22-daagse reis

KLM reis naar Argentinië en Chili

Met een huurauto verkent u het noordwesten van Argentinië en Argentijns en Chileens Patagonië

Pure Latin America heeft een unieke individuele rondreis door Argentinië en Chili samengesteld.

Uw reis begint in Buenos Aires waar u aan de hand van een fietstour kennismaakt met deze indrukwekkende wereldstad. Ook bezoekt u hier een milonga, een plek waar de Porteños samenkomen om de tango te dansen.

Vanuit Buenos Aires reist u door naar Salta en omstreken. U bezoekt een groot aantal natuurlijke en culturele hoogtepunten ten noorden en zuiden van Salta. U zult versteld staan van de grote diversiteit in landschappen die u in deze regio aantreft, van prachtig gekleurde bergen tot uitgestrekte zoutvlaktes, van groene oases tot kleine pittoreske dorpjes.

Hierna doet u het zuiden van Patagonië aan dat u per auto zult gaan verkennen. Wij laten u graag aan de hand van een prachtige route kennismaken met de ongerepte natuur en de vele hoogtepunten van Argentijns en Chileens Patagonië.

Vanuit El Calafate vliegt u terug naar Buenos Aires waar u de rondreis op een ontspannen manier zult afsluiten.

Hoogtepunten

Dag 1 | Aankomst in Buenos Aires

U komt aan op Ministro Pistarini (ook wel Ezeiza), het internationale vliegveld van Buenos Aires. U wordt welkom geheten door een vertegenwoordiger van Pure Latin America en met een transfer naar het hotel gebracht.

Ter inspiratie hebben we een top 10 samengesteld van de beste (en onze favoriete) restaurants in Buenos Aires. Buen provecho!

Inbegrepen: transfer vliegveld/hotel en hotelovernachting (Duque)

Dag 2 | Fietstour en tango avond

De ochtend kan naar eigen wens worden ingevuld. In de middag neemt u onder begeleiding van een Engelstalige gids deel aan een fietstour door Buenos Aires.

Tijdens de fietstour die om 10:00 uur begint en ongeveer 3,5 uur duurt, maakt u kennis met een groot aantal historische, sociale en architectonische hoogtepunten. U doet onder andere het Plaza San Martín (een van de mooiste pleinen van Buenos Aires bekend om de fraaie gebouwen), Plaza de Mayo (het plein van de Dwaze Moeders), Teatro Colón (het voornaamste muziektheater van de stad gelegen aan Avenida 9 de Julio), Mercado de Abasto (het mooiste winkelcentrum van de stad gebouwd in 1895), Pasaje Carlos Gardel en Cementerio de Recoleta (beroemde begraafplaats met het graf van Evita Perón) aan.

In de avond krijgt u eerst tango les op locatie in de wijk San Telmo. Hierna bezoekt u samen met de groep en de leraren een milonga, een authentieke tangolocatie waar u de tango in zijn puurste vorm kunt aanschouwen. U maakt op een intense manier kennis met deze melancholische dans. Een avond om nooit meer te vergeten. U wordt de hele avond vergezeld door twee tango-professionals die u wegwijs maken in de intrigerende wereld van dans en muziek. Dit bezoek is inclusief het vervoer van de tango locatie in San Telmo naar de milonga, 1 uur les en een drankje.

Inbegrepen: ontbijt, fietstour, tango avond en hotelovernachting (Duque)

Dag 3 | Vlucht van Buenos Aires naar Salta en wandeltour

Vandaag vliegt u om 9:35 uur vanuit Buenos Aires naar Salta, hier komt u 11:50 uur aan.

De stad Salta in het noordwesten van Argentinië is de meest Spaanse stad van het land. De stad doet aan als Andalusië, alleen dan met een iets gematigder klimaat. Salta la Linda is de Spaanse bijnaam van de stad: het mooie Salta. Nergens in Argentinië is de koloniale invloed van Spanje nog zo sterk te zien als in Salta. Kijk bijvoorbeeld naar het centrale plein. Daar ziet u de neoklassieke, crèmeroze kathedraal.

Het museum voor hedendaagse kunst is gebouwd in Franse stijl. Het oude gemeentehuis Cabildo kenmerkt zich door de bogenstructuur die zo typisch is voor de Spaanse koloniale stijl. In het Cabildo huist vandaag de dag het historisch museum.

