Remi laat u per fiets kennismaken met de mooiste hoogtepunten van Buenos Aires

Remi laat u graag per fiets het schitterende en veelzijdige Buenos Aires zien. U kunt deze fietstour met Remi exclusief bij Pure Latin America boeken. In 3,5 uur neemt hij u mee naar hoogtepunten zoals het plein van de Dwaze Moeders en het graf van Evita, maar ook ontdekt u de minder bekende buurten van deze bruisende stad. Onderweg stopt u bij een van Remi’s favoriete café’s, waar u hem alles kunt vragen over het land, de stad en zijn dagelijks leven in Buenos Aires.

Hoogtepunten

Welke hoogtepunten worden er aangedaan?

De volgende hoogtepunten worden tijdens de fietstour aangedaan: Plaza San Martín (een van de mooiste pleinen van Buenos Aires bekend om de fraaie gebouwen), Plaza de Mayo (het plein van de Dwaze Moeders), Teatro Colón (het voornaamste muziektheater van de stad gelegen aan Avenida 9 de Julio), Mercado de Abasto (het mooiste winkelcentrum van de stad gebouwd in 1895), Pasaje Carlos Gardel en Cementerio de Recoleta (beroemde begraafplaats met het graf van Evita Perón).

Over Remi

In 2007 verhuisde Remi naar Buenos Aires voor een uitwisselingsprogramma van zijn universiteit. Hij werd verliefd op de metropool en zweerde ooit terug te keren. Inmiddels werkt Remi als freelance correspondent en gids en spreken we hem over zijn leven in de Argentijnse hoofdstad.

We ontmoeten Remi in Musetta, een sfeervol eetcafé buiten het centrum. Het klassieke hoekpand is ingericht met een comfortabele bank, een boekenkast en een piano. “Je zou bijna vergeten dat het een bar is”, grapt Remi. “Deze omgeving is ideaal voor het schrijven van mijn artikelen”.

Volgens de journalist liggen de verhalen voor het oprapen, en kun je daar als toerist ook veel van meekrijgen. “Op het Plaza de Mayo loop je zo de Dwaze Moeders tegen het lijf, terwijl je in de ateliers, kledingzaken en nachtclubs van Palermo de trendsetters van morgen kunt ontmoeten”.

De metropool oefent al 150 jaar een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op migranten zoals Remi. Nergens is dat zo duidelijk als in Abasto, een buurt die veel bezoekers onterecht overslaan volgens de journalist.

“Muurschilderingen eren de Frans-Argentijnse tangoheld Carlos Gardel die hier opgroeide. Ook huisvest de wijk de grootste Joodse gemeenschap van het zuidelijk halfrond. De laatste jaren zie je daarnaast steeds meer Peruaanse immigranten. Deze smeltkroes is het Buenos Aires van nu”.

Vanwege zijn onregelmatige werkuren eet Remi regelmatig buiten de deur, net als veel Porteños. Ook de toerist plukt daar de vruchten van: “Voor een tientje heb je een prima daghap in veel eetcafé’s”, verzekert de correspondent. Om nieuwe smaken te ontdekken trekt hij met zijn Argentijnse vriendin door de hele stad.

“Laatst gingen we eten bij Niño Gordo. Ze koken daar Argentijns-Oosterse fusion in een decor dat de draak steekt met de inrichting van Aziatische restaurants. Aan het tafeltje naast ons zat de bekendste Argentijns-Chinese acteur te eten. Dat was écht een beleving”.

Het leven in Buenos Aires betekent wel dat je zintuigen regelmatig overdonderd worden, hoe ga je daar mee om? “Iedere kans aangrijpen om hard te genieten”, aldus de correspondent. “De parken van Palermo zijn ons Central Park. Je kunt er lekker sporten maar ook heerlijk relaxen onder een palmboom in de prachtige rozentuin. Zo houd je je hoofd koel in bruisend Buenos Aires”.

Wat kost het om deel te nemen aan de fietstour?

De kosten om deel te nemen aan de fietstour bedragen: €75 per persoon bij deelname van 2 personen. Informeert u bij ons naar de kosten voor groepsdeelname (3 of meer personen).

Wat is er inbegrepen?

De volgende zaken zijn inbegrepen: fietstour van 3,5 uur met de beste en leukste gids van Buenos Aires, insider tips, huur fiets, flesje water en met een beetje geluk een strak blauwe lucht en 25 graden.

Hoe boek ik deze fietstour?

Wanneer u deze fietstour wilt boeken mailt u ons (info(at)purelatinamerica.com): uw volledige naam, het aantal personen, en de datum waarop u deel wilt nemen aan de fietstour. Ook kunt u onderstaand boekingsformulier invullen. Hierna ontvangt u van ons een factuur welke binnen 5 werkdagen voldaan moet worden. De betaling van de factuur is tevens de bevestiging van de fietstour.

Contactpersoon

Gábor Margés

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

  • Veiligheidscontrole: Voer de letters en/of cijfers in.

Waar en hoe laat begint de fietstour?

Het vertrekpunt van de fietstour is bij het standbeeld van José San Martín op Plaza San Martín. De fietstour start dagelijks om 10:30 uur, maar deze tijd kan worden afgestemd op uw persoonlijke wensen.

Overige zaken

De fietstour wordt georganiseerd in het Nederlands en het maximaal aantal deelnemers betreft 10. Fietsen door Buenos Aires brengt, net als in elke andere grote stad, risico’s met zich mee. Wanneer u deelneemt aan de fietstour is dat geheel voor eigen risico. Een goede verzekering is daarom aan te raden.

Contactpersoon

Gábor Margés

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

  • Veiligheidscontrole: Voer de letters en/of cijfers in.

Combinatie mogelijkheden

Deze fietstour kan worden gecombineerd worden met een rondreis door Argentinië en/of Chili. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com.

Spreekt deze fietstour u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

Remi laat u per fiets kennismaken met de mooiste hoogtepunten van Buenos Aires