht boekt, zorg er dan voor dat uw vluchttijden corresponderen met uw reisprogramma. De intercontinentale en continentale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Wel zijn wij als extra service in staat u een passend vluchtvoorstel voor te leggen. Voor de intercontinentale vlucht werken wij samen met de KLM en voor de continentale vluchten in Argentinië met Aerolíneas Argentinas en in Chili met LATAM Airlines en SKY Airline.

Spreekt deze reis u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

Een onwaarschijnlijke kosmische gebeurtenis die slechts op een smalle band over de aarde gezien kan worden