Veel van Salta`s goed bewaarde koloniale schatten liggen rond Plaza 9 de Julio. De belangrijkste kathedraal, de cabildo, en het culturele centrum van de stad, liggen aan het plein. We raden u aan `s avonds de straat Balcarce te bezoeken. Hier vindt u veel bars, live muziek en optredens van de lokale folklore dans Peña.

Tijdens de wandeltour doet u onderstaande hoogtepunten aan:

1. Iglesia y Convento San Francisco – de mooiste kerk van Salta, gebouwd tussen 1750 en 1850 en het is het perfecte voorbeeld van exuberant Italiaanse stijl

2. Plaza 9 de Julio – is een ontmoetingscentrum van salsa en een goede plek om het leven gade te slaan

3. Iglesia Catedral – een neoclassicistische kathedraal uit 1882 gebouwd 300 jaar na de stichting vd stad

4. Het MAAM museum (incl. entree museum)

Inbegrepen: ontbijt, transfer hotel/vliegveld/hotel, continentale vlucht, wandeltour (incl. transfers) en hotelovernachting (Finca Valentina)

Dag 4 | Selfdrive van Salta naar Cachi (3 uur)

Om 9:00 uur staat de huurauto bij het hotel voor u klaar waarna u begint aan de selfdrive door het noordwesten van Argentinië.

Tijdens de eerste rit maakt u kennis met Parque Nacional los Cardónes (het park van de zuilcactussen). Het park kent een begroeiing van cactussen en andere soorten die bestand zijn tegen het dorre klimaat van deze stoffige vallei. Het reservaat is opgericht ter bescherming van de cardónes (zuilcactussen) die vroeger alom werden gebruikt als brandhout of in de meubelmakerij. Hoewel sommige van deze gigantische cactussen hoogten van 5 m kunnen bereiken, groeien deze planten maar een paar millimeter per jaar. U vindt ze tussen de 2700 en 5500 meter boven de zeespiegel.

Eenmaal op de Ruta 33 verandert het landschap in kalere bergen met rodegesteentes en cactussen. U rijdt via een slingerweg omhoog naar het plateau Cuesta del Obispo. Het uitzicht vanaf de top is werkelijk fenomenaal. U vervolgt uw weg door het Los Cardones Nationaal Park. Het landschap verandert weer. Het groen van zojuist heeft plaatsgemaakt voor een meer steenachtige omgeving met het besneeuwde Andesgebergte op de achtergrond.

Cachi is een pittoresk dorp bekend vanwege zijn mooie met palmen en sinaasappelbomen omzoomde dorpsplein. Het ligt aan de voet van de 6380 m hoge, Nevado del Cachi. Het kleine Museo Arqueológico Pío Pablo Díaz ten oosten van het plein toont objecten die werden gebruikt door de oorspronkelijke inwoners van de Valles Calchaquíes. Eveneens zeer de moeite waard is de grondig gerestaureerde Iglesia San José, ten noorden van het dorpsplein, met een klassieke witte gevel, houten vloer en opmerkelijk altaar van cactushout.

Inbegrepen: ontbijt, huur auto (Chevrolet Classic of vergelijkbaar), GPS, WA-verzekering, 2e chauffeur en hotelovernachting (La Merced del Alto)

Dag 5 | Selfdrive van Cachi naar Cafayate (3,5 uur)

De route van Cachi naar Cafayate is zeer bijzonder, u wordt omringd door hoge bergtoppen en passeert authentieke dorpen. Het landschap om u heen verandert continue en kenmerkt zich door zandstenen gebergtes en droogte. Het bijzondere is dat u halverwege de route een uitgestrekt groen dal doorkruist waar u veel wijngaarden vindt.

In de middag raden we u aan een bezoek te brengen aan de Quilmesruïnes. De ruïnes zijn gelegen op een uur rijden ten zuiden van Cafayate. Het is een van de belangrijkste en best geconserveerde archeologische vindplaatsen van Argentinië. Het zijn de laatste restanten van een stad die in de 9e eeuw, voor de Incatijd, werd gesticht, door de gelijknamige stam. De stad was oorspronkelijk bedoeld als bolwerk tegen de oprukkende Inca’s. Het inwoneraantal bereikte hier in de 17e eeuw een aantal van bijna 6.000 zielen. De nederzetting had toen ongeveer 150 jaar stand weten te houden tegen de beter bewapende Spaanse veroveraars. De ruïnes zijn vakkundig uitgegraven en geconserveerd: stenen muren, terrassen en zelfs hele gebouwen zijn er te zien. Erdoorheen wandelen is een spookachtige ervaring. Het uitstekende museum ter plaatse toont gereedschappen en wapens die in het gebied zijn opgegraven.

Inbegrepen: ontbijt, huur auto en hotelovernachting (Viñas de Cafayate)

Dag 6 | Vrije dag in Cafayate

Cafayate wordt beschouwd als een van de mooiste dorpen in Argentinië. Het is een natuurlijke halteplaats voor iedereen die door de Valles Calchaquíes trekt. Cafayate is gesticht in 1840 en niet lang daarna is een aantal wijnboerderijen gebouwd op de hellingen rond de stad. In Cafayate, waar de vredige sfeer van een dorp heerst, vindt u restaurants, musea en een paar koloniale landhuizen.

In en om Cafayate vindt u vele bodega`s met een grote variëteit aan wijnen. Wij raden u aan zeker een bezoek te brengen aan Bodega Piatelli en aldaar deel te nemen aan een wijnproeverij.

Ook kunt u de auto laten staan en er per fiets op uit trekken. In het dorp rondom het centrale plein vindt u verschillende fietsverhuurbedrijven die u ter plekke kunt huren.

Inbegrepen: ontbijt, huur auto en hotelovernachting (Viñas de Cafayate)

Dag 7 | Selfdrive van Cafayate naar Purmamarca (5,5 uur)

Uw selfdrive vandaag begint in de Quebrada de Cafayate. Deze quebrada staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Voor veel reizigers is het rode ravijn even gedenkwaardig. De hoge wanden van het ravijn vormen een explosie aan kleuren. Door het dal stroomt de Río Conchas die het land voorziet van vruchtbare grond. De rotsformaties zijn indrukwekkend en dragen namen als Los Médanos (de duinen) en El Obelisco (de obelisk). Een enorm ravijn aan de oostzijde staat bekend als La Garganta del Diablo (de duivelsstrot).

Ons advies is om vanaf Salta via Ruta 9 naar Jujuy te rijden. Deze route gaat een stuk door het groene nevelwoud genaamd de ‘Yungas’. De bijzonder groene omgeving is erg indrukwekkend. Zelfs de stammen van de bomen zijn begroeid. Wel moet u goed opletten want de weg is smal en bochtig. Nadat u het stadje Jujuy bent gepasseerd, verandert het landschap. De omgeving wordt weidser.

Inbegrepen: ontbijt, huur auto en hotelovernachting (Marqués de Tojo)

Dag 8 | Selfdrive Quebrada de Humahuaca (100 km – 8 uur)

Vandaag verkent u de Quebrada de Humahuaca. De Quebrada de Humahuaca wordt gezien als een geologisch wonder, het is een langgerekt ravijn beladen met Argentijnse geschiedenis. Als de weg voorbij Purmamarca omhoog loopt, krijgt u de kleurige gesteentelagen van de wanden van het Río Granedal te zien. Deze wanden lichten tijdens zonsopkomst en -ondergang prachtig op en hebben de meest fantastische kleuren.

Het landschap is niet het enige wat dit gebied zo bijzonder maakt, het gebied wordt namelijk verrijkt door de lokale bevolking die met zijn grote mate van gastvrijheid en warmte de Quebrada extra kleur geeft.

U dag begint in Purmamarca, dit dorpje ligt op de bodem van het ravijn van dezelfde naam. Het dankt zijn roem aan de heuvel die erop uitkijkt, de Cerro de Los Siete Colores (Heuvel van de Zeven Kleuren). De contrasterende kleuren van de rotslagen variëren van vaal oranje tot paars en ze zijn vlak na zonsopkomst op hun allermooist.

Hierna doet u Maimará aan, een leuk klein dorp gelegen tegen de achtergrond van de adembenemende Quebrada. Een van de hoogtepunten in Maimará is de imposante begraafplaats gebouwd tegen de berghelling, de begraafplaats kent een grote verscheidenheid aan graven en kruizen.

Het volgende hoogtepunt is Tilcara, een van de levendigste quebrada-dorpen. Het dorp wordt voornamelijk gedomineerd door de indrukwekkende bergen eromheen en het belangrijkste hoogtepunt is het Incaopenluchtmuseum, de Pucará de Tilcara. Dit fort op de heuveltop, op 1 km van het dorp, stond hier al vijf eeuwen voor de komst van de Inca`s. Vanuit het fort heeft u een mooi uitzicht op de quebrada.

Vanuit Tilcara rijdt u naar Humahuaca, een plaatsje met adobe(klei) huizen en witgekalkte muren, is tevens de nederzetting met de meeste inwoners in de vallei. De Iglesia de la Candelaria y San Antonio, de cabildo en de uitstekende kunstnijverheidswinkels zijn een bezoek waard. Humahuaca heeft een pittoresk centrum; zijn smalle, ruw geplaveide straten en rustieke adobehuizen zijn karakteristiek voor de Andes.

Inbegrepen: ontbijt, huur auto en hotelovernachting (Marqués de Tojo)

Dag 9 | Selfdrive via Salinas Grandes naar Salta (6 tot 7 uur)

In de ochtend rijdt u van Purmamarca via een indrukwekkende bergroute in ongeveer een uur naar de zoutvlakte genaamd Salinas Grandes. Ons advies is onderweg een paar keer te stoppen om te genieten van de prachtige vergezichten en het maken van foto’s. Het hoogste punt van deze route ligt op zo’n 4.200 meter. De zoutvlakte zelf ligt op zo’n 3.300 meter. Nadat u de bergpas over bent ziet u in de verte het wit van de zoutvlakte al verschijnen. Vergeet ook vooral uw zonnebril niet mee te nemen. De Salinas Grandes is onbekend voor velen maar absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Na het bezoek aan de zoutvlakte rijdt u terug naar Salta waar u uw huurauto uiterlijk om 19:00 uur weer inlevert bij het autoverhuurbedrijf. U overnacht in Salta.

Inbegrepen: ontbijt, huur auto en hotelovernachting (Finca Valentina)

Dag 10 | Vlucht via Buenos Aires naar El Calafate

Vandaag vliegt u om 9:35 uur van Salta via Buenos Aires naar El Calafate, hier komt 15:05 uur aan. De rest van de dag kan naar eigen wens worden ingevuld.

El Calafate, op de oever van Lago Argentino, is het grootste toeristische centrum van het gebied met 17.000 inwoners. De stad dient als de perfecte basis voor het verkennen van het zuidelijk deel van het Parque Nacional Los Glaciares, waaronder de grootste attractie, de schitterende gletsjer Perito Moreno. De belangrijkste culturele attractie van El Calafate is het interessante Museo Regional Municipal El Calafate, dat de geschiedenis van de streek vertelt vanaf de komst van de eerste inheemse groepen.

Inbegrepen: ontbijt, transfer hotel/vliegveld, continentale vlucht, huur auto (Chevrolet Classic of vergelijkbaar) (incl. 3.000 vrije kilometers en WA-verzekering), GPS, 2e chauffeur, bewijs om grens over te steken en hotelovernachting (Esplendor)

Dag 11 | Selfdrive Perito Moreno gletsjer (1,5 uur)

Vandaag brengt u een bezoek aan de Perito Moreno gletsjer. De gletsjer is met zijn lengte van 31 km en zijn breedte van 4 km zeer spectaculair. Het ijs ‘stroomt’ van de cordillera (bergketen) naar het melkachtige Lago Argentino, het grootste meer van Argentinië.

U kunt de gletsjer observeren vanaf de loopbruggen op het Península Magallanes in het Lago Argentino. Dit alles op 150 m afstand van de voorkant van de gletsjer. Het afdalen van de loopbrug is een bijzondere ervaring voor oog en oor, vooral wanneer een groot stuk ijs van de gletsjer afbreekt en zich in het Canal de los Témpanos stort.

Ook kunt u ervoor kiezen deel te nemen aan een mini icetrekking waarbij u per boot en te voet kennismaakt met de gletsjer (dit kan ter plekke geboekt worden). Eenmaal van boord bezoekt u het zuidelijke deel van de gletsjer. Na ongeveer 30 minuten gelopen te hebben, komt u aan bij het gedeelte waar stijgijzers verplicht zijn, omdat u nu de daadwerkelijke gletsjer zult betreden. Samen met een ervaren gids verkent u de gletsjer, u kunt onderweg stoppen om dit bijzondere spektakel vast te leggen op de gevoelige plaat. Op de weg terug zal er ook nog een lunch worden genoten en varen we naar de voorkant van de gletsjer.

Inbegrepen: ontbijt, huur auto en hotelovernachting (Esplendor)

Dag 12 | Selfdrive Estancia Nibepo Aike en Lago Roca (1,5 uur, enkele rit)

Estancia Nibepo Aike is in de 20e eeuw gebouwd door Kroatische pioniers. Op deze estancia wordt nog volop geboerd. De weg naar de estancia is prachtig. Eenmaal aangekomen bij de estancia heeft u alle vrijheid om deel te nemen aan de activiteiten georganiseerd door de estancia. De asado (Argentijnse barbecue) is inbegrepen.

Op de weg terug naar El Calafate bezoekt u Lago Roca, een turquoise meer omgeven door bossen en besneeuwde bergen. Het biedt uitstekende mogelijkheden voor het maken van mooie wandeltochten. Het hoogtepunt voor wandelaars is de drie uur durende route naar de 1286 meter hoge top van Cerro Cristal; vanaf de top kunt u prachtig uitkijken op de gletsjer Perito Moreno, het Lago Argentino en het Torres del Paine bergmassief. Ons advies is Lago Roca aan te doen op de weg terug naar El Calafate.

Inbegrepen: ontbijt, huur auto, bezoek aan estancia (incl. barbecue) en hotelovernachting (Esplendor)

Dag 13 | Selfdrive naar het versteende bos La Leona (3,5 uur)

Vandaag volgt u de provinciale weg 11 en de bekende Ruta 40. U rijdt parallel aan de rivier La Leona tot het moment dat u uitkomt bij hotel La Leona. Hier ontmoet u uw gids die u het versteende bos laat zien. Het bos stamt uit de Jura, 150 miljoen jaar geleden, toen de Andes nog niet bestond en er continu vochtige winden uit de Grote Oceaan waaiden, die voortdurend regen meevoerden wat de groei van tropische bossen bevorderde. Toen de Andes werd gevormd, begroef vulkanische activiteit deze bossen onder vulkanische as. Het landschap is bezaaid met gefossiliseerde bomen, versteend op de plek waar ze oorspronkelijk groeiden. Er bloeien in het voorjaar en in de zomer prachtige bloemen. In de middag rijdt u naar El Chaltén.

De route naar El Chaltén is prachtig. Oneindige horizon`s, spitse bergtoppen en glooiende heuvels met de meest ongekende vormen en blauwe meren waar de wind en de zon vrij spel hebben. El Chaltén is een klein dorp met ongeveer 500 inwoners dat ligt aan de voet van Mount Fitz Roy en Mount Cerro Torre. Het is in relatief korte tijd uitgegroeid tot de belangrijkste wandelbestemming van Argentinië. Dankzij zijn ligging is het een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het noordelijke deel van het park.

Inbegrepen: ontbijt, huur auto, excursie La Leona en hotelovernachting (Don Los Cerros)

Dag 14 | Dagwandeling door Parque Nacional Los Glaciares

Vandaag gaat u er op eigen gelegenheid op uit voor het verkennen van het indrukwekkende Parque Nacional Los Glaciares. Het Parque Nacional los Glaciares, dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat, dankt zijn naam aan de 47 grote en talloze kleinere gletsjers op zijn grondgebied. Je hebt zowel een noordelijke als een zuidelijke sector. De noordelijke sector wordt gedomineerd door de indrukwekkende toppen Cerro Fitz Roy en Cerro Torre. De drie belangrijkste wandelroutes zijn Sendero Laguna Torre, Sendero Laguna de los Tres en Sendero Piedra del Fraile.

In de zuidelijke sector van Parque Nacional los Glaciares liggen schitterende gletsjers die van het Zuid-Patagonische IJsveld, het grote ijsplateau op de zuidelijke Andes, naar beneden lopen. Deze gletsjers zijn restanten uit de ijstijd, waarin ze vele malen groter waren dan nu, zelfs tot de steppe reikten en bij hun voortgang diepe U-vormige dalen uitslepen.

Wij raden u aan een trekking te maken naar Laguna de Los Tres (8 uur), het prachtige meer aan de voet van de Fitz Roy.

Inbegrepen: ontbijt, huur auto en hotelovernachting (Don Los Cerros)

Dag 15 | Selfdrive naar de Viedma gletsjer (34 km)

U vertrekt vanuit El Chaltén en rijdt vandaag naar de Viedma gletsjer. Deze immense ijsrivier is de grootste ijsrivier in Zuid-Amerika. Van Puerto Bahía Túnel op de noordoever van het Lago Viedma gaat u een boot op om vanaf het water de voorkant van de 40 meter hoge gletsjer te bekijken.

Inbegrepen: ontbijt, huur auto, boottocht en hotelovernachting (Don Los Cerros)

Dag 16 | Selfdrive Lago del Desierto (6 uur)

Vandaag doet u Lago del Desierto aan. Lago del Desierto (woestijnmeer) is een lang verborgen gebleven sieraad. Het werd in 1995 toegankelijk voor toeristen, toen een langslepend grensconflict met Chili ten einde liep en de oevers van het meer Argentijns werden. Met een kleine boot bezoekt u de noordelijke kust van het meer. Hierna rijdt u terug naar El Calafate.

Inbegrepen: ontbijt, huur auto, boottocht en hotelovernachting (Esplendor)

Dag 17 | Selfdrive van El Calafate naar Puerto Natales (Chili) (4 tot 6 uur)

Vandaag rijdt u van El Calafate naar Puerto Natales. De totale afstand bedraagt 286 kilometer en duurt ongeveer 4 tot 6 uur. Houd er rekening mee dat het ongeveer een uur duurt om de grens over te komen.

Inbegrepen: ontbijt, huur auto en hotelovernachting (Natalino)

Dag 18 | Selfdrive naar Torres del Paine (4 uur)

U rijdt het park binnen via het merengebied Amarga. Het eerste wat u ziet zijn de ‘torens’ van Paine, daarna de ‘horens’ en dan de Franse gletsjer. We raden u aan meteen naar het meer Grey te gaan en een trekking te maken van 45 minuten (2,2 km) naar het einde van het schiereiland.

Torres del Paine is onbewoond en telt tal van gletsjers, meren en inheemse bomen en behoort tot de mooiste wandelgebieden ter wereld. In het park wemelt het van de dieren, zoals guanaco`s, flamingo`s, nandoes en condors. Het park is vooral bekend vanwege de Torres en Cuernos del Paine (Torens en Horens van Paine) die uit de Patagonische vlakte oprijzen.

Inbegrepen: ontbijt, huur auto en hotelovernachting (Lago Grey)

Dag 19/20 | Het verkennen van het nationale park Torres del Paine

De komende 2 dagen gaat u er op eigen gelegenheid op uit voor het verkennen van het ruige nationale park Torres del Paine. U kunt ervoor kiezen een excursie te boeken in het nationale park maar u kunt het park ook per auto/te voet verkennen.

Wij raden u aan de volgende hoogtepunten sowieso aan te doen: de noordzijde van het meer Pehoe voor een bezoek aan de waterval Salta Grande met de rosékleurige rotsformaties van de horens op de achtergrond. Ook raden we u aan een vroege trekking te maken naar het bekende uitzichtpunt van de torens. Zorg ervoor dat u daar voor zonsopkomst arriveert, wanneer de zon opkomt krijgen de bergen een schitterende rode kleur.

Overige hoogtepunten:

 • Trekking Base de Las Torres
 • Trekking Grey gletsjer
 • Trekking Valle Frances
 • Boottocht Grey gletsjer (moet van te voren gereserveerd worden)

Inbegrepen: ontbijten, huur auto en hotelovernachtingen (Lago Grey)

Dag 21 | Selfdrive naar El Calafate (4 uur) en vlucht naar Buenos Aires

In de loop van de ochtend rijdt u vanuit Torres del Paine terug naar El Calafate. Aansluitend vliegt u om 20:05 uur van El Calafate terug naar Buenos Aires, hier komt u om 23:00 uur aan.

Inbegrepen: ontbijt, huur auto en hotelovernachting (Duque)

Dag 22 | Terugvlucht naar Nederland of België

U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland of België.

Inbegrepen: ontbijt en transfer hotel/vliegveld

Einde programma

Vanaf-prijs

De vanaf-prijs voor deze 22-daagse rondreis bedraagt €4.828 per persoon en is gebaseerd op 2 samenreizende personen.

Inclusief

 • Continentale vluchten met Aerolíneas Argentinas
 • Nederlands aanspreekpunt in Buenos Aires tijdens de volledige rondreis
 • Luxe hotels op basis van logies ontbijt zoals omschreven in het programma
 • Excursies en tours zoals omschreven in het programma
 • Huurauto’s zoals omschreven in het programma
 • Overig vervoer (boottochten, transfers etc.) zoals omschreven in het programma
 • Uitgebreide reisinformatie
 • Bijdrage Garantie- en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht met de KLM (+/- €800/1.000)
 • Lunch, diner en drankjes van dag 1 t/m dag 22 indien anders omschreven
 • Benzine tijdens de selfdrives
 • Entrees nationale parken
 • Vroege check ins of late check outs
 • Vaccinaties
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven

Hotels

De hotels waar wij mee samenwerken zijn door ons aan de hand van onderstaande criteria met zorg geselecteerd:

 • Authentieke hotels met een gezellige en persoonlijke sfeer
 • Hotels met een bijzondere en/of gunstige ligging
 • Hotels die een duurzaam beleid nastreven ten opzichte van mens en natuur

Toelichting

Alle (pakket-)reizen die Pure Latin America aanbiedt zijn op aanvraag van beschikbaarheid. Wij gaan pas financiële verplichtingen aan op het moment dat u daadwerkelijk een reis bij ons heeft geboekt. Na ontvangst van uw aanbetaling worden de eerste noodzakelijke betalingen aan onze lokale partners direct voldaan. Voor de periode tussen uw betaling van het restantbedrag tot kort voor de datum van vertrek, wanneer wij de laatste betalingen aan onze lokale partners voldoen, houdt Pure Latin America een saldo liquide middelen aan minimaal ter hoogte van de nog uitstaande financiële verplichtingen naar onze lokale partners. U kunt er dus zeker van zijn dat uw reis bij Pure Latin America te allen tijde doorgang kan vinden.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Argentinië en Chili is oktober t/m april.

Elektriciteit

Het voltage dat men in Argentinië en Chili hanteert is 220. De stopcontacten zijn geschikt voor stekkers met twee of drie pinnen met een platte vorm. Adapters voor buitenlandse apparaten zijn te koop bij ferreterías (ijzerwinkels) en grote supermarkten.

Fooien

Het geven van fooi is gebruikelijk in Argentinië en Chili. In restaurants en hotels is 10% van de rekening een goede richtlijn, soms is dit echter wel al in de rekening opgenomen onder “servicekosten“. Ook in kleine restaurantjes, eetstalletjes, parkeergarages e.d. wordt een kleine fooi erg gewaardeerd. Taxichauffeurs verwachten meestal geen fooi.

Geldzaken

De Argentijnse en Chileense valuta is de peso. Supermarkten, de betere horecagelegenheden en de grotere winkels accepteren de belangrijkste creditcards. Voor actuele valutakoersen kunt u terecht bij www.xe.com. Wij adviseren geld te wissel bij de wisselkantoren (casas de cambio). Ook kan er in steden en grotere dorpen vaak worden gepint. Wel geldt er dan een opnamelimiet en zijn de transactiekosten vaak hoog.

Probeer als het kan altijd met creditcard of pinpas te betalen en houd de pesos op zak voor andere uitgaven. Contant geld wisselen is over het algemeen veel voordeliger dan geld uit de pinautomaat halen. Zorg – zeker buiten de grootste steden – dat u altijd contanten op zak hebt, desnoods in euro’s of dollars.

Gezondheid

Argentinië en Chili zijn landen zonder hygiënische problemen. Over het algemeen is het drinkwater safe. Het kan zijn dat het water hard en wat naar chloor smaakt. In dorpen is het beter om mineraalwater te drinken i.v.m. de hygiëne. Overal, zelfs in de kleinste supermarkten is volop mineraalwater te krijgen.

Inentingen

Hoewel vaccinaties niet verplicht zijn, wordt het wel sterk aangeraden u te laten inenten tegen hepatitis A (geelzucht) en DTP (difterie, tetanus en polio). Wij raden u aan voor vertrek uw gezondheidscentrum te contacteren voor een persoonlijk inentingsadvies.

Klimaat

Het klimaat van Argentinië kan worden ingedeeld in vier types: droog, gematigd, koud en warm. Het Andesgebergte, Antarctica, de Atlantische Oceaan en de omvang van het land zijn in belangrijke mate bepalend voor het klimaat. In Buenos Aires kan de Sudestada (zuidoostelijke wind) stortbuien veroorzaken en het pampeano-weersyteem, dat beïnvloed wordt door de oceaan, kan onweer aanvoeren vanuit de pampa`s. Op de hoogvlakten van de noordwestelijke Andes is het overdag warm, terwijl Patagonië wordt geteisterd door harde wind die uit het zuidwesten komt en onbelemmerd over de vlakte raast. Door het Antarctische zeeklimaat van Tierra del Fuego (Vuurland) is het daar het hele jaar door nat en winderig.

In het noorden van Chili is het het hele jaar door prettig reizen. December tot februari kan een slechte tijd zijn voor een bezoek aan de Altiplano, in verband met plotselinge zware regenval, waardoor de wegen onbegaanbaar worden. Vermijd van juni tot september centraal en zuidelijk Chili, omdat alles dan volgesneeuwd is en veel interessante plaatsen onbereikbaar zijn. Januari en februari zijn de meest toeristische maanden, dus in maart, november en december ben je het beste af. Op Paaseiland is het in de zomer erg warm en in de winter erg regenachtig.

Paspoort

U moet in het bezit zijn van een geldig paspoort dat na vertrek uit Argentinië of Chili nog tenminste zes maanden geldig is. EU-onderdanen hoeven voor een verblijf tot 90 dagen geen visum aan te vragen.

Veiligheid

Argentinië en Chili zijn veilige landen om doorheen te reizen. U wordt geadviseerd in de grote steden de arme wijken, en vooral de Villas de miseria (krottenwijken) zoveel mogelijk te mijden. Wees, vooral in de nachtelijke uren in de centra, extra alert op zakkenrollers.

Verzekeren

Vakantie is belangrijk. U moet er onbekommerd van kunnen genieten. Daarom zijn er verzekeringen. Een annuleringsverzekering voor wanneer u niet kunt vertrekken of plotseling naar huis moet terugkeren en een reisverzekering voor dekking van schade. Pure Latin America stelt voor elke reis een reisverzekering verplicht en een annuleringsverzekering wordt nadrukkelijk aanbevolen.

Contactpersoon

Gwendeline

Wellicht heeft u een vraag, of is er iets onduidelijk? Laat het mij weten.

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mogelijkheden

Deze rondreis kan qua duur en de te bezoeken hoogtepunten volledig naar wens worden aangepast. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden: +31(0)35-2031669 of info(at)purelatinamerica.com.

Vluchten

Wanneer u zelf uw vlucht boekt, zorg er dan voor dat uw vluchttijden corresponderen met uw reisprogramma. De intercontinentale en continentale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Wel zijn wij als extra service in staat u een passend vluchtvoorstel voor te leggen. Voor de intercontinentale vlucht werken wij samen met de KLM en voor de continentale vluchten in Argentinië met Aerolíneas Argentinas en in Chili met LATAM Airlines en SKY Airline.

Spreekt deze reis u aan?

Geef hieronder uw gegevens en wensen door. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw reisplannen te bespreken.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werkwijze

1
U vertelt ons uw wensen, ideeën, budget en reisdata, waarna wij een vrijblijvend reisprogramma voor u samenstellen
2
Pas als u helemaal tevreden bent, geven we uw unieke reiservaring vorm. We doen er alles aan uw verwachtingen te overtreffen
3
We zorgen ervoor dat alles perfect geregeld is, zo hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Bij terugkomst nemen we altijd contact met u op

Route

Met een huurauto verkent u het noordwesten van Argentinië en Argentijns en Chileens Patagonië